MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

Eladhatom az MKB Kötvényemet lejárat előtt?

A Bank minden nap jegyez az MKB Kötvényekre árfolyamot, ezen az árfolyamon lejárat előtt értékesíthető a Kötvény.

Előfordulhat-e, hogy vesztesége keletkezik a befektetőnek az MKB Kötvény-befektetéssel?

Abban az esetben, ha a befektető túl rövid futamidőre vásárolja az értékpapírt, a vételi és eladási árfolyam különbözetére a megtermelt kamatösszeg nem nyújt fedezetet.

Hogyan adhatok megbízást MKB Kötvény adás-vételére?

Az MKB Bank Nyrt. fiókjaiban, illetve telefonos jelszóval rendelkező ügyfeleinknek telefonon is lehetőségük van MKB Kötvény vásárlására. Ahhoz, hogy az Ügyfelünk megbízást tudjon adni MKB kötvény adás-vételére értékpapírszámlával kell rendelkeznie. A számlanyitással kapcsolatban bármelyik bankfiókunkban Ügyintézőink szívesen állnak Ügyfeleink rendelkezésére.

Hogyan adhatok megbízást telefonon keresztül?

Amennyiben az értékpapírszámla nyitásakor igényelt telefonos jelszót, akkor a jelszó megadásával bármikor adhat megbízást telefonon keresztül. Természetesen a telefonos jelszó későbbiekben is igényelhető.

Honnan tudom, hogy mennyi az aktuális vételi/eladási árfolyam az MKB kötvényekre?

A Bank minden nap jegyez árfolyamot az MKB Kötvényekre. Ügyfeleink az aktuális árfolyamról a bankfiók pénztáránál, a 06 (80) 333-660-as telefonszámon a 9-es nyomógomb lenyomásával valamint a NetBANKár felületen Befektetés menüpont alatt tájékozódhatnak.

Lehetséges a kupon (kamat) újrabefektetése?

Igen. A Bank automatikusan újrabefekteti a kupont, amennyiben az Ügyfél az MKB Kötvény vásárlásakor erről rendelkezett.

Mi a különbség a kamat és a hozam között?

Kamatnak nevezzük azt az összeget, amit a kibocsátó fizet a kötvénytulajdonosok részére a kibocsátáskor meghatározott mértékben, időben és módon.Hozamnak nevezzük a befektetés és a belőle származó jövedelem (kamat + árfolyamnyereség) viszonyát kifejező mutatót. A különböző befektetési formák összehasonlíthatósága érdekében a hozamokat éves százalékban fejezik ki.

Mi szükséges az értékpapírszámla nyitásához?

Az értékpapírszámla nyitásához személyi igazolvány (lakcímkártyával) és adókártya szükséges.

Mikor fizet kamatot az MKB II. és III. Kötvény?

Az MKB II. Kötvény minden március, június, szeptember és december 10-én fizeti ki az aktuális kamatot. Az utolsó kamatfizetésre 2009.09.10-én fog sor kerülni.Az MKB III. Kötvény minden február, május, augusztus és november 6-án fizeti ki az aktuális kamatot. Az utolsó kamatfizetésre 2011.02.07-én fog sor kerülni.

Vásárolhatok-e MKB Kötvényt Nyugdíj-előtakarékossági (NYESZ) számlára?

Igen. Az MKB kötvényt a konzervatív, kockázatot nem szívesen vállaló befektetőknek ajánljuk nyugdíj célú megtakarításként.