MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás
Konverziós opcióval kombinált lekötés

Konverziós opcióval kombinált lekötés

Mi a konverziós opcióval kombinált lekötés?

A konstrukció egy betétnek és a betét összegére szóló vételi/eladási opció eladásának (deviza vételi/eladási kötelezettség) felel meg. Az opció eladása biztosítja a hagyományos betét kamatánál magasabb kamatbevételt. A betét lejáratakor - az aktuális devizapiaci árfolyamok függvényében - a betét összege átváltásra kerülhet egy előre megállapodott árfolyamon egy másik devizanemre.

Mit kínálunk?

Egy olyan speciális betétlekötési konstrukciót, amely a hagyományos betéteknél magasabb kamatot biztosít a betételhelyező számára.

Mik a konverziós opcióval kombinált lekötés előnyei ?

  • A standard betét kamatánál magasabb kamatozást biztosít
  • Az átváltási árfolyam jellemzően kedvezőbb, mint az azonos időtávra vonatkozó határidős árfolyam


Induló forint betét esetében akkor kerül sor konverzióra, ha a lejáratkor érvényes devizapiaci árfolyam alacsonyabb, mint a betétlekötéskor megállapodott konverziós árfolyam. Ha a lejáratkor magasabb a devizapiaci árfolyam, akkor a betét forintban jár le.

Induló deviza betét esetében, amennyiben lejáratkor az adott deviza forint elleni árfolyama egy előre meghatározott szint (kötési ár) felett van, akkor az ügyfél ezen a kötési áron (a piacinál kedvezőtlenebb árfolyamon) konvertálja a devizát forintra.

Melyek a konverziós betét megállapodás kockázatai?

Lejáratkor amennyiben megtörténik a konverzió, az a piacinál kedvezőtlenebb árfolyamon valósul meg. A futamidő alatt a betét nem törhető fel.

Milyen feltételei vannak a konverziós betét megállapodás létrehozásának?

Származékos Üzletekre Vonatkozó Keretmegállapodás kötése. Az üzletek minimum összege 50 000 EUR.