Ugrás a tartalomhoz

Tájékoztatjuk, hogy 2022. november 7.-én karbantartás miatt 10:00 és 10:15 óra között kiesés várható a  bankkártyák digitalizációjában a korábbi Budapest Bank ügyfelek esetében. Kérjük, bankkártyája digitalizációját időzítse ezen időszakon kívülre. Megértésüket és türelmüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, American Express bankkártyával, valamint egészségpénztári kártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében a jutalék levonása az elektronikus csatornákon - MKB Internetbank (korábban BB), MKB Mobil App (korábban BB) - a számlatörténetben duplán látszódik. A hiba megjelenítés jellegű, így dupla levonás nem történt. A hiba elhárításán dolgozunk. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Az MKB Internetbank (korábban BB) és az MKB Mobil App (korábban BB) felületein technikai okokból egyes felhasználók téves számlaegyenleget látnak. A hiba megjelenítési jellegű, a tranzakciók a valós egyenlegnek megfelelően teljesülnek. A hiba további hatására egyes ügyfeleknél a 2022.11.10. 03:28 és 07:49 közötti egyes tranzakciók nem jelennek meg a számlatörténetben. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Technikai okokból a 2022. november 13. vasárnapi POS kereskedői tranzakciós jóváírások POS szolgáltatói hiba miatt nem kerültek jóváírásra az ügyfelek részére. A hiba elhárítása folyamatban van. A 2022. november 13-i vasárnapi kereskedői tranzakciók, valamint a 2022. november 14-i hétfői kereskedői tranzakciók várhatóan kedden kerülnek elszámolásra. Türelmüket és megértésüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tisztelt Ügyfelünk! Az MKB Internetbank (korábban BB) felületén a Hitelek menüponton belül a Jelzáloghitel pontban nem látszódik az október kamatkedvezmény jóváírása Egyenlítő konstrukció esetén. A hiba megjelenítés jellegű, így tájékoztatjuk, hogy az októberi jóváírás minden esetben sikeresen megtörtént. A hiba elhárításán dolgozunk, ezt követően tudja megtekinteni a jóváírást. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból az MKB Internetbank (korábban BB) és MKB Mobil App (korábban BB) felületén a számlatörténetben egyes tranzakciók duplán látszódnak. Ez egy megjelenítési hiba, a bankszámlán lévő megfelelő összeghez ügyfeleink továbbra is hozzáférnek. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból a BusinessID alkalmazásban nem jelennek meg a jóváhagyási tételek. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Az MKB Bank Nyrt. tájékoztatja Ügyfeleit, hogy az mkb.hu/digitalis-fiok oldalon elérhető szolgáltatások közül technikai okokból felfüggesztettük a belépés után elérhető telefonszám módosítás és fióktörlés funkciókat. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy az online áruhitel igénylés folyamatában egyes esetekben hiba tapasztalható a dokumentumok feltöltésénél. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy VideóBank szolgáltatásunk ünnepi nyitvatartása értelmében 2022.12.24-én és 2022.12.31-én 8.00-12.00 óra között lesz elérhető. Megértését köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank

Tájékoztatjuk, hogy egyes esetekben az MKB Internetbankba (korábban BB) történő bejelentkezésnél az ügyfelek hibát tapasztalhattak, vagy előfordulhatott, hogy a belépéshez szükséges SMS kód nem érkezett meg. A hibát bankunk elhárította, a belépés újra lehetséges.

Tájékoztatjuk, hogy egyes hirdetményeknél hiba tapasztalható.Kérjük használja a Hirdetmény keresőt ez idő alatt.A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Banknál vezetett 103-as bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákhoz tartozó egyes, 2022. január 12-i 19:43 és 19:47 óra közötti bankkártyás fizetési tranzakciók nem teljesültek, az összegek ez esetben pedig technikai okokból nem hozzáférhetők átmenetileg. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük! További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatás a MobilBANKár üzenetküldő szolgáltatás működési rendjéről. Részletek

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Bank által biztosított POS terminál technikai okokból átmenetileg nem üzemel, a bankkártyás fizetés nem lehetséges ezek esetében. A hiba elhárításán a beszállító bevonásával a Bank dolgozik, kérjük szíves türelmüket és megértésüket. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank Nyrt. Általános Üzletszabályzatának I. számú függeléke a MobilBANKár szolgáltatásra vonatkozóan 2023.04.01-i hatállyal módosításra került. Részletek

Tájékoztatjuk, hogy a 101-gyel kezdődő bankszámlaszámmal rendelkező ügyfeleink esetében az azonosítást igénylő online vásárlások sikertelenek lehetnek egyes esetekben. A hiba elhárításán dolgozunk, türelmüket és megértésüket köszönjük.További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákról 2023. január 25. 11:42 és 11:52 között indított azonnali fizetési tranzakciók esetében az utalt összeg terhelése a számlán megtörtént, ám az nem íródott jóvá a fogadó fél számláján. A hiba elhárításán dolgozunk, a megoldást követően a tranzakciókat automatikusan jóváírjuk, az érintett ügyfeleknek nincs teendője. Megértését és türelmét köszönjük. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy egyes 2023. január 30-án 01:30 és 04:30 között 103-as bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákra bejövő azonnali fizetési utalások nem íródtak jóvá. A hiba elhárításán dolgozunk, az ügyfeleknek semmi teendője nincs, a probléma megoldása után az összeg megjelenik a számlákon. Türelmüket és megértésüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy technikai hiba miatt előfordulhat, hogy a 2023. 03. 21-én 11.40 és 16.30 között rögzített egyedi vagy csoportos átutalási megbízása(i) nem teljesült(ek). Kérjük, ellenőrizze fenti értéknapra beadott átutalási megbízásait, és szükség esetén indítsa azokat újra. További kérdés esetén hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon! A technikai hibát kollégáink azóta elhárították, az okozott kellemetlenségekért elnézését kérjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár és az MKB Mobilalkalmazás 2023. 03.17-én 22:00 és 23:00 óra között nem lesz elérhető. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon! Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár működésében. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, a NetBANKár Business és a PCBANKár 2022.06.24-én 22:00 és 23:00 között nem lesz elérhető, illetve az azonnali fizetési rendszer keretén belül történő jóváírásban és teljesítésben is késedelem várható. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Kedves Ügyfelünk! Weboldalunkon a mai napon technikai problémák léptek fel, az oldalon található kereső és a hírek elérésében. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.06.26-án 01:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár/ MKB Mobilalkalmazás és a PCBankár/ NetBANKár Business működésében leállásokat tapasztalhat 2022.07.12-én 22:00 és 2022.07.13 01:00 között. A karbantartás ideje alatt a kártyás tranzakciók bonyolítása is szünetel. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.07.19-én 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

