Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár működésében. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákról 2023. január 25. 11:42 és 11:52 között indított azonnali fizetési tranzakciók esetében az utalt összeg terhelése a számlán megtörtént, ám az nem íródott jóvá a fogadó fél számláján. A hiba elhárításán dolgozunk, a megoldást követően a tranzakciókat automatikusan jóváírjuk, az érintett ügyfeleknek nincs teendője. Megértését és türelmét köszönjük. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tisztelt Ügyfelünk! Az MKB Internetbank (korábban BB) felületén a Hitelek menüponton belül a Jelzáloghitel pontban nem látszódik az október kamatkedvezmény jóváírása Egyenlítő konstrukció esetén. A hiba megjelenítés jellegű, így tájékoztatjuk, hogy az októberi jóváírás minden esetben sikeresen megtörtént. A hiba elhárításán dolgozunk, ezt követően tudja megtekinteni a jóváírást. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Technikai okokból a 2022. november 13. vasárnapi POS kereskedői tranzakciós jóváírások POS szolgáltatói hiba miatt nem kerültek jóváírásra az ügyfelek részére. A hiba elhárítása folyamatban van. A 2022. november 13-i vasárnapi kereskedői tranzakciók, valamint a 2022. november 14-i hétfői kereskedői tranzakciók várhatóan kedden kerülnek elszámolásra. Türelmüket és megértésüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes 2023. január 30-án 01:30 és 04:30 között 103-as bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákra bejövő azonnali fizetési utalások nem íródtak jóvá. A hiba elhárításán dolgozunk, az ügyfeleknek semmi teendője nincs, a probléma megoldása után az összeg megjelenik a számlákon. Türelmüket és megértésüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében a jutalék levonása az elektronikus csatornákon - MKB Internetbank (korábban BB), MKB Mobil App (korábban BB) - a számlatörténetben duplán látszódik. A hiba megjelenítés jellegű, így dupla levonás nem történt. A hiba elhárításán dolgozunk. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Bank által biztosított POS terminál technikai okokból átmenetileg nem üzemel, a bankkártyás fizetés nem lehetséges ezek esetében. A hiba elhárításán a beszállító bevonásával a Bank dolgozik, kérjük szíves türelmüket és megértésüket. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

2022.07.15. 20:00 és 2022.07.17. 8:00 közt kiesések lehetnek az Azonnali Fizetési Rendszer működésében. 2022.07.17-én 02:00 és 04:00 közt az internetes fizetések esetén fennakadások fordulhatnak elő, ezért kérjük, internetes fizetéseiket ezen időszakon kívülre időzítsék. 2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy az online áruhitel igénylés folyamatában egyes esetekben hiba tapasztalható a dokumentumok feltöltésénél. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból az MKB Internetbank (korábban BB) és MKB Mobil App (korábban BB) felületén a számlatörténetben egyes tranzakciók duplán látszódnak. Ez egy megjelenítési hiba, a bankszámlán lévő megfelelő összeghez ügyfeleink továbbra is hozzáférnek. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes hirdetményeknél hiba tapasztalható.Kérjük használja a Hirdetmény keresőt ez idő alatt.A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy egyes esetekben az MKB Internetbankba (korábban BB) történő bejelentkezésnél az ügyfelek hibát tapasztalhattak, vagy előfordulhatott, hogy a belépéshez szükséges SMS kód nem érkezett meg. A hibát bankunk elhárította, a belépés újra lehetséges.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, a NetBANKár Business és a PCBANKár 2022.06.24-én 22:00 és 23:00 között nem lesz elérhető, illetve az azonnali fizetési rendszer keretén belül történő jóváírásban és teljesítésben is késedelem várható. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, American Express bankkártyával, valamint egészségpénztári kártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy technikai probléma miatt az MKB NetBANKár és MKB Mobilalkalmazás átmenetileg nem elérhető. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük!

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár/ MKB Mobilalkalmazás és a PCBankár/ NetBANKár Business működésében leállásokat tapasztalhat 2022.07.12-én 22:00 és 2022.07.13 01:00 között. A karbantartás ideje alatt a kártyás tranzakciók bonyolítása is szünetel. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Kedves Ügyfelünk! Weboldalunkon a mai napon technikai problémák léptek fel, az oldalon található kereső és a hírek elérésében. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.07.19-én 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Az MKB Internetbank (korábban BB) és az MKB Mobil App (korábban BB) felületein technikai okokból egyes felhasználók téves számlaegyenleget látnak. A hiba megjelenítési jellegű, a tranzakciók a valós egyenlegnek megfelelően teljesülnek. A hiba további hatására egyes ügyfeleknél a 2022.11.10. 03:28 és 07:49 közötti egyes tranzakciók nem jelennek meg a számlatörténetben. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlával rendelkező ügyfeleink esetében a Babaváró hitelhez kapcsolódóan technikai okokból téves összeg került levonásra adminisztrációs díjként. A hiba kivizsgálása folyamatban van, amennyiben a levonás sikeres volt, a levont összeget természetesen a hiba elhárítását követően várhatóan 2022.09.12. 12:00-ig visszautaljuk az érintett ügyfeleknek. Megértését köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.06.30-án 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tájékoztatás a MobilBANKár üzenetküldő szolgáltatás működési rendjéről. Részletek

