Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy egyes, a Budapest Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg sikertelenek lehetnek a tranzakciók. A hiba elhárításán a beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmét és megértését kérjük.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a hitelkártya számlára 2022.01.12. 12:25 és 13:37 óra között indított azonnali fizetési megbízásokat követően technikai okokból az utalt összeg nem volt hozzáférhető. A hibát bankunk elhárította, az összeg immár elérhető. A számlatörténetben várhatóan később jelenik meg az utalt összeg, tranzakciós SMS szolgáltatás esetében pedig az utalás teljesüléséről szóló SMS is később érkezik meg.

Tisztelt Ügyfeleink! Technikai problémák miatt egyes ügyfeleink átmenetileg nem helyes számlaegyenleget látnak elektronikus csatornáinkon. Előfordulhat, hogy a téves egyenleg miatt kártyás vásárlásaik elutasításra kerülnek.  A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük! Üdvözlettel:Budapest Bank

Tisztelt Ügyfelünk! Természetesen bankunk is tudomást szerzett arról, hogy a Kormány meg kívánja hosszabbítani a moratóriumot. Mindamellett a jelenleg hatályos jogszabály alapján a Magyarország Kormánya által a 2020. évi LVIII. törvényben biztosított fizetési moratórium 2020. március 19-től 2020. december 31-ig tart. 2021-ben az érvényben lévő jogszabálynak megfelelően válnak esedékessé a törlesztések. Bármilyen a jelenlegi szabályozást érintő  jogszabály módosítást a Budapest Bank jogkövető, prudensen működő pénzintézetként alkalmazni fog.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2021.03.28-án 00:00 és 02:00 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa, illetve sikertelenség esetén így ismételje meg.

Tisztelt Ügyfelünk! Tervezett karbantartás miatt 2021.10.07-én 22:00 és 23:00 óra között a Budapest Internetbank, valamint Budapest Bank Mobil App felületén nincs lehetőség utalások indítására. Kérjük, utalásait időzítse a karbantartási időszakon kívülre. Megértését köszönjük.

Tisztelt Ügyfeleink! Weboldalunkon a mai napon (2021.01.21.) 19:00 és 23:59 között karbantartási munkákat végzünk, amely bizonyos funkciók elérésében fennakadást okozhat. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2021.04.11-én 00:30 és 01:00 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén így ismételje meg.

Tisztelt Ügyfelünk! 2022.01.01-én életbe lép a 782/2021. (XII. 24.) Korm. rendelet szerinti „kamatstop”, amely a referencia kamatlábhoz kötött jelzáloghitel szerződések esetében a 2021. október 27. napján érvényes referencia-kamatláb alapján határozza meg a maximális kamat mértékét. A rögzítés 2022.06.30-ig automatikusan jár minden rövid kamatperiódussal rendelkező jelzálogkölcsön esetében, ügyfeleinknek ezzel kapcsolatban nincs teendője. További részletek.

Tisztelt Ügyfelünk! 2022.01.01-én életbe lép a 782/2021. (XII. 24.) Korm. rendelet szerinti „Kamatstop”, amely a referencia kamatlábhoz kötött jelzáloghitel szerződések esetében a 2021. október 27. napján érvényes referencia-kamatláb alapján határozza meg a maximális kamat mértékét. A rögzítés 2022.06.30-ig automatikusan jár minden rövid kamatperiódussal rendelkező jelzálogkölcsön esetében, ügyfeleinknek ezzel kapcsolatban nincs teendője. További részletek.

Tisztelt Ügyfelünk! Változik az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása, további információt a teendőiről  itt olvashat. Tájékoztatjuk, hogy egyes ügyfeleink bankunk nevében küldött adathalász levelet kaphattak, erről bővebben itt tájékozódhat.

Karbantartás miatt 2021.01.17-én 0:00 és 1:00 között az Azonnali Fizetési Rendszerben indított és fogadott utalások elutasításra kerülnek a Budapest Bank rendszereiben. 2021.01.17-én 1:00 és 2:30 között kiesés várható az Azonnali Fizetési Rendszert érintő szolgáltatásunkban, ebben az időszakban az indított és fogadott utalások elutasításra kerülhetnek. Tervezett utalásait kérjük, ütemezze a karbantartási időszakon kívülre, vagy időzítse a következő munkanapra.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy karbantartás miatt 2021.11.13. 13:00-tól 2021.11.14. 12:00-ig a Mobilbank szolgáltatás nem lesz elérhető, így a tranzakciós sms-ek nem kerülnek kiküldésre, valamint az interaktív üzenetek fogadása és megválaszolása nem lehetséges.

Tisztelt Ügyfelünk! A fizetési moratóriummal kapcsolatosan nyilvánosságra került új információkért kattintson ide

Tisztelt Ügyfelünk! A 2021. március 12-én 13:44 és 16:44 között hitelkártya számlára indított átutalási megbízások jóváírásában hiba tapasztalható, ennek hatására az utalt összeg nem jelenik meg a hitelkártya számlán. A hiba javításán dolgozunk, addig türelmét és megértését kérjük.

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Budapest Bank és az MKB Bank – mint a Magyar Bankholding Zrt. két tagbankja – a tervek szerint 2022. március 31-én egyesül. További részletek

Tisztelt Ügyfelünk! 2021.02.10-től változik az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása. További információt a teendőiről itt olvashat

Technikai probléma miatt előfordulhat, hogy egyes ügyfeleinknél téves egyenleg miatt az azonnali fizetésként indított átutalási megbízásaik elutasításra kerülnek. Az érintett ügyfelek a tranzakciós SMS-ekben téves egyenleget látnak. A hiba elhárítása 2021.01.28. nap végén várható. Türelmüket köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Változott az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása, további információt a teendőiről  itt olvashat. Tájékoztatjuk, hogy csalók más bankok nevében adathalász hívásokat kezdeményeznek, erről bővebben  itt tájékozódhat.

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az alábbi időintervallumban - 09.24 19:00 - 09.25 00:00 - küldött és fogadott azonnali tranzakciók utáni számlaegyenlegben. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük! További részletekért kérjük, hívja Telebankunkat a 1440-es telefonszámon.

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Budapest Bank és az MKB Bank – mint a Magyar Bankholding Zrt. két tagbankja – a tervek szerint 2022. március 31-én egyesül. További részletek

Tisztelt Ügyfelünk! Az adathalász kísérletekről bővebben itt tájékozódhat.

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Budapest Bank és az MKB Bank – mint a Magyar Bankholding Zrt. két tagbankja – 2022. március 31-én egyesül. További részletek. Tájékoztatjuk, hogy az utóbbi időben megnövekedett az adathalász támadások száma, így kérjük, legyen Ön is körültekintő az online bankolás során. Ünnepi nyitvatartásunk.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. december 3. 22:00 órától december 4. 03:00-ig elektronikus csatornáink nem lesznek elérhetők. További részletek itt.

Tisztelt Ügyfeleink!
Tervezett rendszerkarbantartási munkálatok miatt 2020. szeptember 15. 22:45 és 23:45 között szünetel az internetes vásárláshoz kapcsolódó jóváhagyó SMS kódok kiküldése. Kérjük, internetes vásárlásait időzítse a karbantartási időszakon kívülre.
Megértését és türelmét köszönjük! Budapest Bank Zrt.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy egyes, a Budapest Bank által biztosított POS terminál technikai okokból átmenetileg nem üzemel. A hiba elhárításán a beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmét és megértését kérjük .

Tisztelt Ügyfelünk! Tervezett karbantartás miatt január 27-én 21:30 és 22:00 között a tranzakciós SMS-ek kiküldése szünetel, továbbá 22:00 és 22:30 között a Mobil Appon a második szintű jóváhagyó SMS kódot igénylő funkciók nem lesznek elérhetőek, valamint az internetes vásárlást megerősítő SMS-ek küldése szünetel.

Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy 2022. március 31-én egyesült a Budapest Bank és az MKB Bank, amely MKB Bank néven folytatja működését. 2022. április 1-től a
www.budapestbank.hu webcím alatt található tartalmak, információk a továbbiakban az MKB Bank honlapján érhetők el. A bankfúzióról itt tájékozódhat részletesebben.

Tisztelt Ügyfeleink! Az MKB Bank 101-es banki azonosítóval rendelkező (számlaszám első 3 számjegye), volt Budapest Bank lakossági ügyfelek március havi Befektetési Kártya számlakivonatának Értékpapírszámla-kivonat részén a tranzakcióik adatai esetenként hiányosak lehetnek. A hiba javítását megkezdtük, a szokásos értesítési csatornákon mihamarabb újra küldjük a javított számlakivonatot. Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Tisztelt Ügyfeleink! A Budapest Bank és az MKB Bank egyesülése informatikai átállással járt. Az átállást követő karbantartási munkák miatt átmeneti fennakadásokat tapasztalhatnak. Kérjük türelmüket és megértésüket.
Egyes átutalási megbízások bankunkon kívül álló okokból nem teljesültek, a küldött összegek nem érkeztek meg bankunkhoz. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a feladóval, hogy ellenőrizze, valóban teljesült-e az átutalási megbízása. Amennyiben nem, kérje meg a feladót, hogy vegye fel a kapcsolatot a számlavezető bankjával.
Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank és jogelőd Budapest Bank egyesülésére hivatkozva számos ügyfelünk adathalász levelet kapott, amelyben adat- vagy jelszófrissítésre kérték őket. Amennyiben Ön is kapott ilyen levelet, kérjük, ne kattintson az abban található linkre, banki adatait pedig ne adja meg, bankunk ugyanis e-mailben sosem kéri erre ügyfeleit. Amennyiben eleget tett a levélben található kérésnek, elektronikus csatornái tiltása érdekében hívja a TeleBankot a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tisztelt Ügyfelünk! Magyarország Kormánya a veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak bevezetéséről szóló 637/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet módosításáról döntött. Ennek értelmében a hiteltörlesztési moratórium 2021. szeptember 30-ig tart. Bankunk a moratórium lezárásával kapcsolatos elszámolást 2021. október elsejét követően teszi meg. Az elszámolás részleteiről tájékoztatni fogjuk ügyfeleinket. Bármilyen a jelenlegi szabályozást érintő és a későbbiekben bekövetkező jogszabályváltozást a Budapest Bank jogkövető, prudensen működő pénzintézetként alkalmazni fog. Természetesen továbbra is lehetősége van a korábban megadott módokon nyilatkozatot tenni, fizetési kötelezettségeit folytatni vagy szüneteltetni. Keresse munkatársainkat bizalommal.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a hitelkártya számlára 2022.01.12. 12:25 és 13:37 óra között indított azonnali fizetési megbízások ugyan teljesülnek, azonban technikai okokból átmenetileg az összeg nem hozzáférhető, a teljesülésről pedig nem érkezik tranzakciós SMS. Amennyiben a tranzakciós SMS szolgáltatás be van állítva, a hiba elhárítása után Ön SMS tájékoztatást kap a tranzakció sikerességéről. A hiba elhárításán dolgozunk.

