MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM

Az MKB Bank nevében őszintén gratulálunk nyertes pályázatához!

Most rajtunk a sor, hogy egyedi finanszírozási ajánlatunk segítségével Ön a lehető leggyorsabban megvalósíthassa beruházását annak érdekében, hogy az minél előbb jövedelmet termeljen Önnek. Ajánlatunk kidolgozása során figyelembe vesszük az elnyert pályázatában vállalt kötelezettségeit, saját pénzügyi lehetőségeit és egyedi igényeit! Háromféle finanszírozási ajánlatunk van az Ön számára, melyek segítségével akár teljes körűen biztosíthatja beruházása számára a megvalósításhoz szükséges forrásokat.


MKB Vidékfejlesztési Program - Beruházási hitel

A beruházás vissza nem térítendő támogatáson és saját erőn felüli részéhez hosszú, akár 10 éves futamidejű hitelt nyújtunk, amely törlesztését elég a beruházás aktiválást követően megkezdenie.


MKB Vidékfejlesztési Program - Forgóeszköz hitel

A támogatást nyújtó által csak utólagosan folyósítandó, vissza nem térítendő támogatást előfinanszírozzuk Ön számára úgy, hogy Önnek elég legyen a későbbiekben befolyó támogatásból vissza fizetnie a hitelt.


MKB Vidékfejlesztési Program - Bankgarancia

A vissza nem térítendő támogatás 50%-át kitevő előleg lehívásához szükséges bankgaranciát nyújtunk, amely révén a támogatás egy részéhez már a beruházás megkezdésekor hozzájuthat.

Ajánlataink

AKÁR TELJES KÖRŰ FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉG

Egyedi igényeinek és pénzügyi lehetőségeinek megfelelően biztosíthatja finanszírozási ajánlataink segítségével beruházása számára a Vidékfejlesztési Pályázaton nyert támogatás akár teljes összegét.

Éljen a bankgarancia lehetőségével, amennyiben a pályázaton nyert támogatás előlegét szeretné lehívni. A támogatási összeg előlegen felüli részének előfinanszírozáshoz a forgóeszköz hitel nyújthat segítséget, melyhez minimális saját erővel kell rendelkeznie. Az önerő biztosítására a beruházási hitel nyújt megoldást.

Termékeink segítségével minimális sajáterő mellett is biztosíthatja beruházásának mielőbbi megvalósulását!

beruhazas_kicsi2.png

 

kordiagram_v2_kicsi2.png
MKB Agrárpartner

A VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM (2021–2027) RÖVID BEMUTATÁSA

A Vidékfejlesztési Program (VP) az agrárium, illetve általában a vidéki szereplők megerősítését célozza, felismerve katalizátorszerepüket a fejlődésben, a kihívások kezelésében. A különböző jogcímen elérhető támogatások a mezőgazdasági termelők, erdőgazdálkodókés élelmiszer-feldolgozók számára, valamint egyéb magánjogi, közjogi, nonprofit szervezetek vagy természetes személyeknek nyújtanak fejlesztési lehetőséget. A Közös agrárpolitika (KAP) vidékfejlesztési pillérén és Magyarország kormánya emelt szintű tagállami hozzájárulásán keresztül megháromszorozódott a felhasználható forrás 2027-ig. Ezzel a 4265 milliárd forinttal a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság és az élelmiszeripar hosszabb távú fejlesztésére számos támogatási konstrukció kiírására nyílik lehetőség.

A 2021-27-ES PROGRAMOZÁSI IDŐSZAK PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Az európai uniós támogatások megszerzésének és felhasználásának feltételeita www.palyazat.gov.hu honlapon meghirdetett pályázati felhívások határozzák meg. A támogatási kérelmet kizárólag a felhívásban meghatározott elektronikus alkalmazással lehet és kell elkészíteni és benyújtani (ügyfélkapun vagy a www.palyazat.gov.hu honlapon keresztül).