Technikai okokból az online fizetési tranzakciókat jóváhagyó push értesítés ugyan megérkezik az MKB Mobilalkalmazásban, azonban a jóváhagyás után nem zárul le a tranzakció. Az értesítés helyett a tranzakció jóváhagyásához online PIN kódjukat tudják használni. A hiba az MKB Mobil App (korábban BB) felhasználóit nem érinti.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank Nyrt. Általános Ületszabályzatának I. számú függeléke a MobilBANKár szolgáltatásra vonatkozóan 2023.04.01-i hatállyal módosításra került. Részletek

Tájékoztatjuk, hogy 2022. november 7.-én karbantartás miatt 10:00 és 10:15 óra között kiesés várható a  bankkártyák digitalizációjában a korábbi Budapest Bank ügyfelek esetében. Kérjük, bankkártyája digitalizációját időzítse ezen időszakon kívülre. Megértésüket és türelmüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.06.26-án 01:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Banknál vezetett 103-as bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákhoz tartozó egyes, 2022. január 12-i 19:43 és 19:47 óra közötti bankkártyás fizetési tranzakciók nem teljesültek, az összegek ez esetben pedig technikai okokból nem hozzáférhetők átmenetileg. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük! További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy VideóBank szolgáltatásunk ünnepi nyitvatartása értelmében 2022.12.24-én és 2022.12.31-én 8.00-12.00 óra között lesz elérhető. Megértését köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból a BusinessID alkalmazásban nem jelennek meg a jóváhagyási tételek. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Fektessünk a jövőbe!

Szerző
Budapest Bank

Olvasási idő
3 PERC

Megjelent
2022.03.02. 14:00

„Többet, jobban, hatékonyabban – KKV beruházások kicsit másként” – ez volt a mottója az év első Budapest Business Live online rendezvényének, ez egyben az első olyan alkalom volt, amire a Magyar Bankholding mindhárom tagbankjának ügyfelei meghívást kaptak. A vállalati témájú konferencián a beruházások, az innováció, a digitalizáció és automatizáció témakörén belül osztották meg ismereteiket hazai vállalatvezetők és a téma szakértői.

2022. február 22-én tartották meg az év első Budapest Business Live webinárját, amely több okból is különleges volt az online konferenciasorozat életében: ez alkalommal először, nemcsak a Budapest Bank, hanem a Magyar Bankholding másik két tagbankja, az MKB Bank és a Takarékbank ügyfelei is meghívást kaptak a rendezvényre.

A webinár házigazdája Varga Edit, televíziós műsorvezető volt, aki elsőként Bertalan Sándornak, a Magyar Bankholding középvállalati üzletág vezetőjének adta át a szót, aki köszöntötte a résztvevőket és kiemelte a rendezvény jelentőségét a bankcsoport életében: a történelmi egyesülés során egy nagy kereskedelmi bank formálódik a Magyar Bankholding ernyője alatt, amely a vállalati szegmensben a legnagyobb bankcsoport lehet Magyarországon. Ennek megfelelően stratégiai cél a hazai vállalatok támogatása, amely a legmagasabb szintű ügyfélkiszolgálás mellett számos egyéb eszközzel is lehetséges. A Budapest Business Live online rendezvény például remek lehetőséget teremt arra, hogy a mikro-, kis- és középvállalatok napirendjén lévő legfontosabb gazdasági kérdésekről megoszthassák tapasztalataikat azok, akik sikerre vittek egy vállalkozást.

„A világ gyorsan változik, ezért nagyon gyors átalakulásra van szükség”

Varga Edit első beszélgetőpartnere Bíró Zoltán volt, aki a Ferzol Lemezmegmunkáló Kft. ügyvezető igazgatójaként a digitalizáció jelentőségéről számolt be. Családi vállalkozásként indult cégük jelenleg 700 főt foglalkoztat három telephelyen. Az általuk végzett munkában elengedhetetlen az automatizáció és a robotizáció, szerinte a legnehezebb feladat, hogy a kollégákat is meggyőzzék a fejlesztések létjogosultságáról. Sokan a munkájukat féltik a digitalizáció miatt, az ügyvezető szerint azonban a robotizáció miatt bekövetkező kapacitásnövekedés miatt csak nőni fog a munkaerőigény.

Hogyan segíti a digitalizáció a gyártás-fejlesztési beruházások tervezhetőségét és sikerességét?