2022.07.15. 20:00 és 2022.07.17. 8:00 közt kiesések lehetnek az Azonnali Fizetési Rendszer működésében. 2022.07.17-én 02:00 és 04:00 közt az internetes fizetések esetén fennakadások fordulhatnak elő, ezért kérjük, internetes fizetéseiket ezen időszakon kívülre időzítsék. 2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.06.30-án 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Technikai okokból az online fizetési tranzakciókat jóváhagyó push értesítés ugyan megérkezik az MKB Mobilalkalmazásban, azonban a jóváhagyás után nem zárul le a tranzakció. Az értesítés helyett a tranzakció jóváhagyásához online PIN kódjukat tudják használni. A hiba az MKB Mobil App (korábban BB) felhasználóit nem érinti.

Tájékoztatjuk, hogy technikai probléma miatt az MKB NetBANKár és MKB Mobilalkalmazás átmenetileg nem elérhető. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlával rendelkező ügyfeleink esetében a Babaváró hitelhez kapcsolódóan technikai okokból téves összeg került levonásra adminisztrációs díjként. A hiba kivizsgálása folyamatban van, amennyiben a levonás sikeres volt, a levont összeget természetesen a hiba elhárítását követően várhatóan 2022.09.12. 12:00-ig visszautaljuk az érintett ügyfeleknek. Megértését köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Fiókok és ATM-ekKérjen időpontot! TeleBank
06 80 350 350
Írjon nekünk! Árfolyamok

Az MKB Bank története

Az MKB Bank Nyrt. a magyar bankrendszer egyik legrégebbi tagja, 1950-ben kezdte meg működését. Létrehozásának célja a nemzetközi fizetési forgalomban való részvétel, elsősorban a külkereskedelemmel kapcsolatos bankári feladatok ellátása volt. Az 1987-es bankreform során, a kétszintű bankrendszer kialakulásakor az MKB Bank teljes körű kereskedelmi banki felhatalmazást kapott, ennek nyomán megerősödtek a hagyományos és sikeresen beindultak és felfutottak új üzletágai.

A belföldi vállalatok komplex kiszolgálása rövid idő alatt a bank fő üzletágává vált. Az első sikeres hazai nagybanki privatizáció során a nemzetközileg elismert, hazájában jelentős szerepet játszó pénzintézet, a német BayernLB szerzett többségi részesedést a bankban. A bank az 1980-as évek végétől kezdve továbbfejlesztette a lakossági bankszolgáltatásokat, a pénz- és devizapiaci, valamint a tőkepiaci tevékenységét. 2001 végére az értékpapír-kereskedelmi tevékenység integrációjával az MKB Bank univerzális bankká vált, stratégiai érdekeltségei révén egyedülálló, komplex szolgáltatásokat nyújt ügyfelei részére.

A BayernLB-nek az Európai Bizottsággal kötött megállapodása értelmében az állami pénzügyi segítség fejében meg kellett válnia bizonyos érdekeltségeitől. Ezért 20 év elteltével, 2014. szeptember 30-tól a magyar állam vált az MKB Bank Zrt. tulajdonosává. Még ezen év végén megkezdődött a bank Európai Unió által felügyelt reorganizációs folyamata, ennek révén átszervezéssel és racionalizálási intézkedésekkel fenntartható pályára került a pénzintézet. 2016. június 29-én sikeresen lezárult a 2015 őszén megkezdett értékesítési folyamat, az MKB Bank Zrt. új tulajdonosai a METIS Magántőkealap (45%) a Blue Robin Investments S.C.A. (30%), a Pannónia Nyugdíjpénztár (10%) által alkotott konzorcium résztvevői, illetve az MRP-szervezet (15%) lett.

Az MKB Bank sikeres újjászervezése után is elsőszámú alapérték az ügyfelek professzionális kiszolgálása, amelynek legfontosabb elemei az ügyfélkapcsolat és -élmény, az értékőrzés és -teremtés, valamint az innovatív banki megoldások. A fél évszázados működése során kiépített tudásbázis, a szakértői állomány és a beágyazott kapcsolati rendszer révén az MKB meghatározó szereplője a hazai vállalati kereskedelemfinanszírozási, pénz- és likviditáskezelési, befektetési piacnak. A bankot kivételes szakmai presztízse segíti az értékteremtésben lakossági ügyfelei számára.

A Budapest Bank története

A Budapest Bank 1987-ben, a kétszintű bankrendszer kialakulásakor jött létre, az első három hazai kereskedelmi bank egyikeként.

A rendszerváltás utáni privatizáció révén a bankcsoport tulajdonosa 1995-ben az amerikai General Electric Capital Group lett, majd 2015 júliusában magyar állami tulajdonba került.

A Budapest Bank az állami tulajdonban töltött időszakában is magas színvonalú munkát végzett: megduplázta mérlegfőösszegét, több szegmensben piacvezető volt mind lakossági, mind vállalati szinten. A piacon kiemelkedő pozícióval rendelkező, tőkeerős bankként lépett be a Magyar Bankholding 2020 májusában elindított fúziós folyamatába.

2006-ban a Budapest Bank a hazai bankpiacon elsőként vidéken, Békéscsabán nyitotta meg operációs központját. Ezzel a beruházással a bank hozzávetőleg 800 munkahelyet teremtett a Magyarország egyik legnagyobb munkanélküliségével küzdő régióban.

A pénzintézet több mint 30 éven keresztül működött Budapest Bank néven, mielőtt 2022. március 31-én beolvadt az MKB Bankba.

Hármas bankfúzió

2020. május 15-én az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank és az MKB Bank közös pénzügyi holding társaság létrehozásáról írt alá szándéknyilatkozatot, amelybe a két pénzintézet egyenlő tulajdonrésszel lépett be. Május 26-án a Budapest Bank Zrt. is csatlakozott a stratégiai együttműködéshez.

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézet meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták, ezzel létrehozva Magyarország második legnagyobb bankcsoportját.

2021. december 15-én az MKB Bank közgyűlése, valamint a Budapest Bank és a Takarék Csoportot tulajdonló Magyar Takarék Bankholding Zrt. legfőbb döntéshozó szervei jóváhagyták a Budapest Bank, az MKB Bank és a Magyar Takarék Bankholding egyesítésére vonatkozó fúziós menetrendet..

Ennek első lépéseként2022. március 31-én a bankcsoport két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank egyesültek, amely során a Budapest Bank beolvadt az MKB Bankba. Az egyesült bank átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven folytatja működését: az egységes pénzintézeti brand bevezetése a tervek szerint 2023 elején valósul meg. A Takarék Csoport 2023 második negyedévének végéig csatlakozik.

A bankcsoport célja, hogy ügyfélközpontú, kedvező árazású, nemzetközileg is élenjáró digitális megoldásokat, illetve termékeket és szolgáltatásokat vezessen be, építkezve a három külön-külön is erős, hazai kereskedelmi bank összes erősségére, értékeire és legjobb gyakorlataira. A három tagbank integrációja – elsősorban annak komplexitása és mérete miatt – nemcsak Magyarországon, de a régió pénzügyi piacán is egyedülállónak számít.

A Magyar Bankholding csoport a hazai pénzügyi szektorban rendkívül stabil, erős és meghatározó szereplő. Jelenleg is Magyarország második legnagyobb bankcsoportja mérlegfőösszeg szerint, ezen felül a legnagyobb fiók- és ATM hálózattal is rendelkezik. A szuperbank számos területen piacvezető, így a vállalati ügyfelek és a nemzetgazdasági szempontból kiemelten fontos mikro-, kis- és középvállalati szektor hitelezésében, az agrár és a privátbanki ügyfelek kiszolgálásában, valamint a lízingpiacon.

Értékeink, küldetésünk

Együtt többre vagyunk képesek

Két meghatározó, univerzális hazai nagybank egyesült 2022. március 31-én: a több mint 70 éves tapasztalattal rendelkező MKB és a több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező Budapest Bank MKB Bank néven folytatta tovább működését. Az új MKB Bank 100 százalékban magyar tulajdonú pénzintézet.

Az egyesüléssel új, izgalmas útra léptünk: együtt építjük a jövő bankját.

Az egyesült nagybank 66 városban összesen 143 bankfiókból és 184 db ATM-ből álló országos hálózatával teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat nyújt a lakosság és a vállalatok számára.

A Budapest Bank az egyesüléssel nem tűnt el, csak megjelenésében átalakult. A Budapest Bank-fiókok, -automaták, illetve az online felületek immár új, „MKB-színekben” állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Tartson velünk azon az úton, amely a jövő bankjához vezet!

Legyen részese a pozitív változásnak: nekünk továbbra is az a legfontosabb, hogy minél egyszerűbben, gyorsabban, és a megszokott szakértelemmel nyújtsunk ügyfeleinknek pénzügyi szolgáltatásokat - a lehető legszélesebb körben, a legkorszerűbb megoldásokkal.

Vezetőség

2021. november 15-től a Magyar Bankholding vezérigazgató-helyettesei és ügyvezető igazgatói a tagbankokban átvették a szakmai irányítást. Az egységes szervezeti irányítási struktúra a Magyar Bankholdingban és tagbankjaiban egyértelmű vállalatirányítási struktúrát hoz létre, amely elősegíti a tagbankok működési hatékonyságának javítását és egyszerűbbé teszi a társaságok irányítását.

Szervezeti struktúra

Dr. Barna Zsolt – elnök-vezérigazgató

Pályafutását a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF) kezdte, 1998-tól a hatóság osztályvezetője, majd főosztályvezetője volt. 1998 és 1999 között a Befektető-védelmi Alap (BEVA) igazgatósági tagjaként tevékenykedett.

2004-től főosztályvezető, majd 2006-tól a PSZÁF Felügyeleti Igazgatóságának ügyvezető igazgatója. 2006 és 2010 között tagja, állandó meghívottja az európai Európai Értékpapír-felügyeleti Bizottság (Committee of European Securities Regulators – CESR) és az Európai Bankfelügyelők Bizottsága (Committee of European Banking Supervisors – CEBS) vezető testületeinek, szakmai bizottságainak. 2008-2009 között egyik meghatározó irányítója volt a bankszektort érintő válságkezelésnek. 2010-től az OTP Csoportnál dolgozott, kezdetben igazgatói pozícióban, ebben az időszakban lett a montenegrói CKB Bank Igazgatóságának elnöke, ő irányította a bank reorganizációját. Az OTP Csoporton belül betöltött több vezetői pozíciója után 2016. június 8. és 2018. augusztus 31. között az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatói, emellett 2016 szeptemberétől 2018. augusztus 31-ig az OTP Alapkezelő Zrt. Igazgatóságának elnöki pozícióját töltötte be. 2016. június 8. óta az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. Igazgatóságának elnöke volt.

