Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár működésében. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

2022.07.15. 20:00 és 2022.07.17. 8:00 közt kiesések lehetnek az Azonnali Fizetési Rendszer működésében. 2022.07.17-én 02:00 és 04:00 közt az internetes fizetések esetén fennakadások fordulhatnak elő, ezért kérjük, internetes fizetéseiket ezen időszakon kívülre időzítsék. 2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, a NetBANKár Business és a PCBANKár 2022.06.24-én 22:00 és 23:00 között nem lesz elérhető, illetve az azonnali fizetési rendszer keretén belül történő jóváírásban és teljesítésben is késedelem várható. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy technikai probléma miatt az MKB NetBANKár és MKB Mobilalkalmazás átmenetileg nem elérhető. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük!

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár/ MKB Mobilalkalmazás és a PCBankár/ NetBANKár Business működésében leállásokat tapasztalhat 2022.07.12-én 22:00 és 2022.07.13 01:00 között. A karbantartás ideje alatt a kártyás tranzakciók bonyolítása is szünetel. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Kedves Ügyfelünk! Weboldalunkon a mai napon technikai problémák léptek fel, az oldalon található kereső és a hírek elérésében. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.07.19-én 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlával rendelkező ügyfeleink esetében a Babaváró hitelhez kapcsolódóan technikai okokból téves összeg került levonásra adminisztrációs díjként. A hiba kivizsgálása folyamatban van, amennyiben a levonás sikeres volt, a levont összeget természetesen a hiba elhárítását követően várhatóan 2022.09.12. 12:00-ig visszautaljuk az érintett ügyfeleknek. Megértését köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.06.30-án 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Technikai okokból az online fizetési tranzakciókat jóváhagyó push értesítés ugyan megérkezik az MKB Mobilalkalmazásban, azonban a jóváhagyás után nem zárul le a tranzakció. Az értesítés helyett a tranzakció jóváhagyásához online PIN kódjukat tudják használni. A hiba az MKB Mobil App (korábban BB) felhasználóit nem érinti.

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.06.26-án 01:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Fióki időpont kérés TeleBank
06 80 350 350
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok

Fenntarthatóság

Az MKB Csoport elkötelezett abban, hogy a fenntartható gazdasági működés megteremtésének kulcsfontosságú szereplője legyen. Magyar pénzügyi intézményként szerepet és felelősséget vállalunk a fenntarthatósági és klímavédelmi célok elérését szolgáló beruházások támogatásában, finanszírozásában.

Kötelességünknek érezzük a környezet megóvását, és ökológiai lábnyomunk csökkentésével, illetve felelős működésünkkel is példát kívánunk mutatni partnereinknek és a piaci szereplőknek.

Hogyan fordítjuk tettekre az elkötelezettségünket?

Felelős vezető kijelölésével és egy klíma munkacsoport felállításával átdolgoztuk és megújítottuk fenntarthatósági klímastratégiánkat, és 5 éves stratégiai távlatban fogalmaztuk meg céljainkat.

„MKB, partner a zöld pénzügyekben”

Célunk, hogy lakossági és vállalati ügyfeleinknek olyan infrastruktúrát, valamint termék- és szolgáltatáspalettát hozzunk létre, amely segíti őket fenntarthatósági és klímavédelmi céljaik megvalósításában, továbbá hozzájárul Magyarország és az Európai Unió fenntarthatósági és klímacéljaihoz is.

Megújuló energia

Kiemelten fontosnak tartjuk a befektetést a megújuló energiába , ezért támogatjuk ezen projektek megvalósulását.

ESG-alapú forrásbevonás

Elkötelezettek vagyunk az ESG-alapú forrásbevonást illetően saját működésünkben és ügyfeleink felé egyaránt.

Stratégiánk részeként fokozatosan felülvizsgáljuk kockázati keretrendszerünket, és beépítjük az ESG-szemléletrendszert. Ez érinti az európai uniós elvárások teljes átvételét, illetve az ezen felül megjelenő, magyar piacra szabható speciális elemek vizsgálatát.

Mi az ESG?

Minden olyan lépés, akció, terv vagy fejlesztés, amelyet a fenntartható jövő érdekében teszünk.

  • Environment (környezetvédelem): a klímaváltozás hatásainak enyhítése, az ökológiai lábnyom csökkentése a működésben, a biodiverzitás megőrzése.
  • Social (közösség): a személyes fejlődés biztosítása, az egészséges, fenntartható életmód átadása a munkavállalóknak, fejlesztés és közösségépítés.
  • Governance (irányítás): a belső folyamatok, struktúrák, rendszerek alakítása oly módon, hogy azok hozzájáruljanak a fenntarthatósági és klímavédelmi célok megvalósulásához. A nemzeti klímastratégiai célok megvalósítása kapcsán is meghatározó szerepet kívánunk betölteni, proaktívan együttműködve az állami szereplőkkel.

