Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár működésében. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

2022.07.15. 20:00 és 2022.07.17. 8:00 közt kiesések lehetnek az Azonnali Fizetési Rendszer működésében. 2022.07.17-én 02:00 és 04:00 közt az internetes fizetések esetén fennakadások fordulhatnak elő, ezért kérjük, internetes fizetéseiket ezen időszakon kívülre időzítsék. 2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, a NetBANKár Business és a PCBANKár 2022.06.24-én 22:00 és 23:00 között nem lesz elérhető, illetve az azonnali fizetési rendszer keretén belül történő jóváírásban és teljesítésben is késedelem várható. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy technikai probléma miatt az MKB NetBANKár és MKB Mobilalkalmazás átmenetileg nem elérhető. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük!

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár/ MKB Mobilalkalmazás és a PCBankár/ NetBANKár Business működésében leállásokat tapasztalhat 2022.07.12-én 22:00 és 2022.07.13 01:00 között. A karbantartás ideje alatt a kártyás tranzakciók bonyolítása is szünetel. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Kedves Ügyfelünk! Weboldalunkon a mai napon technikai problémák léptek fel, az oldalon található kereső és a hírek elérésében. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.07.19-én 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlával rendelkező ügyfeleink esetében a Babaváró hitelhez kapcsolódóan technikai okokból téves összeg került levonásra adminisztrációs díjként. A hiba kivizsgálása folyamatban van, amennyiben a levonás sikeres volt, a levont összeget természetesen a hiba elhárítását követően várhatóan 2022.09.12. 12:00-ig visszautaljuk az érintett ügyfeleknek. Megértését köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.06.30-án 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Technikai okokból az online fizetési tranzakciókat jóváhagyó push értesítés ugyan megérkezik az MKB Mobilalkalmazásban, azonban a jóváhagyás után nem zárul le a tranzakció. Az értesítés helyett a tranzakció jóváhagyásához online PIN kódjukat tudják használni. A hiba az MKB Mobil App (korábban BB) felhasználóit nem érinti.

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.06.26-án 01:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Fióki időpont kérés TeleBank
06 80 350 350
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok

Tájékoztató az agrármoratóriumról

Általános tájékoztató

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk, hogy Magyarország Kormánya az arra jogosult agrárvállalkozások részére 2023. december 31-ig fizetési moratóriumot és felmondási tilalmat biztosít.

A fizetési moratórium és a felmondási tilalom a 2022. augusztus 31. napján fennálló szerződések alapján már folyósított kölcsönökre vonatkozik.

A fizetési moratóriumban erre irányuló írásbeli kérelem útján az az adós vehet részt,

  • akinek a növénytermesztés, állattenyésztés, vadgazdálkodás és kapcsolódó szolgáltatások (TEÁOR: 01 és ÖVTJ: 01), erdőgazdálkodás (TEÁOR: 02 és ÖVTJ: 02), halászat, halgazdálkodás (TEÁOR: 03 és ÖVTJ: 03) szakágazatból származó 2021. évi – az eladott áruk beszerzési értéke nélkül számított – nettó árbevétele eléri a 2021. évi nettó árbevételének 50%-át, vagy
  • akinél a hitel célja megfelel az a) pont szerinti valamely szakágazatnak.

Amennyiben Ön élni kíván a fizetési moratóriummal, 2022. szeptember 15-ig erről nyilatkoznia kell. Ezt megteheti személyesen bankfiókunkban. A nyilatkozat megtételére rendelkezésre álló határidő elmulasztása jogvesztő.

Belépés az agrármoratóriumba

A 2022. augusztus 8-án megjelent, a hiteltörlesztési moratórium veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak bevezetéséről szóló 292/2022. (VIII. 8.) Korm. rendelet alapján a jogszabályban meghatározott feltételeknek megfelelő vállalkozások, illetve egyéni vállalkozások, őstermelők, egyéb természetes személyek agrár moratóriumot vehetnek igénybe.

Az agrár moratórium a 2022. augusztus 31-ig már folyósított kölcsönökre vonatkozik és belépés esetén 2022. szeptember 1-jétől 2023. december 31-ig biztosítja a korábbi moratóriumi szabályoknál már megismert módon a fizetési haladékot, a futamidőhosszabbítást és újdonságként a jogosultakat belépési nyilatkozat (kérelem) nélkül is megillető felmondási tilalmat.

A belépésről az ügyfeleink (2022.08.09. napjától) a 2022. szeptember 15-ei jogvesztő határidőig – a 2022.08.31-én már kifolyósított összeg erejéig – nyilatkozhatnak a fiókban, vagy az ügyfél kapcsolattartójuknál. A határidő jogvesztő, azt követően tehát már csak kilépni lehet az agrár fizetési moratóriumból és a kilépést követően visszalépésre már nem lesz lehetőség.

Az agrár fizetési moratórium 2022. szeptember 1-től 2023. december 31-ig tart.

Kilépés az agrármoratóriumból

Az agrármoratóriumba belépett ügyfelek bármikor dönthetnek úgy, hogy egyes vagy akár mindegyik hitelükkel kilépnek az moratóriumból.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Ön (már) nem vesz részt az agrármoratóriumban és esedékességkor a hiteltörlesztési számlán nem áll rendelkezésre a megfelelő fedezet a törlesztőrészlet megfizetésére, a Bank ismét jogosult alkalmazni a késedelem, illetve a nemfizetés következményeit (például késedelmi kamatot számolhat fel, bejelentést tehet a Központi Hitelinformációs Rendszer felé stb.).

Tájékoztatjuk, hogy a fizetési moratórium alatt felhalmozott kamat- és díjtartozás előtörlesztése díjmentes, továbbá nem számítunk fel szerződésmódosítási díjat 2022. december 31-ig, ha a fizetési moratórium igénybevételére tekintettel meghosszabbított futamidő mérséklése érdekében vállalja, hogy a meghatározott törlesztőrészletnél magasabb összegű törlesztőrészletet fizet.

A részletekről kérjük, érdeklődjön kapcsolattartójánál vagy bármely bankfiókunkban.

Természetes személy ügyfelek (ide értendők az egyéni vállalkozónak, őstermelőnek minősülő ügyfelek is) a kilépésre vonatkozó nyilatkozatukat megtehetik bármelyik bankfiókunkban.

A közép és nagyvállalati ügyfelek kilépési igényüket a következő nyilatkozat kitöltésével kapcsolattartójukon vagy bármelyik bankfiókunkon keresztül jelezhetik:

Felmondási tilalom

Az agrár moratóriumról szóló jogszabály alapján az agrár moratóriumra jogosult vállalkozások, illetve egyéni vállalkozások, őstermelők, egyéb természetes személyek részére a Bank által üzletszerűen nyújtott hitel- és kölcsönszerződést, illetve pénzügyi lízingszerződést az ügyfél tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége nem teljesítése miatt 2023. december 31. napjáig a Bank felmondással nem szüntetheti meg.

A felmondási tilalom az agrár moratóriummal egyezően a 2022. augusztus 31-ig már folyósított kölcsönökre vonatkozik és 2023. december 31-ig tart.