MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

Kilépés a hiteltörlesztési moratórium 2 2021. október 31-ig tartó szakaszából

Lakossági ügyfélként így jelentheti be, ha 2021. november 1-je előtt folytatná a hiteltörlesztést.

Ha jelenleg igénybe veszi a moratórium 2  2021. október 31-ig tartó szakaszát, de inkább kilépne és 2021. november 1-je előtt folytatná a hiteltörlesztését, bejelentést kell tennie bankunk felé.

infoikon.png

Kérjük, hogy a bejelentéssel egyidőben biztosítsa a megfelelő fedezetet az érintett hitelek vonatkozásában a hitel törlesztésére szolgáló
bankszámlán! Ha visszamenőleg rendezni kívánja az összes tőketartozást, kamatot és a hitelszerződéssel összefüggő díjakat, a teljes
összeget biztosítsa a bankszámlán.

Kilépés bejelentése NetBANKáron keresztül

 • 1.png

  Lépjen be a NetBANKárba!

  Nyissa meg a NetBANKárt, majd adja meg azonosítóját és jelszavát.NetBANKár felhasználói azonosítóját megtalálja a NetBANKár szerződéskötéskor kapott visszaigazoló lapon. Ha nem találja, hívja munkatársainkat VideóBANKon keresztül!Ha nem tudja a jelszavát, a NetBANKár belépési oldalán kattintson az Elfelejtette a jelszavát? linkre és adja meg NetBANKár azonosítóját és születési dátumát. Ezután SMS-ben ideiglenes jelszót küldünk, amivel be tud lépni.

 • 1 (1).png

  Kattintson az Írjon nekünk linkre!

  Az Írjon nekünk linket belépés után a NetBANKár fejlécének közepén találja meg.

 • 1 (2).png

  Nyilatkozzon, hogy az összes vagy csak egyes hiteleire kíván-e bejelentést tenni!

  Az üzenet tárgyához a következőt írja: „Hitelmoratóriummal kapcsolatos bejelentés

  Az üzenet szövegéhez a következőt írja:

  - Ha az összes hitelére, visszamenőlegesen tesz bejelentést:
  „A fizetési moratóriumot nem kívánom igénybe venni, hitelszerződése(i)m vonatkozásában a 2020. március 19-től keletkezett valamennyi tartozásomat az eredeti szerződési feltételek szerint kívánom teljesíteni. Tudomásul veszem, hogy a moratórium 2. 2021.október 31-ig tartó szakaszából a kilépést követően a hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében nem tudom ismételten igénybe venni. Tudomásul veszem, hogy bejelentésem alapján az érintett hitelszerződés(ek) vonatkozásában a 2020. március 19-e előtt keletkezett, lejárt és meg nem fizetett tartozások is esedékessé válnak."

  - Ha az összes hitelére, a bejelentést követő időszakra vonatkozóan tesz bejelentést:
  „A fizetési moratóriumot nem kívánom igénybe venni, hitelszerződése(i)m vonatkozásában a bejelentés megtételét követően esedékessé váló fizetési kötelezettségemet az eredeti szerződési feltételek szerint kívánom teljesíteni. Tudomásul veszem, hogy a moratórium 2. 2021.október 31-ig tartó szakaszából a kilépést követően a hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében nem tudom ismételten igénybe venni. Tudomásul veszem, hogy bejelentésem alapján az érintett hitelszerződés(ek) vonatkozásában a 2020. március 19-e előtt keletkezett, lejárt és meg nem fizetett tartozások is esedékessé válnak."

  - Ha csak egyes hitelére vagy hiteleire, visszamenőlegesen tesz bejelentést (a szerződésazonosító vagy a cjkv szám feltüntetésével):
  „A fizetési moratóriumot nem kívánom igénybe venni, (szerződésazonosító vagy cjkv szám) azonosítójú hitelszerződésem vonatkozásában a 2020. március 19-től keletkezett valamennyi tartozásomat az eredeti szerződési feltételek szerint kívánom teljesíteni.  Tudomásul veszem, hogy a moratórium 2. 2021.október 31-ig tartó szakaszából a kilépést követően a hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében nem tudom ismételten igénybe venni. Tudomásul veszem, hogy bejelentésem alapján az érintett hitelszerződés(ek) vonatkozásában a 2020. március 19-e előtt keletkezett, lejárt és meg nem fizetett tartozások is esedékessé válnak."