Tisztelt Ügyfelünk! 2022.01.01-én életbe lép a 782/2021. (XII. 24.) Korm. rendelet szerinti „Kamatstop”, amely a referencia kamatlábhoz kötött jelzáloghitel szerződések esetében a 2021. október 27. napján érvényes referencia-kamatláb alapján határozza meg a maximális kamat mértékét. A rögzítés 2022.06.30-ig automatikusan jár minden rövid kamatperiódussal rendelkező jelzálogkölcsön esetében, ügyfeleinknek ezzel kapcsolatban nincs teendője. További részletek.

Tisztelt Ügyfeleink! Tervezett rendszerfrissítési munkálatok miatt január 26. (kedd) 22:00 óra és január 27. (szerda) 01:00 óra között a Budapest Internetbank, a Budapest Bank Mobil App és a Budapest Bank BusinessID nem lesz elérhető, valamint a tranzakciós SMS-ek és az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése szünetel. A tranzakciós SMS-ek utólag kiküldésre kerülnek.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy ismeretlenek a Budapest Bank nevében, a customerservice@budapestbank.hu e-mail címről küldenek ki leveleket. Felhívjuk figyelmét, hogy a levél rosszindulatú csatolmányt tartalmaz, így kérjük, amennyiben ilyen levelet kapott, a csatolmányt ne nyissa meg és törölje a levelet.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy karbantartás miatt 2021. július 1-én 22:00 és 2021. július 2-án 05:00 között a tranzakciós SMS-ek kiküldése szünetel, amelyek utólag kiküldésre kerülnek. Szintén karbantartás miatt 2021. július 1-én 18:15 és 23:00 között a Budapest Bank Üzleti Terminál, valamint a Budapest Bank BusinessID szolgáltatások nem lesznek elérhetőek. A Budapest Bank Üzleti Terminálon indított megbízásaik ezen időszak alatt nem kerülnek feldolgozásra, illetve dokumentumok letöltése nem lesz lehetséges. Kérjük, hogy a felsorolt szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyintézést és tranzakciókat lehetőség szerint a karbantartási időszakon kívülre időzítsék! Amennyiben ez idő alatt bármilyen kérdésük van, hívják telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06-1-477-7777 telefonszámon!

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tisztelt Látogatónk! A fizetési moratóriummal kapcsolatos új információkat részletesebben itt olvashatja.

Tisztelt Ügyfelünk! Karbantartás miatt 2021. március 9-én délelőtt, valamint március 10-én egész nap az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód kiküldésében, valamint az ehhez kapcsolódó mobiltelefonos azonosításban kiesések lehetnek. Megértését és türelmét köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Budapest Bank és az MKB Bank – mint a Magyar Bankholding Zrt. két tagbankja – a tervek szerint 2022. március 31-én egyesül. További részletek

Tisztelt Ügyfelünk! Változott az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása, további információt a teendőiről  itt olvashat.

Kedves Ügyfelünk! A NetBankár és MobilApp kivonatlekérdezési funkcióját 2022.05.06-án 18:00 és 19:00 között nem fogja tudni használni. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tisztelt Ügyfelünk! Az MKB Bank és jogelőd Budapest Bank egyesülésére hivatkozva számos ügyfelünk adathalász levelet kapott, amelyben adat- vagy jelszófrissítésre kérték őket. Amennyiben Ön is kapott ilyen levelet, kérjük, ne kattintson az abban található linkre, banki adatait pedig ne adja meg. Amennyiben eleget tett a levélben található kérésnek, elektronikus csatornái tiltása érdekében hívja a TeleBankot a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tisztelt Ügyfelünk! Tervezett rendszerfrissítési munkálatok miatt április 27. (kedd) 22:00 óra és április 28. (szerda) 01:00 óra között a Budapest Internetbank, a Budapest Bank Mobil App és a Budapest Bank BusinessID nem lesz elérhető, valamint a tranzakciós SMS-ek és az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód kiküldése szünetel. A tranzakciós SMS-ek utólag kiküldésre kerülnek.

Tisztelt Ügyfelünk! Magyarország Kormánya a veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak bevezetéséről szóló 637/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet módosításáról döntött. Ennek értelmében a hiteltörlesztési moratórium 2021. szeptember 30-ig tart. Bankunk a moratórium lezárásával kapcsolatos elszámolást 2021. október elsejét követően teszi meg. Az elszámolás részleteiről tájékoztatni fogjuk ügyfeleinket. Bármilyen a jelenlegi szabályozást érintő és a későbbiekben bekövetkező jogszabályváltozást a Budapest Bank jogkövető, prudensen működő pénzintézetként alkalmazni fog. Természetesen továbbra is lehetősége van a korábban megadott módokon nyilatkozatot tenni, fizetési kötelezettségeit folytatni vagy szüneteltetni. Keresse munkatársainkat bizalommal.

Tisztelt Látogatónk! A fizetési moratóriummal kapcsolatos új információkat részletesebben itt olvashatja.

Tisztelt Ügyfelünk! Technikai okokból átmenetileg egyes online bankkártyás fizetési tranzakciók sikertelenek lehetnek. A hiba elhárításán a beszállító bevonásával dolgozunk, addig megértésüket és türelmüket kérjük.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2021.02.21-én 00:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra.

Tisztelt Ügyfelünk! A Budapest Internetbankban indított értéknapos utalások technikai probléma miatt duplán teljesülnek. A számlatörténetben tudja ellenőrizni, hogy az Ön tranzakciója is érintett-e. Amennyiben az Ön tranzakciója is duplán teljesült, az duplán terhelt összeget a bank automatikusan jóváírja számláján, Önnek nincs teendője. Amennyiben a fogadó fél a duplikált összeget – a bank által történő jóváíráson felül – ugyancsak visszautalja, a bank jogosult a duplikált visszatérítés összegével beszámítás jogcímén az Ön számláját megterhelni. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmét és megértését kérjük.

Bankunkon kívül  álló  probléma miatt egyes internetes vásárlási tranzakciók elutasításra kerülhetnek. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket  és megértésüket köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy egyes, a Budapest Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg sikertelenek lehetnek a tranzakciók. A hiba elhárításán a beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmét és megértését kérjük.

Tisztelt Ügyfelünk! Technikai probléma miatt a Budapest Üzleti Terminálban egyes azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülnek. A hiba elhárítása folyamatban van, utalását kérjük, próbálja megismételni később.

Tisztelt Ügyfelünk! Tervezett rendszerfrissítési munkálatok miatt április 27. (kedd) 22:00 óra és április 28. (szerda) 01:00 óra között a Budapest Internetbank, a Budapest Bank Mobil App és a Budapest Bank BusinessID nem lesz elérhető, valamint a tranzakciós SMS-ek és az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód kiküldése szünetel. A tranzakciós SMS-ek utólag kiküldésre kerülnek.

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Budapest Bank és az MKB Bank – mint a Magyar Bankholding Zrt. két tagbankja – a tervek szerint 2022. március 31-én egyesül. További részletek

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Budapest Bank és az MKB Bank – mint a Magyar Bankholding Zrt. két tagbankja – 2022. március 31-én egyesül. További részletek. Tájékoztatjuk, hogy az utóbbi időben megnövekedett az adathalász támadások száma, így kérjük, legyen Ön is körültekintő az online bankolás során.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy egyes, a Budapest Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, valamint egészségpénztári kártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.01.23-án 00:00 és 04:00 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint forint átutalási megbízások indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa el, illetve sikertelenség esetén később ismételje meg. Ugyanezen időszak alatt a másodlagos számlaazonosítók és fizetési kérelmek kezelésére sincs lehetőség.

Tisztelt Ügyfelünk! A 2021. március 12-én 13:44 és 16:44 között hitelkártya számlára indított átutalási megbízások jóváírásában hiba tapasztalható, ennek hatására az utalt összeg nem jelenik meg a hitelkártya számlán. A hiba javításán dolgozunk, addig türelmét és megértését kérjük.

Tisztelt Ügyfeleink! A Budapest Bank és az MKB Bank egyesülése informatikai átállással járt. Az átállást követő karbantartási munkák miatt átmeneti fennakadásokat tapasztalhatnak. Kérjük türelmüket és megértésüket.

Az MKB Bank és jogelőd Budapest Bank egyesülésére hivatkozva számos ügyfelünk adathalász levelet kapott, amelyben adat- vagy jelszófrissítésre kérték őket. Amennyiben Ön is kapott ilyen levelet, kérjük, ne kattintson az abban található linkre, banki adatait pedig ne adja meg. Amennyiben eleget tett a levélben található kérésnek, elektronikus csatornái tiltása érdekében hívja a TeleBankot a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy ismeretlenek a Budapest Bank nevében, a customerservice@budapestbank.hu e-mail címről küldenek ki leveleket. Felhívjuk figyelmét, hogy a levél rosszindulatú csatolmányt tartalmaz, így kérjük, amennyiben ilyen levelet kapott, a csatolmányt ne nyissa meg és törölje a levelet.

Tisztelt Ügyfeleink!
Weboldalaink folyamatos fejlesztés alatt állnak. Újabb fejlesztéseink eredményeképpen megújult weboldalunk további funkciókkal segíti fogyatékkal élő ügyfeleink honlapon történő tájékozódását. Jelenlegi új honlapunk már alkalmas a billentyűzettel történő bejárásra, felolvasó szoftverre optimalizált. Hamarosan az akadálymentes szolgáltatási térképünket is elérhetővé tesszük fogyatékkal élő Ügyfeleink részére, melyben magaskontrasztos nézetben jelenítjük majd meg igényeknek megfelelően fiókjainkat. Honlapunkon további akadálymentesítési fejlesztések is folyamatban vannak, melyek későbbi időszakban fognak elérhetővé válni Ügyfeleink számára. Ezek megvalósulásáról további tájékoztató üzenetet fogunk megjeleníteni Ügyfeleink részére.

Megértését és együttműködését köszönjük! Üdvözlettel: Budapest Bank

Tisztelt Ügyfelünk! 2021. november 2-án 22:00 és 22:30 óra között az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód, a Budapest Internetbankba történő belépéshez szükséges megerősítő kód, valamint a Budapest Bank Mobil App második szintű SMS kódjainak kiküldése szünetel. A Budapest Internetbankba történő belépéshez a karbantartás ideje alatt kérjük, használja a QR kódos belépés lehetőségét.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a PSD2 erős ügyfél-hitelesítésre még fel nem készült szolgáltatók weboldalán megszakad a fizetés folyamata. További részletek ezen az oldalon.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy ismeretlenek a Budapest Bank nevében, a customerservice@budapestbank.hu e-mail címről küldenek ki leveleket. Felhívjuk figyelmét, hogy a levél rosszindulatú csatolmányt tartalmaz, így kérjük, amennyiben ilyen levelet kapott, a csatolmányt ne nyissa meg és törölje a levelet.

