Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár működésében. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákról 2023. január 25. 11:42 és 11:52 között indított azonnali fizetési tranzakciók esetében az utalt összeg terhelése a számlán megtörtént, ám az nem íródott jóvá a fogadó fél számláján. A hiba elhárításán dolgozunk, a megoldást követően a tranzakciókat automatikusan jóváírjuk, az érintett ügyfeleknek nincs teendője. Megértését és türelmét köszönjük. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tisztelt Ügyfelünk! Az MKB Internetbank (korábban BB) felületén a Hitelek menüponton belül a Jelzáloghitel pontban nem látszódik az október kamatkedvezmény jóváírása Egyenlítő konstrukció esetén. A hiba megjelenítés jellegű, így tájékoztatjuk, hogy az októberi jóváírás minden esetben sikeresen megtörtént. A hiba elhárításán dolgozunk, ezt követően tudja megtekinteni a jóváírást. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Technikai okokból a 2022. november 13. vasárnapi POS kereskedői tranzakciós jóváírások POS szolgáltatói hiba miatt nem kerültek jóváírásra az ügyfelek részére. A hiba elhárítása folyamatban van. A 2022. november 13-i vasárnapi kereskedői tranzakciók, valamint a 2022. november 14-i hétfői kereskedői tranzakciók várhatóan kedden kerülnek elszámolásra. Türelmüket és megértésüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes 2023. január 30-án 01:30 és 04:30 között 103-as bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákra bejövő azonnali fizetési utalások nem íródtak jóvá. A hiba elhárításán dolgozunk, az ügyfeleknek semmi teendője nincs, a probléma megoldása után az összeg megjelenik a számlákon. Türelmüket és megértésüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében a jutalék levonása az elektronikus csatornákon - MKB Internetbank (korábban BB), MKB Mobil App (korábban BB) - a számlatörténetben duplán látszódik. A hiba megjelenítés jellegű, így dupla levonás nem történt. A hiba elhárításán dolgozunk. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Bank által biztosított POS terminál technikai okokból átmenetileg nem üzemel, a bankkártyás fizetés nem lehetséges ezek esetében. A hiba elhárításán a beszállító bevonásával a Bank dolgozik, kérjük szíves türelmüket és megértésüket. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

2022.07.15. 20:00 és 2022.07.17. 8:00 közt kiesések lehetnek az Azonnali Fizetési Rendszer működésében. 2022.07.17-én 02:00 és 04:00 közt az internetes fizetések esetén fennakadások fordulhatnak elő, ezért kérjük, internetes fizetéseiket ezen időszakon kívülre időzítsék. 2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy az online áruhitel igénylés folyamatában egyes esetekben hiba tapasztalható a dokumentumok feltöltésénél. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból az MKB Internetbank (korábban BB) és MKB Mobil App (korábban BB) felületén a számlatörténetben egyes tranzakciók duplán látszódnak. Ez egy megjelenítési hiba, a bankszámlán lévő megfelelő összeghez ügyfeleink továbbra is hozzáférnek. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes hirdetményeknél hiba tapasztalható.Kérjük használja a Hirdetmény keresőt ez idő alatt.A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy egyes esetekben az MKB Internetbankba (korábban BB) történő bejelentkezésnél az ügyfelek hibát tapasztalhattak, vagy előfordulhatott, hogy a belépéshez szükséges SMS kód nem érkezett meg. A hibát bankunk elhárította, a belépés újra lehetséges.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, a NetBANKár Business és a PCBANKár 2022.06.24-én 22:00 és 23:00 között nem lesz elérhető, illetve az azonnali fizetési rendszer keretén belül történő jóváírásban és teljesítésben is késedelem várható. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, American Express bankkártyával, valamint egészségpénztári kártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy technikai probléma miatt az MKB NetBANKár és MKB Mobilalkalmazás átmenetileg nem elérhető. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük!

