MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

MKB Részvény Indexált Euró 20150312 Kötvény

MKB Részvény Indexált Euró 20150312 Kötvény

Az MKB Részvény Indexált Euró 20150312 Kötvény az Amerikai Egyesült Államok és az eurózóna gazdaságának legtőkeerősebb, vezető vállalatainak részvényteljesítményét teszi elérhetővé 4 éves időtávon, euróban denominált strukturált kötvény formájában.

Fektessen be Ön is mérsékelt kockázatvállalás mellett a kockázatmentes euró kamatokat meghaladó, magasabb kamat elérésének reményében!

Mit kínálunk?

 • Alacsony kockázatú befektetési formát
 • Attraktív kamatlehetőséget, rendszeres kamatfizetést
 • Belátható futamidőt
 • Változatos strukturákat

Kinek ajánljuk?

 • Változatos, egyedi lehetőségeket kedvelő ügyfeleknek
 • Akik előnyben részesítik a rövidebb futamidejű befektetési termékeket
 • Akiknek fontos a rendszeres kamatjövedelem

A Kötvény jellemzői

 • 4 éves futamidő (2011.03.07 - 2015.03.12)
 • Lejáratkori biztos tőke-visszafizetés
 • USA és eurózóna részvénypiacának teljesítményétől függő kamatfizetés lejáratkor (2015.03.12)
 • A Kötvény 1,00%-os diszkonttal (EHM: 1,00%) jegyezhető 2011.01.17 - 2011.03.04. 14:00-ig

Az MKB Részvény Indexált Euró 20150312 Kötvényt különösen ajánljuk, ha Ön

 • mérsékelten kockázatkedvelő befektető: a befektetett tőke lejáratkor nyújtott biztonsága mellett szeretne részesedni a kockázatosabb piaci szegmensek eredményéből,
 • euró megtakarítással rendelkezik,
 • 4 éves befektetési időtávban gondolkodik,
 • az azonos futamidejű kockázatmentes euró kamatoknál magasabb kamatot szeretne, de nem szívesen vállal extra kockázatot,
 • lejáratkor szeretne részesedni az USA és az eurózóna részvénypiacának (S&P 500 Index és Euro Stoxx 50 Index) esetleges pozitív teljesítményéből.

Az MKB Részvény Indexált Euró 20150312 Kötvény főbb kockázatai

 • Kamatkockázat: A befektető számára kockázatot jelent az, ha a lejáratkori kamatfizetés mértékének megállapításához használt S&P 500 Index, illetve az Euro Stoxx 50 Index - a kötvény hivatalos Végleges Feltételeiben meghatározott számítási metódus szerinti - teljesítménye negatív. Ekkor lejáratkor csak a kötvény névértéke kerül kifizetésre.
 • Értékesítési kockázat: Az MKB Bank Zrt. a jegyzés lezárását követően a kötvény lejáratáig nem árjegyzője a kötvénynek, azaz nem vállal folyamatos vételi és eladási kötelezettséget a kötvényre. Lejárat előtti értékesítésre a piaci kereslet és kínálat alakulásának függvényében van csak lehetőség.
 • Lejárat előtti értékesítési igény esetén előfordulhat, hogy az árfolyam a névértéknél alacsonyabb szinten kerül meghatározásra, ami tőkeveszteséget eredményez, vagy az is, hogy nincs piaci kereslet a kötvényre.
 • Kibocsátói kockázat: a befektetők az MKB Bank Zrt., mint kibocsátó kockázatát viselik.
 • Részesedési ráta kockázata: A kötvény kamata a részvény indexek teljesítményén túl függ a részesedési ráta mértékétől is, amely csak a jegyzési időszak lezárását követően kerül meghatározásra és közzétételre.

Részletek

Részesedjen Ön is az USA és az eurózóna részvénypiacának teljesítményéből a befektetett tőke lejáratkor nyújtott biztonsága mellett!

A lejáratkor kifizethető kamat mértékének megállapítása 70%-ban az USA részvénypiacának teljesítményét tükröző S&P 500 Index és 30%-ban az eurózóna 50 legnagyobb vállalatának részvényárfolyam-alakulását mutató Euro Stoxx 50 Index-nek a kötvény 4 éves futamideje alatti, részesedési rátával* korrigált, a kötvény Végleges feltételeiben leírt módon, a futamidő kezdetéhez képest negyedéves megfigyelési időpontokban megfigyelt és átlagolt teljesítménye alapján történik.

Az S&P 500 Index** az USA gazdaságának átfogó teljesítményét méri az 500 részvény összesített piaci értékváltozásán keresztül azáltal, hogy az 500 részvény az összes jelentősebb iparágat reprezentálja.

A Euro Stoxx 50 Index egy kapitalizáció súlyozású index, amely az eurózóna 50 vezető részvényét tartalmazza.

A megalapozott befektetési döntés érdekében kérjük, hogy olvassa el figyelmesen az MKB Részvény Indexált Euró 20150312 Kötvény további lehetséges kockázatairól és részletes feltételeiről a kötvény Végleges Feltételeit és az Alaptájékoztatókat. Csak az Alaptájékoztatók és a Végleges Feltételek együttes ismeretében dönthető el, hogy a befektetés összhangban áll-e az Ön kockázattűrő képességével!

Az Alaptájékoztatók és a Végleges Feltételek elérhetők az MKB Bank Zrt. székhelyén (1056 Budapest, Váci utca 38.) és fiókhálózatában, vagy a www.mkb.hu (Közlemények / Az MKB által forgalmazott értékpapírok tájékoztatói) internetes weboldalról.

Jelen tájékoztató kereskedelmi kommunikációnak minősül. A kötvény lejárat előtti értékesítése esetén elérhető aktuális kondíciókról kérjük, érdeklődjön az MKB Bank Zrt. fiókhálózatában, vagy hívja az MKB TeleBANKárt a 06 (80) 333-660 -as számon.

* Részesedési ráta: azt mutatja meg, hogy az S&P 500 Index és a EuroStoxx 50 Index előre meghatározott számítási metódus alapján mért teljesítménye milyen százalékos mértékben kerül figyelembe vételre a 2015. március 12-én fizetendő kamatösszeg megállapítása során. A részesedési ráta pontos mértékét a Kibocsátó a jegyzési periódus lezárását követően, 2011.03.07-én teszi közzé. Értéke 70 és 110% között mozoghat.

**Index definíciója: Több azonos fajtájú értékpapír átlagos teljesítményét mérő mutató, ami általában a piaci kereskedés alatt folyamatosan kerül kiszámításra az indexbe tartozó értékpapírok aktuális árfolyamából és forgalmából.

Az MKB Bank saját kötvényeire az OBA (Országos Betétbiztosítási Alap) garanciája vonatkozik 100 ezer euró értékhatárig.

Országos Betétbiztosítási Alap