MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

Vidékfejlesztési Program

Finanszírozási megoldások nyertes pályázatokhoz

Visszahívást kérek

Pályázatot nyert a Vidékfejlesztési Programban? Egyedi finanszírozási megoldásaink segítségével akár teljes egészében biztosíthatja a beruházása megvalósításához szükséges forrásokat, így nem kell a saját megtakarításait a beruházás finanszírozására fordítania.

Kiknek ajánljuk?

A Vidékfejlesztési Program keretében nyertes pályázattal rendelkező agrárvállalkozásoknak.

Finanszírozási megoldásaink

Ajánlatunk kidolgozása során figyelembe vesszük a pályázatban vállalt kötelezettségeit, pénzügyi lehetőségeit és egyedi igényeit is.

MKB Vidékfejlesztési Program - Beruházási hitel

A beruházás vissza nem térítendő támogatáson és saját erőn felüli részéhez hosszú, akár 10 éves futamidejű hitelt nyújtunk. A hitel törlesztését elég csak a beruházás aktiválását követően megkezdenie.

MKB Vidékfejlesztési Program - Forgóeszközhitel

Az utólagosan folyósítandó, vissza nem térítendő támogatást előfinanszírozzuk Önnek, így gyorsabban megvalósíthatja a beruházását. A hitelt a későbbiekben befolyó támogatásból fizetheti vissza.

MKB Vidékfejlesztési Program - Bankgarancia

A vissza nem térítendő támogatás 50%-át kitevő előleg lehívásához bankgaranciát nyújtunk, így a támogatás egy részéhez már a beruházás megkezdésekor hozzájuthat.

Finanszírozási megoldásaink részletei

beruhazasi-finanszirozas-pelda.png
Online hitel előminősítés vállalkozásoknak

Online hitel előminősítés vállalkozásoknak

Indítsa el hiteligénylését egyszerűen és kényelmesen, online hitelelőszűréssel!

Finanszírozási megoldást keres a Vidékfejlesztési Programban nyertes pályázatához?

Kérjen visszahívást!

Kérjen visszahívást!

Ügyintézőnk a következő munkanapon 8:00 és 20:00 között felveszi Önnel a kapcsolatot.

Visszahívást kérek

További információk a Vidékfejlesztési Programról

Mi a Vidékfejlesztési Program?

A Vidékfejlesztési Program (2021-2027) az agrárium, illetve általában a vidéki szereplők megerősítését célozza, és mezőgazdasági termelőknek, erdőgazdálkodással és élelmiszer-feldolgozással foglalkozóknak, valamint egyéb magánjogi, közjogi és non-profit szervezeteknek, illetve természetes személyeknek biztosít fejlesztési forrásokat különböző jogcímeken.

Az Európai Unió közös agrárpolitikája (KAP) és a magyar kormány emelt szintű tagállami hozzájárulása révén a 2027-ig felhasználható forrás megháromszorozódott, így 4265 milliárd Ft támogatási konstrukció kiírására van lehetőség.

Hol találhatók a program pályázati és felhasználási feltételei?

Az európai uniós támogatások pályázati és felhasználási feltételeit a palyazat.gov.hu oldalon meghirdetett pályázati felhívások tartalmazzák. A támogatási kérelmet kizárólag a pályázati felhívásban meghatározott elektronikus alkalmazással, az Ügyfélkapun vagy a palyazat.gov.hu oldalon keresztül lehet benyújtani.

Kik pályázhatnak?

A legtöbb esetben csak olyan mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozások pályázhatnak, amelyek árbevételének 50%-a mezőgazdasági termelésből származik. További jellemző követelmény az üzemméreti korlátozás, amit Standard Termelési Értékben (STÉ-ben) fejeznek ki a döntéshozók.

Mit kell tudni a finanszírozásról?

A Vidékfejlesztési Program keretében jellemzően utófinanszírozással, azaz a felmerült költségek alapján utólagosan vehetők igénybe a különböző támogatások. (Ezalól kivételt képeznek az átalánytámogatások.) Beruházások esetén lehetőség van előleg igénylésére is.

