MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás
Üzleti

Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer – EFER

Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer – EFER

Az EFER szolgáltatás bevezetésének a célja, hogy kisebb tételszám (kevesebb fizetési megbízás) és csökkenő banki költségek mellett intézhesse banki átutalásait a NAV számára.

EFER szolgáltatás

 • Kevesebb fizetési tranzakció, és ezáltal alacsonyabb banki költség.
 • Az előre meghatározott adónemekre és/vagy illetékekre vonatkozó fizetési kötelezettség teljesítése egyetlen, úgynevezett gyűjtött átutalással egy összegben lehetséges, függetlenül attól, hogy esetleg több NAV bevételi számlára kér teljesítést az ügyfél;
 • Az alacsonyabb tranzakciószám könyvelési díj megtakarítást jelent;
 • Amennyiben az összevont adófizetések együttes összege meghaladja a 2 millió Ft-ot, a tranzakciós illeték 6.000,- Ft-os felső határa költségcsökkenést eredményezhet;
 • Az EFER fizetési megbízás ezáltal gazdaságosabb, gyorsabb és kényelmesebb.

EFER termékismertetője

 • A Magyar Kormány jogszabályban, a 83/2012. (IV.21.) Kormányrendeletben kihirdetett célja, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és az állami közintézmények felé irányuló fizetési kötelezettségek teljesítése a jövőben egy általa kialakított központi elektronikus fizetési szolgáltatás keretében is megvalósulhasson.
 • EFER = Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer
 • Az EFER egy olyan egységes elektronikus megoldást alkalmaz, amelynek segítségével a gazdálkodó szervezetek, illetve a lakosság akár napi gyakorisággal is ezt az elektronikus fizetési lehetőséget (az EFER fizetést) használhatják az állammal szemben fennálló, közszolgáltatásokkal összefüggő (egyes adófajták, járulékok, illetékek) kötelezettségeik megfizetése céljából.

Az EFER szolgáltatás igénybevételének módja

 • Az MKB Bank ügyfelének regisztrálnia kell a kormányzati portálon elérhető ügyfélkapun keresztül.
 • A magyarorszag.hu portálra való belépéssel az eBEV szolgáltatási linkhez történő kapcsolódással és az EFER menüpontot kiválasztva ügyfeleink számára lehetővé válik az EFER fizetés. Ehhez meg kell jelölniük az MKB Banknál vezetett azon bankszámlájukat is, amelynek terhére az EFER fizetést teljesíteni kívánják.
 • Az eBEV portálon rögzített adatok az EFER-en keresztül érkeznek a Bankba, majd azokat a Bank továbbítja az ügyfél számára. Ügyfeleink a NetBANKár, a PCBankár, illetve a NetBANKár Business szolgáltatás igénybe vételével rendelkezhetnek az EFER fizetés teljesítéséről. A megbízások kezelése menüpontban megjelenő EFER átutalási megbízás kedvezményezettje a NAV, a terhelendő bankszámla száma pedig az ügyfél által a portálon megjelölt fizetési számla. Az EFER átutalási megbízást az ügyfél ellenőrzi, és az abban foglaltakat teljesítésre elfogadja, vagy visszautasítja. Az EFER átutalási megbízás ügyfél általi ellenőrzését, jóváhagyását és aláírását követően a Bank a teljes fedezet rendelkezésre állás esetén, sorba állítás nélkül teljesíti a fizetési megbízást a bankközi GIRO rendszeren keresztül. A teljesített átutalásokról, illetve visszautasításokról azonnali visszaigazolást küld az EFER a NAV-nak.

Részletek

Hogyan érhető el ügyfeleink számára az EFER fizetés?

Az MKB Bank ügyfelei számára a NetBANKár, a PCBankár, illetve a NetBANKár Business szolgáltatás igénybevételével teszi elérhetővé az EFER-fizetést.

 

Mely adónemek esetén alkalmazható az EFER fizetés?

Az EFER szolgáltatás az alábbi adónemek, járulékok és illetékek esetén vehető igénybe.

Az EFER szolgáltatással kapcsolatban érdeklődjön személyes tanácsadójánál, bankfiókunkban, a TeleBANKár számán (06 (80) 333-770), illetve a www.mkb.hu honlapunkon.