Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár működésében. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

2022.07.15. 20:00 és 2022.07.17. 8:00 közt kiesések lehetnek az Azonnali Fizetési Rendszer működésében. 2022.07.17-én 02:00 és 04:00 közt az internetes fizetések esetén fennakadások fordulhatnak elő, ezért kérjük, internetes fizetéseiket ezen időszakon kívülre időzítsék. 2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, a NetBANKár Business és a PCBANKár 2022.06.24-én 22:00 és 23:00 között nem lesz elérhető, illetve az azonnali fizetési rendszer keretén belül történő jóváírásban és teljesítésben is késedelem várható. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy technikai probléma miatt az MKB NetBANKár és MKB Mobilalkalmazás átmenetileg nem elérhető. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük!

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár/ MKB Mobilalkalmazás és a PCBankár/ NetBANKár Business működésében leállásokat tapasztalhat 2022.07.12-én 22:00 és 2022.07.13 01:00 között. A karbantartás ideje alatt a kártyás tranzakciók bonyolítása is szünetel. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Kedves Ügyfelünk! Weboldalunkon a mai napon technikai problémák léptek fel, az oldalon található kereső és a hírek elérésében. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.07.19-én 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlával rendelkező ügyfeleink esetében a Babaváró hitelhez kapcsolódóan technikai okokból téves összeg került levonásra adminisztrációs díjként. A hiba kivizsgálása folyamatban van, amennyiben a levonás sikeres volt, a levont összeget természetesen a hiba elhárítását követően várhatóan 2022.09.12. 12:00-ig visszautaljuk az érintett ügyfeleknek. Megértését köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.06.30-án 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Technikai okokból az online fizetési tranzakciókat jóváhagyó push értesítés ugyan megérkezik az MKB Mobilalkalmazásban, azonban a jóváhagyás után nem zárul le a tranzakció. Az értesítés helyett a tranzakció jóváhagyásához online PIN kódjukat tudják használni. A hiba az MKB Mobil App (korábban BB) felhasználóit nem érinti.

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.06.26-án 01:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Merre tart és miből finanszírozható az agrárium digitalizációja?

Szerző
Budapest Bank

Olvasási idő
2 PERC

Megjelent
2021.06.24. 10:00

2021. június 8-án rendezte meg soron következő webinarját a Budapest Bank. A júniusi Budapest Business Live témája az új EU-s agrár vállalkozások részére nyújtott pályázatok és az agrárdigitalizáció voltak. A témát előadások és panelbeszélgetés keretében felkészült szakemberek járták körbe.

„Az agrárium a magyar nemzetgazdaság húzóágazata” – fogalmazta meg a rendezvény nyitómondatát Szűcs Gergely házigazda. A megnyitót Csáki Béla, Budapest Bank Zrt., üzleti vezérigazgató helyettese mondta, aki köszöntötte a Budapest Business Live vendégeit, és hitet tett a hazai agrárium szereplői mellett. Első előadóként Dr. Nagy István, agrárminiszter az új EU-s agrár vállalkozások részére nyújtott pályázatok jelentőségéről, illetve várható eredményeiről beszélt a magyar nemzetgazdaságban. Az agrárminisztert Papp Zsolt György, vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkát követte, aki a különböző pályázatok részleteiről tartott informatív prezentációt.

Merre tart az agrárdigitalizáció?

A két előadást panelbeszélgetés követte, melynek résztvevői Kecskés Zsolt, a KITE Zrt. kiemelt szolgáltatás-értékesítési igazgatója, Csepregi Attila, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport vezetője, valamint Bognár Róbert, a Budapest Bank Zrt. agrárszakértője voltak. A beszélgetés folyamán a következő kérdésre keresték a válaszokat: Merre tart az agrárdigitalizáció?

Bognár Róbert szerint nagyon tág ez a témakör, azonban nem kerülhető meg ma már az, hogy a precíziós gazdálkodás feltételeit megpróbáljuk megteremteni. Kecskés Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy a mezőgazdasági eszközök több mint 80 százaléka precíziós szemlélettel készül, így egyre szélesebb körben elérhetőek az új technológiák az agráriummal foglalkozók számára. Abban egyetértettek a beszélgetés résztvevői, hogy az oktatásra rendkívül fontos szerep hárul az elkövetkezendő időben.

A Budapest Bank Zrt. által szervezett rendezvényen természetesen nem maradhattak el a finanszírozási kérdések sem. A precíziós gazdálkodás elterjedéséhez a megfelelő alapok, a know-how elsajátítása és a technológiai felszereltség mellett anyagi forrásokra is szükség van. Szerencsére hazánkban a felsoroltak közül egyikben sincs hiány. A kedvezményes kamatozású hitelek nagy segítséget nyújtanak a fejlesztésekben, de egyébként is kiemelten fontos minden termelőnek, hogy kapcsolatban álljon egy-egy pénzintézettel. Bognár Róbert úgy fogalmazott, láthatóan „megvan a svédasztal” a hazai agrárium korszerűsítéséhez.

Természetesen sok szó esett a jövőről, amelyet leginkább Csepregi Attila visszaemlékezése vetített előre a legjobban: elmesélte, hogy 1994-ben fiatal gyakornokként nem tudták elképzelni, hogy az akkor legújabb John Deer szériáknál lehet modernebbet alkotni, mára ezeket a gépeket már mindenki elavultnak tartja. Csepregi szerint ez is azt mutatja, hogy a fejlődés végtelen, nincsen határa. Kecskés Zsolt is hasonló véleményen volt, ugyanakkor szerinte fontos elválasztani a meglévő gépek halmazát a kutatás-fejlesztéstől. Az viszont biztos, hogy tíz év múlva az ilyen panelbeszélgetéseken már természetesnek fogjuk venni, hogy rendelkezünk olyan eszközökkel, amikről 2021-ben még csak potenciális újdonságokként beszélünk.

A beszélgetést egy rövid Q&A-rész követte, amelyen a résztvevő vendégek nagyon aktívak voltak: szóba került a korábban említett EU-s pályázatok kapcsán kialakult bőség zavara, a bankok finanszírozási lehetőségei, illetve az, hogy érdemes-e nagyobb precíziós gazdálkodással kapcsolatos beruházásokba fektetni egy kisebb termelőnek.


A teljes webinar, benne az előadásokkal és a panelbeszélgetésekkel visszanézhető ezen a linken egy regisztrációt követően: https://mkb.eventcloud.hu/client.html
(Internet Explorer nem támogatott. Preferált böngészők: MS Edge, Firefox, Chrome, Opera, Safari)

Iratkozzon fel hírlevelünkre, amennyiben szeretne:

  • értesülni és meghallgatni a legfrissebb MKB Business Podcast sorozat adásait,
  • szakértőktől tájékozódni a vállalkozását érintő aktuális piaci, gazdasági helyzetről,
  • piaci trendeket látni KKV-kat vizsgáló, ágazati kutatásokból,
  • inspirálódni különböző fontos, cégvezetéshez szükséges témák kapcsán,
  • esetleg elsőként szeretne értesülni egy Ön számára érdekes szakmai rendezvényről

Kérjük olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat! A "Feliratkozás" gombra való kattintással Ön tudomásul veszi a tájékoztatóban foglaltakat és egyúttal hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.

*Kötelezően kitöltendő mezők.