„MKB, a felelős vállalatcsoport”

Saját működésünkben is a klímasemlegességi és fenntarthatósági céloknak való maradéktalan megfelelést tűztük ki célul. Ezeket a célokat mindennapi működésünk, belső folyamataink és munkavállalói közösségünk formálásán keresztül kívánjuk elérni.

  • Papírmentes és kontaktmentes működés

A következő 5 évben jelentős lépéseket teszünk annak érdekében, hogy digitális banki megoldásainkkal az ügyfélélmény növelése mellett saját és ügyfeleink öko-lábnyomát is mérsékeljük.

  • ESG szempontok alkalmazása az üzemeltetésben

Kiemelt célunk, hogy az üzemi működés során minden lehetséges intézkedést megtegyünk annak érdekében, hogy tehermentesítsük a környezetet. Felelős vállalatként a beszerzést és az üzemeltetést érintő döntéseinkben is kiemelt szerepet játszik a fenntarthatóságra való törekvés és a klímacéloknak való megfelelés.

Zöld Program

Vegyük kézbe jövőnket! Az MKB Bank aktív szerepet vállal a környezetvédelemben. Hisszük, hogy együttes erővel többet tehetünk környezetünk megóvásáért. A 2022. március 31-ével az MKB Bankba beolvadt Budapest Bank a Zöld Program keretében a WWF Magyarországgal együttműködve a vállalta, hogy 2025-ig 25%-kal csökkenti az ökológiai lábnyomát.

Lakossági kezdeményezések

A Jövőért Álmodók című pályázatunkkal olyan példás kezdeményezéseket támogattunk, amelyek a környezeti problémákra nyújtanak érdemi megoldást. Ismerje meg a programot!

Ökotermékek, környezettudatos célok eléréséhez

zold_jelzalog_banner_440x286.jpg

NHP Zöld Otthon Program

Az MNB zöld eszköztár-stratégiájának részeként a Növekedési Hitelprogram (NHP) keretében elinduló NHP Zöld Otthon Program a zöld lakáshitel piac létrejöttét segíti elő. Az új program megfelelő eszköz lehet a zöld lakások iránti kereslet, illetve ezen keresztül a kínálat élénkítésére, mivel hosszú távon kiszámítható, kedvező kamattal rendelkező hitellel segíti a lakosság energiahatékony újlakás-vásárlását és -építését.

Érdekel
fenntarthato_auto.png

Környezetkímélő autók finanszírozása

„Zöld” autófinanszírozási megoldásunk az alacsonyabb környezetterhelésű gépjárművek vásárlásához nyújt kedvezményes finanszírozást magánszemélyeknek és vállalkozásoknak.
Nem mellékesen az autóhitel-igénylés is papírmentes, környezetbarát, online alapú.

Érdekel
fenntarthato_alap.png

Zöld környezeti alap

A 2020-ban induló, a környezettudatosság megatrendjére épülő, Budapest NEXT Fenntartható környezet Alap olyan vállalatokba fektet, amelyek mindennapi működésük során kiemelt figyelmet szentelnek a környezetvédelemnek.
A három devizában (HUF, EUR, USD) elérhető alapot a magasabb hozam reményében az átlagosnál nagyobb kockázat vállalására hajlandó, elsősorban hosszútávú befektetésekben gondolkodó ügyfeleknek lehet optimális választás.

Érdekel

Lakossági kezdeményezések

A Jövőért Álmodók című pályázatunkkal olyan példás kezdeményezéseket támogattunk, amelyek a környezeti problémákra nyújtanak érdemi megoldást. Ismerje meg a programot!

Jövőért Álmodók pályázat

fenntarthato_almodok.png

Támogatjuk az ökotudatos kezdeményezéseket

Jövőért Álmodók című pályázatunkkal olyan példás kezdeményezéseket támogattunk, amelyek környezeti problémákra nyújtanak érdemi megoldást. Ismerje meg a programot!

fenntarthato_platio.png

A Jövőért Álmodók pályázat díjazottja: Platio

Ismerje meg a Platio-t, akik Napelemes térkő projektjükkel nyerték el a zsűri döntése alapján a támogatást!

fenntarthato_tebe.png

A Jövőért Álmodók pályázat díjazottja: TEBE

Bemutatjuk a TEBE Hulladékmentes üzlet projektjét!

fenntarthato_pro_gemmo.png

A Jövőért Álmodók pályázat díjazottja: Pro Gemmo Alapítvány

Ismerje meg a Pro Gemmo Alapítvány Digitális oktatási program díjnyertes projektjét!

fenntarthato_specialis_nevelesert_alapitvany.png

A Jövőért Álmodók pályázat díjazottja: Speciális Nevelésért Alapítvány

Ismerje meg a Speciális Nevelésért Alapítvány hulladékmegelőzés- és csökkentés projektjét!

