MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás
Üzleti

Munkavállalói juttatások

Béren kívüli munkavállalói juttatások

A jogszabályi környezet kedvező változása lehetőséget biztosít arra, hogy a munkavállalók anyagi érdekeltségi rendszerében egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a béren kívüli juttatások, támogatások.

Ezek - a munkáltató és a munkavállalók számára is kedvező adózási és adminisztrációs szabályoknak köszönhetően - alkalmasak arra, hogy a munkáltató költséghatékonyan tudja növelni alkalmazottainak lojalitását, és ennek is betudhatóan a vállalkozás eredményességét, versenyképességét.

Az MKB Bank és az MKB Pénzügyi Csoport tagjai számos, a béren kívüli juttatások és a támogatások körébe tartozó termékkel és szolgáltatással állnak vállalati ügyfeleik rendelkezésére.Az MKB Pénztárak több mint húsz, az MKB SZÉP Kártya kibocsátás közel tíz éves tapasztalattal rendelkezik saját szakmai területén. Működésüket a megbízhatóság, a korszerű informatikai rendszerek alkalmazása, az elektronikus csatornák használatának lehetősége mellett az MKB Bank fiókjaiban történő személyes kiszolgálás lehetősége jellemzi.

MKB SZÉP Kártya

A bérként történő kifizetésnél kedvezőbb adózása miatt az MKB SZÉP Kártya cafetéria elemként és önálló béren kívüli juttatásként is az egyik leghatékonyabb juttatási forma mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára.

A 2011-ben indult MKB SZÉP Kártya szolgáltatást már napjainkban is jelentős - és folyamatosan emelkedő - számú munkáltató használja saját munkavállalói érdekeltségi rendszerének kiegészítésére, a munkavállalói lojalitás növelésére.

Ügyfeleink az MKB Bank fiókhálózatában 51 helyen igényelhetnek MKB SZÉP Kártyát, a kártya országos elfogadóhelyeinek száma folyamatosan növekszik, már jelenleg is meghaladja a 24 ezret.

MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Az egészség- és önsegélyező pénztári tagság lehetővé teszi, hogy a munkáltatók hozzájáruljanak munkavállalóik és családjaik egészségének megőrzéséhez egészségügyi jellegű kiadásainak mérsékléséhez, valamint számos egyéb, a munkavállalók biztonságérzetét növelő kiadáshoz, így például a gyermekszületéssel, neveléssel járó anyagi terhek mérsékléséhez is. A Pénztár rendkívül előnyös feltételrendszerű „Gondoskodás Egészségbiztosítást” is nyújt, mely váratlan betegség esetén, megtérítve a felmerülő egészségügyi költségek meghatározott körét, megoldást jelenthet a Pénztártag és családja számára.

Az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár szolgáltatásaival a munkáltatók változatos módokon,

  • rendszeresen és/vagy alkalomszerűen,
  • az év során bármikor,
  • munkáltatói hozzájárulásként, adományként
  • vagy meghatározott célra nyújtott kedvező adózású célzott szolgáltatásra adott támogatásként is segíthetik munkavállalóikat.

A munkáltató által biztosított hozzájárulást a munkavállaló egyénileg is kiegészítheti, sőt, a befizetések után jelentős, 20% adókedvezmény is jár, amely mértéke akár a 150 000 forintot is elérheti. 

MKB Nyugdíjpénztár, önkéntes ág

Az elkövetkező évtizedekre prognosztizált demográfiai folyamatok teszik érthetővé azt, hogy egyre fiatalabb korosztályok kezdik el felismerni a nyugdíj célú öngondoskodás fontosságát és lesznek ennek érdekében nyugdíjpénztári tagok.

A nyugdíjpénztár tagok által az MKB Nyugdíjpénztárba befizetett megtakarítások értékállóságát és biztonságát az MKB Nyugdíjpénztár hosszú távú, konzervatív befektetési politikája biztosítja. Az MKB Nyugdíjpénztár a befizetéseket döntően állampapírokba fekteti be; a tagok hozamelvárásaiknak és kockázatérzékenységüknek megfelelően, négy különböző portfólióból választhatnak. A nyugdíjpénztári megtakarításokhoz nem szükséges pénzügyi szakértelem, a befektetéseket felelős vagyonkezelő koordinálja.

A pénztártagok egyéni befizetéseit munkáltatói hozzájárulás is kiegészítheti a munkáltató által alkalmazott cafetéria rendszeren belül, vagy egyéb béren kívüli juttatásként. Az önkéntes pénztári egyéni és munkáltatói befizetések, támogatói adományok után 20 % (maximum 150 ezer forint) adókedvezmény is igénybe vehető.

Az MKB Bank, és az MKB Pénztárak akár írásban, akár vezetői prezentációk keretében készséggel nyújtanak részletes tájékoztatást és szakmai támogatást a munkáltatók részére a helyi cafetéria rendszer kialakításában, vagy a béren kívüli juttatások lehetőségeinek kidolgozásában.

MKB SZÉP Kártya

Sokrétűen felhasználható költséghatékony, dolgozói lojalitást erősítő munkáltatói juttatás kedvező adózással, akár a cafetéria rendszer keretében, akár egyéb béren kívüli juttatásként

Részletek

MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Egészségmegőrzésre és egészségügyi kiadásai csökkentésére is felhasználható, munkáltatói támogatással és adójóváírás igénybevételi lehetőséggel

Részletek

MKB Nyugdíjpénztár, önkéntes ág

Munkáltatói hozzájárulás a dolgozók nyugdíj célú megtakarításhoz, munkavállalói lojalitáserősítéséhez, adókedvezmény kihasználásához

Részletek