Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár működésében. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákról 2023. január 25. 11:42 és 11:52 között indított azonnali fizetési tranzakciók esetében az utalt összeg terhelése a számlán megtörtént, ám az nem íródott jóvá a fogadó fél számláján. A hiba elhárításán dolgozunk, a megoldást követően a tranzakciókat automatikusan jóváírjuk, az érintett ügyfeleknek nincs teendője. Megértését és türelmét köszönjük. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tisztelt Ügyfelünk! Az MKB Internetbank (korábban BB) felületén a Hitelek menüponton belül a Jelzáloghitel pontban nem látszódik az október kamatkedvezmény jóváírása Egyenlítő konstrukció esetén. A hiba megjelenítés jellegű, így tájékoztatjuk, hogy az októberi jóváírás minden esetben sikeresen megtörtént. A hiba elhárításán dolgozunk, ezt követően tudja megtekinteni a jóváírást. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Technikai okokból a 2022. november 13. vasárnapi POS kereskedői tranzakciós jóváírások POS szolgáltatói hiba miatt nem kerültek jóváírásra az ügyfelek részére. A hiba elhárítása folyamatban van. A 2022. november 13-i vasárnapi kereskedői tranzakciók, valamint a 2022. november 14-i hétfői kereskedői tranzakciók várhatóan kedden kerülnek elszámolásra. Türelmüket és megértésüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes 2023. január 30-án 01:30 és 04:30 között 103-as bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákra bejövő azonnali fizetési utalások nem íródtak jóvá. A hiba elhárításán dolgozunk, az ügyfeleknek semmi teendője nincs, a probléma megoldása után az összeg megjelenik a számlákon. Türelmüket és megértésüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében a jutalék levonása az elektronikus csatornákon - MKB Internetbank (korábban BB), MKB Mobil App (korábban BB) - a számlatörténetben duplán látszódik. A hiba megjelenítés jellegű, így dupla levonás nem történt. A hiba elhárításán dolgozunk. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Bank által biztosított POS terminál technikai okokból átmenetileg nem üzemel, a bankkártyás fizetés nem lehetséges ezek esetében. A hiba elhárításán a beszállító bevonásával a Bank dolgozik, kérjük szíves türelmüket és megértésüket. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

2022.07.15. 20:00 és 2022.07.17. 8:00 közt kiesések lehetnek az Azonnali Fizetési Rendszer működésében. 2022.07.17-én 02:00 és 04:00 közt az internetes fizetések esetén fennakadások fordulhatnak elő, ezért kérjük, internetes fizetéseiket ezen időszakon kívülre időzítsék. 2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy az online áruhitel igénylés folyamatában egyes esetekben hiba tapasztalható a dokumentumok feltöltésénél. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból az MKB Internetbank (korábban BB) és MKB Mobil App (korábban BB) felületén a számlatörténetben egyes tranzakciók duplán látszódnak. Ez egy megjelenítési hiba, a bankszámlán lévő megfelelő összeghez ügyfeleink továbbra is hozzáférnek. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes hirdetményeknél hiba tapasztalható.Kérjük használja a Hirdetmény keresőt ez idő alatt.A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy egyes esetekben az MKB Internetbankba (korábban BB) történő bejelentkezésnél az ügyfelek hibát tapasztalhattak, vagy előfordulhatott, hogy a belépéshez szükséges SMS kód nem érkezett meg. A hibát bankunk elhárította, a belépés újra lehetséges.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, a NetBANKár Business és a PCBANKár 2022.06.24-én 22:00 és 23:00 között nem lesz elérhető, illetve az azonnali fizetési rendszer keretén belül történő jóváírásban és teljesítésben is késedelem várható. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, American Express bankkártyával, valamint egészségpénztári kártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy technikai probléma miatt az MKB NetBANKár és MKB Mobilalkalmazás átmenetileg nem elérhető. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük!