Tisztelt Ügyfelünk! Bankunk is tudomást szerzett arról, hogy Magyarország Kormánya meg kívánja hosszabbítani a jelenleg hatályban lévő fizetési moratóriumot, amely a jelenleg hatályos jogszabályi rendelkezések alapján 2021. június 30-ig tart. 2021. július elsejétől az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően válnak esedékessé a törlesztések. Bármilyen a jelenlegi szabályozást érintő és a későbbiekben bekövetkező jogszabályváltozást a Budapest Bank jogkövető, prudensen működő pénzintézetként alkalmazni fog. A jogszabály megjelenéséig bankunk munkatársai nem tudnak bővebb információt adni, kérjük szíves türelmüket!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy egy ideig hiba állt fenn az október 8-i értéknappal indított forint átutalási megbízások teljesítésében, ezek ugyanis egyes esetekben elutasításra kerültek. Kérjük, amennyiben indított ilyen tranzakciót, ellenőrizze, hogy elutasításra került-e a Budapest Internetbankban, a Budapest Bank Mobil Appban, valamint a Budapest Üzleti Terminálon. Amennyiben a tranzakció sikertelen volt, kérjük, ismételje meg az utalást. Megértését köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Karbantartás miatt 2021. április 12. 22:50 óra és április 13. 00:05 óra, valamint április 13. 1:10 óra és 1:30 óra között a Budapest Internetbank, a Budapest Bank Mobil App nem lesz elérhető, továbbá az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód és internetbank belépő kódot tartalmazó SMS kiküldésében ezen időszakok alatt kiesés várható.

Tisztelt Ügyfelünk! 2022.01.01-én életbe lép a 782/2021. (XII. 24.) Korm. rendelet szerinti „kamatstop”, amely a referencia kamatlábhoz kötött jelzáloghitel szerződések esetében a 2021. október 27. napján érvényes referencia-kamatláb alapján határozza meg a maximális kamat mértékét. A rögzítés 2022.06.30-ig automatikusan jár minden rövid kamatperiódussal rendelkező jelzálogkölcsön esetében, ügyfeleinknek ezzel kapcsolatban nincs teendője. További részletek.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Budapest Bank és az MKB Bank – mint a Magyar Bankholding Zrt. két tagbankja – 2022. március 31-én egyesül. További részletek.

Ünnepi nyitvatartásunk.

Tisztelt Ügyfelünk! 2021. július 22-én 22:00 és 23:00 óra között az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód kiküldése szünetel. 2021. július 22-én 22:00 óra és 2021. július 23-án 01:00 óra között a Budapest Internetbank és Budapest Bank Mobil App tervezett karbantartás miatt nem lesz elérhető.

Tájékoztatás a fizetési moratóriumról
Tisztelt Ügyfelünk! 2021. szeptember 15-én megjelent a Kormány 536/2021. (IX. 15.) Kormányrendelete a hiteltörlesztési moratórium módosításáról, melyben a hitelmoratórium igénybevételének feltételei módosultak: Amennyiben Ön jelenleg (2021. szeptember hónapban) él a hitelmoratóriummal, akkor 2021. október 1-je és október 31-e között nyilatkoznia kell, hogy továbbra is (2021. november 1-jétől) élni kíván vele. Az új szabályokkal és nyilatkozás módjával kapcsolatos információkkal honlapunk folyamatosan frissülni fog!

Tisztelt Ügyfelünk! Változott az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása, további információt a teendőiről  itt olvashat. Tájékoztatjuk, hogy csalók más bankok nevében adathalász hívásokat kezdeményeznek, erről bővebben  itt tájékozódhat.

Tisztelt Ügyfelünk! Az MKB Bank és jogelőd Budapest Bank egyesülésére hivatkozva számos ügyfelünk adathalász levelet kapott, amelyben adat- vagy jelszófrissítésre kérték őket. Amennyiben Ön is kapott ilyen levelet, kérjük, ne kattintson az abban található linkre, banki adatait pedig ne adja meg. Amennyiben eleget tett a levélben található kérésnek, elektronikus csatornái tiltása érdekében hívja a TeleBankot a 06 80 350 350-es telefonszámon.
2022. április 26-án, 27-én és 28-án online számlanyitásra és online áruhitel igénylésére 8:00 és 17:00 között van lehetőség új ügyfeleink esetében. Ezen időszakon kívül ők visszahívást kérhetnek munkatársainktól.

Tisztelt Ügyfelünk! Technikai okokból átmenetileg egyes online bankkártyás fizetési tranzakciók sikertelenek lehetnek. A hiba elhárításán a beszállító bevonásával dolgozunk, addig megértésüket és türelmüket kérjük.

Tisztelt Ügyfelünk! Magyarország Kormánya a veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak bevezetéséről szóló 637/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet módosításáról döntött. Ennek értelmében a hiteltörlesztési moratórium 2021. szeptember 30-ig tart. Bankunk a moratórium lezárásával kapcsolatos elszámolást 2021. október elsejét követően teszi meg. Az elszámolás részleteiről tájékoztatni fogjuk ügyfeleinket. Bármilyen a jelenlegi szabályozást érintő és a későbbiekben bekövetkező jogszabályváltozást a Budapest Bank jogkövető, prudensen működő pénzintézetként alkalmazni fog. Természetesen továbbra is lehetősége van a korábban megadott módokon nyilatkozatot tenni, fizetési kötelezettségeit folytatni vagy szüneteltetni. Keresse munkatársainkat bizalommal.

Tisztelt Ügyfeleink! A 2021.február.12 10:59 és február 13. 16.00 között hitelkártya számlára indított átutalási megbízások jóváírásában hiba tapasztalható, ennek hatására az utalt összeg nem jelenik meg a hitelkártya számlán. A hiba javításán dolgozunk, és várhatóan a mai nap végéig elhárítjuk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Budapest Bank és az MKB Bank – mint a Magyar Bankholding Zrt. két tagbankja – a tervek szerint 2022. március 31-én egyesül. További részletek

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy egy ideig hiba állt fenn az október 8-i értéknappal indított forint átutalási megbízások teljesítésében, ezek ugyanis egyes esetekben elutasításra kerültek. Kérjük, amennyiben indított ilyen tranzakciót, ellenőrizze, hogy elutasításra került-e a Budapest Internetbankban, a Budapest Bank Mobil Appban, valamint a Budapest Üzleti Terminálon. Amennyiben a tranzakció sikertelen volt, kérjük, ismételje meg az utalást. Megértését köszönjük!

Tisztelt Látogatónk! A fizetési moratóriummal kapcsolatos új információkat részletesebben itt olvashatja.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy egyes internetes bankkártyás vásárlások technikai okokból nem teljesülnek. Kérjük, a vásárlást próbálja meg egy későbbi időpontban. Megértését köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy karbantartás miatt 2021. július 1-én 22:00 és 2021. július 2-án 05:00 között a tranzakciós SMS-ek kiküldése szünetel, amelyek utólag kiküldésre kerülnek. Amennyiben ez idő alatt bármilyen kérdésük van, hívják telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06-1-477-7777 telefonszámon!

Tájékoztatás a fizetési moratóriumról
Tisztelt Ügyfelünk! 2021. szeptember 15-én megjelent a Kormány 536/2021. (IX. 15.) Kormányrendelete a hiteltörlesztési moratórium módosításáról, melyben a hitelmoratórium igénybevételének feltételei módosultak: Amennyiben Ön jelenleg (2021. szeptember hónapban) él a hitelmoratóriummal, akkor 2021. október 1-je és október 31-e között nyilatkoznia kell, hogy továbbra is (2021. november 1-jétől) élni kíván vele. Az új szabályokkal és nyilatkozás módjával kapcsolatos információkkal honlapunk folyamatosan frissülni fog!

Tisztelt Ügyfelünk! 2022.01.01-én életbe lép a 782/2021. (XII. 24.) Korm. rendelet szerinti „kamatstop”, amely a referencia kamatlábhoz kötött jelzáloghitel szerződések esetében a 2021. október 27. napján érvényes referencia-kamatláb alapján határozza meg a maximális kamat mértékét. A rögzítés 2022.06.30-ig automatikusan jár minden rövid kamatperiódussal rendelkező jelzálogkölcsön esetében, ügyfeleinknek ezzel kapcsolatban nincs teendője. További részletek.

Tisztelt Ügyfelünk! A törlesztési moratórium meghosszabbításával és következő szakaszával kapcsolatos tudnivalókról a jogszabály megjelenése után tájékoztatjuk ügyfeleinket.

Tisztelt Ügyfelünk! A bankfiókjaink aktuális nyitvatartási idejéről a fiókkeresőben tájékozódhat, kérjük, a bankfiók látogatása előtt ellenőrizze a nyitvatartást.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy ismeretlenek a Budapest Bank nevében, a customerservice@budapestbank.hu e-mail címről küldenek ki leveleket. Felhívjuk figyelmét, hogy a levél rosszindulatú csatolmányt tartalmaz, így kérjük, amennyiben ilyen levelet kapott, a csatolmányt ne nyissa meg és törölje a levelet.

Tisztelt Ügyfelünk! Az MKB Bank és jogelőd Budapest Bank egyesülésére hivatkozva számos ügyfelünk adathalász levelet kapott, amelyben adat- vagy jelszófrissítésre kérték őket. Amennyiben Ön is kapott ilyen levelet, kérjük, ne kattintson az abban található linkre, banki adatait pedig ne adja meg. Amennyiben eleget tett a levélben található kérésnek, elektronikus csatornái tiltása érdekében hívja a TeleBankot a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a PSD2 erős ügyfél-hitelesítésre még fel nem készült szolgáltatók weboldalán megszakad a fizetés folyamata. További részletek ezen az oldalon.

Tisztelt Ügyfelünk! Egyes hitelkártyáinkra vonatkozó biztosítási díjak tévesen több alkalommal is levonásra kerülhettek, amelyről az érintett ügyfelek SMS-ben értesülhettek. A hiba kijavításán dolgozunk, addig is szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Tisztelt Ügyfeleink! A Budapest Bank és az MKB Bank egyesülése informatikai átállással járt. Az átállást követő karbantartási munkák miatt átmeneti fennakadásokat tapasztalhatnak. Kérjük türelmüket és megértésüket.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank és jogelőd Budapest Bank egyesülésére hivatkozva számos ügyfelünk adathalász levelet kapott, amelyben adat- vagy jelszófrissítésre kérték őket. Amennyiben Ön is kapott ilyen levelet, kérjük, ne kattintson az abban található linkre, banki adatait pedig ne adja meg, bankunk ugyanis e-mailben sosem kéri erre ügyfeleit. Amennyiben eleget tett a levélben található kérésnek, elektronikus csatornái tiltása érdekében hívja a TeleBankot a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tisztelt Ügyfelünk! Magyarország Kormánya a 271/2021. (V. 21.) Korm. rendelet értelmében a veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának újbóli meghosszabbításáról döntött. A hosszabbítás kiterjed a hiteltörlesztési moratóriumra is. A rendelet értelmében a moratórium 2021. június 30-án nem ér véget, így a moratóriumot követő elszámolást bankunk egy későbbi időpontban, a jogalkotó jövőbeni elvárásaival összhangban teszi meg. Az elszámolás új időpontjáról a részletszabályok megjelenését követően tudunk bővebb információt adni, kérjük szíves türelmüket!

Tisztelt Ügyfelünk! A Budapest Bank 2021. szeptember 24-én (pénteken) 22:00 órától 2021. szeptember 28-án (kedden) 04:00 óráig karbantartást végez elektronikus csatornáin, ez pedig több szolgáltatás esetén is hosszabb vagy néhány perces teljes kiesésekkel jár. 2021. szeptember 24-én 22:00-től szeptember 25-én 06:00-ig a tranzakciós SMS-ek kiküldése szünetel, és előfordulhatnak kiesések a Budapest Internetbank szolgáltatásban. 2021. szeptember 25-én 00:00-tól 02:00-ig a Budapest Internetbank, Budapest Bank Mobil App és a Budapest Üzleti Terminál szolgáltatásai szünetelnek, a beérkező azonnali fizetési tranzakciók pedig késve kerülnek jóváírásra. Kérjük, hogy a felsorolt szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyintézést és tranzakciókat lehetőség szerint a karbantartási időszakon kívülre időzítse! Amennyiben a karbantartás ideje alatt bármilyen kérdése van, hívja a telefonos ügyfélszolgálatunkat a 1440-es telefonszámon! Megértését és türelmét köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! 2022.01.01-én életbe lép a 782/2021. (XII. 24.) Korm. rendelet szerinti „Kamatstop”, amely a referencia kamatlábhoz kötött jelzáloghitel szerződések esetében a 2021. október 27. napján érvényes referencia-kamatláb alapján határozza meg a maximális kamat mértékét. A rögzítés 2022.06.30-ig automatikusan jár minden rövid kamatperiódussal rendelkező jelzálogkölcsön esetében, ügyfeleinknek ezzel kapcsolatban nincs teendője. További részletek.

Tisztelt Ügyfelünk! 2022.01.01-én életbe lép a 782/2021. (XII. 24.) Korm. rendelet szerinti „Kamatstop5”, amely a referencia kamatlábhoz kötött jelzáloghitel szerződések esetében a 2021. október 27. napján érvényes referencia-kamatláb alapján határozza meg a maximális kamat mértékét. A rögzítés 2022.06.30-ig automatikusan jár minden rövid kamatperiódussal rendelkező jelzálogkölcsön esetében, ügyfeleinknek ezzel kapcsolatban nincs teendője. További részletek.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy egy ideig hiba állt fenn az október 8-i értéknappal indított forint átutalási megbízások teljesítésében, ezek ugyanis egyes esetekben elutasításra kerültek. Kérjük, amennyiben indított ilyen tranzakciót, ellenőrizze, hogy elutasításra került-e a Budapest Internetbankban, a Budapest Bank Mobil Appban, valamint a Budapest Üzleti Terminálon. Amennyiben a tranzakció sikertelen volt, kérjük, ismételje meg az utalást. Megértését köszönjük!

Tervezett karbantartás miatt 2021.10.12-én 22:00 és 10.13-án 00:30 között a Budapest Internetbank és a Budapest Bank Mobil App nem lesz elérhető, valamint 2021.10.12-én 22:00 és 22:30 között az internetes kártyás vásárlások jóváhagyásához szükséges SMS kiküldése szünetelni fog. Türelmét és megértését kérjük.

Tisztelt Ügyfelünk! A Media Markt webáruházában igényelhető online áruhitel szolgáltatás technikai okok miatt átmenetileg nem elérhető. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! A Budapest Bank 1440-es telefonszáma technikai okokból jelenleg nem elérhető, addig a +36 1 477 7777-es és +36 1 450 7777-es telefonszámon érhető el a bank telefonos ügyfélszolgálata.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Budapest Bank és az MKB Bank – mint a Magyar Bankholding Zrt. két tagbankja – a tervek szerint 2022. március 31-én egyesül. További részletek

Tisztelt Ügyfelünk! 2022.01.01-én életbe lép a 782/2021. (XII. 24.) Korm. rendelet szerinti „kamatstop”, amely a referencia kamatlábhoz kötött jelzáloghitel szerződések esetében a 2021. október 27. napján érvényes referencia-kamatláb alapján határozza meg a maximális kamat mértékét. A rögzítés 2022.06.30-ig automatikusan jár minden rövid kamatperiódussal rendelkező jelzálogkölcsön esetében, ügyfeleinknek ezzel kapcsolatban nincs teendője. További részletek.

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból a Budapest Internetbankban és Budapest Bank Mobil Appban a fizetési kérelem szolgáltatás átmenetileg nem elérhető.

Tisztelt Ügyfeleink! Weboldalunkon a mai napon (2020.10.20.) 19:00 és 23:59 között karbantartási munkákat végzünk, amely bizonyos funkciók elérésében fennakadást okozhat. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

A korábbi Budapest Bank bankkártyák működésében hiba tapasztalható, az online és fizikai fizetési tranzakciók, valamint az ATM készpénzfelvétel sikertelenek. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket kérjük.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból a Budapest Bank ATM-jei jelenleg nem üzemelnek. A hiba elhárításán dolgozunk a szolgáltató bevonásával. Amennyiben készpénzt szeretnének felvenni vagy befizetni, kérjük, fáradjanak be a legközelebbi bankfiókunkba, vagy válasszák más szolgáltatók ATM-jeit. Megértésüket köszönjük.

A korábbi Budapest Bank bankkártyákat érintő probléma elhárult, a fizetés újra lehetséges, azonban a egyes sikertelen tranzakcióban érintett összegek átmenetileg nem hozzáférhetők. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket kérjük.

Tisztelt Ügyfelünk! 2021.02.10-től változik az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása. További információt a teendőiről itt olvashat

Tisztelt Látogatónk! A fizetési moratóriummal kapcsolatos új információkat részletesebben itt olvashatja.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy egyes, a Budapest Bank által biztosított POS terminál technikai okokból átmenetileg nem üzemel. A hiba elhárításán a beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmét és megértését kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy ismeretlenek a Budapest Bank nevében, a customerservice@budapestbank.hu e-mail címről küldenek ki leveleket. Felhívjuk figyelmét, hogy a levél rosszindulatú csatolmányt tartalmaz, így kérjük, amennyiben ilyen levelet kapott, a csatolmányt ne nyissa meg és törölje a levelet.

Tisztelt Ügyfeleink! Értesítjük Önöket, hogy tervezett karbantartás miatt a Budapest Internetbank és a Budapest Bank Mobil App, a tranzakciós SMS-ek, valamint az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése szünetel 2020.11.13. (péntek) 22:00 óra és 2020.11.14. (szombat) 04:00 óra között. Amennyiben bármilyen kérdésük van, kérjük, hívják telefonos ügyfélszolgálatunkat a 1440 telefonszámon! Megértésüket és türelmüket köszönjük! Üdvözlettel: Budapest Bank

Tisztelt Ügyfelünk! Tervezett karbantartás miatt 2021. november 16-án 22:00 órától 2021. november 17. 01:00 óráig a Budapest Internetbank és Budapest Bank Mobil App nem lesz elérhető. Kérjük, az ügyintézést időzítse a karbantartási időn kívülre.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból az ATM-es készpénzfelvétel a Budapest Bank bankautomatáiból jelenleg nem lehetséges, az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód és PUSH üzenet kiküldése is szünetel, valamint a Budapest Bank Mobil Appban és a Budapest Internetbankban a bankkártyákkal kapcsolatos ügyintézésre nincs lehetőség. Az üzletekben történő bankkártyás fizetés jelenleg is zavartalanul működik. A hiba elhárításán külső partnerünk bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy egyes ügyfeleink bankunk nevében küldött adathalász levelet kaphattak, egyes ügyfeleinket pedig telefonon keresztül keresték adathalász céllal. Erről bővebben itt tájékozódhat.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2021.06.27-én 00:00 és 03:00 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a PSD2 erős ügyfél-hitelesítésre még fel nem készült szolgáltatók weboldalán megszakad a fizetés folyamata. További részletek ezen az oldalon.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a PSD2 erős ügyfél-hitelesítésre még fel nem készült szolgáltatók weboldalán megszakad a fizetés folyamata. További részletek ezen az oldalon.

Tisztelt Ügyfelünk! 2022.01.01-én életbe lép a 782/2021. (XII. 24.) Korm. rendelet szerinti „Kamatstop”, amely a referencia kamatlábhoz kötött jelzáloghitel szerződések esetében a 2021. október 27. napján érvényes referencia-kamatláb alapján határozza meg a maximális kamat mértékét. A rögzítés 2022.06.30-ig automatikusan jár minden rövid kamatperiódussal rendelkező jelzálogkölcsön esetében, ügyfeleinknek ezzel kapcsolatban nincs teendője. További részletek.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy augusztus 29-én (szombaton) a fiókok egységesen 15:00 óráig tartanak nyitva.

Tájékoztatás a fizetési moratóriumról
Tisztelt Ügyfelünk! 2021. szeptember 15-én megjelent a Kormány 536/2021. (IX. 15.) Kormányrendelete a hiteltörlesztési moratórium módosításáról, melyben a hitelmoratórium igénybevételének feltételei módosultak: Amennyiben Ön jelenleg (2021. szeptember hónapban) él a hitelmoratóriummal, akkor 2021. október 1-je és október 31-e között nyilatkoznia kell, hogy továbbra is (2021. november 1-jétől) élni kíván vele. Az új szabályokkal és nyilatkozás módjával kapcsolatos információkkal honlapunk folyamatosan frissülni fog!

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Mobilalkalmazás technikai okokból átmenetileg nem elérhető, kérjük, hogy válasszák az MKB NetBANKárt. Kérjük türelmüket a hiba elhárításáig.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy technikai okokból az online bankkártyás fizetések sikertelenek lehetnek. Amennyiben nem tudnak online fizetni, kérjük, hogy kis idő elteltével ismételjék meg a műveletet. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük!

