Az MKB Széchenyi Kártya egyesíti a hitel- és a bankkártya előnyeit.

A Széchenyi Kártya akár 25 millió Ft-ig terjedő hitelkeretével nyújt hatékony segítséget az egyéni vállalkozók, valamint a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, éven belüli finanszírozási igényeik kezelésére.

A Széchenyi Kártya egy kedvezményes kamatozású, állami támogatásban részesített hitelkonstrukció, melynek célja, hogy az igénylők, egyszerűsített eljárással szabad felhasználású, likviditási problémákat kezelő hitelhez jussanak, melyhez a Hitelgarancia Rt. készfizető kezessége kapcsolódik, a hitelkeret és kamat összegének 80%-a erejéig.

A Széchenyi Kártya hitelkeretének köszönhetően

 • Vállalkozása kedvezményes kamatozású forráshoz jut
 • Költségeket takarít meg, hiszen a szokásos kártya- és hitelkondíciók jelentős része ezen konstrukcióban nem kerül felszámításra

A Bankkártyája segítségével

 • Belföldön és külföldön egyaránt könnyen és gyorsan hozzáférhet hitelkeretéhez, készpénz nélkül vásárolhat, valamint bármikor készpénzhez juthat, továbbá egy főkártya mellé több társkártyát is igényelhet.
 • Aktuális számlaegyenlegéről bármikor információhoz juthat az MKB Bank bankjegykiadó automatáinál, az MKB MobilBANKár igénybevételével és az MKB TeleBANKár rendszeréből. Emellett minden hónapban elszámolást küldünk teljes számlaforgalmáról.

Hogyan és mire használható a Széchenyi Kártya?

A bankkártyát és a kártyához kapcsolódó hitelt a vállalkozás érdekében felmerült és elszámolható kiadások kiegyenlítésére lehet felhasználni - akár kártyával való fizetés, akár készpénzfelvétel, akár átutalás útján.

Mekkora összeget lehet igényelni?

A Széchenyi Kártyához kapcsolódó hitelkeret 500 000 Ft illetve 1 000 000 Ft, vagy annak egész számú többszöröse, de maximum 25 000 000 Ft lehet. A hitelkeretből a kártyabirtokos rész- vagy teljes összeget vehet igénybe, a visszatörlesztett összegeket pedig a futamidőn belül ismét felhasználhatja.

Kamat és egyéb költségek

Havi számlavezetési díj: ld. a Mikro és Nova számlacsomagoknál, illetve a termék standard számlavezetési kondíciók mellett is igénybe vehető.

A Széchenyi Kártya konstrukcióhoz kapcsolódó egyéb kondíciók az MKB Bank mindenkori érvényes Kondíciós Listájában találhatók meg.

Futamidő és törlesztés

 • A hitel futamideje 1 év (365 nap).
 • Ha hitelkeretét a futamidő végén nem kívánja megújítani, a hitelt teljes összegben, az esedékes kamatokkal, díjakkal és költségekkel együtt a futamidő lejáratáig kell törlesztenie.
 • Amennyiben a hitelt meg kívánja újítani, a lejárat napját legalább 90 nappal megelőzően kell az újraminősítéshez szükséges dokumentumokat a kamarai irodának hiánytalanul átadnia. Természetesen a kamarai irodákban is figyelik a lejárati dátumot és a lejárat előtt erre figyelmét postai úton felhívják.
 • Amennyiben hitelkeretét meg kívánja emelni, szándékát szintén a területileg illetékes kamarai irodákban kell jeleznie.

A hitel futamideje alatti törlesztési kötelezettség

 • Az MKB Bank minden naptári negyedév végén elszámolja a kamatot és megterheli azzal az Ön vállalkozása bankszámláját.
 • Amennyiben az igénybe vett hitel nem haladja meg a teljes hitelkeret 80%-át, nincs a negyedévben törlesztési kötelezettsége.
 • Amennyiben az igénybe vett hitelkeret a kamat terhelését követően meghaladja a vállalkozás hitelkeretének 80%-át, abban az esetben az Ön vállalkozásának törlesztési kötelezettsége keletkezik, melyre a negyedévet követően 15 napos törlesztési időszak áll rendelkezésre. Az Ön vállalkozásának olyan összeget kell törlesztenie, hogy a törlesztés napján a fennálló igénybe vett hitelállomány záró egyenlege ne legyen nagyobb, mint a Vállalkozás részére megítélt hitelkeret 80%-a. A törlesztést követő napon a teljes szabad hitelkeretet, azaz a visszatörlesztett összeget is ismét igénybe lehet venni.

A hitelkeret kihasználtságának pontos, naprakész követése érdekében javasoljuk, hogy vegye igénybe SMS üzenetküldő szolgáltatásunkat, az MKB MobilBANKárt, melynek segítségével kártyaköltéseiről, számlájának forgalmáról, illetve egyenlegéről választásának megfelelően napi, heti vagy havi gyakorisággal tájékoztatást kaphat mobiltelefonján keresztül.

Hogyan igényelhető az MKB Széchenyi Kártya?

Ön a kamarai tagság szerinti VOSZ vagy a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarák irodáiban igényelheti a Széchenyi Kártyát. Ha az Ön vállalkozása ezen szervezeteknél még nem tag, akkor Ön a vállalkozás székhelye szerinti szervezetek irodáiban regisztráltathatja vállalkozását és nyújthatja be igénylését.

A területileg illetékes irodák vállalkozása dokumentumait továbbküldik az MKB Bank részére. Az igénylések pozitív elbírálását követően Ön a helyi MKB Bank fióknál megkötheti a Széchenyi Kártya szerződést, valamint átveheti bankkártyáját. A Hitelgarancia Rt. készfizető kezessége iránti igény benyújtásáról az MKB Bank gondoskodik, az Önnel megkötött Széchenyi Kártya szerződés alapján. A Hitelgarancia Rt. jóváhagyását követően nyílik meg a Széchenyi Kártya hitelkerete.

A Széchenyi Kártya részletes feltételeire vonatkozó további információkat illetően kérjük, vegye igénybe TeleBANKár szolgáltatásunkat a 06-40-333-666-os telefonszámon, illetve keresse fel az MKB Bank (www.mkb.hu) vagy a Széchenyi Kártya honlapját az Interneten (www.szkartya.hu).
 

Igényelni szeretne? Kérdése van?