MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

Tisztelt Ügyfelünk!

Az Ön elégedettsége a legfontosabb érték számunkra, ezért termékeinket és szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük, az ügyintézés folyamatait egyszerűsítjük, gyorsabbá és kényelmesebbé tesszük. Célunk, hogy a személyes ügyfélkapcsolat fenntartása mellett folyamatosan új, digitális banki megoldásokat biztosítsunk az Ön számára.

Ahogy korábban már tájékoztattuk, bankunk a jelenlegi informatikai rendszerről egy jóval korszerűbb rendszer használatára áll át (továbbiakban: „Átállás”). A fejlesztések eredményeként a termékeinket megújítva lényegesen gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálást tudjunk nyújtani.

Több mint két év intenzív munka eredményeként június utolsó és július első napjaiban – megújuló banki informatikai rendszerünk élesítésével - az MKB Bank meghatározó lépést tesz annak érdekében, hogy Magyarország legfejlettebb digitális bankja legyen.

Az Informatikai Átállás Időtartama: 2018. június 29 (péntek) 17:45 órától 2018. július 5. (csütörtök) 08:00 óráig tart, amelyben csak egyes szolgáltatásaink lesznek elérhetőek. Az Átállás pontos időpontjáról az Átállás előtt 15 nappal két országos napilapban és a www.mkb.hu weboldalon Hirdetmény útján értesítjük.

Az Átállás következtében egyes szolgáltatásaink megszűnnek vagy átalakulnak, mely változások szükségessé teszik az Önnel kötött szolgáltatási szerződések módosítását is. A bankszámlák vezetéséről, a betétgyűjtésről és a kapcsolódó szolgáltatásokról szóló Üzletszabályzatban és a Kondíciós listákban előzetesen meghirdetett módosítások az Átállási időszakot követő első banki munkanapon lépnek hatályba. Amennyiben a pénzforgalmi keretszerződés módosításaival nem ért egyet, úgy Ön – az Átállást követő 2 hónapig – jogosult a keretszerződést díj-, költség- vagy egyéb fizetési kötelezettség nélkül felmondani.

Jelen értesítésünkben az Átállási időszakra vonatkozó legfontosabb tudnivalókat foglaltuk össze az Ön számára. Tájékoztatjuk, hogy a projekttel kapcsolatos lényeges információkat a www.mkb.hu/megujulas oldalon is megtalálja. A teljes körű tájékoztatás mellett javaslatokkal is segítjük Önt.

Érdeklődhet továbbá bankfiókjainkban, valamint hívhatja telefonos ügyfélszolgálatunkat a belföldről díjmentesen hívható +36 80 333 660 vagy a külföldről is hívható +36 1 373 3333 számon.

Biztosíthatjuk arról, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a megszokott ügymenettől eltérő rövid időszak a lehető legkevesebb kényelmetlenséget okozza.

Biztosak vagyunk benne, hogy az Átállást követően tapasztalható jelentős fejlődés ellensúlyozza az esetleges átmeneti nehézségeket.

Kérjük, figyelmesen olvassa el tájékoztatónkat annak érdekében, hogy az Átállással kapcsolatos összes tudnivalót megismerje. Ezen túlmenően valamennyi rendelkezésre álló módon és csatornán segítségére vagyunk, amennyiben további információra van szüksége.

Üdvözlettel:

MKB Bank Zrt.

 

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

 

Az Átállás előtti második nap (várhatóan 2018. június 28.)

A Bank által forgalmazott, OTP Alapkezelő Zrt. által kezelt alapokra a 2018. június 28.-án adható az Átállást megelőzően utoljára megbízás.

 

Az Átállás előtti nap (várhatóan 2018. június 29.)