Vissza nem térítendő támogatások esetén a pályázati felhívásban meghatározott támogatási intenzitás mutatja, hogy a projekt hány százalékát fedezi a támogatás.

A fennmaradó hányadot a támogatást igénylőnek önerőből szükséges fedeznie, aminek rendelkezésre állását igazolnia is kell (pl. a számlavezető bankja által kiadott igazolással, hitelszerződéssel, stb.). Az eddig közzétett konstrukciók esetén a közép-magyarországi régióban (Budapest és Pest megye) 40%, ezen kívül 50% a támogatási intenzitás, fiatal gazdák és kollektív beruházások esetén +10% támogatási intenzitás érhető el.

Milyen jelentősebb pályázatok érhetők el, illetve milyen pályázatok várhatók?

Öntözésfejlesztés és öntözési közösségek együttműködésének támogatása

A pályázat öntözési közösségek létrejöttéhez, meglévő öntözési rendszerek fenntartásához, illetve új öntözési beruházások előkészítéséhez nyújt támogatást. Az együttműködések létrejötte hozzájárul az öntözéses gazdálkodás terjedéséhez, így növelve a mezőgazdasági termelés hatékonyságát és biztonságát.

Kertészeti üzemek megújításának támogatása

A pályázat lehetőséget teremt üzemi szinten komplex beruházások megvalósítására. Az ültetvénytelepítés mellett támogatott
• a víztakarékos öntözési rendszerek kiépítése;
• a káros éghajlati hatások csökkentését, illetve kivédését lehetővé tevő technológiák alkalmazása; továbbá
• egyes, a betakarítást segítő eszközök, gépek beszerzése.

Lovas létesítmények fejlesztése

A felhívás legfőbb célja a vidéki térségekben működő mikrovállalkozások és magánszemélyek induló vagy már működő lovas tevékenységeinek támogatása, kiemelten a lovas létesítmények fejlesztésével. A támogatás elősorban fedett lovardák, lovas pályák, boxok és szociális helységek építésére és karbantartására vonatkozik, illetve a hozzájuk tartozó infrastruktúra fejlesztésére vonatkozik vissza nem térítendő támogatás keretében.

Mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése

Az éghajlat globális alakulásával párhuzamosan egyértelmű változások mutathatók ki a hazai hőmérsékleti és csapadékviszonyokban. A felhívás célja a mezőgazdasági termelés biztonsága és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodása érdekében a vízvisszatartás, a vízkészleteinkkel való fenntartható gazdálkodás, takarékos öntözési technológiák elterjesztése és a klímaváltozásnak ellenálló termelési módszerek és fenntartható területhasználat biztosítása, a felszíni és felszín alatti víztestek mennyiségi szempontból jó állapotba hozásához és a jó állapotuk megőrzéséhez szükséges intézkedések támogatása.

Kihez fordulhat, ha segítséget kérne a pályázatírással kapcsolatban?

Az MKB Consulting az elmúlt években 50 milliárd forintnyi támogatás elnyeréséhez segítette hozzá ügyfeleit. Pályázatírással és pályázati tanácsadással kapcsolatban látogassa meg az MKB Consulting weboldalát, és kérjen online videós vagy telefonos konzultációt!

MKB Agrárpartner


A mezőgazdaságot ismerő és értő pénzügyi partnerként támogatjuk a hazai agrár- és élelmiszeripari vállalkozások létrejöttét és működését. Évtizedes tapasztalatunk, szakértelmünk és innovatív megoldásaink mellett kedvező banki finanszírozással is hozzájárulunk gazdasága és versenyképessége növekedéséhez.
Szívügyünk az agrárium.

Kiegészítő információk

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül a Ptk. szerinti kötelező ajánlatnak. A részletekkel kapcsolatban forduljon személyes pénzügyi tanácsadójához, keresse fel bármelyik bankfiókunkat, vagy hívja TeleBANKár ügyfélszolgálatunkat a +36 80 350 350-es számon!

Szakmai partner

MKB Consulting