MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

Széchenyi Kártya

Az MKB Széchenyi Kártya egyesíti a hitel és a bankkártya előnyeit.

A Széchenyi Kártya akár 25 millió Ft-ig terjedő hitelkeretével nyújt hatékony segítséget az egyéni vállalkozók, valamint a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, éven belüli finanszírozási igényeik kezelésére.

MKB_cards51_k.jpg

 

 

 

 

Mit kínálunk?

 • A hitel és a bankkártya előnyeit ötvöző megoldást
 • Kedvezményes kamatozású hitelforrást
 • Akár 25 millió forintig terjedő, állami támogatású hitelkeretet

Mire használható?

 • Vásárlásra
 • Készpénzfelvételre
 • Átutalásra

Kinek ajánljuk?

 • Egyéni vállalkozóknak
 • Mikrovállalkozásoknak
 • Kis- és középvállalatoknak

A Széchenyi Kártya hitelkeretének köszönhetően

 • Vállalkozása kedvezményes kamatozású forráshoz jut
 • Költségeket takarít meg, hiszen a szokásos kártya- és hitelkondíciók jelentős része ezen konstrukcióban nem kerül felszámításra

A Bankkártyája segítségével

 • Belföldön és külföldön egyaránt könnyen és gyorsan hozzáférhet hitelkeretéhez, készpénz nélkül vásárolhat, valamint bármikor készpénzhez juthat, továbbá egy főkártya mellé több társkártyát is igényelhet.
 • Költségeket takarít meg, hiszen a szokásos kártya- és hitelkondíciók jelentős része ezen konstrukcióban nem kerül felszámításra

Futamidő és törlesztés

 • A hitel futamideje 1 év (365 nap).
 • Ha hitelkeretét a futamidő végén nem kívánja megújítani, a hitelt teljes összegben, az esedékes kamatokkal, díjakkal és költségekkel együtt a futamidő lejáratáig kell törlesztenie.
 • Amennyiben a hitelt meg kívánja újítani, a lejárat napját legalább 90 nappal megelőzően kell az újraminősítéshez szükséges dokumentumokat a kamarai irodának hiánytalanul átadnia. Természetesen a kamarai irodákban is figyelik a lejárati dátumot és a lejárat előtt erre figyelmét postai úton felhívják.
 • Amennyiben hitelkeretét meg kívánja emelni, szándékát szintén a területileg illetékes kamarai irodákban kell jeleznie.

A hitel futamideje alatti törlesztési kötelezettség

 • Amennyiben az igénybe vett hitelkeret a kamat terhelését követően meghaladja a vállalkozás hitelkeretének 80%-át, abban az esetben az Ön vállalkozásának törlesztési kötelezettsége keletkezik, melyre a negyedévet követően 15 napos törlesztési időszak áll rendelkezésre. Az Ön vállalkozásának olyan összeget kell törlesztenie, hogy a törlesztés napján a fennálló igénybe vett hitelállomány záró egyenlege ne legyen nagyobb, mint a Vállalkozás részére megítélt hitelkeret 80%-a. A törlesztést követő napon a teljes szabad hitelkeretet, azaz a visszatörlesztett összeget is ismét igénybe lehet venni.
 • Az MKB Bank minden naptári negyedév végén elszámolja a kamatot és megterheli azzal az Ön vállalkozása bankszámláját.
 • Amennyiben az igénybe vett hitel nem haladja meg a teljes hitelkeret 80%-át, nincs a negyedévben törlesztési kötelezettsége.

A hitelkeret kihasználtságának pontos, naprakész követése érdekében javasoljuk, hogy vegye igénybe SMS üzenetküldő szolgáltatásunkat, az MKB MobilBANKárt, melynek segítségével kártyaköltéseiről, számlájának forgalmáról, illetve egyenlegéről választásának megfelelően napi, heti vagy havi gyakorisággal tájékoztatást kaphat mobiltelefonján keresztül.

Részletek

A Széchenyi Kártya egy kedvezményes kamatozású, állami támogatásban részesített hitelkonstrukció, melynek célja, hogy az igénylők, egyszerűsített eljárással szabad felhasználású, likviditási problémákat kezelő hitelhez jussanak, melyhez a Hitelgarancia Rt. készfizető kezessége kapcsolódik, a hitelkeret és kamat összegének 80%-a erejéig.

 

Hogyan és mire használható a Széchenyi Kártya?

A bankkártyát és a kártyához kapcsolódó hitelt a vállalkozás érdekében felmerült és elszámolható kiadások kiegyenlítésére lehet felhasználni - akár kártyával való fizetés, akár készpénz felvétel, akár átutalásútján.

 

Mekkora összeget lehet igényelni?

A Széchenyi Kártyához kapcsolódó hitelkeret 500 000 Ft illetve 1 000 000 Ft vagy annak egész számú többszöröse, de maximum 25 000 000 Ft lehet. A hitelkeretből a kártyabirtokos rész- vagy teljes összeget vehet igénybe, a visszatörlesztett összegeket pedig a futamidőn belül ismét felhasználhatja.

 

Kamat és egyéb költségek

Havi számlavezetési díj: ld. a Mikro számlacsomagnál, illetve a termék standard számlavezetési kondíciók mellett is igénybe vehető.

A Széchenyi Kártya konstrukcióhoz kapcsolódó egyéb kondíciók az MKB Bank mindenkori érvényes Kondíciós Listájában találhatók meg.

 

Hogyan igényelhető az MKB Széchenyi Kártya?

Ön a kamarai tagság szerinti VOSZ vagy a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarák irodáiban igényelheti a Széchenyi Kártyát. Ha az Ön vállalkozása ezen szervezeteknél még nem tag, akkor Ön a vállalkozás székhelye szerinti szervezetek irodáiban regisztráltathatja vállalkozását és nyújthatja be igénylését.

A területileg illetékes irodák vállalkozása dokumentumait továbbküldik az MKB Bank részére. Az igénylések pozitív elbírálását követően Ön a helyi MKB Bank fióknál megkötheti a Széchenyi Kártya szerződést, valamint átveheti bankkártyáját. A Hitelgarancia Rt. készfizető kezessége iránti igény benyújtásáról az MKB Bank gondoskodik, az Önnel megkötött Széchenyi Kártya szerződés alapján. A Hitelgarancia Rt. jóváhagyását követően nyílik meg a Széchenyi Kártya hitelkerete.

A Széchenyi Kártya részletes feltételeire vonatkozó további információkat illetően kérjük, vegye igénybe TeleBANKár szolgáltatásunkat a 06 (80) 333-770-es telefonszámon, illetve keresse fel az MKB Bank (www.mkb.hu) vagy a Széchenyi Kártya honlapját az Interneten (www.szkartya.hu).

A Mastercard nemzetközi kártyaszervezet az általa alkalmazott árfolyamokat az alábbi internetes oldalon teszi közzé:

https://www.mastercard.com/global/currencyconversion/index.html

Kapcsolódó ajánlatok

TeleBANKár

Az MKB TeleBANKár a nap 24 órájában a hívók rendelkezésére álló, telefonon igénybe vehető szolgáltatás.

Részletek

MobilBANKár

Az MKB MobilBANKár szolgáltatása naprakész információt biztosít mobiltelefonon keresztül, SMS üzenetek útján.

Részletek