MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

1. Ki garantálja a likviditási alapok esetében a befektetett tőke visszafizetését?

Az MKB Forint, EURÓ és Dollár Tőkevédett Likviditási alapok esetében a befektetett összeg visszafizetését az egyes alapok befektetési politikája biztosítja, harmadik fél nem vállal garanciát annak visszafizetésére. Az MKB Alapkezelő a befektetési politikákat úgy alakította ki, hogy az egyes likviditási alapok esetében a befektetett összeg minimum 90%-a bankbetétbe kerül elhelyezésre, maximum 10% pedig az alap devizanemének megfelelő éven belüli lejáratú állampapírokba fekteti. Ezzel a befektetési politikával biztosítható, hogy a befektető a befektetési jegy vásárlására fordított összeget a befektetési jegy visszaváltásakor visszakapja.

2. Hogyan jutok hozzá a megtermelt hozamhoz, ha nyíltvégű befektetési alap által kibocsátott befektetési jegyem van?

Az MKB Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt nyíltvégű befektetési alapok az elért hozamot nem fizetik ki a befektetési jegy tulajdonosoknak a futamidő alatt, hanem újra befektetik azt. A hozamhoz a befektetők a befektetési jegy árfolyamának (egy jegyre jutó nettó eszközérték) növekedésén keresztül a jegy visszaváltásakor juthatnak hozzá.

3. Csak a fiókhálózatban tudok befektetési jegyet vásárolni és visszaváltani?

Az MKB Alapkezelő által kezelt, az MKB Bank által forgalmazott befektetési alapok befektetési jegyei a NetBankár, PCBankár és NetBankár Business csatornán keresztül, illetve a TeleBankár szolgáltatáson keresztül is elérhető.

4. Mit kell tennem, ha MKB kötvényt szeretnék vásárolni?

A tranzakciót megelőzően első lépésként az MKB banknál Összevont értékpapírszámla és ügyfélszámla megnyitása szükséges.

5. Milyen díjakat számolnak fel, ha MKB kötvényeket vásárolok?

Az MKB-nál vezetett Összevont értékpapírszámla és ügyfélszámlához kapcsolódó díjak a mindenkor aktuális Befektetési szolgáltatások, valamint kiegészítő szolgáltatások kondíciós listában érhetők el.
Az Összevont értékpapírszámla és ügyfélszámla nyitása díjmentes. Az MKB kötvények vételi és eladási tranzakciói díjmentesek, az értékpapírszámlán tartott értékpapír állomány után a fenti kondíciós listában található állományi díj fizetendő.