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár/ MKB Mobilalkalmazás és a PCBankár/ NetBANKár Business működésében leállásokat tapasztalhat 2022.07.12-én 22:00 és 2022.07.13 01:00 között. A karbantartás ideje alatt a kártyás tranzakciók bonyolítása is szünetel. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Kedves Ügyfelünk! Weboldalunkon a mai napon technikai problémák léptek fel, az oldalon található kereső és a hírek elérésében. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.07.19-én 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Az MKB Internetbank (korábban BB) és az MKB Mobil App (korábban BB) felületein technikai okokból egyes felhasználók téves számlaegyenleget látnak. A hiba megjelenítési jellegű, a tranzakciók a valós egyenlegnek megfelelően teljesülnek. A hiba további hatására egyes ügyfeleknél a 2022.11.10. 03:28 és 07:49 közötti egyes tranzakciók nem jelennek meg a számlatörténetben. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlával rendelkező ügyfeleink esetében a Babaváró hitelhez kapcsolódóan technikai okokból téves összeg került levonásra adminisztrációs díjként. A hiba kivizsgálása folyamatban van, amennyiben a levonás sikeres volt, a levont összeget természetesen a hiba elhárítását követően várhatóan 2022.09.12. 12:00-ig visszautaljuk az érintett ügyfeleknek. Megértését köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.06.30-án 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tájékoztatás a MobilBANKár üzenetküldő szolgáltatás működési rendjéről. Részletek

Technikai okokból az online fizetési tranzakciókat jóváhagyó push értesítés ugyan megérkezik az MKB Mobilalkalmazásban, azonban a jóváhagyás után nem zárul le a tranzakció. Az értesítés helyett a tranzakció jóváhagyásához online PIN kódjukat tudják használni. A hiba az MKB Mobil App (korábban BB) felhasználóit nem érinti.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank Nyrt. Általános Ületszabályzatának I. számú függeléke a MobilBANKár szolgáltatásra vonatkozóan 2023.04.01-i hatállyal módosításra került. Részletek

Tájékoztatjuk, hogy 2022. november 7.-én karbantartás miatt 10:00 és 10:15 óra között kiesés várható a  bankkártyák digitalizációjában a korábbi Budapest Bank ügyfelek esetében. Kérjük, bankkártyája digitalizációját időzítse ezen időszakon kívülre. Megértésüket és türelmüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.06.26-án 01:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Banknál vezetett 103-as bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákhoz tartozó egyes, 2022. január 12-i 19:43 és 19:47 óra közötti bankkártyás fizetési tranzakciók nem teljesültek, az összegek ez esetben pedig technikai okokból nem hozzáférhetők átmenetileg. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük! További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy VideóBank szolgáltatásunk ünnepi nyitvatartása értelmében 2022.12.24-én és 2022.12.31-én 8.00-12.00 óra között lesz elérhető. Megértését köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból a BusinessID alkalmazásban nem jelennek meg a jóváhagyási tételek. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Önfertőtlenítő lakkréteg, tűzálló padlózat –
Győrben van az európai padlógyártás egyik központja

Szerző
portfolio.hu

Olvasási idő
5 PERC

Megjelent
2020.02.26. 9:45


A Graboplast neve sokaknak lehet ismerős, azt azonban kevesen tudják, hogy akár napi szinten is találkozhatnak a győri cég termékeivel, ilyen borítja ugyanis számos tömegközlekedési jármű padlózatát, köztük a budapesti 4-6-os villamosét is, de sok közintézményben és sportlétesítményben is megtalálhatók. A magyar piacról mégis mindössze bevételük 10 százaléka származik, speciális padlóik a világ 80 országában keresettek a brazil buszoktól az Egyesült Államok kosárarénáitól a marokkói luxusvillákig.

A Kaposvár Arénában is a cég speciális sportpadlóját használták.