fenntarthato_kihivas.png

Misszió: Zéró Emisszió

Pamkutyáék környezetbarát kihívása Izlandon

Támogattuk Pamkutyáék Izlandon készült videóját, amely az ökológiai lábnyom csökkentésére hívta fel a figyelmet. Izland élen jár a fenntarthatóságban, az ország már átállt a teljesen megújuló áramtermelésre, ezért esett a választás az észak-európai országra. Az egyhetes utazás során teljesítették azt a kihívást, hogy zéró kibocsátással kerüljék meg Izlandot: Pamkutyáék elektromos autót használtak, amit a felszerelésükkel együtt napelemmel, illetve szél- és vízgenerátorral töltöttek.

Nyerjen bepillantást az izlandi kalandokba!

Fenntartható karácsony

„A legjobb, amit kaphatsz az, hogy adhatsz!” jelmondattal 2020-ban karácsonykor 3 alapítványt támogattunk a karácsonyi ajándékokra fordítandó összegből. A kezdeményezésbe ügyfeleinket és partnereinket is bevontuk: segítsenek eldönteni milyen arányban támogassuk a szervezeteket, így végül több, mint 10 000 szavazat alapján 9 754 104 Ft-tal támogattuk a Péter Cerny Alapítványt, 6 785 845 Ft-tal a WWF Magyarországot és 3 460 051 Ft-os összeggel az Ökumenikus Segélyszervezetet.

Nézze meg a kezdeményezésről készült kisfilmünket!

Megnézem a videót
fenntarthato_karacsony.png

Aktívan alakítjuk a belső kultúrát is

fenntarthato_zold_iroda.png

Zöld Irodát nyitottunk

A 8 fős „Zöld Iroda” munkatársi kezdeményezés aktívan formálja a vállalati kultúrát, a környezettudatos munkahely kialakítását, fejlesztését. Zárt Facebook csoportjukban környezetvédelmi tippeket osztanak meg egymással.

fenntarthato_zero_emisszio.png

Összetekertük Magyarország első zéróemissziós reklámfilmjét

2019-ben Jövőért Álmodók Programunk első részeként békéscsabai kollégáink segítségével összetekertük Magyarország első zéróemissziós reklámfilmjét. Nézze meg most!

fenntarthato_pet_kupa.png

Rendszeresen indulunk a PET kupán

2019-ben 7 fővel vettünk részt az I. Tisza-tavi PET kupán. Akkor megfogadtuk, hogy rendszeres vendégei leszünk a PET kupáknak. 2020-ban már 8 fős legénységgel és óriási elszántsággal vágtunk neki az I. Bodrogi PET kupának, amelyet meg is nyertünk. 2021-ben a II. Tisza-tavi PET kupán 9 PET kalóz szállt vízre. Elnyertük a legszorgalmasabb legénységnek járó „Tisza-tó hőse” különdíjat, az 1 főre jutó legtöbb szemetet gyűjtő csapatként.

fenntarthato_te_szedd_akcio.png

TeSzedd! Önkéntesek vagyunk

2020-ban Budapesten és Békéscsabán kb. 60 fővel vettünk részt az országos TeSzedd! önkéntes akcióban, több mint 100 zsákot töltöttünk meg hulladékkal. 2021-ben is csatlakoztunk a kezdeményezéshez, hogy két központunk környezetét tisztábbá varázsoljuk. Emellett fát ültettünk a Nagytétényi Kastélykertben.

fenntarthato_szelektiv_hulladekgyujtes.png

Szelektív hulladékgyűjtő kampányunk

2021 augusztusában ért véget 5 hónapos szelektív hulladékgyűjtő kampányunk, amely idő alatt a 30%-os irodai jelenlét ellenére is szépen teltek a gyűjtőpontok, így összesen nagyjából 6 m3 szelektív hulladék gyűlt össze a két központban. A kampány végén a munkatársaink által összegyűjtött hulladékból egy látványos művészeti installáció készült, amely székházunk füvesített területét díszíti. Környezettudatos workshopjaink mindig teltházasak, kollégáink örömmel viszik haza az elsajátított technikákat (pl. tisztítószer házilag, pólók, ékszerek).

fenntarthato_kornyezetvedelmi_napok.png

Környezetvédelmi Napokat tartottunk

2021 szeptemberében Környezetvédelmi Napokat tartottunk, ahol lehetőséget biztosítottunk munkatársainknak arra, hogy kipróbálják a flottánkban elérhető, tisztán elektromos meghajtású, azaz zéró emissziójú Hyundai Ioniq személyautókat, valamint a WWF Léptem applikációját, amellyel saját, személyes ökológiai lábnyomukat tudják felmérni és tippet is kapnak annak csökkentésére.