2017-2018-ban az OTP Bank első jelentős leánybanki integrációját irányította Horvátországban. 2018. szeptember 10-től az OTP Ingatlan Zrt. Felügyelő Bizottságának elnöke volt. 2018. szeptember 1-én az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettesének nevezték ki. 2019-től 2020. július 20-ig az OTP Ingatlan Zrt. Igazgatóságának elnöke, valamint az OTP Csoport horvát leánybankjának felügyelőbizottsági tagja volt. 2019 decemberétől az OTP Csoport szlovén leánybankja igazgatóságának elnöke volt. 2020. július 20-ig töltötte be az OTP Bank Nyrt. általános vezérigazgató-helyettesi pozícióját.

2020. október 30-a óta a Magyar Bankholding Zrt. igazgatóságának elnöke, 2022. január 1-jétől pedig a Magyar Bankholding Zrt. elnök-vezérigazgatója. 2021. január elsejétől az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Egerszegi Ádám – Transzformációért felelős vezérigazgató-helyettes

1997-ben szerzett közgazdász diplomát a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, majd 1998-ban a Budapesti Értéktőzsde és Közép-Európai Brókerképző Alapítvány képzésén tőzsdei szakvizsgát tett. 1998-ban a Takarékbank német ügyfelekkel foglalkozó osztályán kezdte pályafutását, ahol ügyfélkapcsolati menedzseri, majd osztályvezető-helyettesi feladatokat látott el. 2003-tól a hálózati osztály osztályvezetője, 2005 és 2014 között a bank takarékszövetkezeti üzletágának igazgatója, 2014 februárjától 2015 márciusáig pedig a Polgári Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese. Ezt követően a Duna Takarék Bank Zrt. ügyvezető igazgatója és igazgatósági tagja. 2017 februárja óta a Takarékbank vezérigazgató-helyettese, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank alelnöke, általános vezérigazgató-helyettese, 2017-től irányította a takarékszövetkezetek konszolidációs folyamatát és a Takarékbank mint univerzális kereskedelmi bank megalakítását.

Ginzer Ildikó – Standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettes

2005-ben a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán szerzett közgazdász mesterdiplomákat vállalati pénzügyek és gazdálkodási szakos tanár területeken.

2004 és 2016 között a Raiffeisen Bankban először strukturált és projektfinanszírozással foglalkozott, később a bank vállalati intenzív kezeléssel és behajtással foglalkozó területein töltött be vezető pozíciókat, valamint részt vett ezen területek stratégiájának és folyamatainak kialakításában.

2012 és 2016 között a Raiffeisen Bank Vállalati Restrukturálási és Követeléskezelési területének volt a vezetője, közvetlenül a Kockázatkezelési Vezérigazgató-helyettes irányítása alatt.

2016-ban a Borealis AG Stratégiai és Csoportfejlesztési szakértője volt. Felelős volt a cég több növekedési és stratégiai projektjéért. Koordinációs szerepet töltött be felvásárlási és akvizíciós folyamatokban petrolkémiai cégek területén.

2016 végén csatlakozott az MKB Bank Zrt.-hez kockázati területeket irányító vezérigazgató-helyettesként, aki a bank lakossági és vállalati kockázatkezelésért, valamint a követeléskezelési területekért felelt.

2019. február óta az MKB Bank általános és üzleti vezérigazgató-helyettese.

Szabó Levente – Egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettes

A Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzintézeti szakirányán szerzett diplomát 1993-ban, 1995-ben pedig a Janus Pannonius Tudományegyetemen szerezte meg közgazdász és német nyelvű szakfordítói mesterdiplomáját.

Pályafutását 1995-ben a Creditanstalt csoportnál kezdte mint kiemelt vállalati ügyfélmenedzser.

1999-ben csatlakozott az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-hez, ahol kezdetben a német ügyfelekkel foglalkozó terület osztályvezetője, majd 2001-től a vállalati és intézményi ügyfelekkel foglalkozó üzletág igazgatója lett.

2003-tól a takarékszövetkezeti üzletág igazgatójaként folytatta pályafutását, és beválasztották a bank felügyelőbizottságába.

2005-től öt éven át ügyvezető igazgatóként és igazgatósági tagként tevékenykedett, majd 2010 áprilisában vezérigazgató-helyettessé nevezték ki. Az irányítása alá a vállalati és intézményi Üzletág mellett a projektmenedzsment, valamint az informatikai és üzemeltetési szakterület tartozott.

2013 és 2017 között a Takarékbank vezérigazgatójaként és igazgatósági tagjaként felelt a vállalati csoportirányításért, és ő iránította a teljes takarékszövetkezeti rendszer átalakítását.

2013-2019 között a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. vezérigazgatójaként a Takarék Kereskedelmi Bank transzformációs folyamatait felügyelte és irányította.

2017-től a Takarék Csoportot irányító MTB Zrt., 2019-től a Takarékbank Zrt. igazgatósági tagja és vezérigazgató-helyettese.

2022. január 1-től a Takarék Csoportot irányító MTB Zrt. és a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója. Mindemellett a Takarék Invest Kft. ügydöntő felügyelőbizottságának elnöke, a Takarék Faktorház Zrt. igazgatóságának elnöke, a TKK Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, a DBH Investment Zrt. igazgatóságának tagja, a Takarék Lízing Zrt. igazgatóságának tagja, a Magyar Bank és Pénzügyi Akadémia Oktatási Egyesület felügyelőbizottságának tagja. A MATAK Zrt. igazgatóságának elnöke, a Diófa Alapkezelő Zrt. felügyelőbizottságának tagja, a Retail Prod Zrt. igazgatóságának tagja.

Dr. Mészáros Beatrix – Leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettes

Tanulmányait a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi szakán kezdte, 2009-ben végzett export-import management szakirányon. A mesterképzést kommunikáció szakon abszolválta az olasz Universitá Cattolica di Sacro Cuore egyetemen. 2019 januárjában jogi diplomát szerzett a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

Szakmai pályafutását távközlési és médiaterületen kezdte. Vezetői karrierje a mezőgazdasági szektorban indult, 2012-től agrár- és termelő vállalkozások teljes körű irányítását végezte, a Búzakalász 66 Kft. ügyvezető igazgatója, majd az Aranykorona Zrt. igazgatótanácsának elnöke.