Üdvözlettel: Budapest Bank

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár és az MKB Mobilalkalmazás működésében, jelenleg ezen csatornák nem elérhetők. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2021.10.17-én 00:00 és 02:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint forint átutalási megbízások indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa el, illetve sikertelenség esetén később ismételje meg. Ugyanezen időszak alatt a másodlagos számlaazonosítók és fizetési kérelmek kezelésére sincs lehetőség.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy egyes, a Budapest Bank által biztosított POS terminál technikai okokból átmenetileg nem működik. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tisztelt Ügyfelünk! 2021.02.10-től változik az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyása. További információt a teendőiről itt olvashat

Tisztelt Ügyfelünk! Természetesen bankunk is tudomást szerzett arról, hogy Magyarország Kormánya meg kívánja hosszabbítani a jelenleg hatályban lévő fizetési moratóriumot, amely a jelenleg hatályos jogszabályi rendelkezések alapján 2021. június 30-ig tart. 2021. július elsejétől az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően válnak esedékessé a törlesztések. Bármilyen a jelenlegi szabályozást érintő és a későbbiekben bekövetkező jogszabályváltozást a Budapest Bank jogkövető, prudensen működő pénzintézetként alkalmazni fog. A jogszabály megjelenéséig bankunk munkatársai nem tudnak bővebb információt adni, kérjük szíves türelmüket!

Hálózati leterheltség miatt egyes rendszereink elérésében lassulás jelentkezik, esetenként nem elérhetők. A szolgáltatóval együttműködve folyamatban van a hiba elhárítása.

Tisztelt Ügyfeleink! Technikai problémák miatt egyes ügyfeleink átmenetileg nem helyes számlaegyenleget látnak elektronikus csatornáinkon. Előfordulhat, hogy a téves egyenleg miatt kártyás vásárlásaik elutasításra kerülnek.  A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük! Üdvözlettel:Budapest Bank

Tisztelt Ügyfelünk! 2020. október 20-án az Országgyűlés a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbításáról döntött, így a meghatározott társadalmi csoportoknak és a pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozásoknak 2021. január 1-től 2021. június 30-ig továbbra sem szükséges hiteleiket törleszteniük. A részletszabályokat egyelőre nem ismerjük, azok megjelenéséig ügyfeleink szíves türelmét kérjük! Az új moratóriummal kapcsolatos információkkal honlapunk folyamatosan frissülni fog!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy 2021. október 26-án 22:00 óra és 2021. október 27-én 01:40 óra között a Budapest Internetbank, a Budapest Bank Mobil App és a Budapest Üzleti Terminál tervezett karbantartás miatt nem lesz elérhető, valamint ez idő alatt a tranzakciós SMS-ek és az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód kiküldése szünetel.

Tisztelt Ügyfelünk! Szolgáltatónál fennálló technikai probléma miatt az internetes bankkártyás vásárlás jóváhagyására szolgáló azonosító oldal betöltése nem történik meg. A hiba hatásaként az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyására átmenetileg nincs lehetőség. A hiba mihamarabbi elhárításán a szolgáltató már dolgozik, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár és az MKB Mobilalkalmazás 2022.05.10. 22:00 és 2022.05.11. 01:00 óra között nem lesz elérhető, illetve az internetes vásárlások jóváhagyásában is előfordulhatnak fennakadások. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tisztelt Ügyfelünk! A Budapest Bank 2021. szeptember 24-én (pénteken) 22:00 órától 2021. szeptember 28-án (kedden) 04:00 óráig karbantartást végez elektronikus csatornáin, ez pedig több szolgáltatás esetén is hosszabb vagy néhány perces teljes kiesésekkel jár. 2021. szeptember 27-én 22:00-től szeptember 28-án 04:00-ig a tranzakciós SMS-ek kiküldése szünetel, és előfordulhatnak kiesések a Budapest Internetbank szolgáltatásban. 2021. szeptember 28-án 00:00-tól 02:00-ig a Budapest Internetbank, Budapest Bank Mobil App és a Budapest Üzleti Terminál szolgáltatásai szünetelnek, a beérkező azonnali fizetési tranzakciók pedig késve kerülnek jóváírásra. Kérjük, hogy a felsorolt szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyintézést és tranzakciókat lehetőség szerint a karbantartási időszakon kívülre időzítse! Amennyiben a karbantartás ideje alatt bármilyen kérdése van, hívja a telefonos ügyfélszolgálatunkat a 1440-es telefonszámon! Megértését és türelmét köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy ismeretlenek a Budapest Bank nevében, a customerservice@budapestbank.hu e-mail címről küldenek ki leveleket. Felhívjuk figyelmét, hogy a levél rosszindulatú csatolmányt tartalmaz, így kérjük, amennyiben ilyen levelet kapott, a csatolmányt ne nyissa meg és törölje a levelet.

A mai napon 17.00 óra és 0.00 óra között tervezett karbantartást végzünk weboldalunkon, emiatt előfordulhat, hogy ideiglenesen bizonyos funkciók   például:   űrlapok, nem   lesznek   elérhetőek.   Megértésüket   köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy 2021. április 25-én 02:05 és 03:30 között a Budapest Internetbank és a Budapest Bank Mobil App tervezett karbantartás miatt nem lesz elérhető. 2021. április 25-én 02:20 és 02:50 közt az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód kiküldése szünetel.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy ismeretlenek a Budapest Bank nevében, a customerservice@budapestbank.hu e-mail címről küldenek ki leveleket. Felhívjuk figyelmét, hogy a levél rosszindulatú csatolmányt tartalmaz, így kérjük, amennyiben ilyen levelet kapott, a csatolmányt ne nyissa meg és törölje a levelet.

Tisztelt Ügyfelünk! Tervezett karbantartás miatt 2021.02.18. 23:00 óra és 2021.02.19. 02:00 óra közt a Budapest Internetbank, a Budapest Bank Mobil App, a Budapest Internetbank belépéshez szükséges megerősítő SMS kód és az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges 3DS megerősítő (SMS) kód kiküldésében időszakos kiesések várhatók. Megértésüket és türelmüket kérjük.

Tisztelt Ügyfeleink! Weboldalunkon a mai napon (2021.04.06.) 19:00 és 23:59 között karbantartási munkákat végzünk, amely bizonyos funkciók elérésében fennakadást okozhat. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Sárga sáv teszt.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a PSD2 erős   ügyfél-hitelesítésre vonatkozó elvárásánakhatályba lépését követően némely kereskedői weboldalak nem készültek fel az előírásoknak megfelelő   átállásra, ennélfogva nem felelnek meg a rendelet követelményeinek. Ezeken az internetes oldalakon gyakran tapasztalható, hogy a vásárlás végső fázisában a tranzakció megszakad és/vagy elutasításra kerül. További részletekért kérjük, látogasson el a https://www.budapestbank.hu/hirek/PSD2-sikertelen-tranzakciok oldalra!

Fióki időpont kérés TeleBank
06 80 350 350
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok

Az MKB Bank története

Az MKB Bank Zrt. a magyar bankrendszer egyik legrégebbi tagja, 1950-ben kezdte meg működését. Létrehozásának célja a nemzetközi fizetési forgalomban való részvétel, elsősorban a külkereskedelemmel kapcsolatos bankári feladatok ellátása volt. Az 1987-es bankreform során, a kétszintű bankrendszer kialakulásakor az MKB Bank teljes körű kereskedelmi banki felhatalmazást kapott, ennek nyomán megerősödtek a hagyományos és sikeresen beindultak és felfutottak új üzletágai.

A belföldi vállalatok komplex kiszolgálása rövid idő alatt a bank fő üzletágává vált. Az első sikeres hazai nagybanki privatizáció során a nemzetközileg elismert, hazájában jelentős szerepet játszó pénzintézet, a német BayernLB szerzett többségi részesedést a bankban. A bank az 1980-as évek végétől kezdve továbbfejlesztette a lakossági bankszolgáltatásokat, a pénz- és devizapiaci, valamint a tőkepiaci tevékenységét. 2001 végére az értékpapír-kereskedelmi tevékenység integrációjával az MKB Bank univerzális bankká vált, stratégiai érdekeltségei révén egyedülálló, komplex szolgáltatásokat nyújt ügyfelei részére.

A BayernLB-nek az Európai Bizottsággal kötött megállapodása értelmében az állami pénzügyi segítség fejében meg kellett válnia bizonyos érdekeltségeitől. Ezért 20 év elteltével, 2014. szeptember 30-tól a magyar állam vált az MKB Bank Zrt. tulajdonosává. Még ezen év végén megkezdődött a bank Európai Unió által felügyelt reorganizációs folyamata, ennek révén átszervezéssel és racionalizálási intézkedésekkel fenntartható pályára került a pénzintézet. 2016. június 29-én sikeresen lezárult a 2015 őszén megkezdett értékesítési folyamat, az MKB Bank Zrt. új tulajdonosai a METIS Magántőkealap (45%) a Blue Robin Investments S.C.A. (30%), a Pannónia Nyugdíjpénztár (10%) által alkotott konzorcium résztvevői, illetve az MRP-szervezet (15%) lett.

Az MKB Bank sikeres újjászervezése után is elsőszámú alapérték az ügyfelek professzionális kiszolgálása, amelynek legfontosabb elemei az ügyfélkapcsolat és -élmény, az értékőrzés és -teremtés, valamint az innovatív banki megoldások. A fél évszázados működése során kiépített tudásbázis, a szakértői állomány és a beágyazott kapcsolati rendszer révén az MKB meghatározó szereplője a hazai vállalati kereskedelemfinanszírozási, pénz- és likviditáskezelési, befektetési piacnak. A bankot kivételes szakmai presztízse segíti az értékteremtésben lakossági ügyfelei számára.

A Budapest Bank története

A Budapest Bank 1987-ben, a kétszintű bankrendszer kialakulásakor jött létre, az első három hazai kereskedelmi bank egyikeként.

A rendszerváltás utáni privatizáció révén a bankcsoport tulajdonosa 1995-ben az amerikai General Electric Capital Group lett, majd 2015 júliusában magyar állami tulajdonba került.

A Budapest Bank az állami tulajdonban töltött időszakában is magas színvonalú munkát végzett: megduplázta mérlegfőösszegét, több szegmensben piacvezető volt mind lakossági, mind vállalati szinten. A piacon kiemelkedő pozícióval rendelkező, tőkeerős bankként lépett be a Magyar Bankholding 2020 májusában elindított fúziós folyamatába.

2006-ban a Budapest Bank a hazai bankpiacon elsőként vidéken, Békéscsabán nyitotta meg operációs központját. Ezzel a beruházással a bank hozzávetőleg 800 munkahelyet teremtett a Magyarország egyik legnagyobb munkanélküliségével küzdő régióban.

A pénzintézet több mint 30 éven keresztül működött Budapest Bank néven, mielőtt 2022. március 31-én beolvadt az MKB Bankba.

