MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

mkb csoport

MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztári tagság

Az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár az egyik legnagyobb és egyik legjobb feltételrendszerű egészség- és önsegélyező pénztár.

Tevékenységének fő célkitűzése, hogy a jogszabály keretei között a munkáltatók és a dolgozók számára a legelőnyösebb és legeredményesebb szolgáltatásokat nyújtsa az egészségük megőrzése és a családi kiadásaik mérséklése érdekében, a legkisebb adminisztráció mellett.

Az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár, mint önkéntes pénztári forma fontos jellemzői:

 • A Pénztártagok (egyéni) és Munkáltatóik (munkáltatói hozzájárulás, adomány) befizetései növelhetik az egyéni számlájuk összegét.
 • A munkáltatóknak módjuk van dolgozóik és családjuk egészségesebb életviteléhez és egyéb családi kiadásaikhoz az egészség- és önsegélyező pénztári támogatással hozzájárulni.
 • A munkáltatók választási lehetősége, hogy különböző szempontok szerint, aktuálisan mire és hogyan nyújtsanak támogatást:
  • Munkáltatói hozzájárulás: a munkavállalók számára nyújtott, korlátlanul adható egységes juttatási forma, mely 2019. január 1-jétől a magánszemély egyéb, nem önálló tevékenységből származó jövedelmének minősül, bérjövedelemként adózik. A dolgozó a pénztárba utalt munkáltatói hozzájárulás után 20% adókedvezményben részesülhet, egy évben max. 150.000 Ft összegben, valamennyi önkéntes pénztári adókedvezménnyel együttesen.
  • Adomány egyéni számlára: alkalomszerűen, de akár rendszeresen is adható. Az adomány 2019. január 1-jétől ugyancsak bérjövedelemként adózik, a kapott juttatás után a pénztártag ugyancsak 20% adókedvezményt vehet igénybe.
  • Támogatás célzott szolgáltatásokra: a munkáltató választja ki, hogy adott munkavállalói csoport számára - külön szerződésben meghatározva -, milyen céllal (például szűrővizsgálatokra) nyújt támogatást. A célzott szolgáltatás összegkorlát nélkül adható. Az egészségpénztári szolgáltatásokra nyújtott célzott támogatás, egyes meghatározott juttatásnak minősül adózás szempontjából, így igen kedvező, mivel a munkáltatót összesen 40,71% adófizetési kötelezettség terheli, a dolgozó számára pedig adómentes. Önsegélyező célra nyújtott célzott támogatás ugyancsak jó lehetőség, azon szolgáltatások tekintetében a munkáltatónak nincs adófizetési kötelezettsége, ez esetben a dolgozót terheli utólagos szja és szocho fizetés, összesen 28,98% értékben.
 • Egyéni befizetések adókedvezménye: jövedelemkorlát nélkül, életkortól függetlenül. A pénztártag magánszemély az egyéni számlájára történő egyéni befizetései után minden adóévben a befizetett összeg 20%-áról, legfeljebb 150.000 Ft-ról rendelkezhet az adóbevallásában.
 • Prevenciós szolgáltatások és 2 éves lekötés esetén ugyancsak további 10-10 % SZJA kedvezmény vehető igénybe a fentiekben ismertetett 150 ezer forintos értékhatáron belül.
 • Optimális megoldás a dolgozók az egészséges élethez szükséges költségek csökkentésére, az szűrővizsgálatok biztosítására, valamint önsegélyező pénztári szolgáltatások keretében a családi egyéb kiadások mérséklésre.
 • Motiváció, mert megoldás a munkavállalói elégedettségre a pénztári hozzájárulás, hiszen mindemellett, hogy magasabb szellemi és fizikai teljesítőképességet eredményez az egészséges és a fitt közérzet, nagy segítség lehet a családi kassza csökkentésére is.
 • A Pénztártagok haláluk esetére haláleseti kedvezményezettet jelölhetnek, ennek hiányában a törvényes öröklés rendje szerinti örökös tekinthető kedvezményezettnek. A pénztári vagyon öröklése adó és illetékmentes.
 • Befizetést követően azonnal felhasználható az egyenleg egészségpénztári szolgáltatásokra, a tagok és szolgáltatásra jogosultjaik az egészségpénztári szolgáltatások igénybevételére a tagsági viszony első napjától jogosultak, amelyet széles körben, több 14 ezer helyen felhasználhatják. Az önsegélyező pénztári szolgáltatásokra a 180 napnál nem régebbi befizetések nem használhatók fel ( így például a lakáscélú jelzáloghitel törlesztésre, a beiskolázási támogatásra, szülési segélyre), ezért érdemes előre gondoskodni a megfelelő fedezet biztosításáról.
 • Befektetés: nagyobb várható és váratlan egészségügyi és egyéb családi kiadásokhoz megtakarításként
 • Elektronikus ügyintézés, ügyfélbarát, kényelmi szolgáltatás praktikus lehetőségekkel
 • Gondoskodás Egészségbiztosítás: a tagok számára automatikusan jár egy egészségbiztosítás mindössze havi 83 forintért, mely nagy segítség lehet bizonyos betegséges esetén
 • Ingyenes: az első, 5 évig érvényes MKB Egészségkártya
 • Magas kedvezmények: szolgáltató partnereknél.

MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Az Ön és családja egészségéért, a mindennapok könnyebbségéért

Honlap: www.mkbep.hu

E-mail: ugyfel@mkbep.hu

Telefon: (36-1) 268-7614

Személyes ügyfélszolgálat: 1134 Budapest, Dévai u. 23. és országosan az MKB Bank fiókjaiban

Tájékoztató frissítve: 2019. március 4.