2016-tól a Talentis Group Zrt. igazgatósági tagja.

2017-től a turisztikai portfóliót összefogó Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. igazgatósági elnöke.

Az agrárium és a turizmus mellett az energetikai szektor és az építőipar több dinamikusan fejlődő vállalatában töltött be vezetői tisztséget. 2017-től 2020 tavaszáig a Mátra Energy Holding Zrt. igazgatóságának tagja volt.

2017 és 2022 között az OPUS GLOBAL Nyrt. igazgatóságának elnöke volt.

Martzy Antal – Pénzügyekért felelős vezérigazgató-helyettes

A Takarékbank Zrt. és az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. stratégiai és pénzügyi vezérigazgató-helyettese. Banki pályafutását 1997-ben az MKB Bank Zrt.-nél kezdte nemzetközi pénzügyi beszámolókészítés és felügyeleti jelentésszolgálati területen.

2005-től a teljes pénzügyi és felügyeleti riporting az irányítása alá tartozott.

2008 és 2011 között tőkemenedzsment-vezetőként jelentős szerepet játszott az MKB Csoport tőkehelyzetének stabilizálásában.

2014-től kialakította az Üzleti Intelligencia Igazgatóságot (BI), amivel megteremtette a Bankcsoport hatékony információfelhasználásának alapjait.

2014-ben a Takarékbank ügyvezető igazgatójaként, később vezérigazgató-helyettesként folytatta pályafutását, ahol felépítette és irányította a Szövetkezeti Hitelintézeti szektor központi pénzügyi és kontrolling folyamatait. Ennek keretében 2017-től az FHB Bankcsoport konszolidációjában pénzügyi vezérhelyetteseként vett részt, munkája eredményeként tartósan nyereségessé vált a működés.

2017-től a Takarék Csoport stratégiai és pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként irányította a szövetkezeti szektor migrációjának pénzügyi és számviteli folyamatait.

2016-tól MPT Security Zrt. Felügyelőbizottságának elnöke, 2017-től a Diófa Alapkezelő Zrt. Igazgatósági tagja, illetve a Takarék Invest Kft. Felügyelőbizottságának tagja.

 

Dobi Kitti - Humán erőforrásért felelős vezérigazgató-helyettes

Diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem vállalati pénzügy szakán szerezte.

Karrierjét 2003-ban a Procter & Gamble különböző HR-folyamataiért felelős régiós vezetőként kezdte. Nemzetközi HR-menedzsment területen szerzett tapasztalatait a Genfben és Cincinnatiban folytatott humánerőforrás- és vezetői továbbképzésekkel mélyítette.

2008 és 2010 között a Vodafone nemzetközi operációs központ felépítését irányította, ezt követően a HR-folyamatokért felelős vezetőként folytatta munkáját. Az OPP nemzetközi MBTI coach képesítését Oxfordban szerezte meg. Oktatói és HR-menedzsment modulvezetői munkáját az International Business Schoolban folytatta.

2010 és 2014 között a BP Zrt. (a British Petrol leányvállalata) európai és afrikai szolgáltató központjainak HR-igazgatójaként a vállalat nemzetközi HR-szolgáltató egységeinek felépítését vezette Európában és Ázsiában. Ebben az időszakban vett részt a Cornell University londoni HR-menedzsment képzésén.

2014 és 2016 között az Alexander Mann Solutions kelet-európai vezetőjeként HR-szolgáltatásmenedzsment, account menedzsment és ügyfélkezelés területeken dolgozott.

2016-tól az MKB Bank Nyrt. és MKB Pénzügyi Csoport humánerőforrásért felelős ügyvezető igazgatója, 2021-től pedig a Magyar Bankholding Zrt. humánerőforrásért felelős vezérigazgató-helyettese.

Ez idő alatt pályázta meg és végezte el a Harvard Business School Senior HR Executive képzését.

 

 

Dr. Szomolai Csaba – Kockázatkezelési vezérigazgató-helyettes

1996-ban szerzett BSc diplomát pénzügy szakirányon a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán. Jogi diplomáját 2005-ben szerezte meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, szakvizsgáját 2013-ban tette le.

Karrierjét 1996-ban kezdte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ahol 2005-ig gazdaságvédelmi vizsgálati területen dolgozott.

2006-ban került a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez, ahol 2010-ig piacfelügyeleti és prudenciális felügyelői pozíciót töltött be.

2010-ben ugyanitt tőkepiaci jogérvényesítési csoportvezető, majd decembertől osztályvezetői beosztást töltött be. Ezt követően nevezték ki előbb a Pénz‑és tőkepiaci főosztály vezetői helyettesének, majd ugyanezen főosztály vezetőjének.

Az Engedélyezési és jogérvényesítési ügyvezető igazgatóságon 2013-ban lett ügyvezető igazgató helyettes.

 

2013 októberétől 2021 nyaráig tevékenykedett a Magyar Nemzeti Banknál, ahol előbb igazgatói, majd

2017 és 2021 között az engedélyezésért és jogérvényesítésért felelős ügyvezetői igazgatói tisztségét látta el. Ezen felül a jegybank Pénzügyi Stabilitási Tanácsának is tagja volt.

Pecsenye Roland – Digitalizációért és Operációért felelős vezérigazgató-helyettes

1997-ben alapította meg első cégét, a digitális banki szoftvertermékekkel és webes alkalmazásokkal foglalkozó IND Groupot.

2014-től a Misys globális üzletfejlesztési igazgatójaként a digitális csatornák globális sales szakértője volt.

2016-tól a Barion befektetője, ahol a felügyelőbizottság elnöki pozícióját tölti be.

