MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás
Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Gyakran ismételt kérdések

1. Az egyedi árfolyam kedvezőbb az MKB devizaárfolyamnál?

Egyedi árfolyamon történő üzletkötés esetén Ön az aktuális devizapiaci árjegyzések alapján kialakított árfolyamon konvertálhatja a rendelkezésre álló deviza vagy forint összeget. A devizapiaci árfolyamok napon belül folyamatosan változnak, emiatt előfordulhat, hogy Ön a kereskedelmi árfolyamon kedvezőbb szinten konvertálhatott volna az azonnali piaci árfolyamok alapján történő egyedi árfolyamos konverzióhoz képest.

2. Felmondhatom a megkötött határidős ügyletemet?

A Határidős devizaárfolyam megállapodás nem felmondható, a megkötött ügylet mindkét fél, azaz a Bank és az Ügyfél számára is kötelező érvényű.

3. Mi történik, ha nem érkezik be a konvertálandó összeg a határidős ügylet elszámolási napjára?

A Határidős devizaárfolyam megállapodás elszámolása nemcsak az ügylet tárgyát képező tőkeösszegek konverziójával lehetséges, hanem lehetőség van az ügylet futamidő alatti kizárására ellentétes irányú, azonos tőkeösszegű ügylet megkötésével, vagy lejáratkor azonnali ügylettel történő lezárására is. Utóbbi két esetben tehát nem történik tőkemozgás, csak az egyes ellentétes irányú ügyletek eredményének (nyereség / veszteség) elszámolása jelenik meg a számlákon.

4. Mekkora díja van a határidős devizaárfolyam megállapodásnak?

A határidős devizaárfolyam megállapodás költségmentes.

5. Mikor kerül sor a konverzióra, ha opciós ügyletben jogosult vagyok konvertálni?

A konverzióra az opció lejáratakor van lehetőség, az azonnali piaci árfolyamok függvényében Ön dönthet, hogy él-e az opciós jogával és konvertálja a tőkeösszeget az opciós árfolyamon, vagy amennyiben az azonnali árfolyam kedvezőbb, az azonnali piacon hajtja végre a tranzakciót.

6. Devizaárfolyam opciós kötelezettség vállalás esetén a kapott opciós díj fejében mely esetben vagyok kötelezett konvertálni?

A konverzióra az opció lejáratakor kerül sor abban az esetben, ha az opció jogosultja él az opciós jogával. Az opciós kötelezettséget vállaló félnek az ügylettel kapcsolatban a maximális nyeresége az opciós díj összege amennyiben az opció jogosultja nem érvényesíti lejáratkor az opciós jogát, az opció lehívásakor azonban a kötelezettnek bármely piaci helyzetben teljesítenie kell a vállalt kötelezettségét, ami azt jelenti, hogy a vesztesége az ügyleten elméletileg akár korlátlan is lehet.