A webinár következő előadói Elek Sándor, az IDM-Systems Zrt. vezérigazgatója, illetve Tegzes Dániel, a Continest Zrt. stratégiai igazgatója voltak. Az IDM-Systems Zrt. szakértőként és rendszerintegrátorként támogatja a digitális gyártást, illetve a high-level automatizációt. Elek Sándor úgy fogalmazott, hogy az ipar 4.0 folyamatok forradalomként való kezelése egyelőre vitát jelent szakmai berkekben, az azonban biztos, hogy aki kimarad ezekből a fejlesztésekből, nagy vesztese lehet az átalakulásnak. Egy komplett szimulációs tervvel érkezett a webinárra, amelyben azt részletezte, hogy az IDM-nél hogyan támogatnak egy beruházást digitalizációs és automatizációs szempontból.

Velük működött együtt a Continest Zrt., amelynek stratégiai igazgatója, Tegzes Dániel számolt be a cég tevékenységéről. A hagyományos konténergyártáshoz képest jóval szofisztikáltabb technológiát alkalmazó Continestnél óriási szükség van a precizitásra, ebből kifolyólag pedig az automatizációra, robotizációra is. Ezért kezdtek el dolgozni az IDM-Systems-szel, miután egy holland szabadalom megvásárlását követően belevágtak a székesfehérvári vállalkozás fejlesztésébe.

Az előadás végén Elek Sándor egyfajta ébresztőt kiáltott a hazai vállalkozások felé, hogy fektessenek be az automatizációs folyamatokba. Szerinte az 1-5%-os árrés, amellyel drágább egy digitalizációs beruházás a hagyományosnál, bőven megtérül egy vállalkozás életében.

Régen szitokszó volt, ma szükséglet

Az online eseményen ezután egy panelbeszélgetés következett, amelynek résztvevői Karsai Béla, a Karsai Műanyagtechnika Holding Zrt. elnöke, Rácz László, a Szelence Ipari Megoldások Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Horváth Attila, a Stock & Go Kft. ügyvezető igazgatója voltak.

Karsai visszaemlékezett az 1990-es évek végére, amikor az innováció még szitokszónak számított, mára azonban megkerülhetetlen napirendi pont lett egy vállalkozás életében. Úgy gondolja, az innováció nélkül szinte lehetetlen megfelelő profitot elérni, és fenntartani a vállalat munkavállalói állományát.

Rácz László egy multinacionális vállalatnál szerzett tapasztalatokat, amelyeket kamatoztatni tud a vállalat fejlesztésében, illetve a munkavállalói csapat megtalálásában és megtartásában is. Fontosnak tartja, hogy a bértömeget a piaci átlag felett tartsa, ehhez pedig minden évben 50%-os árbevétel-növekedést tűz ki célul.

A Horváth Attila által vezetett cég, a Stock & Go Kft. többek között arról híres, hogy ők gyártják a Foxpost automatákat, ezek után nem is kérdés, erősségeik közé tartozik-e az innováció, illetve a digitalizáció. Számukra a vállalat fejlesztésében az új megoldások keresése és a széles termékcsalád játszott komoly szerepet.

Pályázat vagy saját tőke?

A panelbeszélgetést egy Q&A rész követte, amelyben a webinár összes szakértője, előadója válaszolt a résztvevők által feltett kérdésekre. Szóba került többek között az is, hogy pályázatokból vagy saját tőkével érdemes finanszírozni az innovációt egy vállalatnál. Abban konszenzus volt a szakemberek között, hogy tanácsos kihasználni a pályázat adta lehetőségeket, ugyanakkor egy vállalatnak rendelkeznie kell olyan saját tőkével, amelyekből ezeket a folyamatokat finanszírozni tudja. Kiderült az is, hogy az innovatív beruházások megkezdéséhez nem fontos, hogy egy cég elérjen egy adott méretet, Tegzes Dániel szerint inkább azt kell figyelembe venni, hogy a szervezet hova szeretne eljutni. Mindemellett szó esett arról is, hogyan lehet kezelni az emberi erőforrásokat egy olyan vállalatnál, amely komoly automatizációs fejlesztéseket folytat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, amennyiben szeretne:

  • értesülni és meghallgatni a legfrissebb MKB Business Podcast sorozat adásait,
  • szakértőktől tájékozódni a vállalkozását érintő aktuális piaci, gazdasági helyzetről,
  • piaci trendeket látni KKV-kat vizsgáló, ágazati kutatásokból,
  • inspirálódni különböző fontos, cégvezetéshez szükséges témák kapcsán,
  • esetleg elsőként szeretne értesülni egy Ön számára érdekes szakmai rendezvényről

Kérjük olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat! A "Feliratkozás" gombra való kattintással Ön tudomásul veszi a tájékoztatóban foglaltakat és egyúttal hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.

*Kötelezően kitöltendő mezők.