Bankfióki nyitva tartás

Az Átállás előtti napon bankfiókjaink egységesen 15:00 óráig állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Teljesítési határidők

A fizetési megbízások tárgynapi feldolgozásra történő átvételének határideje nem változik, az a hatályos kondíciós listákban foglaltak szerint alakul. A végső benyújtási határidőt követően beérkezett fizetési megbízásokat a Bank a következő munkanapon átvettnek tekinti, melyek az Átállási időszakot követően fognak teljesülni a korábbi tájékoztatásunknak és az Átállás után érvényes szabályoknak megfelelően. A megbízási- és teljesítési határidőkről kérjük, tájékozódjon dokumentumunkból.

Elektronikus csatornák

Az MKB NetBANKár, MKB TeleBankár valamint MKB Mobilalkalmazás szolgáltatásokba belépni és ott tranzakciót lekérdezni, illetve megbízást benyújtani az Átállás előtti napon 17:45 percig van lehetőség. Ezt követően az MKB NetBANKár valamint az MKB Mobilalkalmazás felülete nem lesz elérhető.

Az Átállási időszak (várhatóan 2018. június 30. – július 4.)

Az Átállás ideje alatt a Bank működését biztosító háttérrendszerek nem üzemelnek majd, így 2018. június 30. és július 4. között banki ügyintézésre nem lesz mód.

Elérhető szolgáltatások köre

Az Átállás időszakában ügyfeleink kizárólag bankkártyájukat és a letöltött, telepített MKB Mobilbank (MKB Pay) alkalmazást tudják használni, kizárólag vásárlásra és készpénzfelvételre. Az MKB Mobilbank alkalmazásban a regisztráció az Átállási időszakban nem fog működni.

Sem bankfiókjaink, sem elektronikus csatornáink (MKB NetBANKár és MKB Mobilalkalmazás) nem lesznek elérhetők, valamint megerősített telefonos ügyfélszolgálatunk tevékenységét is az információnyújtásra illetve a bankkártya letiltásának kezdeményezésére korlátozzuk, ezért kérjük

 • bankkártyával nem rendelkező ügyfeleinket, hogy gondoskodjanak előzetesen megfelelő mennyiségű készpénz felvételéről,
 • bankkártyával rendelkező ügyfeleink pedig arról, hogy a bankkártya fedezetéül szolgáló bankszámlán megfelelő összeg álljon rendelkezésre, valamint a bankkártyához kapcsolódó limitek is kellő mértékre legyenek beállítva. Az Átállás időszakában sem saját bankszámlák közötti átutalásra (átvezetésre), sem limitmódosításra nem lesz lehetőség. A bankkártya használat fedezeteként, a bankkártya fedezetéül szolgáló bankszámlának az Átállás előtti utolsó munkanapi záró egyenlegét tekintjük.

Az Átállási időszakban sem kimenő, sem bejövő pénzforgalmat nem kezelünk, kizárólag az esedékes betéthez kapcsolódó fordulónapok és lejáratok és az Átállás időszakában esedékes, az egyenlő összegű (annuitásos) törlesztőrészlet számítási módszere alkalmazásával nyújtott hitelekhez kapcsolódó törlesztések elszámolása történik meg. Fedezethiány esetén az Átállási időszakra esedékes és terhelt késedelmi kamatot jóváírjuk. Nem annuitásos hiteleknél az esedékesség az Átállást követő első banki munkanap. Az Átállási időszakra vonatkozó bejövő és kimenő tételek feldolgozása és elszámolása az Átállást követő első banki munkanapon történik meg.

Az Átállási időszakra vonatkozó tranzakciókat az Átállást követő időszakban előállított kivonat tartalmazza. Az Átállási időszakban nem történik árfolyamjegyzés, ezen időszak alatt az Átállás előtti napon érvényes árfolyamot használjuk. Árfolyamjegyzés legközelebb az Átállást követő első banki munkanapon lesz.

