MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás
Deviza árfolyam opció

Treasury szolgáltatások

Treasury szolgáltatásaink vállalata árfolyam- és kamatkockázatainak kezelésében hasznosíthatóak, illetve mind betéti, mind hitel oldalon ügyfeleink számára lényegesen kedvezőbb kamatszintek elérését teszik lehetővé.

EMIR

EMIR (European Market Infrastructure Regulation)

Tájékoztató a tőzsdén kívüli származtatott ügyletekről, a központi szerződő felekről és a kereskedési adattárakról

Egyedi árfolyam

Egyedi árfolyam

Az egyedi árfolyam az aktuális devizapiaci árfolyamok alapján, a meghirdetett MKB devizaárfolyamnál szűkebb marzs alkalmazásával a Treasury üzletkötői által jegyzett eseti árfolyam.

Határidős árfolyam megállapodás

Határidős árfolyam megállapodás

A határidős árfolyam megállapodás olyan devizaátváltási művelet, melynek fő paramétereit (összeg, lejárat, irány, árfolyam) az üzlet kötésekor rögzítjük, de teljesítésre csak egy jövőbeni banki napon kerül sor.

Deviza árfolyam opció

Deviza árfolyam opció

A deviza opció olyan árfolyamkockázat fedezeti instrumentum, amely jogot biztosít az opció vevője számára, hogy egy előre meghatározott időpontban és árfolyamon, egy konkrét devizaösszeget vagy megvásároljon, vagy eladjon egy másik devizáért.

Zéró költségű opció

Zéró költségű opció

A zéró költségű opció egy olyan összetett opciós instrumentum, melynek segítségével az ügyfél árfolyamkockázatát egy előre meghatározott árfolyamsávra korlátozhatja le.

Konverziós opcióval kombinált lekötés

Konverziós opcióval kombinált lekötés

Speciális betétlekötési konstrukciót, amely a hagyományos betéteknél magasabb kamatot biztosít a betételhelyező számára.

Részleges határidős megállapodás

Részleges határidős megállapodás

A részleges határidős megállapodás során Ügyfelünk megállapodik a Bankkal abban, hogy egy devizaösszeget egy előre meghatározott – az aktuális határidős árfolyamnál kedvezőtlenebb – árfolyamon egy jövőbeni lejárati napon egy másik devizára átvált, ha lejáratkor a piaci árfolyam Ügyfelünk szempontjából rosszabb, mint az előre meghatározott árfolyam.

Javított határidős devizaügylet

Javított határidős devizaügylet

A javított határidős devizaárfolyam megállapodás során Ügyfelünk megállapodik a Bankkal abban, hogy egy devizaösszeget egy jövőbeni lejárati napon a sima határidős árfolyamnál kedvezőbb árfolyamon egy másik devizanemre átvált, amennyiben a piaci árfolyam a futamidő alatt egyszer sem éri el a kiütési szintet. Amennyiben a piaci árfolyam a futamidő alatt bármikor eléri a kiütési szintet, a javított határidős ügylet megszűnik.

Az MKB Bank Nyrt. elfogadja az FX Global Code magatartási kódexet és aláírta Statement of Commitment nyilatkozatot.