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár/ MKB Mobilalkalmazás és a PCBankár/ NetBANKár Business működésében leállásokat tapasztalhat 2022.07.12-én 22:00 és 2022.07.13 01:00 között. A karbantartás ideje alatt a kártyás tranzakciók bonyolítása is szünetel. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Kedves Ügyfelünk! Weboldalunkon a mai napon technikai problémák léptek fel, az oldalon található kereső és a hírek elérésében. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.07.19-én 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Az MKB Internetbank (korábban BB) és az MKB Mobil App (korábban BB) felületein technikai okokból egyes felhasználók téves számlaegyenleget látnak. A hiba megjelenítési jellegű, a tranzakciók a valós egyenlegnek megfelelően teljesülnek. A hiba további hatására egyes ügyfeleknél a 2022.11.10. 03:28 és 07:49 közötti egyes tranzakciók nem jelennek meg a számlatörténetben. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlával rendelkező ügyfeleink esetében a Babaváró hitelhez kapcsolódóan technikai okokból téves összeg került levonásra adminisztrációs díjként. A hiba kivizsgálása folyamatban van, amennyiben a levonás sikeres volt, a levont összeget természetesen a hiba elhárítását követően várhatóan 2022.09.12. 12:00-ig visszautaljuk az érintett ügyfeleknek. Megértését köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.06.30-án 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tájékoztatás a MobilBANKár üzenetküldő szolgáltatás működési rendjéről. Részletek

Technikai okokból az online fizetési tranzakciókat jóváhagyó push értesítés ugyan megérkezik az MKB Mobilalkalmazásban, azonban a jóváhagyás után nem zárul le a tranzakció. Az értesítés helyett a tranzakció jóváhagyásához online PIN kódjukat tudják használni. A hiba az MKB Mobil App (korábban BB) felhasználóit nem érinti.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank Nyrt. Általános Ületszabályzatának I. számú függeléke a MobilBANKár szolgáltatásra vonatkozóan 2023.04.01-i hatállyal módosításra került. Részletek

Tájékoztatjuk, hogy 2022. november 7.-én karbantartás miatt 10:00 és 10:15 óra között kiesés várható a  bankkártyák digitalizációjában a korábbi Budapest Bank ügyfelek esetében. Kérjük, bankkártyája digitalizációját időzítse ezen időszakon kívülre. Megértésüket és türelmüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.06.26-án 01:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Banknál vezetett 103-as bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákhoz tartozó egyes, 2022. január 12-i 19:43 és 19:47 óra közötti bankkártyás fizetési tranzakciók nem teljesültek, az összegek ez esetben pedig technikai okokból nem hozzáférhetők átmenetileg. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük! További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy VideóBank szolgáltatásunk ünnepi nyitvatartása értelmében 2022.12.24-én és 2022.12.31-én 8.00-12.00 óra között lesz elérhető. Megértését köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból a BusinessID alkalmazásban nem jelennek meg a jóváhagyási tételek. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Vezetői kihívások a ’20-as években
Hogyan legyek jó vezető a változó világban?

Olvasási idő
4 PERC

Megjelent
2022.02.03. 16:00

Az idővel minden változik, ami a munka világára is hatással van. Régi foglalkozások, pozíciók tűnnek el és újak lépnek a helyükbe. Egy szerepre azonban mindig lesz igény: a jó vezetőre! De mit jelent ma, jó vezetőnek lenni? Milyen új elvárásoknak kell megfelelnie és milyen új kihívásokkal kell szembenéznie?

A vezető örök feladata

A vezetők, menedzserek alapvető feladata a munka szervezése, koordinálása, körülményeinek folyamatos korrekciója az eredményesség és munkaerő-megtartás jegyében. Ez alapvetően nem egy bárkihez illő feladatkör. Vezetői attitűd hiányában ez a munkakör nem látható el. Ez az, amit nehéz csupán az iskolapadban, gyakorlati tapasztalat nélkül elsajátítani.