2018-tól a Zelig Fintech M&A tanácsadó müncheni irodáját vezeti.

Karrierje során angyalbefektetőként számos európai start-up vállalkozás elindulását és sikeressé válását támogatta.

Dr. Török Ilona – Elnök-vezérigazgatói kabinet vezető

Dr. Török Ilona több mint húszéves bankszakmai tapasztalattal rendelkezik.

Pályafutását a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletén kezdte, ahol több területen szerzett jogi és pénzügyi tapasztalatot, majd az Engedélyezési és Jogérvényesítési Igazgatóság vezetője lett.

2010 és 2021 között az OTP Bank Nyrt-ben töltött be különböző pozíciókat tőkepiaci, treasury területen, ezt követően Társaság-irányítási területen lett vezető, mindemellett az OTP Csoport több bel-, és külföldi leányvállalata vezető testületének tagja volt.

2021 márciusától az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatói kabinetirodáját vezeti. 2021 novemberétől ugyanezen pozíciót tölti be a Magyar Bankholding Zrt-ben, a Budapest Bank Zrt-ben, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt-ben, illetve a Takarékbank Zrt-ben is.

Dr. Vinnai Balázs – Elnöki főtanácsadó, a vezető testület tagja

1997-ben alapította meg első cégét, a digitális banki termékekkel és webes alkalmazásokkal foglalkozó Interactive Net Designt (IND). 2014-ben az IND Group Digitális Csatornák részlegének vezetője lett, miután ugyanezen év márciusban felvásárolta a brit pénzügyi szoftvercég, a Misys.

2017-ben a Misys és a DH Corporation összeolvadt, létrehozva a Finastrát, amelynek a globális alelnöke és a Digitális Részleg vezetője lett.

2015-ben barátaival és korábbi üzlettársaival közösen elindította a BnL Growth Partners Kft.-t, egy magántőke- és smart money tanácsadócéget a fintech szektorban.

A Codecool közép-és-kelet-európai programozóiskola-hálózat társalapítója és befektetője.

2018 óta a pénzügyi szoftverekkel és digitális banki értékesítéssel foglalkozó W.UP befektetője és elnöke.

2020 óta az IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért elnöki tisztségét is betölti.

Puskás András – Elnöki főtanácsadó

2000-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen végzett okleveles közgazdászként.

Pályafutása elején a Pénzügyminisztériumban miniszteri kabinetfőnöki pozícióban a kormányzat munkáját segítette.

Ezt követően Budapest Belvárosának alpolgármesteri tisztségét töltötte be, ahol városfejlesztési feladatokat látott el.

2014-től a Magyar Export-Import Bank Zrt.-nél és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.-nél dolgozott üzleti vezérigazgató-helyettesként, valamint a bank és biztosító igazgatóságának tagjaként.

A Budapest Bank kockázatért és működésért felelős vezérigazgató-helyetteseként 2018 óta tagja a bank felső vezetésének és Igazgatóságának mint a Kockázatkezelés, az Operáció, az IT és a PMO szervezetek irányításáért felelős vezető.

Korábbi társadalmi megbízatásai közül kiemelendő a Magyar Kosárlabda Szövetség elnökségi tagsága, jelenleg tagja a Veszprém Férfi Kézilabda Sport Egyesületnek.

Leányvállalatok

Euroleasing

2022 januárjától kezdve az MKB-Euroleasing, a Budapest Lízing, a Takarék Lízing, valamint a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletága integráltan, Euroleasing név alatt működik. A vállalat országos hálózattal, 110 ezer ügyféllel és az újonnan kihelyezett, összesített lízingállomány alapján 20 százalékot jelentősen meghaladó piaci részesedéssel rendelkezik. Az integrációval a bankcsoport teljes fiókhálózatában elérhetővé váltak a gépjármű-, eszköz, és mezőgazdaságigép-finanszírozási megoldások.

online autószalonunk: www.autostart.hu

személygépjármű finanszírozási kalkulátor oldalunk: www.autohitel.hu

eszközfinanszírozási tájékoztató és kalkulátor oldalunk: www.eszkozlizing.hu

 

Elérhetőségeink

Minden MKB-bankfiókban és a szerződött partnereinknél.

Személyes ügyfélszolgálat: 1134 Budapest, Lőportár u. 24

Telefonos ügyfélszolgálat: 06 1 345 2424

Email: info@euroleasing.hu

WEB: www.euroleasing.hu

MKB Nyugdíjpénztár

Fektessen a jövőjébe azMKB Nyugdíjpénztár önkéntes ágával. 

Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás 20 % adókedvezménnyel támogatott, kamatadó mentes, hosszú távú, hozamot ígérő, alacsony költségű befektetési - megtakarítási forma, amely segítséget jelenthet akár a vagyonfelhalmozás idején már az aktív években is.

A Pénztártagok rugalmas tagdíjfizetés és kényelmes elektronikus szolgáltatások mellett a több különböző kockázati szintű portfólió közül is választhatnak. Saját egyéni befizetéseik, és a munkáltatótól kapott hozzájárulás után is 20% adójóváírás igényelhető vissza az önkéntes nyugdíjpénztári számlára egy évben akár 150.000 forint összegben.

Lépjen be Ön is az MKB Nyugdíjpénztárba !

A tájékoztatás nem teljeskörű. A részletes információkat keresse a honlapon: www.mkbnyp.hu

E-mail: ugyfel@mkbnyp.hu

Telefon: (36-1) 268-7001

Személyes ügyfélszolgálat: 1134 Budapest, Dévai u. 23.

*

Munkaerő megtartás és motiváció MKB Nyugdíjpénztár juttatással: építse be Ön is ösztönzési rendszerébe!

Tudatos munkáltatóként támogathatja Munkavállalóit biztonságos időskori éveiknek megteremtésében. A munkáltatói hozzájárulás és adomány a Munkavállaló számára igénybe vehető 20% szja-adókedvezmény hatására kedvezőbb nettó összeget eredményezhet, mint a bérfizetés utáni nettó érték.

