Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár működésében. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákról 2023. január 25. 11:42 és 11:52 között indított azonnali fizetési tranzakciók esetében az utalt összeg terhelése a számlán megtörtént, ám az nem íródott jóvá a fogadó fél számláján. A hiba elhárításán dolgozunk, a megoldást követően a tranzakciókat automatikusan jóváírjuk, az érintett ügyfeleknek nincs teendője. Megértését és türelmét köszönjük. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tisztelt Ügyfelünk! Az MKB Internetbank (korábban BB) felületén a Hitelek menüponton belül a Jelzáloghitel pontban nem látszódik az október kamatkedvezmény jóváírása Egyenlítő konstrukció esetén. A hiba megjelenítés jellegű, így tájékoztatjuk, hogy az októberi jóváírás minden esetben sikeresen megtörtént. A hiba elhárításán dolgozunk, ezt követően tudja megtekinteni a jóváírást. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Technikai okokból a 2022. november 13. vasárnapi POS kereskedői tranzakciós jóváírások POS szolgáltatói hiba miatt nem kerültek jóváírásra az ügyfelek részére. A hiba elhárítása folyamatban van. A 2022. november 13-i vasárnapi kereskedői tranzakciók, valamint a 2022. november 14-i hétfői kereskedői tranzakciók várhatóan kedden kerülnek elszámolásra. Türelmüket és megértésüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes 2023. január 30-án 01:30 és 04:30 között 103-as bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákra bejövő azonnali fizetési utalások nem íródtak jóvá. A hiba elhárításán dolgozunk, az ügyfeleknek semmi teendője nincs, a probléma megoldása után az összeg megjelenik a számlákon. Türelmüket és megértésüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében a jutalék levonása az elektronikus csatornákon - MKB Internetbank (korábban BB), MKB Mobil App (korábban BB) - a számlatörténetben duplán látszódik. A hiba megjelenítés jellegű, így dupla levonás nem történt. A hiba elhárításán dolgozunk. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Bank által biztosított POS terminál technikai okokból átmenetileg nem üzemel, a bankkártyás fizetés nem lehetséges ezek esetében. A hiba elhárításán a beszállító bevonásával a Bank dolgozik, kérjük szíves türelmüket és megértésüket. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

2022.07.15. 20:00 és 2022.07.17. 8:00 közt kiesések lehetnek az Azonnali Fizetési Rendszer működésében. 2022.07.17-én 02:00 és 04:00 közt az internetes fizetések esetén fennakadások fordulhatnak elő, ezért kérjük, internetes fizetéseiket ezen időszakon kívülre időzítsék. 2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy az online áruhitel igénylés folyamatában egyes esetekben hiba tapasztalható a dokumentumok feltöltésénél. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból az MKB Internetbank (korábban BB) és MKB Mobil App (korábban BB) felületén a számlatörténetben egyes tranzakciók duplán látszódnak. Ez egy megjelenítési hiba, a bankszámlán lévő megfelelő összeghez ügyfeleink továbbra is hozzáférnek. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes hirdetményeknél hiba tapasztalható.Kérjük használja a Hirdetmény keresőt ez idő alatt.A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy egyes esetekben az MKB Internetbankba (korábban BB) történő bejelentkezésnél az ügyfelek hibát tapasztalhattak, vagy előfordulhatott, hogy a belépéshez szükséges SMS kód nem érkezett meg. A hibát bankunk elhárította, a belépés újra lehetséges.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, a NetBANKár Business és a PCBANKár 2022.06.24-én 22:00 és 23:00 között nem lesz elérhető, illetve az azonnali fizetési rendszer keretén belül történő jóváírásban és teljesítésben is késedelem várható. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, American Express bankkártyával, valamint egészségpénztári kártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy technikai probléma miatt az MKB NetBANKár és MKB Mobilalkalmazás átmenetileg nem elérhető. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük!