A világban zajló folyamatokkal, a munkaerő és munkakörülmények folyamatos változásával a vezetőknek is tartaniuk kell a lépést és az alapvető menedzser tulajdonságokat az új vezetői elvárásokhoz kell igazítaniuk. Ilyenek a szakmai érettség, felelősség, higgadtság, megértés, önbizalom, következetesség, megbízhatóság, motiváltság, optimizmus, vállalkozó szellem, csak a legfontosabbakat felsorolva.

A vezető személyisége és attitűdje pedig meghatározó minden munkavállaló számára. Ezt támasztja alá Bozsogi Diána is (Flow Consulting) egy vele készült riportban (HVG Extra Business): „Az alkalmazottak céget választanak és vezetőt hagynak el, ez egy ismert mondás team coaching berkekben. Vagyis leggyakrabban azért mondunk fel, mert elégedetlenek vagyunk a vezetővel.”

Milyen vezető-formáló erők vannak ma a levegőben?

Az eleve folyamatban lévő munkaszerkezeti változásokat a 2020-ban kezdődött pandémia tette exponenciálisan gyorsuló pályára. Aki tehette home office-ból folytatta munkáját, aminek során nehéz volt elkerülni, hogy a vezető ne nyerjen betekintést dolgozója magánszférájába. Az elején furcsa érzés volt mindkét fél számára a szituáció. Ma viszont sokan nem bánják, hogy így alakult, mert azt tapasztalták, hogy menedzserük végre sokkal inkább emberként kezeli őket, akiknek a munka mellett is van élete, problémája. S ha valami nem a terv szerint történik, az nem feltétlen szakmai hiányosság.

A ma vezetőjének a dolgozóit nem csupán munkaerőként, hanem magánélettel rendelkező individuumokként kell kezelniük, mivel a két élettér összemosódásával egyre nehezebb szétválasztani a kettőt.

Csak annyi stressz, amennyi szükséges

A stresszről tudjuk, hogy nem csak negatív, de pozitív változata is létezik. Ez utóbbi pedig a teljesítményre kifejezetten ösztönzően hathat. Ezt a határt viszont mindenkinél egyénileg kell kitapasztalni. A menedzsereknek ezzel is érdemes számolniuk, hiszen így tudják a legtöbbet kihozni alkalmazottaikból.

A globális utasítások, kőbe vésett határidők, merev teljesítési elvárások korszaka lezárult! A 20-as évek vezetője egyéni célokat, motiváló kihívásokat formál dolgozóira és kompromisszumkész azok módosítását illetően.

A biztonságérzet ereje

Kétségtelen, hogy az elmúlt lassan két évben a biztonságérzetünk, a jövőről alkotott képünk alapjaiban ingott meg. Nem csak szeretteink és saját egészségünket, de életkörülményünket, munkahelyünket is veszélyben éreztük, érezzük. Akármennyire is igyekszünk szétválasztani a bennünk zajló érzelmi folyamatokat a munkától, egy ekkora méretű probléma esetén, mint a COVID, szinte lehetetlen.

Itt jön a képbe a vezető szerepe, aki már minimális megértést mutatva dolgozói felé, óriási biztonságérzetet nyújt számukra.

Ez a minimális biztonságérzet pedig már elegendő ahhoz, hogy a dolgozó ismét ráérezzen a munka iránti motivációjára. Valamint, hogy erejét ne teljes mértékben az aggodalom, a bizonytalan helyzetből adódó szorongás eméssze fel, hanem azt a munkába fektesse.

Nyílt kommunikáció

Korábban a vezetők gyakran úgy vélték helyesnek, ha beosztottjaikkal csak szigorúan annyi információt közölnek, ami a közvetlen munkájukhoz szükséges. Ez azonban nem csak lekorlátozta a dolgozókat, de bizonytalan légkört is teremtett.

Ma, szerencsére, teljesen más irányú tendencia érvényesül. A vezető transzparens kommunikációt alkalmazva, dolgozói bizalma mellett, azok innovatív ötleteinek is örvendhet ezáltal.

Csapatösszetartás online

A pandémia minden vezetőben tudatosította: vagy home office vagy munkafelfüggesztés, illetve zárás. Voltak vállalkozások, ahol az otthoni munkavégzés, egyszerűen a cég profiljából adódóan, kivitelezhetetlen volt. Ahol viszont lehetett, azonnal bevezették az életmentő változásokat.