Armani-divatbemutató, Harry Potter film, Robbie Williams koncert, a londoni olimpia megnyitója – néhány helyszín, ahol az utóbbi években a győri Graboplast padlóit felhasználták, ami többször a cégnél is meglepetésként hatott, mert sok esetben a forgalmazói partnerek kapták a megrendelést, a győri céghez csak utólag jutott el az információ. Ez jól mutatja azt is, hogy mára milyen kiterjedt értékesítési hálózattal rendelkezik a győri vállalat, amelynek termékei a világ 80 országába jelen vannak: az Egyesült Államokban több mint 500 sportcsarnokban használják a cég speciális padlóit, a járműgyártásban Oroszországtól Brazíliáig vannak megrendelőik, de a lakossági üzletág is jelentős, így például marokkói hotelekben is felhasználták a Graboplast parkettáit.

A cég termékkínálata két alapvető csoportba sorolható: az elsőbe a lakossági felhasználású hagyományos padlóburkolatok, a másodikba a nagyobb hozzáadott értékű, speciális padlók tartoznak. "Utóbbiak állnak a cég stratégiájának fókuszában, ami nem jelenti azt, hogy a lakossági parketták, vagy az otthoni felhasználásra szánt tekercses PVC padlók területén ne tartanánk lépést a piaci követelményekkel, azonban a fejlesztési erőforrásaik zömét a speciális padlók új változatainak kidolgozására fordítjuk. A lakossági felhasználású padlóburkolatok árbevételének aránya ma 30 százalék alatti, míg 2012-ben ugyanez 50 százalék felett volt” – mondta Jancsó Péter, elnök-vezérigazgató. Az Opten adatai szerint a cég 2018 árbevétele elérte a 17 milliárd forintot.

Egy Graboplast méretű vállalat a legtöbb esetben már konzorciális hitelkonstrukciókkal finanszírozza beruházásait. Így történt ez a legutóbbi, forgóeszköz finanszírozás esetben, ahol egy több bank által közvetített klubhitellel valósította meg céljait.
„A hazai piacon több pénzintézet is kínál refinanszírozó konstrukciókat, a Budapest Bank a kis- és középvállalkozások szakértőjeként személyre szabott, rugalmas megoldásokkal, tanácsadással is segíti a hozzá hitelért fordulókat, amelyek a versenyképességet vagy az új piacokra való kilépést támogatják. Ennek köszönhetően a bank a vállalati szegmensben kiemelkedő pozíciót ért el a piacon” - Mata Erika, a Budapest Bank vállalati értékesítési vezetője.

A Graboplastnál kiemelt hangsúlyt fektetnek a K+F területre, innovációkra, például bizonyos hab fejlesztéseknek hála, sokkal hatékonyabb ízületvédő funkciót biztosítanak sportpadlóknak, vagy a kopogóhang gátlásuk révén sokkal csendesebbé teszik iskolákban, irodákban vagy egészségügyi intézményekben a padlóburkolatokat. „Fontos terület a felületkezelés is, hiszen kulcsfontosságú a padlók minél könnyebb tisztán tarthatósága, vegyszerállósága vagy a padlók önfertőtlenítő tulajdonsága” – tette hozzá Jancsó.

A cég tatabányai telephelye.

A Graboplast már 8 éve végrehajtott egy olyan beruházást, amellyel képessé vált a gyártási maradékok újrahasznosítására. Az így nyert úgynevezett másodlagos nyersanyagokat is felhasználják padlóburkolatok gyártásához.

Termékük 100 százalékban reciklálható, vagyis életciklusuk végén nem kell megsemmisíteni, vagy deponálni, hanem felhasználhatók padlóburkolatok, vagy egyéb műanyag termékek előállításához. A vállalat az ehhez hasonló kutatás-fejlesztésre ma árbevételének 3,5-4 százalékát fordítja, de a tavalyi évben különböző termék átstrukturálások miatt ez még magasabb, több mint 5 százalék volt, amely meghaladja az iparági átlagot .

Három válságszituációból is kivágták magukat

Az egykori szocialista mamutvállalatot azonban Jancsó Péter, a cég vezérigazgatója szerint nem volt könnyű az iparág európai élvonalába vezetni, volt, hogy csak heti négynapos munkarendben dolgoztak, de nem a dolgozói jóléti program keretében, hanem a csökkenő megrendelések miatt.

