Portfolió- és Vagyonkezelési szolgáltatások

Az MKB Bank 1997 óta folytat portfolió- és vagyonkezelési tevékenységet. Az azóta eltelt idő alatt mind Ügyfeleink száma, mind a kezelt vagyon nagysága dinamikusan növekedett. A bővülés alapja üzleti partnereink évek óta tartó bizalma, amelyet a portfolió- és vagyonkezelésben elért jó eredményeink igazolnak. Ügyfeleink között intézményi és a magánbefektetők egyaránt megtalálhatók.

Az MKB Bank által kezelt portfoliók piaci értéke meghaladja a 200 milliárd forintot (2015. április).

 

Befektetési stílus, filozófia

A várható hozam és kockázat szintje között szoros összefüggés áll fenn, átlagon felüli hozamok eléréséhez nagyobb kockázatot kell vállalni. Kockázat felvállalása az MKB Bank üzleti hitvallása szerint csak a veszteségpotenciált előzetesen felmérve és korlátozására törekedve lehet racionális döntés.

Fokozottan igaz ez a portfoliókezelési tevékenységre, amelynek keretében a portfoliókezelő nem saját eszközei terhére vállal kockázatokat.

Az MKB Bank a fentiekből következően az ügyfelek portfolióját konzervatív elvek alapján, a befektetési politikában meghatározott kockázati kitettség figyelembe vételével kezeli. Ennek érdekében hosszabb időtávon alapuló, piaci információkon nyugvó, megfelelően előkészített, megalapozott döntéseket hoz.

 

Wéber Tamás - mb. igazgató - Portfoliókezelő

  • Telefon: + 06 1 268-84-83
  • E-mail:

Lőke András - Portfoliókezelő

  • Telefon: + 06 1 268-74-64
  • E-mail: