MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

hiteltörlesztési moratórium

A hiteltörlesztési moratórium alatt Ön továbbra is fizetheti törlesztőrészleteit.

Hitelei törlesztéséhez bejelentést kell tennie. A bejelentésben Önnek lehetősége van jelezni, hogy visszamenőlegesen, a 2020. március 19. napjától esedékes valamennyi törlesztőrészletét szeretné megfizetni, vagy kizárólag a bejelentés beérkezését követően esedékes törlesztőrészletekre vonatkozóan kéri a hiteltörlesztési moratórium felfüggesztését.

A hiteltörlesztési moratórium teljes időszakára tett bejelentés esetén kérését a beérkezést követően, várhatóan 5 munkanapon belül feldolgozzuk, a 2020. március 19. óta esedékessé vált törlesztőrészleteket egyösszegben beszedjük, ezért kérjük, a bejelentéssel egyidejűleg gondoskodjon arról, hogy a megfelelő összegű fedezet bankszámláján rendelkezésre álljon.

Amennyiben csak a bejelentést követően esedékessé váló törlesztőrészleteket kívánja megfizetni, előfordulhat, hogy a hiteltörlesztésre vonatkozó kérését a szerződés szerinti esedékességet követően teljesítjük, a hiteltörlesztés beállításáig ezért szíves türelmét kérjük.

 

 

A cégjegyzésre jogosult (együttes aláírási jog esetén valamennyi cégjegyzésre jogosult) személy teheti meg a bejelentést.

Ebben az esetben vállalati referenseink a következő módon állnak rendelkezésükre:

1. Töltse ki a bejelentési sablont.
2. A kitöltött dokumentumot nyomtassa ki és cégszerűen írja alá.
3.
Szkennelje be az aláírt dokumentumot és küldje el vállalati referense email címére.
4.
Az eredeti kitöltött és aláírt bejelentést postázza el vállalati referense postai címére.

 

Gyakori kérdések

Mit tegyek, ha nem szeretném fizetni a hiteleimet? Hogyan látszódik majd ez az online felületen?

Önnek nincs teendője, ha a moratórium időtartama alatt nem kívánja fizetni hitelét. Ügyfeleink által igénybe vehető elektronikus csatornáinkon a fizetési moratórium időszaka alatt is feltüntetésre kerül a fennálló hitel(ek) aktuális havi törlesztőrészletének összege, a fizetési moratóriumra tekintettel azonban ennek banki elszámolása nem történik meg.

Mi történik, ha a hiteltörlesztési moratórium ideje alatt fog lejárni a hitelem?

Amennyiben jelezte törlesztési szándékát, és ennek alapján valamennyi esedékes törlesztőrészlet megfizetése teljesül, úgy az eredeti szerződési feltételeknek megfelelően fog lejárni az adott hitel. Ellenkező esetben a lejáró szerződés futamideje meghosszabodik.

További kérdések és válaszok