MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás
Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel

SEPA átutalási megbízás

 

  • Az utalás eurótól eltérő devizanemű bankszámlákról is kezdeményezhető, és azokra is fogadható.
  • Egyszerű ügyintézés PCBankáron és NetBANKár Business elektronikus csatornán keresztül is. Nem szükséges a SEPA formátumok használata, ezt a PCBankár és NetBANKár Business elektronikus csatornák automatikusan konvertálják a banki befogadás előtt.
  • Sürgős feldolgozás kiterjesztése (2016. november 1-vel) ezáltal a SEPA utalásokra is alkalmazható az aznapi feldolgozás.

A SEPA megbízás igénybevételi feltételei

  • A teljesítés devizaneme kizárólag EUR lehet, de eurótól eltérő devizanemben vezetett bankszámláról is indítható, illetve bankszámlára is fogadható az átutalási megbízás.
  • A megbízás csak az Európai Gazdasági Térség tagállamai* és Svájc területén vehető igénybe.
  • A megbízás során csak SHA költségviselési opció adható meg, azaz a megbízó bankjának költségeit a megbízónak, a kedvezményezett bankjának költségeit a kedvezményezettnek kell fizetnie (OUR és BEN költségviselés nem választható).
  • A külföldi bankköltség minden esetben a kedvezményezettet terheli.
  • SEPA átutalási megbízását Ön megadhatja személyesen bármely bankfiókunkban, referensénél, valamint az MKB NetBANKár Business és PCBankár elektronikus szolgáltatásokon keresztül.

Kiegészítő információk

Az Európai Uniós irányelvekkel összhangban, 2016. november 1-t követően bankunk is kötelezően SEPA formátumban dolgozza fel azon euró megbízásokat amelyek az Európai Gazdasági Térség tagállamai* és Svájc területére irányulnak.

A SEPA átutalási megbízás segítségével Önök olcsón és kényelmesen bonyolíthatják átutalási tranzakcióikat euró devizanemben.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben Ön SEPA átutalási megbízást kezdeményez Bankunknál, a kedvezményezett bank IBAN számlaszámát kötelező megadnia!

A SEPA átutalási megbízás MKB bankszámlák közötti átutalás esetén nem alkalmazható.