MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

Agrár Széchenyi Kártya

ELÉRHETŐ BANKUNKNÁL AZ AGRÁR SZÉCHENYI KÁRTYA!

MKB Agrár Széchenyi Kártya

Az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel a mezőgazdasági szektorban tevékenykedő vállalkozások számára, állami kamat- és kezességvállalási díjtámogatás mellett, egy, két, illetve három évre igénybe vehető folyószámlahitel, amelyhez Mastercard Standard típusú, üzleti bankkártyát bocsát ki a Bank.

 

A hitel célja

A magyar mezőgazdasági termelőágazatba tartozó mikro-, kis- és középvállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalása, a vállalkozás érdekében szabadon felhasználható forrás biztosítása.

 

Az elsődleges feldolgozóipar számára is elérhető

Minden olyan vállalkozás is igényelheti a hitelt, amely mezőgazdasági termékek elsődleges feldolgozásával és forgalmazásával foglalkozik (például cukrászok, pékek, húsfeldolgozók stb.) és legalább egy éve működik a piacon. A kézműves termékeket előállító vállalkozások számára is kiváló lehetőséget biztosíthat az Agrár Széchenyi Kártya hitel, hiszen a hozzáadott érték sokszor plusz anyagi ráfordítást igényel részükről.

MKB Agrárpartner

 

AZ AGRÁR SZÉCHENYI KÁRTYA ELŐNYEI:

- a hitel igényelhető felső határa 200 millió Forint1;

- a kamat akár 2% alatt maradhat;2

- az állami támogatás mellett kezességi díjtámogatás is elérhető;

- rendelkezésre tartási jutalék nem kerül felszámításra.

További információ a Részletek alatt.

Agrár Széchenyi Kártya

Az Agrár Széchenyi Kártya hitelkeretének köszönhetően

 • Vállalkozása kedvezményes kamatozású forráshoz jut.
 • Megoldódhat átmeneti likviditási problémája.

A Bankkártyája segítségével

 • Belföldön és külföldön egyaránt könnyen és gyorsan hozzáférhet hiteléhez, készpénz nélkül vásárolhat, valamint bármikor készpénzhez juthat, továbbá egy főkártya mellé több társkártyát is igényelhet.
 • Aktuális számlaegyenlegéről bármikor információhoz juthat az MKB Bank bankjegykiadó automatáinál, az MKB MobilBANKár igénybevételével és az MKB TeleBANKár rendszeréből. Emellett minden hónapban elszámolást küldünk teljes számlaforgalmáról.

Futamidő és törlesztés

 • Ha a hitelt a futamidő végén nem kívánja megújítani, azaz új hitelszerződést kötni, akkor a hitelt teljes összegben, az esedékes kamatokkal, díjakkal és költségekkel együtt a futamidő lejáratáig kell visszafizetnie.
 • A hitel kihasználtságának, azaz a felvett kölcsönösszegnek a pontos, naprakész követése érdekében javasoljuk, hogy vegye igénybe SMS üzenetküldő szolgáltatásunkat, az MKB MobilBANKárt, melynek segítségével kártyaköltéseiről, számlájának forgalmáról, illetve egyenlegéről választásának megfelelően napi, heti vagy havi gyakorisággal tájékoztatást kaphat mobiltelefonján keresztül.
 • Amennyiben a hitelt a futamidő végén meg kívánja újítani, azaz új hitelszerződést kíván kötni, akkor a lejárat napját legalább 60 nappal megelőzően kell az ismételt ügyfélminősítéshez szükséges dokumentumokat valamely regisztráló szervezetnek vagy irodának4 (továbbiakban együtt: regisztráló iroda) hiánytalanul átadnia.
  Természetesen a regisztráló irodák is figyelik a lejárati dátumot és a lejárat előtt erre figyelmét postai úton felhívják.
 • Amennyiben hitel összegét meg kívánja emelni, szándékát a területileg illetékes regisztráló irodáknál kell jeleznie.
 • A hitel futamideje 1, 2 vagy 3 év.

Részletek

Az MKB Agrár Széchenyi Kártya egyesítik a hitel és a bankkártya előnyeit:

 • 50 millió forintig ingatlan fedezet nélkül igényelhető;
 • az összeg - amennyiben abból nem történik felhasználás - szinte költségmentesen a számlán tartható.

 

Ki igényelheti?

Az MKB Agrár Széchenyi Kártyát a mezőgazdasági termék előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával, valamint erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző mikro-, kis – és középvállalkozásnak minősülő:

 • gazdasági társaság
 • egyéni cég
 • egyéni vállalkozó
 • szövetkezet
 • adószámmal rendelkező mezőgazdasági őstermelő
 • őstermelők családi gazdasága
 • erdőbirtokossági társulat.

 

Hogyan és mire használható?

Az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kedvezményes kamatozású, állami támogatásban részesített hitelkonstrukció, amellyel az igénylők, egyszerűsített eljárással szabad felhasználású, likviditási problémákat kezelő hitelhez juthatnak:

 • a kamat 2% alatt maradhat, a vonatkozó feltételek teljesülése esetén, a BUBOR mértékétől függően2;
 • 4%-os állami kamattámogatás kapcsolódik hozzá, a vonatkozó feltételek teljesülése esetén, illetve a feltételeknek történő megfelelés esetén;
 • az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány készfizető kezessége kapcsolódik a tőke összegének 90%-a erejéig3.

A bankkártyát – a kártyához kapcsolódó hitel terhére – a vállalkozás működési körében felmerülő és elszámolható kiadások kiegyenlítésére lehet felhasználni – akár kártyával való fizetés, akár készpénz felvétel útján.

Az Agrár Széchenyi Kártya előnyeit fent olvashatja.

 

Mekkora összeget lehet igényelni?

Agrár Széchenyi Kártya hitel 500.000 Ft illetve annak egész számú többszöröse, de maximum 200.000.000 Ft1 lehet. A hitelből a kártyabirtokos rész – vagy teljes összeget vehet igénybe, a visszatörlesztett összegeket pedig a futamidőn belül ismét felhasználhatja.

 

Hogyan igényelhető az MKB Agrár Széchenyi Kártya?

Ön az illetékes regisztráló irodákban4 igényelheti az Agrár Széchenyi Kártyát. Ha az Ön vállalkozása ezen szervezeteknél még nem tag, akkor a vállalkozás székhelye szerinti szervezetek irodáiban regisztráltathatja vállalkozását és nyújthatja be igénylését.

A területileg illetékes regisztráló irodák vállalkozása dokumentumait továbbküldik az MKB Bank részére. Az igénylés pozitív elbírálását követően Ön a helyi MKB Bank fióknál megkötheti az Agrár Széchenyi Kártya szerződést, valamint átveheti bankkártyáját. Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány készfizető kezessége iránti igény benyújtásáról az MKB Bank gondoskodik. Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány készfizetp kezességének hatályba lépését, majd valamennyi folyósítási feltétel teljesítését követően nyílik meg az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelkeret.

 

Jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül a Ptk. szerinti kötelező ajánlatnak. A részletekért, továbbá amennyiben a fenti termék kondícióival kapcsolatban kérdése merül fel, kérjük forduljon hozzánk a fenti elérhetőségeken!

1Az elérhető maximum hitelösszeg ügyfélszegmensenként változhat.

2,3A vonatkozó feltételek teljesülése esetén.

4 A hatályos regisztráló irodák listája a www.kavosz.hu/irodakereso honlapon található.

Széchenyi kártyaKavoszGroup 1618-1,5x.png