Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár működésében. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákról 2023. január 25. 11:42 és 11:52 között indított azonnali fizetési tranzakciók esetében az utalt összeg terhelése a számlán megtörtént, ám az nem íródott jóvá a fogadó fél számláján. A hiba elhárításán dolgozunk, a megoldást követően a tranzakciókat automatikusan jóváírjuk, az érintett ügyfeleknek nincs teendője. Megértését és türelmét köszönjük. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tisztelt Ügyfelünk! Az MKB Internetbank (korábban BB) felületén a Hitelek menüponton belül a Jelzáloghitel pontban nem látszódik az október kamatkedvezmény jóváírása Egyenlítő konstrukció esetén. A hiba megjelenítés jellegű, így tájékoztatjuk, hogy az októberi jóváírás minden esetben sikeresen megtörtént. A hiba elhárításán dolgozunk, ezt követően tudja megtekinteni a jóváírást. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Technikai okokból a 2022. november 13. vasárnapi POS kereskedői tranzakciós jóváírások POS szolgáltatói hiba miatt nem kerültek jóváírásra az ügyfelek részére. A hiba elhárítása folyamatban van. A 2022. november 13-i vasárnapi kereskedői tranzakciók, valamint a 2022. november 14-i hétfői kereskedői tranzakciók várhatóan kedden kerülnek elszámolásra. Türelmüket és megértésüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes 2023. január 30-án 01:30 és 04:30 között 103-as bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákra bejövő azonnali fizetési utalások nem íródtak jóvá. A hiba elhárításán dolgozunk, az ügyfeleknek semmi teendője nincs, a probléma megoldása után az összeg megjelenik a számlákon. Türelmüket és megértésüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében a jutalék levonása az elektronikus csatornákon - MKB Internetbank (korábban BB), MKB Mobil App (korábban BB) - a számlatörténetben duplán látszódik. A hiba megjelenítés jellegű, így dupla levonás nem történt. A hiba elhárításán dolgozunk. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Bank által biztosított POS terminál technikai okokból átmenetileg nem üzemel, a bankkártyás fizetés nem lehetséges ezek esetében. A hiba elhárításán a beszállító bevonásával a Bank dolgozik, kérjük szíves türelmüket és megértésüket. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

2022.07.15. 20:00 és 2022.07.17. 8:00 közt kiesések lehetnek az Azonnali Fizetési Rendszer működésében. 2022.07.17-én 02:00 és 04:00 közt az internetes fizetések esetén fennakadások fordulhatnak elő, ezért kérjük, internetes fizetéseiket ezen időszakon kívülre időzítsék. 2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy az online áruhitel igénylés folyamatában egyes esetekben hiba tapasztalható a dokumentumok feltöltésénél. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból az MKB Internetbank (korábban BB) és MKB Mobil App (korábban BB) felületén a számlatörténetben egyes tranzakciók duplán látszódnak. Ez egy megjelenítési hiba, a bankszámlán lévő megfelelő összeghez ügyfeleink továbbra is hozzáférnek. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes hirdetményeknél hiba tapasztalható.Kérjük használja a Hirdetmény keresőt ez idő alatt.A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy egyes esetekben az MKB Internetbankba (korábban BB) történő bejelentkezésnél az ügyfelek hibát tapasztalhattak, vagy előfordulhatott, hogy a belépéshez szükséges SMS kód nem érkezett meg. A hibát bankunk elhárította, a belépés újra lehetséges.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, a NetBANKár Business és a PCBANKár 2022.06.24-én 22:00 és 23:00 között nem lesz elérhető, illetve az azonnali fizetési rendszer keretén belül történő jóváírásban és teljesítésben is késedelem várható. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, American Express bankkártyával, valamint egészségpénztári kártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy technikai probléma miatt az MKB NetBANKár és MKB Mobilalkalmazás átmenetileg nem elérhető. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük!

