MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer - EFER

Melyek az EFER szolgáltatás előnyei az ügyfelek számára?

Kevesebb fizetési tranzakció, és ezáltal alacsonyabb banki költség. Az EFER szolgáltatás bevezetésének a célja, hogy kisebb tételszám (kevesebb fizetési megbízás) és csökkenő banki költségek mellett intézhesse banki átutalásait a NAV számára.

Ezt a következőképpen biztosítja:

  • Az előre meghatározott adónemekre és/vagy illetékekre vonatkozó fizetési kötelezettség teljesítése egyetlen, úgynevezett gyűjtött átutalással egy összegben lehetséges, függetlenül attól, hogy esetleg több NAV bevételi számlára kér teljesítést az ügyfél;
  • Az EFER fizetési megbízás gyors és kényelmes.

Az EFER szolgáltatás igénybevételének módja

  • Az MKB Bank ügyfelének regisztrálnia kell a kormányzati portálon elérhető ügyfélkapun keresztül.
  • A https://magyarorszag.hu portálra való belépéssel az eBEV szolgáltatási linkhez történő kapcsolódással és az EFER menüpontot kiválasztva ügyfeleink számára lehetővé válik az EFER fizetés. Ehhez meg kell jelölniük az MKB Banknál vezetett azon bankszámlájukat is, amelynek terhére az EFER fizetést teljesíteni kívánják.
  • Az eBEV portálon rögzített adatok az EFER-en keresztül érkeznek a Bankba, majd azokat a Bank továbbítja az ügyfél számára. Lakossági ügyfeleink a NetBANKár szolgáltatás igénybe vételével rendelkezhetnek az EFER fizetés teljesítéséről. A külön menüpontban megjelenő EFER átutalási megbízás kedvezményezettje a NAV, a terhelendő bankszámla száma pedig az ügyfél által a portálon megjelölt fizetési számla. Az EFER átutalási megbízást az ügyfél ellenőrzi, és az abban foglaltakat teljesítésre elfogadja, vagy visszautasítja. Az EFER átutalási megbízás ügyfél általi ellenőrzését, jóváhagyását és aláírását követően a Bank a teljes fedezet rendelkezésre állás esetén, sorba állítás nélkül teljesíti a fizetési megbízást a bankközi GIRO rendszeren keresztül. A teljesített átutalásokról, illetve visszautasításokról azonnali visszaigazolást küld az EFER a NAV-nak.

Részletek

eferteszt.jpg

Az MKB Bank az elsők között biztosítja az EFER igénybevételét a magyar piacon, jelenleg a NAV részére teljesítendő kötelezettségekre vonatkozóan.

A Magyar Kormány jogszabályban, a 83/2012. (IV.21.) Kormányrendeletben kihirdetett célja, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és az állami közintézmények felé irányuló fizetési kötelezettségek teljesítése a jövőben egy általa kialakított központi elektronikus fizetési szolgáltatás keretében is megvalósulhasson.

 

EFER = Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer

Az EFER egy olyan egységes elektronikus megoldást alkalmaz, amelynek segítségével a gazdálkodó szervezetek, illetve a lakosság akár napi gyakorisággal is ezt az elektronikus fizetési lehetőséget (az EFER fizetést) használhatják az állammal szemben fennálló, közszolgáltatásokkal összefüggő (egyes adófajták, illetékek) kötelezettségeik megfizetése céljából.

 

Hogyan érhető el ügyfeleink számára az EFER fizetés?

Az MKB Bank ügyfelei számára a NetBANKár szolgáltatás igénybevételével teszi elérhetővé az EFER-fizetést.

 

Mely adónemek esetén alkalmazható az EFER fizetés?

Az EFER szolgáltatás az alábbi adónemek, járulékok és illetékek esetén vehető igénybe.

Az EFER szolgáltatással kapcsolatban érdeklődjön személyes tanácsadójánál, bankfiókunkban, a TeleBANKár számán (06 (80) 333-660), illetve a www.mkb.hu honlapunkon.