Részletekért keresse a https://www.mkbnyp.hu/munkaltatok oldalt, vagy vállalti kapcsolattartó munkatársainkat juttatas@mkbnyp.hu címen.

Tájékoztató frissítve: 2022.április

MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztári tagság

Egészségpénztáron keresztül önmaga és családtagjai számára számos elszámolható terméket vásárolhat és szolgáltatást fizethet.

A 20% adókedvezménnyel támogatott saját befizetésekből, vagy munkáltatói hozzájárulással felhalmozott egészség- és önsegélyező pénztári megtakarítás sokoldalúan felhasználható:

 • Lakáshitel törlesztés támogatása
 • Munkanélküliség esetére elérhető az álláskereséséi járadék kiegészítésére akár a korábbi bér mértékéig
 • Szülési segély akár 1 millió forintig
 • Gyerekneveléssel az újszülött kortól egészen a gyermekek egyetemi tanulmányáig összefüggően számos (pl állami ellátásokat a korábbi bér mértékéig kiegészítő, vagy épp beiskolázásra fordítható) előrelátó önsegélyező támogatásra
 • Magánorvosi, fogorvosi ellátásokra, gyógyászati segédeszközökre
 • Hétköznapi kiadásokra a gluténmentes élelmiszer elszámolásától, a drogériákban, bevásárlóközpontokban való vásárláson át az optikai, patikai költésekig akár az egészséges otthon berendezésére

Ez még nem minden! A Pénztártagoknak és erre regisztrált családtagjaikat a Pénztár Gondoskodás Egészségbiztosítása is védi, ami közösségi szolgáltatásként alacsony díj mellett kínál értékes szolgáltatásokat a képalkotó diagnosztikától 35 kockázatos betegség esetére szóló megoldásig.

Az adókedvezmény éves 150 000 forintos keretösszegen belül az SZJA-ból a Prevenciós költések és kétéves lekötés esetén az állam további 10 - 10 % adókedvezményt biztosít!

Lépjen be Ön is az MKB-Pannónia Egészségpénztárba .

A tájékoztatás nem teljeskörű. A részletes információkat keresse a Pénztár honlapján: www.mkbep.hu

E-mail: ugyfel@mkbep.hu

Telefon: (36-1) 268-7614

Személyes ügyfélszolgálat: 1134 Budapest, Dévai u. 23.

*

Munkáltatóként gondoskodjon munkavállalói egészségéről pénztári juttatások segítségével!

A munkáltatói hozzájárulás és adomány a 20% adókedvezmény hatására kedvezőbb nettó összeget eredményezhet, mint a bérfizetés utáni nettó.

Keresse kedvező adózású célzott támogatási megoldásainkat is, az egészségpénztáron keresztül történő prevenciós, vagy akár egészségbiztosítási juttatásokhoz! A célzott szolgáltatás összegkorlát nélkül, differenciáltan, kedvező adókulcs mellett juttatható.

Részletekért keresse a www.mkbep.hu/munkaltatok oldalt, vagy vállalti kapcsolattartó munkatársainkat a juttatas@mkbep.hu címen.

Tájékoztató frissítve: 2022.április

MKB – Pannonia Alapkezelő

Az MKB-Pannónia Alapkezelő 2017 novemberében az intézményi vagyonkezeléssel foglalkozó Pannónia CIG Alapkezelő, a befektetési alapok kezelésével foglalkozó MKB Alapkezelő, valamint az MKB Bank portfólió és vagyonkezelési területének egybeolvadásával jött létre.

Az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. által kezelt vagyon meghaladja a 670 milliárd forintot.

Az MKB-Pannónia Alapkezelő célja értékalapú, magas színvonalú befektetési eredmény hosszú távú biztosítása ügyfelei számára.

Az MKB Befektetési Alapok több objektív szakmai elismerést is kiérdemeltek az elmúlt időszakban.

Az MKB Észak-Amerikai Részvény Alap lett a 2018-as év Legjobb Fejlett Piaci Részvény Alapja a Privátbankár.hu Klasszis díjátadó gálán!

A siker értékét növeli, hogy további 5 dobogós helyezést érdemeltek ki az MKB-Pannónia Alapkezelő további befektetési alapjai.

1. díj: Legjobb Fejlett Piaci Részvény Alap 2018  MKB Észak-Amerikai Részvény Alap

2. díj: Legjobb Hazai Likviditási Alap 2018              MKB Forint Likviditási Alap

2. díj: Legjobb Abszolút hozamú Nem Származtatott Alap 2018   MKB PB TOP Alap

2. díj: Legjobb Ingatlan Alap 2018             MKB Ingatlan Alapja A sorozat

3. díj: Legjobb Hazai Hosszú Kötvény Alap 2018  MKB Állampapír Alap

3. díj: Legjobb Zártvégű Tőkevédett Alap 2018   MKB Triumvirátus II. Tőkevédett Alap

Részesedjen Ön is díjnyertes Alapjaink teljesítményéből!

Társaságunk tagja a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ).

Forgalmazó: MKB Bank Nyrt.

Letétkezelő: MKB Bank Nyrt.

Kapcsolatfelvétel:

E-mail: info@mkbpannonia.hu

Honlap: www.mkbpannonia.hu

Budapest Alapkezelő Zrt.

A Budapest Alapkezelő Zrt. 1992-ben jött létre a Budapest Bank százszázalékos tulajdonú leányvállalataként. Főként befektetési alapok szervezésével, menedzselésével, nyugdíj- és egészségpénztári vagyonkezeléssel foglalkozik. Jelenleg 29 befektetési alap és 2 nyugdíjpénztár vagyonáért felel. Alapjai között egyaránt megtalálhatók a hagyományos pénzpiaci, kötvény- és részvényalapok csakúgy, mint a befektetési piacon nagy népszerűségnek örvendő abszolúthozamú, vegyes és portfólióalapok.