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár/ MKB Mobilalkalmazás és a PCBankár/ NetBANKár Business működésében leállásokat tapasztalhat 2022.07.12-én 22:00 és 2022.07.13 01:00 között. A karbantartás ideje alatt a kártyás tranzakciók bonyolítása is szünetel. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Kedves Ügyfelünk! Weboldalunkon a mai napon technikai problémák léptek fel, az oldalon található kereső és a hírek elérésében. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.07.19-én 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Az MKB Internetbank (korábban BB) és az MKB Mobil App (korábban BB) felületein technikai okokból egyes felhasználók téves számlaegyenleget látnak. A hiba megjelenítési jellegű, a tranzakciók a valós egyenlegnek megfelelően teljesülnek. A hiba további hatására egyes ügyfeleknél a 2022.11.10. 03:28 és 07:49 közötti egyes tranzakciók nem jelennek meg a számlatörténetben. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlával rendelkező ügyfeleink esetében a Babaváró hitelhez kapcsolódóan technikai okokból téves összeg került levonásra adminisztrációs díjként. A hiba kivizsgálása folyamatban van, amennyiben a levonás sikeres volt, a levont összeget természetesen a hiba elhárítását követően várhatóan 2022.09.12. 12:00-ig visszautaljuk az érintett ügyfeleknek. Megértését köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.06.30-án 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tájékoztatás a MobilBANKár üzenetküldő szolgáltatás működési rendjéről. Részletek

Technikai okokból az online fizetési tranzakciókat jóváhagyó push értesítés ugyan megérkezik az MKB Mobilalkalmazásban, azonban a jóváhagyás után nem zárul le a tranzakció. Az értesítés helyett a tranzakció jóváhagyásához online PIN kódjukat tudják használni. A hiba az MKB Mobil App (korábban BB) felhasználóit nem érinti.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank Nyrt. Általános Ületszabályzatának I. számú függeléke a MobilBANKár szolgáltatásra vonatkozóan 2023.04.01-i hatállyal módosításra került. Részletek

Tájékoztatjuk, hogy 2022. november 7.-én karbantartás miatt 10:00 és 10:15 óra között kiesés várható a  bankkártyák digitalizációjában a korábbi Budapest Bank ügyfelek esetében. Kérjük, bankkártyája digitalizációját időzítse ezen időszakon kívülre. Megértésüket és türelmüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.06.26-án 01:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Banknál vezetett 103-as bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákhoz tartozó egyes, 2022. január 12-i 19:43 és 19:47 óra közötti bankkártyás fizetési tranzakciók nem teljesültek, az összegek ez esetben pedig technikai okokból nem hozzáférhetők átmenetileg. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük! További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy VideóBank szolgáltatásunk ünnepi nyitvatartása értelmében 2022.12.24-én és 2022.12.31-én 8.00-12.00 óra között lesz elérhető. Megértését köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból a BusinessID alkalmazásban nem jelennek meg a jóváhagyási tételek. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Így növeli a cégértéket a vállalatépítés

Szerző
Krausz Zoltán
vállalatépítés.hu

Olvasási idő
4 PERC

Megjelent
2022.02.17. 16:00

„Mi jó nekem abban, hogy önjáró vállalattá építem amúgy jól működő vállalkozásomat? Na jó, annak előnyét még belátom, hogy nem szükséges napi 16 órában mindenen rajta tartanom a szemem. De honnan fogom tudni, hogy megérte a ráfordított pénzt, időt, energiát: hogy amit megnyerek e réven, azt nem veszítem el a vámon? Miként tudom egyértelműen megragadni egy ilyen cégtranszformációs folyamat előnyeit?” – Ilyen és ehhez hasonló kérdések teljes joggal merülnek fel mindazokban, akik egy pillanatra is elgondolkoztak egy vállalatépítési folyamat elkezdésén. Nekik kíván segíteni az alábbi cikk.