Amíg a munkatársak egy épületben dolgoznak, mindennapi személyes kapcsolatban állnak egymással, érezhetően könnyebb összefogni a csapatot. Home office esetén, az online térben ugyanezt megvalósítani nem lehetetlen, de mindenesetre egy rugalmas, igazi csapatjátékos vezetői attitűdöt kíván, ahol mindenki tudja, ki a vezető, de azt mindenféle kisebbségi érzés nélkül, ugyanakkor kellő tisztelettel tudják tudomásul venni és kezelni.

Mi a helyzet egy külsős menedzser esetén?

Az interim szakemberek alkalmazása itthon még kevésbé elterjedt, bár az igény már megvan rájuk. Sokan azonban vagy nem tudnak a lehetőségről, vagy félnek az “idegen” kezektől.

A fentebb írt vezetői tulajdonságokkal, természetesen nekik is rendelkezniük kell a siker érdekében. Ezeken felül pedig még több nyitottsággal, rugalmassággal és stabilabb szakmai ismeretekkel, gyakorlattal kell rendelkezniük, hogy az új környezetben a kezdetben kételkedő munkatársakat is rögtön meggyőzhessék róla: “Bízhatsz bennem! Segíteni jöttem! Csapatjátékos vagyok!”

Milyen kihívásokkal kell szembenézniük az interim menedzsereknek?

  • Az interim menedzserek számára mindenki új a cégen belül. A közös élmények, egymás munkamoráljának ismerete teljesen hiányzik. Viszont az interimek erre fel vannak készülve, s szakszerű módszereikkel gyorsan ki tudnak alakítani egy olyan légkört, amiben lendületesen elindulhat a közös munka.
  • Az interim menedzserek megbízatása határozott időre szól. Az első perctől mindenki tudja, hogy az illető dolga végeztével, elkerül a csapatból. Ezért nagyon nehezen engedik a munkatársak közelebb őket magukhoz, ami érthető, egyfelől. Másrészt, ez a hozzáállás nem engedi érvényesülni az igazi csapatmunkát. A felkészült interim azonban erre is képes szakszerűen és eredményesen reagálni a hatékony kooperáció érdekében.
  • Sokszor nehezen fogadjuk el, ha nálunk fiatalabb személy a vezetőnk. A fiatalabbakat pedig a generációs különbségekből adódó “megnemértés” akaszthatja meg a munka menetében. Az interimek olyan érett gondolkodású, stabil szakmai tudással és tapasztalatokkal bíró, általában középkorú személyek, akik a generációk közötti eltérésekre is tudnak érdemben válaszolni munkájuk során.

A sikeres munkavégzés alapja, a mai trendek szerint, olyan munkahely, ahol biztosított a szakmai fejlődés lehetősége, egyfajta kiszámíthatóság, biztonságérzet; a dolgozókat gondolkodó egyénekként kezelik, akiket pozitív kihívásokkal motiválnak; és mindezt csapatmunka keretein belül sikerül létrehozni. Többek közt ennek megalkotására kell a 20-as évek vezetőinek képesnek lenniük.

2022.02.03.

*A cikk eredetileg az interim.hu oldalon jelent meg.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, amennyiben szeretne:

  • értesülni és meghallgatni a legfrissebb MKB Business Podcast sorozat adásait,
  • szakértőktől tájékozódni a vállalkozását érintő aktuális piaci, gazdasági helyzetről,
  • piaci trendeket látni KKV-kat vizsgáló, ágazati kutatásokból,
  • inspirálódni különböző fontos, cégvezetéshez szükséges témák kapcsán,
  • esetleg elsőként szeretne értesülni egy Ön számára érdekes szakmai rendezvényről

Kérjük olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat! A "Feliratkozás" gombra való kattintással Ön tudomásul veszi a tájékoztatóban foglaltakat és egyúttal hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.

*Kötelezően kitöltendő mezők.