Budapest Eszközfinanszírozó Zrt.

A Budapest Eszközfinanszírozó Zrt. két üzletággal rendelkezik: egyrészt operatív lízinggel áll ügyfelei rendelkezésére, másrészt a Budapest Pénzügyi Asszisztens (BUPA) online számlázó szolgáltatás üzemeltetője.

Budapest Pénzügyi Asszisztens (BUPA)

A BUPA digitális pénzügyi asszisztens célja, hogy digitális megoldásokkal segítse és tehermentesítse a hazai KKV szektor szereplőit a napi adminisztrációs feladatok elvégzése alól.

A BUPA alapfunkciója egy olyan továbbfejlesztett online számlázó rendszer, amely a PSD2-es uniós irányelveknek köszönhetően összeköthető az arra alkalmas és támogatott bankokkal, így a rendszeren belül kezelhetővé válnak a vállalkozások pénzügyei (AISP), sőt, a bejövő számlákra pár kattintás után akár tranzakció is indítható a BUPA felületéről (PISP).

Ezzel már a legkisebb vállalkozások számára is megteremtjük, hogy egy helyen kezelhessék a pénzügyeiket a számlázástól a pénzforgalmon át, a pénzügyi előrejelzésekig. A BUPA használatának segítségével ügyfeleink jelentős időt és energiát takaríthatnak meg, és az adminisztráció helyett a valós üzletmenetükre összpontosíthatnak.

A 2020 májusi indulás óta már több mint 22 ezer felhasználó regisztrált és több mint 220 ezer számlát állított ki a BUPA-ban, meghaladva a 75 milliárd forint összértéket.

A BUPA rövidtávú céljai közt szerepel a multibanking modul bevezetése, amelynek segítségével fokozatosan egyre több hazai kereskedelmi bank ügyfelei vehetik majd igénybe a nyílt banki szolgáltatásokat.

Hosszú távon pedig olyan kapcsolt, nem hagyományos banki szolgáltatások bevonása is a célunk (Beyond Banking), amelyek jóval túlmutatnak az általános banki gyakorlaton. A BUPA ezzel képes betölteni a komplett digitális pénzügyi asszisztens szerepét ügyfelei életében, mélyítve a velük ápolt kapcsolatot.

A BUPA elérhetőségei:
WEB: www.bupa.hu
E-mail: info@bupa.hu
Ügyfélszolgálati telefonszám: +36-20-444-4202

BUPA
Budapest Eszközfinanszírozó Zrt.
az MKB Bank csoport támogatásával,
az MNB engedélyével működő pénzforalmi szolgáltató

MKB Szép Kártya

Az MKB SZÉP Kártya szolgáltatás 2011-ben indult.

Az MKB SZÉP Kártya szolgáltatást 2011. és 2018. december 31-e között az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft végezte. A szolgáltatást az MKB Bank 2019. január 1-én integrálta saját tevékenységi körébe, lehetővé téve ezzel az MKB SZÉP Kártyát használó ügyfelei számára a még gyorsabb, és rugalmasabb kiszolgálást, az elfogadói hálózat még dinamikusabb bővülését. Az MKB SZÉP Kártya birtokosai a bank egyéb szolgáltatásait is igénybe vehetik.

2021 őszén a Magyar Bankholdinghoz tartozó pénzintézetek teljes hálózatában elérhetővé vált az MKB Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP Kártya), így az MKB Bank mellett a Takarékbank is biztosítja az ügyfelek számára a népszerű terméket. A bankcsoport tagbankjai közötti szinergiák kihasználásának köszönhetően – a videobanki számlanyitás lehetősége mellett – a korábbi 50 MKB bankfiók helyett a Magyar Bankholdinghoz tartozó tagbankok összes fiókjában igényelhetővé vált az MKB SZÉP Kártya.

A SZÉP Kártya - tekintettel a bérként történő kifizetésnél kedvezőbb adózására - cafetéria elemként és önálló béren kívüli juttatásként is az egyik leghatékonyabb juttatási forma a munkáltatók és a munkavállalók számára egyaránt. A SZÉP Kártyát egyre több munkáltató használja munkavállalói érdekeltségi rendszerének kiegészítésére, a munkavállalói lojalitás növelésére.

Az MKB Bank – ügyfeleinek igényei alapján - folyamatosan fejleszti az MKB SZÉP Kártya elfogadóhely hálózatát, tapasztalt munkatársaink készséggel állnak a munkáltató és munkavállalói ügyfeleink rendelkezésére.

Elérhetőségeink, további részletes információk:

WEB: www.mkbszepkartya.hu

e-mail: ugyfel.mkbszepkartya@mkb.hu

ügyfélszolgálat:

- személyesen: az MKB Bank fiókjaiban

- telefonon: (36-1) 268-7272

 

Egyéb szervezetek

Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár

 • Kiváló hozamok: nyugdíjcélú megtakarítások esetén az egyik legfontosabb sikertényező a hosszú távon keletkezett hozam.
 • Adójóváírás: befizetései után 20%, legfeljebb 150.000 Ft adó-visszatérítésre jogosult.
 • Kedvező, kiszámítható költségek: pénztárunk hatékony működéssel és tagjaink érdekeinek szem előtt tartásával biztosítja a költségek kedvező szinten tartását.
 • Online intézheti ügyeit otthonról: legyen szó bankkártyás befizetésről, egyéni számlája nyomon követéséről.
 • Rugalmas befizetési lehetőségek: rugalmasan és többféle fizetési lehetőség közül választhat anyagi helyzetének és bankolási szokásainak megfelelően.

 

Budapest Magánnyugdíjpénztár

 • Lojális tagdíjfizető tagság.
 • Nincs ok az azonnali TB visszalépésre - jelenlegi jogszabályok szerint később azonos feltételek mellett is megteheti.
 • Hosszú távon kiváló hozameredmények.
 • Jelentős működési tartalék.