Egy vállalatépítési folyamat eredményét sokféle szempontból lehet megragadni: 

 • az emberek világosabban látják, értik az irányt és saját szerepüket, ami növeli elkötelezettségüket a cég és tervei iránt,
 • letisztul az üzleti modell, ami erőteljesebb fókuszt ezáltal hatékonyabb napi működést tesz lehetővé,
 • nő a belső folyamatok hatékonysága, ami meglévő, de korábban nem használt tartalékokat mozgósít,
 • a cég függése a tulajdonos napi szintű, operatív közreműködésétől csökken, ami lehetővé teszi a tulajdonos számára a stratégiai témákra való koncentrálást vagy akár a visszavonulást, átörökítést.

De hogyan mérjük a cégértéket?

A nehézség az, hogy ezek mind kvalitatív tényezők, amelyek nehezen ragadhatók meg objektíven. Skálázós kérdőívekkel vizsgálható a fejlődés, amihez azonban a folyamat elején és végén is mérés szükséges. Ám a kérdőíves felmérés után is kérdés marad, hogy mondjuk egy 1-10 skálán a működési hatékonyságnak a munkatársak által érzékelt előremozdulása 4-es értékről 7-esre milyen konkrét pénzbeli eredményt produkál. Ezt lehet ugyanis összevetni a befektetéssel, ami nem csupán a tanácsadó díja, hanem a ráfordított többlet idő és energia, elmaradt lehetőségek költsége stb.

Van azonban egy nagyon egyszerű mérce, ami mindezen eredményeket egy számba sűríti össze. Ez pedig a tulajdonosi (cég)érték növekedése. Nem azért ez a mérce, mert a tulajdonos a folyamat végén feltétlenül kiszállásra (exit) törekszik, vagy mert mindent pénzben mérünk, hanem mert a cégérték éppen azt fejezi ki, mennyire stabilan, jövedelmezően és fenntarthatóan fejlődve működik egy cég. Azaz éppen azokat a tényezők hatását aggregálja egy összegben, amelyek egy vállalatépítési folyamat eredményeiként jelentkeznek.

Úgy is fogalmazhatunk, hogy a tulajdonosok célja egy vállalatépítési folyamattal végső soron a tulajdonosi értékük növelése. A növekvő cégérték a cég jövőbeli osztaléktermelő képességének és/vagy az exit értékének emelkedésében mutatkozik meg. Azaz mind a meglévő, mind a későbbi (örökös) tulajdonosok vagyona nő, miközben a cég kiszolgáltatottsága a közreműködésüktől jelentősen csökken. Érdemes ehelyütt röviden megismerkedni a vállalatértékelés alapösszefüggéseivel.

Mit tehet tulajdonosként a cégérték növelése érdekében?

Egy cég értékét – bármilyen befektetéshez hasonlóan – az határozza meg, hogy mennyi pénzt tud kitermelni a tulajdonosa(i) számára a jövőben. A pénztermelő képesség megmutatkozhat osztalékfizetésben és/vagy a cég eladásában (de eladáskor is csak akkor lesz értéke, ha azután a vevő még több pénzt kereshet rajta). Ennek a jövőbeli pénztermelő képességnek a jelen időpontra átszámolt értéke (jelenértéke) a cégérték. Amennyiben a piaci konjunkturális és kamatláb változások hatásától eltekintünk, amit egyetlen cég sem képes önmaga befolyásolni (és ami leginkább a jelenértékszámításhoz használt diszkontráta értékét befolyásolja), kimondható, hogy amennyiben egy cég jövőbeli pénztermelő képessége erősödik, az növeli a cég értékét is.

Egy cég pénztermelő képességét leginkább az alábbi tényezők erősítik:

 • Minél több értéket teremt a vevőinek, annál hűségesebbek a vevők a cég termékei/szolgáltatásai iránt, így annál jobb árat tud elkérni, miközben stabilabban növekednek a bevételei évről-évre.
 • Minél nagyobb a tevékenység hatékonysága, annál versenyképesebb lesz a költségek, és ezen keresztül az árazás terén is, ami kiemelkedő jövedelmezőséget biztosít.
 • Minél nagyobb mértékben és fenntarthatóbban növelhető a tevékenység eredménye elsősorban új beruházások révén, annál jobban és stabilabban nő a pénztermelő képessége.
 • Minél hosszabb ideig tudja biztosítani az eredmény növekedését, és minél alacsonyabb szinten vannak tartva az üzleti és pénzügyi kockázatok, azaz minél stabilabb és fenntarthatóbb az üzleti modell, annál tovább életképes egy cég, így annál hosszabban képes tulajdonosainak pénzt termelni.