 

MobilBANKár szolgáltatás

Ügyfeleink a MobilBANKár szolgáltatásra vonatkozó szerződésüknek megfelelően a következő típusú üzeneteket igényelhették:

 • Üzenet számlaterhelésről
 • Üzenet számlajóváírásról
 • Értesítés számlaegyenleg megadott limit alá csökkenéséről
 • Értesítés betétlekötés lejáratáról
 • Értesítés hiteltörlesztésről
 • Készpénzfelvétel bankkártyával
 • Vásárlás bankkártyával

Az Átállás időszakában SMS üzenetet továbbra is küldünk, de kizárólag a bankkártya használattal kapcsolatban. Amennyiben ügyfelünk MKB NetBANKár szolgáltatással rendelkezik, MKB Mobilbank alkalmazást használ és „push” üzenetküldést választott, mindaddig, amíg az MKB Mobilbank alkalmazás nem lesz elérhető, a „push” üzenet helyett díjmentes SMS üzenetben kapja meg értesítéseit. Tekintettel arra, hogy a bankkártya használat fedezeteként az Átállás előtti utolsó munkanap záró egyenlegét tekintjük, az SMS üzenetben közölt egyenleg minden esetben csak tájékoztató jellegű lesz, az Átállás előtti napi záró egyenleg kártyahasználattal módosított összegét jeleníti meg.

 

Értékpapír termékek és– műveletek, Treasury termékek

Az Átállás időszakában a Bank értékpapír termékekre és– műveletekre, valamint Treasury termékekrevonatkozó megbízásokat nem vesz fel. A befektetési szolgáltatásokra vonatkozó megbízások fogadása valamennyi csatornán (bankfiókban, telefonon és elektronikus úton is) szünetel.

A rendszeres megtakarítási szolgáltatások keretében felvett azon automatikus megbízások esetében, melyek megbízási napja az Átállás időszakára esik, a Bank a tranzakciót az Átállást követő első banki munkanapon felvett megbízásként kezeli és hajtja végre.

Az Átállási időszakot megelőzően felvett azon megbízások elszámolása, melyek elszámolási napja az Átállási időszakra esik, a megbízáshoz tartozó elszámolási napon megtörténik, azonban az ellenértékről rendelkezni csak az Átállást követő első banki munkanapon lehetséges.

A Budapesti Értéktőzsdére vagy külföldi tőzsdére továbbított ügyfélmegbízások (tőzsdei megbízások) módosítására és visszavonására az Átállási időszakban nincs lehetőség, azok az Átállási időszakban is teljesülhetnek.

Az értékpapírok után az Átállási időszakban esedékes hozamok (lejárati összeg, kamat stb.) jóváírására az Átállást követő első banki munkanapon kerül sor.

Az MKB Pannónia Alapkezelő Zrt. által kezelt nyíltvégű befektetési alapok tekintetében az Átállási időszak napjai nem tekintendők sem megbízás felvételi napoknak, sem elszámolási napoknak. Az egyes alapok Átállási időszakot megelőző utolsó megbízás felvételi és elszámolási napjáról kérjük, tájékozódjon az MKB Pannónia Alapkezelő Zrt. (www.mkbp.hu), valamint a forgalmazó MKB Bank (www.mkb.hu) weboldalain. Az MKB Bank honlapján részletes információkat talál a Bank által nyújtott befektetési szolgáltatások Átállás miatti esetleges változásairól.

 

Az Átállást követő időszak (várhatóan 2018. július 5-től)

Bankfiókjaink a megszokott nyitvatartási rend szerint várják ügyfeleinket.

Elektronikus csatornák

Az MKB NetBANKár és MKB TeleBANKár szolgáltatásba belépni és ott tranzakciót lekérdezni, illetve megbízást benyújtani az Átállást követő első banki munkanapon 8:00 órától lehetséges. Az MKB Mobilbank alkalmazás az Átállást követő harmadik naptól lesz elérhető.