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár/ MKB Mobilalkalmazás és a PCBankár/ NetBANKár Business működésében leállásokat tapasztalhat 2022.07.12-én 22:00 és 2022.07.13 01:00 között. A karbantartás ideje alatt a kártyás tranzakciók bonyolítása is szünetel. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Kedves Ügyfelünk! Weboldalunkon a mai napon technikai problémák léptek fel, az oldalon található kereső és a hírek elérésében. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.07.19-én 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Az MKB Internetbank (korábban BB) és az MKB Mobil App (korábban BB) felületein technikai okokból egyes felhasználók téves számlaegyenleget látnak. A hiba megjelenítési jellegű, a tranzakciók a valós egyenlegnek megfelelően teljesülnek. A hiba további hatására egyes ügyfeleknél a 2022.11.10. 03:28 és 07:49 közötti egyes tranzakciók nem jelennek meg a számlatörténetben. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlával rendelkező ügyfeleink esetében a Babaváró hitelhez kapcsolódóan technikai okokból téves összeg került levonásra adminisztrációs díjként. A hiba kivizsgálása folyamatban van, amennyiben a levonás sikeres volt, a levont összeget természetesen a hiba elhárítását követően várhatóan 2022.09.12. 12:00-ig visszautaljuk az érintett ügyfeleknek. Megértését köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.06.30-án 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tájékoztatás a MobilBANKár üzenetküldő szolgáltatás működési rendjéről. Részletek

Technikai okokból az online fizetési tranzakciókat jóváhagyó push értesítés ugyan megérkezik az MKB Mobilalkalmazásban, azonban a jóváhagyás után nem zárul le a tranzakció. Az értesítés helyett a tranzakció jóváhagyásához online PIN kódjukat tudják használni. A hiba az MKB Mobil App (korábban BB) felhasználóit nem érinti.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank Nyrt. Általános Ületszabályzatának I. számú függeléke a MobilBANKár szolgáltatásra vonatkozóan 2023.04.01-i hatállyal módosításra került. Részletek

Tájékoztatjuk, hogy 2022. november 7.-én karbantartás miatt 10:00 és 10:15 óra között kiesés várható a  bankkártyák digitalizációjában a korábbi Budapest Bank ügyfelek esetében. Kérjük, bankkártyája digitalizációját időzítse ezen időszakon kívülre. Megértésüket és türelmüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.06.26-án 01:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Banknál vezetett 103-as bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákhoz tartozó egyes, 2022. január 12-i 19:43 és 19:47 óra közötti bankkártyás fizetési tranzakciók nem teljesültek, az összegek ez esetben pedig technikai okokból nem hozzáférhetők átmenetileg. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük! További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy VideóBank szolgáltatásunk ünnepi nyitvatartása értelmében 2022.12.24-én és 2022.12.31-én 8.00-12.00 óra között lesz elérhető. Megértését köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból a BusinessID alkalmazásban nem jelennek meg a jóváhagyási tételek. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

30 éve indult, ma már világhírű sportolókat öltöztet a magyar márka

Szerző
portfolio.hu

Olvasási idő
4 PERC

Megjelent
2020.11.15. 11:00

Nem túlzás kijelenteni, hogy a nemzetközi vívósport egyik legismertebb márkáját egy 30 éves magyar cég jelenti. A PBT-t 1991-ben alapította a komoly vívómúlttal rendelkező Kovács Imre és felesége, a tudatos tervezésnek és a hatékony generációváltásnak köszönhetően ma pedig már gyermekeik vezetik az üzletet. A cég a világ több tucat országában van jelen, élsportolókat szponzorál, sikereiben pedig a magyar vívók ismertségének is nagy szerepe van.

Kisvállalkozásokból is lehet sikeres céget építeni Magyarországon. Sok olyan vállalat van, amely egy műhelyből, egy garázsból, vagy egy kisüzemből indult, de mára már tőkeerős, piacán meghatározó, akár nemzetközi szinten is sikereket elérő céggé vált: nevezhetjük őket akár példaképeknek is. Közöttük bőven találunk olyanokat, amelyek nem feltétlenül vannak a gazdasági sajtó fókuszában, nem szólnak róluk a hírek minden nap, de mégis kiemelkedő teljesítményt nyújtanak nap, mint nap.

A cikksorozat támogatója a Budapest Bank.

Kevesen tudják, hogy van egy olyan magyar márka, amely a rendszerváltáskor, egy kis betéti társaságként indulva lett nemzetközi szinten is meghatározó szereplője, ruházati-és eszközszállítója egy sportágnak. A PBT Hungary (ma már Kft.) megalakulása óta vívófelszerelés gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, a legfontosabb kluboknak és versenyeknek szállít, és több nemzetközileg elismert hazai és külföldi vívót szponzorál, köztük olimpiai, világ- és Európa-bajnokokat.

A céget 1991-ben alapította Kovács Imre és felesége, Zsófia, két üzlettársukkal Párbaj Sportszerkereskedelmi Bt. néven. Kovács Imre 20 éves vívómúltja rengeteget segített a cég felépítésében, technikai igazgatóként a cég életében a mai napig aktívan részt vesz, felesége a kezdetektől fogva ügyvezetői szerepet töltött be. 1997-ben a Bt. Kft-vé alakult, legutóbb a tulajdonosi szerkezet 2014 évben változott: a cég kivásárolta a kisebbségi tulajdonos tulajdonrészét. 2014-ben további változás történt, Kovácsné Rózsa Zsófia tulajdoni részesedést ajándékozott gyermekeinek és férjének: ez egyfajta előkészítése volt annak, hogy két évvel később – ügyvezető jogáról lemondva – Zsófia gyermekeinek adta át az irányítást. 2018-tól a gyermekek, Orsi és Bence többségi tulajdonosok a cégben. A szülők persze a háttérben a mai napig folyamatosan segítik a cégvezetés új generációját: „Édesapánk nem az a típus, aki szeretne kiszállni a cégből, és nyugdíjas éveiben valami teljesen mást csinálni. Neki ez a cég az élete, mondhatni harmadik gyereke”.

A cég megalakulása óta vívófelszerelés gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, például ruhákkal, fejvédekkel, vívócipőkkel, fegyverekkel, alkatrészekkel. Egyaránt gyártanak felszerelést kezdő és hobbi szintű sportolóknak, illetve profi versenyzőknek. A felszereléseknek mindkét szinten szigorú előírásoknak kell megfelelniük. Nemcsak a hazai piacot szolgálják ki, forgalmuk nagyobb része külföldi értékesítésből származik.

2004-ben adódott először lehetőség a közvetlen megjelenésre nemzetközi világversenyen. Azóta számtalan kadet, junior és felnőtt világbajnokságot, Grand Prix-t és világkupát rendeztek saját pástjaikkal, találatjelzőikkel, informatikai eszközökkel és technikusaik közreműködésével. Ezek közül is kiemelkedett a 2013-ban és 2019-ben Budapesten megrendezett felnőtt vívó világbajnokság. Természetesen a versenyeken standdal is megjelennek, ahol a márkát széles körben tudják értékesíteni. Ezeken az eseményeken a közvetlen, személyes kapcsolat a külföldi vívókkal, edzőkkel, sportvezetőkkel pótolhatatlan lehetőséget nyújt.

Több országban is PBT márkanév alatt működő, kizárólagos képviseleten keresztül értékesítenek (például Kanadában, Spanyolországban, Belgiumban, Horvátországban, Csehországban, sőt, Egyiptomban, Indiában, Koreában, vagy Szingapúrban is). Több országban van nem kizárólagos képviseletük, összesen jelenleg mintegy 43 államban van jelen a márka. Sok olyan külföldi márkaképviseletük van, akikkel már húsz éve kapcsolatban állnak.

Belföldön klubok, szövetségek és magánszemélyek a cég a megrendelői, a PBT Hungary Kft sok éve a Magyar Vívószövetség kiemelt szponzora és partnere. Több nemzetközileg elismert hazai és külföldi vívót szponzorálnak, köztük olimpiai, világ- és Európa-bajnokokat, például Szilágyi Áront, Szatmári Andrást, Siklósi Gergelyt, Ana Maria Branzat, Olga Kharlant, Daniele Garozzot.

A nemzetközi vívófelszerelés-piac meglehetősen konzervatív (kevéssé igényli az új fejlesztéseket), és a konkurenciát tekintve is szűknek mondható. Mindössze 6-7 nagy szereplő van a nemzetközi piacon és több kisebb cég, akik főként a saját régiójukban tevékenykednek. Néhány éve a kínai sportszergyártók itt is megjelentek, azonban profi szintig csak ritkán tudnak eljutni, hiszen az élsportban a minőség, a megbízhatóság mindennél fontosabb.

A magyar vívósikerek is közrejátszottak

„A piac, amit kiszolgálunk, nagyon sajátos és mi ezekhez a sajátosságokhoz igazodva próbáltuk mindig is felépíteni cégünket. A mi sikerünk titka a rengeteg munka, az elhivatottság, a vásárlók igényeinek maximális figyelembevétele és nem utolsó sorban a minőségi termékek gyártása. Kulcstermékeink nagy része a mai napig Magyarországon készül. És persze nemzetközi sikereinkhez, a márkánk építéséhez nagyban hozzájárult a magyar vívás színvonala, eredményei és elismertsége is” – mondták a Portfolio-nak Kovács Orsolya és Kovács Bence, ügyvezetők.

Az idei év a PBT piacán is komoly nehézségeket hozott, elsősorban az elmaradt versenyek miatt. A cégvezető szerint az idei év legfontosabb tapasztalata, hogy a világ nagyon gyorsan meg tud változni az egyik pillanatról a másikra, és a stabil háttér, a megfelelő tartalékok és a megbízható munkaerő mindennél fontosabb egy ilyen helyzetben. A stratégia idén a hónapról hónapra tervezésről, a kis lépésekben haladásról szólt.

Az alapítástól kezdve fontos, hogy a cég megmaradjon vevőcentrikusnak, teljesüljön az ügyfelek maximális kiszolgálása – persze ez a növekedéssel néha nehezen összeegyeztethető. Most például a folyamatmenedzsment újragondolása zajlik: egy kevésbé centralizált irányítás létrehozása a cél.

Pénzügyi szempontból hangsúlyos cél a tartalékképzés és a tudatos befektetések. A beruházásokat sokszor hitelek segítségével valósítják meg, de volt arra is példa, hogy a meglévő pénzeszközöket fektették jól forgó, nagyobb profitú áruba. Mint azt a cégvezető kiemelte, banki partnerüktől elsősorban befektetési tanácsadást és kedvező hitelkonstrukciókat várnak el.

Bár a fluktuáció alacsony, a megfelelő új munkaerő megtalálása jelenti az egyik legnagyobb kihívást a PBT életében. Elengedhetetlen ugyanis a legtöbb munkavállaló számára, hogy megismerjék a teljes felszerelés-palettát és megértsék a felszerelések működését, kiszolgálják az egyéni igényeket, vagy megválaszolják a kezdő sportolók kérdéseit.

*A cikk eredetileg a Portfolio felületén jelent meg a Budapest Bank által támogatott „Példaképek” cikksorozatában

2020.11.15.
https://www.portfolio.hu/uzlet/20201115/30-eve-indult-ma-mar-vilaghiru-sportolokat-oltoztet-a-magyar-marka-456672

Iratkozzon fel hírlevelünkre, amennyiben szeretne:

  • értesülni és meghallgatni a legfrissebb MKB Business Podcast sorozat adásait,
  • szakértőktől tájékozódni a vállalkozását érintő aktuális piaci, gazdasági helyzetről,
  • piaci trendeket látni KKV-kat vizsgáló, ágazati kutatásokból,
  • inspirálódni különböző fontos, cégvezetéshez szükséges témák kapcsán,
  • esetleg elsőként szeretne értesülni egy Ön számára érdekes szakmai rendezvényről

Kérjük olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat! A "Feliratkozás" gombra való kattintással Ön tudomásul veszi a tájékoztatóban foglaltakat és egyúttal hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.

*Kötelezően kitöltendő mezők.