Anélkül, hogy belemennénk a cégértékelés matematikai rejtelmeibe, két fontos állítást érdemes rögzíteni:

 • A cégérték nem a jelen működési eredményességtől, hanem a jövőbeli pénztermelő képesség alakulásától függ. Ezért lehetséges az, hogy miközben egy sikeres vállalatépítési folyamat rövid távon még alig hat a cég eredményességére, a cég értéke jelentősen megnőhet a jövőbeli kilátások javulása következtében. Ez azért is lényeges összefüggés, mert minden változás először törvényszerűen többletköltségekkel és súrlódásokkal jár együtt, de ezek csak rövid távon hatnak, míg a változás során felszabaduló alkotó energiák a cég jövőbeni eredményességét erősítik.
 • Egy vállalatépítési folyamat csak akkor tudja növelni a cég értékét az induló értékhez képest, ha hatása eredményeként az alábbi változások valamilyen keveréke a jövőben megtörténik:
  • nő a működés jövedelmezősége,
  • megemelkedik a cég bevételeinek és eredményének átlagos éves növekedési üteme,
  • megnő annak az időszaknak a hossza, amíg a cég növekedni tud,
  • csökkennek az üzleti és pénzügyi kockázatok.

Az alábbi táblázat bal oszlopában egy teljes vállalatépítési folyamat lépéseit tüntettük fel, amelyek természetesen cégenként eltérő tartalommal és sorrenddel valósulnak meg. A jobb oszlopban pedig azt a cégértéket befolyásoló tényezőt jelenítjük meg, amire az adott lépés leginkább hatást gyakorol.

Vállalatépítési lépések Cégértékre ható tényező
Céges jövőkép és értékek (identitás) meghatározása Minél stabilabb üzleti modell kialakítása
Stratégiai vízió Minél stabilabb üzleti modell kialakítása
Szervezeti struktúra meghatározása és feltöltése a megfelelő emberekkel Minél nagyobb hatékonyság
Folyamatok felülvizsgálata a hatékonyság növelése érdekében Minél nagyobb hatékonyság
Munkatársi elkötelezettség, tulajdonosi szemlélet erősítése Minél több értéket teremteni a vevőknek
Napi működés feletti tulajdonosi kontroll kialakítása Üzleti és pénzügyi kockázatok alacsonyan tartása
Vezetési kultúra egységesítése Minél nagyobb hatékonyság
Együttműködés fejlesztés Minél több értéket teremteni a vevőknek
Szervezet tanulási képességének erősítése Minél hosszabb növekedési periódus
Vállalatépítési lépések
Céges jövőkép és értékek (identitás) meghatározása
Cégértékre ható tényező
Minél stabilabb üzleti modell kialakítása
Vállalatépítési lépések
Stratégiai vízió
Cégértékre ható tényező
Minél stabilabb üzleti modell kialakítása
Vállalatépítési lépések
Szervezeti struktúra meghatározása és feltöltése a megfelelő emberekkel
Cégértékre ható tényező
Minél nagyobb hatékonyság
Vállalatépítési lépések
Folyamatok felülvizsgálata a hatékonyság növelése érdekében
Cégértékre ható tényező
Minél nagyobb hatékonyság
Vállalatépítési lépések
Munkatársi elkötelezettség, tulajdonosi szemlélet erősítése
Cégértékre ható tényező
Minél több értéket teremteni a vevőknek
Vállalatépítési lépések
Napi működés feletti tulajdonosi kontroll kialakítása
Cégértékre ható tényező
Üzleti és pénzügyi kockázatok alacsonyan tartása
Vállalatépítési lépések
Vezetési kultúra egységesítése
Cégértékre ható tényező
Minél nagyobb hatékonyság
Vállalatépítési lépések
Együttműködés fejlesztés
Cégértékre ható tényező
Minél több értéket teremteni a vevőknek
Vállalatépítési lépések
Szervezet tanulási képességének erősítése
Cégértékre ható tényező
Minél hosszabb növekedési periódus