  - Ha csak egyes hitelére vagy hiteleire, a bejelentést követő időszakra vonatkozóan tesz bejelentést (a szerződésazonosító vagy a cjkv szám feltüntetésével):A szerződésazonosítót vagy cjkv számot megtalálja a bankunk és az Ön által is aláírt eredeti szerződésen vagy a hiteligénylés jóváhagyásáról szóló banki érteesítőlevélen.
  „A fizetési moratóriumot nem kívánom igénybe venni, (szerződés-azonosító vagy cjkv szám) azonosítójú hitelszerződésem vonatkozásában a bejelentés megtételét követően esedékessé váló fizetési kötelezettségemet az eredeti szerződési feltételek szerint kívánom teljesíteni. Tudomásul veszem, hogy a moratórium 2. 2021.október 31-ig tartó szakaszából a kilépést követően a hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében nem tudom ismételten igénybe venni. Tudomásul veszem, hogy bejelentésem alapján az érintett hitelszerződés(ek) vonatkozásában a 2020. március 19-e előtt keletkezett, lejárt és meg nem fizetett tartozások is esedékessé válnak.”

 • 4.png

  Nyilatkozzon az adatkezelésről!

  Kérjük, hogy az üzenet szövegét egészítse ki a következővel:

  „Tudomásul veszem, hogy a jelen nyilatkozatban megadott adataimat a Bank a személyes adatok hiteljogviszonyban történő kezelésével kapcsolatban alkalmazandó jogszabályok (2016/679/EU Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR), illetve a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény (Hpt.)) rendelkezéseivel összhangban, a fizetési moratóriummal érintett Hitelszerződés(ek) vonatkozásában a fizetési moratórium teljesítése céljából kezeli. Az adatkezelés jogalapja a fizetési moratóriumra vonatkozó 2020. évi LVIII., valamint a 2020. évi CVII. törvényekkel és a 637/2020. (XII.22.) kormányrendelettel összhangban a Hitelszerződés(ek) teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja szerint. A nyilatkozatot a Bank a fizetési moratórium lejártáig, illetve ezt követően a hiteljogviszony fennállása alatt, és annak megszűnését követő 5 évig kezeli. A Bank által végzett adatkezelések részleteiről, különösen az ügyfeleket személyes adataik kezelésével összefüggésben megillető jogokól, azok gyakorlásának módjáról, valamint a jogorvoslati lehetőségekről részletes tájékoztatás a https://www.mkb.hu/tajekoztatas weboldalon található Ügyfél Adatkezelési tájékoztatóban olvasható.”

 • 5.png

  Küldje el a bejelentést!

  Kattintson a Rögzít gombra, és bejelentését hamarosan megkapjuk.

  A bejelentés után a számlakivonatán ellenőrizheti, hogy az adott hitel kapcsán beállítottuk-e hiteltörlesztési moratóriumból való kilépést.

netbankarikon.png

Még nincs NetBANKárja? Igényeljen hozzáférést online!

Ha már az MKB Bank ügyfele, online igénylőlapunkkal könnyen és gyorsan igényelhet NetBANKár hozzáférést.

Segíthetünk?

videobankikon.png

Hívja a VideóBANKot!

Munkanapokon 9:00 és 17:00 között teljesen online, videohívással is tehet bejelentést.

Elindítom a VideóBANKot
telefonikon.png

Hívja a TeleBANKárt!

A hét bármely napján 0-24 órában elérhető díjmentes telefonos ügyfélszolgálatunkon is megteheti a bejelentést.

+36 (80) 333-660
levelikon.png

Jelentse be levélben!

Töltse ki a Bejelentés a fizetési moratórium alóli mentességhez adatlapot, majd nyomtassa ki, és küldje el az MKB Bank Nyrt., 1821 Budapest címre.

jelolopin.png

Látogasson el fiókunkba!

Ügyintézőink bármelyik bankfiókunkban bejelentheti, hoy a továbbiakban nem kívnája igénybe venni a moratóriumot.

Bankfiókot keresek