AMIT A FINANSZÍROZÁSRÓL TUDNI ÉRDEMES

A VP keretében a különböző támogatások utófinanszírozással, azaz a felmerült költségek alapján – beruházások esetén előleg igénylés lehetősége mellett – utólagosan vehetők igénybe. A felmerült költségek elszámolásának szabálya alól ugyanakkor az átalány támogatások kivételt képeznek. A vissza nem térítendő támogatások esetében a pályázati felhívásban meghatározott támogatási intenzitás mutatja, hogy a projekt hány százalékát fedezi a támogatás. A fennmaradó hányadot a támogatást igénylőnek önerőből szükséges fedeznie, aminek rendelkezésre állását igazolnia is kell (pl. a számlavezető bankja által kiadott igazolással, hitelszerződéssel stb.). A pályázatokra a legtöbb esetben csak a mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozások jelentkezhetnek, alapfeltétel tehát, hogy az árbevételük 50%-a mezőgazdasági termelésből származzon. További jellemző követelmény az üzemméreti korlátozás, melyet Standard Termelési Értékben (STÉ-ben) fejeznek ki a döntéshozók. Elmondható, hogy az eddig közzétett új konstrukciók esetén a közép-magyarországi régióban (Budapest és Pest megye) 40%, ezen kívül 50% a támogatási intenzitás, a fiatal gazdák esetén +10% támogatási intenzitás érhető el és kollektív beruházások esetén +10% támogatás.

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

Az elszámolható költségek körét az adott pályázati felhívás tartalmazza. Jelenleg több pályázati kiírás csak tervezet szinten ismert, a pontos kritériumok csak a megjelenést követően lesznek véglegesek.

A VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM KERETÉBEN JELENLEG ELÉRHETŐ ÉS VÁRHATÓ JELENTŐSEBB PÁLYÁZATOK AGRÁRVÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA

ÖNTÖZÉSI KÖZÖSSÉGEK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK TÁMOGATÁSA

A felhívás öntözési közösségek létrejöttéhez, meglévő öntözőrendszerek fenntartásához, illetve új öntözési beruházások előkészítéséhez nyújt támogatást. Az együttműködések létrejötte hozzájárul az öntözéses gazdálkodás terjedéséhez, ezáltal növelve a mezőgazdasági termelés hatékonyságát és biztonságát.

TERMÉNYTÁROLÓK, SZÁRÍTÓK, TISZTÍTÓK FEJLESZTÉSE

A konstrukció főleg a jelenlegi üzemek korszerűsítésére, bővítésére koncentrál, azaz önmagában új tároló létesítése vagy önmagában anyagmozgatási gép beszerzése, hídmérleg telepítése nem lesz lehetséges, de bizonyos értékhatárig elszámolhatóak lesznek ezen kiadások is.

MEZŐGAZDASÁG DIGITÁLIS ÁTÁLLÁSÁHOZ KAPCSOLÓDÓ PRECÍZIÓS FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA

A felhívás során lehetőség lesz önállóan digitális szolgáltatásokkal felszerelt traktor, kombájn, erőgép, számítógépek, szenzorok és drónok beszerzésére, továbbá az ezekhez rendelt távérzékelési, mintavételezési és monitoring-szolgáltatások beszerzésére a szántóföldi, kertészeti és szőlészeti ágazatokban.

ÉLELMISZERIPARI ÜZEMEK FEJLESZTÉSE ÉS ÉLELMISZERIPARI ÜZEMEK KOMPLEX FEJLESZTÉSE

A 2027-ig tartó ciklusban a teljes magyar élelmiszeripar modernizációja a cél, ennek eszköze két felhívás. A kisebb termékmennyiséget előállító, általában helyi vagy térségi értékesítést folytató piaci szereplőket érintő, 50 milliárd Ft keretösszegű felhívás és a nagyobb termelési volumennel dolgozó, alapvetően hazai és nemzetközi élelmiszerellátási láncban részt vevő cégek számára elérhető 200 milliárd Ft keretösszegű felhívás.

Pályázatírással, pályázati tanácsadással kapcsolatban az MKB Consulting áll rendelkezésére.Jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül a Ptk. szerinti kötelező ajánlatnak. A részletekkel kapcsolatban, kérjük forduljon személyes pénzügyi tanácsadójához vagy keresse fel bármely bankfiókunkat!

MKB ConsultingGroup 1618-1,5x.png