Mindez helyzet egyedi, sok minden függ a cég piaci helyzetétől, a tulajdonosok elszántságától, a munkatársak felkészültségétől, ezért nem lehet előre megmondani, mekkora többletérték teremtődik. Tulajdonosi döntés, hogy valaki él-e azzal a lehetőséggel, hogy szakértőt bíz meg a cégérték változásának kiszámításával.

Hogyan is néz ki ez a gyakorlatban? Az egyik megbízónkkal – akivel másfél éve dolgozunk egy tudatos vállalatépítési folyamaton – sikerült 450 mFt-os szintről 900 mFt-ra növelni az éves árbevételt egy év alatt. Ennek hatásaként a cég nyeresége egyik évről a másikra 100 mFt-ról 160 mFt-ra nőtt, és ezzel párhuzamosan az osztalékfizető képessége is 40 millió forinttal emelkedett Bár ez önmagában is komoly siker, érdemes ennek a cégértékre gyakorolt hatását megvizsgálni. Amennyiben ezt a megemelkedett osztalékfizetési szintet még 10 évig tartani tudja egy 15%-os elvárt hozamszint mellett, akkor ez a 60 mFt-os nyereségnövekedés 200 mFt-os cégértéknövekedést eredményez. Ez az összeg természetesen nem kerül azonnal a tulajdonos bankszámlájára, hiszen ahhoz azonnal el kéne adnia a céget, de a jövőben várható osztalékok jelenértéken ennyivel nagyobbak lesznek. Ezt a 200 millió forintnyi többletértéket érdemes összevetni a vállalatépítésre szánt befektetés összegével. Így lehet tisztán racionális üzleti döntést hozni arról, megéri-e vállalkozásból önjáró vállalatot építeni annak minden kihívásával.

*A cikk eredetileg a vállalatépítés.hu oldalon jelent meg.

2022.02.17.

business_live_Krausz_Zoltan_portre.png

Krausz Zoltán

Vállalatépítési szakértő

Vállalatépítési tapasztalataimat felső- és középvezetőként, illetve tanácsadóként szereztem hazai és multinacionális hátterű közép- és nagyvállalatoknál. Mandátumaim elsődleges fókusza a mai napig a vállalatépítés, szükség szerint kiegészülve a finanszírozási és tranzakciós aspektussal. Kiemelt tapasztalataim közép- és nagyvállalatok egyedi élethelyzeteinek támogatása, vállalati átalakulások koordinálása, új vállalati egységek létrehozása, felvásárlása, integrálása, továbbá e törekvések emberi szempontjainak kezelése mentén írhatók le. Szemléletemben törekszem a megbízóimmal közös, teljeskörű megoldások kialakítására. Ehhez partnereim igényeinek megfelelően képes vagyok a hazai IT, humán fejlesztési, jogi, finanszírozási és tőkepiaci szereplők piacvezető tudású szakértőinek bevonására.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, amennyiben szeretne:

 • értesülni és meghallgatni a legfrissebb MKB Business Podcast sorozat adásait,
 • szakértőktől tájékozódni a vállalkozását érintő aktuális piaci, gazdasági helyzetről,
 • piaci trendeket látni KKV-kat vizsgáló, ágazati kutatásokból,
 • inspirálódni különböző fontos, cégvezetéshez szükséges témák kapcsán,
 • esetleg elsőként szeretne értesülni egy Ön számára érdekes szakmai rendezvényről

Kérjük olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat! A "Feliratkozás" gombra való kattintással Ön tudomásul veszi a tájékoztatóban foglaltakat és egyúttal hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.

*Kötelezően kitöltendő mezők.