Hármas bankfúzió

2020. május 15-én az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank és az MKB Bank közös pénzügyi holding társaság létrehozásáról írt alá szándéknyilatkozatot, amelybe a két pénzintézet egyenlő tulajdonrésszel lépett be. Május 26-án a Budapest Bank Zrt. is csatlakozott a stratégiai együttműködéshez.

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézet meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták, ezzel létrehozva Magyarország második legnagyobb bankcsoportját.

2021. december 15-én az MKB Bank közgyűlése, valamint a Budapest Bank és a Takarék Csoportot tulajdonló Magyar Takarék Bankholding Zrt. legfőbb döntéshozó szervei jóváhagyták a Budapest Bank, az MKB Bank és a Magyar Takarék Bankholding egyesítésére vonatkozó fúziós menetrendet..

Ennek első lépéseként2022. március 31-én a bankcsoport két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank egyesültek, amely során a Budapest Bank beolvadt az MKB Bankba. Az egyesült bank átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven folytatja működését: az egységes pénzintézeti brand bevezetése a tervek szerint 2023 elején valósul meg. A Takarék Csoport 2023 második negyedévének végéig csatlakozik.

A bankcsoport célja, hogy ügyfélközpontú, kedvező árazású, nemzetközileg is élenjáró digitális megoldásokat, illetve termékeket és szolgáltatásokat vezessen be, építkezve a három külön-külön is erős, hazai kereskedelmi bank összes erősségére, értékeire és legjobb gyakorlataira. A három tagbank integrációja – elsősorban annak komplexitása és mérete miatt – nemcsak Magyarországon, de a régió pénzügyi piacán is egyedülállónak számít.

A Magyar Bankholding csoport a hazai pénzügyi szektorban rendkívül stabil, erős és meghatározó szereplő. Jelenleg is Magyarország második legnagyobb bankcsoportja mérlegfőösszeg szerint, ezen felül a legnagyobb fiók- és ATM hálózattal is rendelkezik. A szuperbank számos területen piacvezető, így a vállalati ügyfelek és a nemzetgazdasági szempontból kiemelten fontos mikro-, kis- és középvállalati szektor hitelezésében, az agrár és a privátbanki ügyfelek kiszolgálásában, valamint a lízingpiacon.

Értékeink, küldetésünk

Együtt többre vagyunk képesek

Két meghatározó, univerzális hazai nagybank egyesült 2022. március 31-én: a több mint 70 éves tapasztalattal rendelkező MKB és a több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező Budapest Bank MKB Bank néven folytatta tovább működését. Az új MKB Bank 100 százalékban magyar tulajdonú pénzintézet.

Az egyesüléssel új, izgalmas útra léptünk: együtt építjük a jövő bankját.

Az egyesült nagybank 66 városban összesen 143 bankfiókból és 184 db ATM-ből álló országos hálózatával teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat nyújt a lakosság és a vállalatok számára.

A Budapest Bank az egyesüléssel nem tűnt el, csak megjelenésében átalakult. A Budapest Bank-fiókok, -automaták, illetve az online felületek immár új, „MKB-színekben” állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Tartson velünk azon az úton, amely a jövő bankjához vezet!

Legyen részese a pozitív változásnak: nekünk továbbra is az a legfontosabb, hogy minél egyszerűbben, gyorsabban, és a megszokott szakértelemmel nyújtsunk ügyfeleinknek pénzügyi szolgáltatásokat - a lehető legszélesebb körben, a legkorszerűbb megoldásokkal.

Vezetőség

2021. november 15-től a Magyar Bankholding vezérigazgató-helyettesei és ügyvezető igazgatói a tagbankokban átvették a szakmai irányítást. Az egységes szervezeti irányítási struktúra a Magyar Bankholdingban és tagbankjaiban egyértelmű vállalatirányítási struktúrát hoz létre, amely elősegíti a tagbankok működési hatékonyságának javítását és egyszerűbbé teszi a társaságok irányítását.

Szervezeti struktúra

Dr. Barna Zsolt – elnök-vezérigazgató

Pályafutását a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF) kezdte, 1998-tól a hatóság osztályvezetője, majd főosztályvezetője volt. 1998 és 1999 között a Befektető-védelmi Alap (BEVA) igazgatósági tagjaként tevékenykedett.

2004-től főosztályvezető, majd 2006-tól a PSZÁF Felügyeleti Igazgatóságának ügyvezető igazgatója. 2006 és 2010 között tagja, állandó meghívottja az európai Európai Értékpapír-felügyeleti Bizottság (Committee of European Securities Regulators – CESR) és az Európai Bankfelügyelők Bizottsága (Committee of European Banking Supervisors – CEBS) vezető testületeinek, szakmai bizottságainak. 2008-2009 között egyik meghatározó irányítója volt a bankszektort érintő válságkezelésnek. 2010-től az OTP Csoportnál dolgozott, kezdetben igazgatói pozícióban, ebben az időszakban lett a montenegrói CKB Bank Igazgatóságának elnöke, ő irányította a bank reorganizációját. Az OTP Csoporton belül betöltött több vezetői pozíciója után 2016. június 8. és 2018. augusztus 31. között az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatói, emellett 2016 szeptemberétől 2018. augusztus 31-ig az OTP Alapkezelő Zrt. Igazgatóságának elnöki pozícióját töltötte be. 2016. június 8. óta az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. Igazgatóságának elnöke volt.

2017-2018-ban az OTP Bank első jelentős leánybanki integrációját irányította Horvátországban. 2018. szeptember 10-től az OTP Ingatlan Zrt. Felügyelő Bizottságának elnöke volt. 2018. szeptember 1-én az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettesének nevezték ki. 2019-től 2020. július 20-ig az OTP Ingatlan Zrt. Igazgatóságának elnöke, valamint az OTP Csoport horvát leánybankjának felügyelőbizottsági tagja volt. 2019 decemberétől az OTP Csoport szlovén leánybankja igazgatóságának elnöke volt. 2020. július 20-ig töltötte be az OTP Bank Nyrt. általános vezérigazgató-helyettesi pozícióját.

2020. október 30-a óta a Magyar Bankholding Zrt. igazgatóságának elnöke, 2022. január 1-jétől pedig a Magyar Bankholding Zrt. elnök-vezérigazgatója. 2021. január elsejétől az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Egerszegi Ádám – Transzformációért felelős vezérigazgató-helyettes

1997-ben szerzett közgazdász diplomát a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, majd 1998-ban a Budapesti Értéktőzsde és Közép-Európai Brókerképző Alapítvány képzésén tőzsdei szakvizsgát tett. 1998-ban a Takarékbank német ügyfelekkel foglalkozó osztályán kezdte pályafutását, ahol ügyfélkapcsolati menedzseri, majd osztályvezető-helyettesi feladatokat látott el. 2003-tól a hálózati osztály osztályvezetője, 2005 és 2014 között a bank takarékszövetkezeti üzletágának igazgatója, 2014 februárjától 2015 márciusáig pedig a Polgári Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese. Ezt követően a Duna Takarék Bank Zrt. ügyvezető igazgatója és igazgatósági tagja. 2017 februárja óta a Takarékbank vezérigazgató-helyettese, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank alelnöke, általános vezérigazgató-helyettese, 2017-től irányította a takarékszövetkezetek konszolidációs folyamatát és a Takarékbank mint univerzális kereskedelmi bank megalakítását.

Ginzer Ildikó – Standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettes

2005-ben a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán szerzett közgazdász mesterdiplomákat vállalati pénzügyek és gazdálkodási szakos tanár területeken.

2004 és 2016 között a Raiffeisen Bankban először strukturált és projektfinanszírozással foglalkozott, később a bank vállalati intenzív kezeléssel és behajtással foglalkozó területein töltött be vezető pozíciókat, valamint részt vett ezen területek stratégiájának és folyamatainak kialakításában.

2012 és 2016 között a Raiffeisen Bank Vállalati Restrukturálási és Követeléskezelési területének volt a vezetője, közvetlenül a Kockázatkezelési Vezérigazgató-helyettes irányítása alatt.

2016-ban a Borealis AG Stratégiai és Csoportfejlesztési szakértője volt. Felelős volt a cég több növekedési és stratégiai projektjéért. Koordinációs szerepet töltött be felvásárlási és akvizíciós folyamatokban petrolkémiai cégek területén.

2016 végén csatlakozott az MKB Bank Zrt.-hez kockázati területeket irányító vezérigazgató-helyettesként, aki a bank lakossági és vállalati kockázatkezelésért, valamint a követeléskezelési területekért felelt.

2019. február óta az MKB Bank általános és üzleti vezérigazgató-helyettese.

Szabó Levente – Egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettes

A Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzintézeti szakirányán szerzett diplomát 1993-ban, 1995-ben pedig a Janus Pannonius Tudományegyetemen szerezte meg közgazdász és német nyelvű szakfordítói mesterdiplomáját.

Pályafutását 1995-ben a Creditanstalt csoportnál kezdte mint kiemelt vállalati ügyfélmenedzser.

1999-ben csatlakozott az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-hez, ahol kezdetben a német ügyfelekkel foglalkozó terület osztályvezetője, majd 2001-től a vállalati és intézményi ügyfelekkel foglalkozó üzletág igazgatója lett.

2003-tól a takarékszövetkezeti üzletág igazgatójaként folytatta pályafutását, és beválasztották a bank felügyelőbizottságába.

2005-től öt éven át ügyvezető igazgatóként és igazgatósági tagként tevékenykedett, majd 2010 áprilisában vezérigazgató-helyettessé nevezték ki. Az irányítása alá a vállalati és intézményi Üzletág mellett a projektmenedzsment, valamint az informatikai és üzemeltetési szakterület tartozott.

2013 és 2017 között a Takarékbank vezérigazgatójaként és igazgatósági tagjaként felelt a vállalati csoportirányításért, és ő iránította a teljes takarékszövetkezeti rendszer átalakítását.

2013-2019 között a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. vezérigazgatójaként a Takarék Kereskedelmi Bank transzformációs folyamatait felügyelte és irányította.

2017-től a Takarék Csoportot irányító MTB Zrt., 2019-től a Takarékbank Zrt. igazgatósági tagja és vezérigazgató-helyettese.

2022. január 1-től a Takarék Csoportot irányító MTB Zrt. és a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója. Mindemellett a Takarék Invest Kft. ügydöntő felügyelőbizottságának elnöke, a Takarék Faktorház Zrt. igazgatóságának elnöke, a TKK Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, a DBH Investment Zrt. igazgatóságának tagja, a Takarék Lízing Zrt. igazgatóságának tagja, a Magyar Bank és Pénzügyi Akadémia Oktatási Egyesület felügyelőbizottságának tagja. A MATAK Zrt. igazgatóságának elnöke, a Diófa Alapkezelő Zrt. felügyelőbizottságának tagja, a Retail Prod Zrt. igazgatóságának tagja.

