MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás
Egyedi árfolyam

Egyedi árfolyam

 

Mi az egyedi árfolyam ügylet?

Az egyedi árfolyam az aktuális devizapiaci árfolyamok alapján, a meghirdetett MKB devizaárfolyamnál szűkebb marzs alkalmazásával a Treasury üzletkötői által jegyzett eseti árfolyam.

Egyedi árfolyam ügylet kötésének feltételei

  • Egyedi (azonnali) Devizaügylet Lebonyolítására Vonatkozó Keretmegállapodás megkötése,
  • a tranzakciók minimum összege 50 000 EUR vagy annak megfelelő összeg más devizában.

Az egyedi árfolyam ügylet előnyei Ügyfelünk számára

Az egyedi árfolyamos konverziós megbízások teljesítése alapesetben t 2 napra történik, azaz egy nappal korábban mint a kereskedelmi árfolyamon történő konverzió, mivel a tranzakció nem várja meg a következő napi árfolyam fixinget. Ezen túlmenően lehetőség van t és t 1 napi konverziókra is. A konverziót Ön az árfolyam előzetes ismeretében tudja jóváhagyni, és a piaci középárfolyamhoz viszonyítva általában kedvezőbb a marzs, mint a meghirdetett MKB árfolyamon feldolgozásra kerülő megbízásoknál.

Az egyedi árfolyam ügylet kockázatai

Mivel az Egyedi árfolyamjegyzés alapja minden esetben a folyamatosan változó devizapiaci árfolyamok üzletkötéskor érvényben levő, éppen aktuális szintje, ezért az Egyedi árfolyam nem lesz feltétlenül kedvezőbb, mint a meghirdetett MKB árfolyam.

Az MKB treasury szolgáltatások területe a vállalatuk árfolyam- és kamatkockázati kitettségének megismerése után segítséget nyújt az Önök egyedi igényeinek megfelelő árfolyam- és kamatkockázat kezelési eszközök kiválasztásában és alkalmazásában