Jancsó Péter

„A Graboplastnak a 90-es évek elején nagyon gyorsan sikerült átvenni és megtanulni a nyugati vállalatirányítási modellt, azonban komoly kihívás volt az ezzel kapcsolatos változtatások menedzselése. A 90-es évek végére a FÁK-országokban jelentős piaci sikereket értünk el, éppen ezért az orosz válság érzékenyen érintett bennünket, jelentős kihívás volt megtalálni azokat az új lehetőségeket, amelyre a jövőnket építhettük. A harmadik mélypont a 2008-as válság volt, amit végül sikerült a K+F sikeres termékfejlesztéseivel kezelnünk” – mondta a cég vezérigazgatója.

A cég forgalmának mintegy 90 százaléka export piacokról származik, ezen belül legjelentősebb az európai országok forgalma, amelyek a belföldi eladásokkal együtt, az árbevétel közel felét adják. Jelenleg a vállalat legfontosabb célja a közép-európai piaci pozíció erősítése.

„Az exportpiacok meghódítása és a termékpaletta bővítése és helyi piacokra szabása mind-mind olyan tényezők egy ekkora méretű vállalat esetében, amelyek segítenek stabillá, válságállóvá tenni a céget. Ez és a menedzsment rátermettsége a finanszírozás szempontjából is nagyon fontos” – ezt már Mata Erika mondta a Budapest Bank vállalati értékesítési vezetője. Mata szerint minden vállalat más és más, különböző igényeket támasztanak, teljesen különböző típusú megoldásokat keresnek.  A Budapest Bank nem csak adatsorok, kimutatások és éves beszámolók alapján dönt hitelezési, finanszírozási kérdésekben, számos más szempontot is figyelembe vesz.

A cél, hogy a vállalkozás az innováció, digitalizáció és exporttevékenység terén fejlődjön, amelyet a finanszírozáson túl a bank kutatások készítésével, rendezvényekkel és esettanulmányokkal partnerként támogat. Ehhez ismernünk kell ügyfelünket, a vállalat hátterét, a vezetőit, a csapatot, aki mögötte dolgozik – személyes kapcsolattartásunknak ez a lényege

– tette hozzá a bank értékesítési vezetője.

Rebesgetik a tőzsdére lépést

Az elmúlt években finanszírozói oldalról a kormány is megjelent, a 2016-ban átadott tatabányai új gyárhoz kapott a vállalat egyedi kormánydöntés alapján támogatást. Akkor a beruházásból fakadó egyedi termékfejlesztést támogatta a kormány. "Ez ma már nem számít különleges és ritkán alkalmazott kormányzati támogatásnak, hiszen jó néhány más cég fejlesztését, beruházását is támogatja így a kormány. De a Graboplast tőzsdei visszatérésének kérdését is folyamatosan vizsgáljuk, amennyiben a tőzsdei bevezetésünk konkrét időpontját látjuk, tájékoztatást fogunk róla adni” – mondta a cég elnök-vezérigazgatója.

*A cikk eredetileg a Portfolio felületén jelent meg a Budapest Bank által támogatott „Válságálló cégek Magyarországon

2020.02.26.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200226/onfertotlenito-lakkreteg-tuzallo-padlozat-gyorben-van-az-europai-padlogyartas-egyik-kozpontja-416893

Iratkozzon fel hírlevelünkre, amennyiben szeretne:

  • értesülni és meghallgatni a legfrissebb MKB Business Podcast sorozat adásait,
  • szakértőktől tájékozódni a vállalkozását érintő aktuális piaci, gazdasági helyzetről,
  • piaci trendeket látni KKV-kat vizsgáló, ágazati kutatásokból,
  • inspirálódni különböző fontos, cégvezetéshez szükséges témák kapcsán,
  • esetleg elsőként szeretne értesülni egy Ön számára érdekes szakmai rendezvényről

Kérjük olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat! A "Feliratkozás" gombra való kattintással Ön tudomásul veszi a tájékoztatóban foglaltakat és egyúttal hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.

*Kötelezően kitöltendő mezők.