Dr. Mészáros Beatrix – Leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettes

Tanulmányait a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi szakán kezdte, 2009-ben végzett export-import management szakirányon. A mesterképzést kommunikáció szakon abszolválta az olasz Universitá Cattolica di Sacro Cuore egyetemen. 2019 januárjában jogi diplomát szerzett a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

Szakmai pályafutását távközlési és médiaterületen kezdte. Vezetői karrierje a mezőgazdasági szektorban indult, 2012-től agrár- és termelő vállalkozások teljes körű irányítását végezte, a Búzakalász 66 Kft. ügyvezető igazgatója, majd az Aranykorona Zrt. igazgatótanácsának elnöke.

2016-tól a Talentis Group Zrt. igazgatósági tagja.

2017-től a turisztikai portfóliót összefogó Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. igazgatósági elnöke.

Az agrárium és a turizmus mellett az energetikai szektor és az építőipar több dinamikusan fejlődő vállalatában töltött be vezetői tisztséget. 2017-től 2020 tavaszáig a Mátra Energy Holding Zrt. igazgatóságának tagja volt.

2017 és 2022 között az OPUS GLOBAL Nyrt. igazgatóságának elnöke volt.

Martzy Antal – Pénzügyekért felelős vezérigazgató-helyettes

A Takarékbank Zrt. és az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. stratégiai és pénzügyi vezérigazgató-helyettese. Banki pályafutását 1997-ben az MKB Bank Zrt.-nél kezdte nemzetközi pénzügyi beszámolókészítés és felügyeleti jelentésszolgálati területen.

2005-től a teljes pénzügyi és felügyeleti riporting az irányítása alá tartozott.

2008 és 2011 között tőkemenedzsment-vezetőként jelentős szerepet játszott az MKB Csoport tőkehelyzetének stabilizálásában.

2014-től kialakította az Üzleti Intelligencia Igazgatóságot (BI), amivel megteremtette a Bankcsoport hatékony információfelhasználásának alapjait.

2014-ben a Takarékbank ügyvezető igazgatójaként, később vezérigazgató-helyettesként folytatta pályafutását, ahol felépítette és irányította a Szövetkezeti Hitelintézeti szektor központi pénzügyi és kontrolling folyamatait. Ennek keretében 2017-től az FHB Bankcsoport konszolidációjában pénzügyi vezérhelyetteseként vett részt, munkája eredményeként tartósan nyereségessé vált a működés.

2017-től a Takarék Csoport stratégiai és pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként irányította a szövetkezeti szektor migrációjának pénzügyi és számviteli folyamatait.

2016-tól MPT Security Zrt. Felügyelőbizottságának elnöke, 2017-től a Diófa Alapkezelő Zrt. Igazgatósági tagja, illetve a Takarék Invest Kft. Felügyelőbizottságának tagja.

 

Dobi Kitti - Humán erőforrásért felelős vezérigazgató-helyettes

Diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem vállalati pénzügy szakán szerezte.

Karrierjét 2003-ban a Procter & Gamble különböző HR-folyamataiért felelős régiós vezetőként kezdte. Nemzetközi HR-menedzsment területen szerzett tapasztalatait a Genfben és Cincinnatiban folytatott humánerőforrás- és vezetői továbbképzésekkel mélyítette.

2008 és 2010 között a Vodafone nemzetközi operációs központ felépítését irányította, ezt követően a HR-folyamatokért felelős vezetőként folytatta munkáját. Az OPP nemzetközi MBTI coach képesítését Oxfordban szerezte meg. Oktatói és HR-menedzsment modulvezetői munkáját az International Business Schoolban folytatta.

2010 és 2014 között a BP Zrt. (a British Petrol leányvállalata) európai és afrikai szolgáltató központjainak HR-igazgatójaként a vállalat nemzetközi HR-szolgáltató egységeinek felépítését vezette Európában és Ázsiában. Ebben az időszakban vett részt a Cornell University londoni HR-menedzsment képzésén.

2014 és 2016 között az Alexander Mann Solutions kelet-európai vezetőjeként HR-szolgáltatásmenedzsment, account menedzsment és ügyfélkezelés területeken dolgozott.

2016-tól az MKB Bank Nyrt. és MKB Pénzügyi Csoport humánerőforrásért felelős ügyvezető igazgatója, 2021-től pedig a Magyar Bankholding Zrt. humánerőforrásért felelős vezérigazgató-helyettese.

Ez idő alatt pályázta meg és végezte el a Harvard Business School Senior HR Executive képzését.

 

 

Dr. Szomolai Csaba – Kockázatkezelési vezérigazgató-helyettes

1996-ban szerzett BSc diplomát pénzügy szakirányon a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán. Jogi diplomáját 2005-ben szerezte meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, szakvizsgáját 2013-ban tette le.

Karrierjét 1996-ban kezdte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ahol 2005-ig gazdaságvédelmi vizsgálati területen dolgozott.

2006-ban került a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez, ahol 2010-ig piacfelügyeleti és prudenciális felügyelői pozíciót töltött be.

2010-ben ugyanitt tőkepiaci jogérvényesítési csoportvezető, majd decembertől osztályvezetői beosztást töltött be. Ezt követően nevezték ki előbb a Pénz‑és tőkepiaci főosztály vezetői helyettesének, majd ugyanezen főosztály vezetőjének.

Az Engedélyezési és jogérvényesítési ügyvezető igazgatóságon 2013-ban lett ügyvezető igazgató helyettes.

 

2013 októberétől 2021 nyaráig tevékenykedett a Magyar Nemzeti Banknál, ahol előbb igazgatói, majd

2017 és 2021 között az engedélyezésért és jogérvényesítésért felelős ügyvezetői igazgatói tisztségét látta el. Ezen felül a jegybank Pénzügyi Stabilitási Tanácsának is tagja volt.

Pecsenye Roland – Digitalizációért és Operációért felelős vezérigazgató-helyettes

1997-ben alapította meg első cégét, a digitális banki szoftvertermékekkel és webes alkalmazásokkal foglalkozó IND Groupot.

2014-től a Misys globális üzletfejlesztési igazgatójaként a digitális csatornák globális sales szakértője volt.

2016-tól a Barion befektetője, ahol a felügyelőbizottság elnöki pozícióját tölti be.

2018-tól a Zelig Fintech M&A tanácsadó müncheni irodáját vezeti.

Karrierje során angyalbefektetőként számos európai start-up vállalkozás elindulását és sikeressé válását támogatta.

Dr. Török Ilona – Elnök-vezérigazgatói kabinet vezető

Dr. Török Ilona több mint húszéves bankszakmai tapasztalattal rendelkezik.

Pályafutását a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletén kezdte, ahol több területen szerzett jogi és pénzügyi tapasztalatot, majd az Engedélyezési és Jogérvényesítési Igazgatóság vezetője lett.

2010 és 2021 között az OTP Bank Nyrt-ben töltött be különböző pozíciókat tőkepiaci, treasury területen, ezt követően Társaság-irányítási területen lett vezető, mindemellett az OTP Csoport több bel-, és külföldi leányvállalata vezető testületének tagja volt.

2021 márciusától az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatói kabinetirodáját vezeti. 2021 novemberétől ugyanezen pozíciót tölti be a Magyar Bankholding Zrt-ben, a Budapest Bank Zrt-ben, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt-ben, illetve a Takarékbank Zrt-ben is.

Dr. Vinnai Balázs – Elnöki főtanácsadó, a vezető testület tagja

1997-ben alapította meg első cégét, a digitális banki termékekkel és webes alkalmazásokkal foglalkozó Interactive Net Designt (IND). 2014-ben az IND Group Digitális Csatornák részlegének vezetője lett, miután ugyanezen év márciusban felvásárolta a brit pénzügyi szoftvercég, a Misys.

2017-ben a Misys és a DH Corporation összeolvadt, létrehozva a Finastrát, amelynek a globális alelnöke és a Digitális Részleg vezetője lett.

2015-ben barátaival és korábbi üzlettársaival közösen elindította a BnL Growth Partners Kft.-t, egy magántőke- és smart money tanácsadócéget a fintech szektorban.

A Codecool közép-és-kelet-európai programozóiskola-hálózat társalapítója és befektetője.

2018 óta a pénzügyi szoftverekkel és digitális banki értékesítéssel foglalkozó W.UP befektetője és elnöke.

2020 óta az IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért elnöki tisztségét is betölti.

Puskás András – Elnöki főtanácsadó

2000-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen végzett okleveles közgazdászként.

Pályafutása elején a Pénzügyminisztériumban miniszteri kabinetfőnöki pozícióban a kormányzat munkáját segítette.

Ezt követően Budapest Belvárosának alpolgármesteri tisztségét töltötte be, ahol városfejlesztési feladatokat látott el.

2014-től a Magyar Export-Import Bank Zrt.-nél és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.-nél dolgozott üzleti vezérigazgató-helyettesként, valamint a bank és biztosító igazgatóságának tagjaként.

A Budapest Bank kockázatért és működésért felelős vezérigazgató-helyetteseként 2018 óta tagja a bank felső vezetésének és Igazgatóságának mint a Kockázatkezelés, az Operáció, az IT és a PMO szervezetek irányításáért felelős vezető.

Korábbi társadalmi megbízatásai közül kiemelendő a Magyar Kosárlabda Szövetség elnökségi tagsága, jelenleg tagja a Veszprém Férfi Kézilabda Sport Egyesületnek.

Leányvállalatok

Euroleasing

2022 januárjától kezdve az MKB-Euroleasing, a Budapest Lízing, a Takarék Lízing, valamint a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletága integráltan, Euroleasing név alatt működik. A vállalat országos hálózattal, 110 ezer ügyféllel és az újonnan kihelyezett, összesített lízingállomány alapján 20 százalékot jelentősen meghaladó piaci részesedéssel rendelkezik. Az integrációval a bankcsoport teljes fiókhálózatában elérhetővé váltak a gépjármű-, eszköz, és mezőgazdaságigép-finanszírozási megoldások.

online autószalonunk: www.autostart.hu

személygépjármű finanszírozási kalkulátor oldalunk: www.autohitel.hu

eszközfinanszírozási tájékoztató és kalkulátor oldalunk: www.eszkozlizing.hu

 

Elérhetőségeink

Minden MKB-bankfiókban és a szerződött partnereinknél.

Személyes ügyfélszolgálat: 1134 Budapest, Lőportár u. 24

Telefonos ügyfélszolgálat: 06 1 345 2424

Email: info@euroleasing.hu

WEB: www.euroleasing.hu

MKB Nyugdíjpénztár

Fektessen a jövőjébe azMKB Nyugdíjpénztár önkéntes ágával. 

Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás 20 % adókedvezménnyel támogatott, kamatadó mentes, hosszú távú, hozamot ígérő, alacsony költségű befektetési - megtakarítási forma, amely segítséget jelenthet akár a vagyonfelhalmozás idején már az aktív években is.

A Pénztártagok rugalmas tagdíjfizetés és kényelmes elektronikus szolgáltatások mellett a több különböző kockázati szintű portfólió közül is választhatnak. Saját egyéni befizetéseik, és a munkáltatótól kapott hozzájárulás után is 20% adójóváírás igényelhető vissza az önkéntes nyugdíjpénztári számlára egy évben akár 150.000 forint összegben.

Lépjen be Ön is az MKB Nyugdíjpénztárba !

A tájékoztatás nem teljeskörű. A részletes információkat keresse a honlapon: www.mkbnyp.hu

E-mail: ugyfel@mkbnyp.hu

Telefon: (36-1) 268-7001

Személyes ügyfélszolgálat: 1134 Budapest, Dévai u. 23.

*

Munkaerő megtartás és motiváció MKB Nyugdíjpénztár juttatással: építse be Ön is ösztönzési rendszerébe!

Tudatos munkáltatóként támogathatja Munkavállalóit biztonságos időskori éveiknek megteremtésében. A munkáltatói hozzájárulás és adomány a Munkavállaló számára igénybe vehető 20% szja-adókedvezmény hatására kedvezőbb nettó összeget eredményezhet, mint a bérfizetés utáni nettó érték.

Részletekért keresse a https://www.mkbnyp.hu/munkaltatok oldalt, vagy vállalti kapcsolattartó munkatársainkat juttatas@mkbnyp.hu címen.

Tájékoztató frissítve: 2022.április

MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztári tagság

Egészségpénztáron keresztül önmaga és családtagjai számára számos elszámolható terméket vásárolhat és szolgáltatást fizethet.

A 20% adókedvezménnyel támogatott saját befizetésekből, vagy munkáltatói hozzájárulással felhalmozott egészség- és önsegélyező pénztári megtakarítás sokoldalúan felhasználható:

 • Lakáshitel törlesztés támogatása
 • Munkanélküliség esetére elérhető az álláskereséséi járadék kiegészítésére akár a korábbi bér mértékéig
 • Szülési segély akár 1 millió forintig
 • Gyerekneveléssel az újszülött kortól egészen a gyermekek egyetemi tanulmányáig összefüggően számos (pl állami ellátásokat a korábbi bér mértékéig kiegészítő, vagy épp beiskolázásra fordítható) előrelátó önsegélyező támogatásra
 • Magánorvosi, fogorvosi ellátásokra, gyógyászati segédeszközökre
 • Hétköznapi kiadásokra a gluténmentes élelmiszer elszámolásától, a drogériákban, bevásárlóközpontokban való vásárláson át az optikai, patikai költésekig akár az egészséges otthon berendezésére

Ez még nem minden! A Pénztártagoknak és erre regisztrált családtagjaikat a Pénztár Gondoskodás Egészségbiztosítása is védi, ami közösségi szolgáltatásként alacsony díj mellett kínál értékes szolgáltatásokat a képalkotó diagnosztikától 35 kockázatos betegség esetére szóló megoldásig.

Az adókedvezmény éves 150 000 forintos keretösszegen belül az SZJA-ból a Prevenciós költések és kétéves lekötés esetén az állam további 10 - 10 % adókedvezményt biztosít!

Lépjen be Ön is az MKB-Pannónia Egészségpénztárba .

A tájékoztatás nem teljeskörű. A részletes információkat keresse a Pénztár honlapján: www.mkbep.hu

E-mail: ugyfel@mkbep.hu

Telefon: (36-1) 268-7614

Személyes ügyfélszolgálat: 1134 Budapest, Dévai u. 23.

*

Munkáltatóként gondoskodjon munkavállalói egészségéről pénztári juttatások segítségével!

A munkáltatói hozzájárulás és adomány a 20% adókedvezmény hatására kedvezőbb nettó összeget eredményezhet, mint a bérfizetés utáni nettó.

Keresse kedvező adózású célzott támogatási megoldásainkat is, az egészségpénztáron keresztül történő prevenciós, vagy akár egészségbiztosítási juttatásokhoz! A célzott szolgáltatás összegkorlát nélkül, differenciáltan, kedvező adókulcs mellett juttatható.

Részletekért keresse a www.mkbep.hu/munkaltatok oldalt, vagy vállalti kapcsolattartó munkatársainkat a juttatas@mkbep.hu címen.

Tájékoztató frissítve: 2022.április

MKB – Pannonia Alapkezelő

Az MKB-Pannónia Alapkezelő 2017 novemberében az intézményi vagyonkezeléssel foglalkozó Pannónia CIG Alapkezelő, a befektetési alapok kezelésével foglalkozó MKB Alapkezelő, valamint az MKB Bank portfólió és vagyonkezelési területének egybeolvadásával jött létre.

Az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. által kezelt vagyon meghaladja a 670 milliárd forintot.

Az MKB-Pannónia Alapkezelő célja értékalapú, magas színvonalú befektetési eredmény hosszú távú biztosítása ügyfelei számára.

Az MKB Befektetési Alapok több objektív szakmai elismerést is kiérdemeltek az elmúlt időszakban.

Az MKB Észak-Amerikai Részvény Alap lett a 2018-as év Legjobb Fejlett Piaci Részvény Alapja a Privátbankár.hu Klasszis díjátadó gálán!

A siker értékét növeli, hogy további 5 dobogós helyezést érdemeltek ki az MKB-Pannónia Alapkezelő további befektetési alapjai.

1. díj: Legjobb Fejlett Piaci Részvény Alap 2018  MKB Észak-Amerikai Részvény Alap

2. díj: Legjobb Hazai Likviditási Alap 2018              MKB Forint Likviditási Alap

2. díj: Legjobb Abszolút hozamú Nem Származtatott Alap 2018   MKB PB TOP Alap

2. díj: Legjobb Ingatlan Alap 2018             MKB Ingatlan Alapja A sorozat

3. díj: Legjobb Hazai Hosszú Kötvény Alap 2018  MKB Állampapír Alap

3. díj: Legjobb Zártvégű Tőkevédett Alap 2018   MKB Triumvirátus II. Tőkevédett Alap

Részesedjen Ön is díjnyertes Alapjaink teljesítményéből!

Társaságunk tagja a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ).

Forgalmazó: MKB Bank Nyrt.

Letétkezelő: MKB Bank Nyrt.

Kapcsolatfelvétel:

E-mail: info@mkbpannonia.hu

Honlap: www.mkbpannonia.hu

Budapest Alapkezelő Zrt.

A Budapest Alapkezelő Zrt. 1992-ben jött létre a Budapest Bank százszázalékos tulajdonú leányvállalataként. Főként befektetési alapok szervezésével, menedzselésével, nyugdíj- és egészségpénztári vagyonkezeléssel foglalkozik. Jelenleg 29 befektetési alap és 2 nyugdíjpénztár vagyonáért felel. Alapjai között egyaránt megtalálhatók a hagyományos pénzpiaci, kötvény- és részvényalapok csakúgy, mint a befektetési piacon nagy népszerűségnek örvendő abszolúthozamú, vegyes és portfólióalapok.

Budapest Eszközfinanszírozó Zrt.

A Budapest Eszközfinanszírozó Zrt. két üzletággal rendelkezik: egyrészt operatív lízinggel áll ügyfelei rendelkezésére, másrészt a Budapest Pénzügyi Asszisztens (BUPA) online számlázó szolgáltatás üzemeltetője.

MKB Szép Kártya

Az MKB SZÉP Kártya szolgáltatás 2011-ben indult.

Az MKB SZÉP Kártya szolgáltatást 2011. és 2018. december 31-e között az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft végezte. A szolgáltatást az MKB Bank 2019. január 1-én integrálta saját tevékenységi körébe, lehetővé téve ezzel az MKB SZÉP Kártyát használó ügyfelei számára a még gyorsabb, és rugalmasabb kiszolgálást, az elfogadói hálózat még dinamikusabb bővülését. Az MKB SZÉP Kártya birtokosai a bank egyéb szolgáltatásait is igénybe vehetik.

2021 őszén a Magyar Bankholdinghoz tartozó pénzintézetek teljes hálózatában elérhetővé vált az MKB Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP Kártya), így az MKB Bank mellett a Budapest Bank és a Takarékbank is biztosítja az ügyfelek számára a népszerű terméket. A bankcsoport tagbankjai közötti szinergiák kihasználásának köszönhetően – a videobanki számlanyitás lehetősége mellett – a korábbi 50 MKB bankfiók helyett közel 900 helyszínen vált igényelhetővé az MKB SZÉP Kártya.

A SZÉP Kártya - tekintettel a bérként történő kifizetésnél kedvezőbb adózására - cafetéria elemként és önálló béren kívüli juttatásként is az egyik leghatékonyabb juttatási forma a munkáltatók és a munkavállalók számára egyaránt. A SZÉP Kártyát egyre több munkáltató használja munkavállalói érdekeltségi rendszerének kiegészítésére, a munkavállalói lojalitás növelésére.

Az MKB Bank – ügyfeleinek igényei alapján - folyamatosan fejleszti az MKB SZÉP Kártya elfogadóhely hálózatát, tapasztalt munkatársaink készséggel állnak a munkáltató és munkavállalói ügyfeleink rendelkezésére.

Elérhetőségeink, további részletes információk:

WEB: www.mkbszepkartya.hu

e-mail: ugyfel@mkbszepkartya.hu

ügyfélszolgálat:

- személyesen: az MKB Bank fiókjaiban

- telefonon: (36-1) 268-7272

 

Egyéb szervezetek

Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár

 • Kiváló hozamok: nyugdíjcélú megtakarítások esetén az egyik legfontosabb sikertényező a hosszú távon keletkezett hozam.
 • Adójóváírás: befizetései után 20%, legfeljebb 150.000 Ft adó-visszatérítésre jogosult.
 • Kedvező, kiszámítható költségek: pénztárunk hatékony működéssel és tagjaink érdekeinek szem előtt tartásával biztosítja a költségek kedvező szinten tartását.
 • Online intézheti ügyeit otthonról: legyen szó bankkártyás befizetésről, egyéni számlája nyomon követéséről.
 • Rugalmas befizetési lehetőségek: rugalmasan és többféle fizetési lehetőség közül választhat anyagi helyzetének és bankolási szokásainak megfelelően.

 

Budapest Magánnyugdíjpénztár

 • Lojális tagdíjfizető tagság.
 • Nincs ok az azonnali TB visszalépésre - jelenlegi jogszabályok szerint később azonos feltételek mellett is megteheti.
 • Hosszú távon kiváló hozameredmények.
 • Jelentős működési tartalék.