Digitális dokumentumkezelés

Az innovatív banki megoldások alkalmazásán túl a környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartva egyik célkitűzésünk, hogy a dokumentumkezelés modernizálásával papírmentes bankká váljunk. A digitálisan hiteles szerződéseket elsődlegesen a MKB NetBANKár szolgáltatással juttatjuk el ügyfeleink részére, és csak kifejezett kérés esetén nyomtatjuk ki. Ezen dokumentumok a MKB NetBANKár szolgáltatás Számlák áttekintése/Számlakivonatok, dokumentumok menüpont használatával lesznek elérhetők, a dokumentumnak megfelelő és jelenleg is használt Értesítők, Hitelértesítők, Mellékletek, illetve Szerződések típusra szűrve.

Díjterhelés

Az Átállás előtti hónapban – az eddigi eljárás szerint – a tranzakciós illeték megfizetésére tekintettel keletkezett díjtételta tárgyhónapot követő hónap 20. napját követő pénteken fogja egy összegben terhelni a Bank. Amennyiben a díj terhelésére nem áll elegendő fedezet, úgy negatív egyenleg keletkezik, ezért kérjük, hogy biztosítson elegendő fedezetet.

Megszüntetésre kerülő szolgáltatások

Ismételten felhívjuk figyelmét, hogy korábbi tájékoztatásunknak megfelelően, az alábbi megbízás típusok az Átállással megszűnnek, azokat az Átállást követő időszakban visszautasítjuk:

 • BEN (minden költséget a kedvezményezett visel) költségviselési opcióval beadott átutalási megbízást,
 • három különböző devizanemet tartalmazó deviza-átutalást,
 • állandó jellegű VIBER és állandó jellegű külföldre irányuló forint átutalást,
 • bankszámlaegyenleg automatikus feltöltése kizárólag banki munkanapokon és napi gyakorisággal lehetséges, az ettől eltérő megbízást
 • az Átállási időszak előtt benyújtott, de az Átállást követő időszakra vonatkozó értéknapos betétlekötési megbízást,
 • az MKB NetBANKár szolgáltatáson keresztül a nagy összegű tranzakcióhoz kérhető egyedi árfolyam illetve a Treasury / határidős árfolyam megállapodás.

Betétlekötés

Korábbi tájékoztatásunknak megfelelően az értéknapos, vagyis előre dátumozott betétlekötési megbízás megszűnik. Felhívjuk figyelmüket, hogy az Átállás napját követően új értéknapos betétlekötési megbízás megadására nincsen lehetőség. A korábban beadott ilyen típusú megbízást visszautasítjuk. Kérjük, hogy megbízását az értéknapon újra nyújtsa be.

Az Átállás napjától betétlekötési megbízást MKB NetBANKár szolgáltatáson keresztül nem fogadunk be. A szolgáltatás újbóli elérhetőségéről külön tájékoztatást küldünk.

Aláírás bejelentés

Az Átállás napjától az Ügyfél, a bankszámlája felett rendelkezésre jogosultat (továbbiakban: rendelkezőt) a Bank által rendszeresített „Nyilatkozat rendelkezőkről” dokumentumon jelenti be, míg a rendelkező aláírását maga a rendelkező adja meg. A rendelkező a saját aláírását jogosult a számlatulajdonos hozzájárulása nélkül is módosítani. Az Átállás napját követően a Bank a rendszereiben természetes személyenként egy Aláírás mintát tart nyilván. Amennyiben az Átállás napjáig Ügyfelünk nem ad meg új Aláírás mintát, úgy a Bank az Átállás napját követően ezen személyek esetében az általuk időrendben legutoljára megadott aláírás mintát tartja nyilván egyetlen Aláírás mintaként.

Kérjük, hogy amennyiben a fentiekkel kapcsolatosan bármilyen kérdése merülne fel, látogassa meg honlapunkat, www.mkb.hu/megujulas, érdeklődhet továbbá bankfiókjainkban, valamint hívhatja telefonos ügyfélszolgálatunkat a belföldről díjmentesen hívható 06 80 333 660 vagy a külföldről is hívható +36 1 373 3333 számon.

Gyakran ismételt kérdésekTovább