MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás
Lakossági

MKB Fix 5x5% Euró Kötvény

MKB Fix 5x5% Euró Kötvény

Az MKB FIX 5X5% EURÓ KÖTVÉNY fix kamatozású, ötéves futamidejű értékpapír, mely a kiszámítható, fix kamatbevételeket kedvelő ügyfelek számára biztosít kedvező, biztonságos, euróban denominált befektetési lehetőséget.

A kötvénnyel az euróban elérhető kockázatmentes befektetések hozamával versenyképes, évi 5%-os (EHM:4,99%) fix kamatozás érhető el a névérték lejáratkori visszafizetése mellett.

Mit kínálunk?

 • Éven túli futamidejű kötvénybefektetést a fix kamatozás biztonságával
 • Kiszámítható, előre kalkulálható éves kamatfizetést
 • Alacsony kockázatú, biztonságos befektetési formát
 • Likvid, a bank által jegyzett árfolyamon, lejárat előtt értékesíthető kötvényt

Kinek ajánljuk?

 • Fix kamatozást előnyben részesítő befektetőknek
 • Akik törekszenek euró megtakarításaik diverzifikációjára
 • Akik közép-hosszú futamidőben terveznek eurós befektetést
 • Alacsony kockázatú, biztonságos terméket kedvelőknek
 • Akiknek fontos a likviditás

A Kötvény főbb jellemzői

Jegyzési időszak2011.10.10 8:00 óra - 2011.11.17. 15:00 óra
Futamidő2011.11.18 - 2016.11.18.
Névérték100 Euró
A kötvény kamatafix kamat, a névértékre vetített évi 5,00 % kamat
A kötvény bruttó hozama (EHM)évi 4,99% az értéknapra (2011.11.18.) számított bruttó hozam
Kifizetésre kerülő kamat mértéke1db 100 eurós címletre vetítve: 5,00 Euró
Kamatfizetési napok2012.11.18.
2013.11.18.
2014.11.18.
2015.11.18.
2016.11.18.
Tőketörlesztés2016.11.18.
Minimálisan jegyezhető mennyiség10 darab kötvény, jegyzésenként minimum 1 000 Euró össznévértékben.
Lejárat előtti értékesítési lehetőségAz MKB Bank Zrt. naponta jegyez vételi árfolyamot a kötvények lejárat előtti visszavásárlására. A lejárat előtti értékesítés kamatveszteséggel nem, de tőkeveszteséggel (árfolyamveszteséggel) járhat!

Az MKB Fix 5x5% Euró Kötvényt azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik

 • eurós befektetési alternatívát keresnek befektetési portfoliójuk diverzifikációja céljából,
 • a fix kamatozású, évente előre kalkulálható, versenyképes kamatjövedelmet biztosító befektetési terméket részesítik előnyben,
 • közép-hosszú futamidőben terveznek eurós befektetést,
 • az alacsony kockázatú, biztonságos terméket kedvelik,
 • fontosnak tartják befektetésük likviditását, mivel az MKB Bank a kötvényre minden banki munkanapon árat jegyez

Az MKB Fix 5x5% Euró Kötvény főbb kockázatai

 • A kötvények visszaváltása, azaz a névérték visszafizetése csak lejáratkor válik esedékessé, azonban az MKB Bank Zrt, mint befektetési szolgáltató naponta jegyez vételi árfolyamot, amelyen mód nyílik a kötvények lejárat előtti értékesítésére.
 • Emelkedő eurós hozamkörnyezetben a fix kamatozású kötvények lejárat előtti értékesítésével árfolyamveszteség realizálására is sor kerülhet, ami tőkevesztést is eredményezhet.
 • Példa tőkevesztés esetére: a futamidő első évének végén történő értékesítés kizárólag 6,45%-ot meghaladó hozam esetén eredményezhet tőkeveszteséget a befektetésen.
 • Minél hosszabb a fix kamatozású kötvény hátralévő futamideje, annál érzékenyebb az árfolyama a piaci hozamok változására, tehát annál nagyobb lesz az egységnyi kamatláb változás hatása az árfolyamra. A kötvénytulajdonosok az MKB Bank Zrt., mint kibocsátó kockázatát viselik.

Részletek

Az MKB 5x5% Euró Kötvény az MKB Bank Zrt. saját kibocsátású kötvénye, amelynek nyilvános forgalomba hozatala jegyzés keretében történik. A jegyzési időszakban a kötvényt évi 1,00%-os diszkonttal (EBKM: 1,00%) értékesítjük, tehát az Ön befektetésre váró pénze a jegyzés futamideje alatt is kamatozik.

További információért kérjük, forduljon munkatársainkhoz fiókjainkban, vagy hívja az MKB TeleBANKár 24 órás telefonos ügyfélszolgálatát a 06 (80) 333-660 számon.

A megalapozott befektetési döntés érdekében kérjük, hogy mielőtt az MKB Fix 5x5% Euró Kötvénybe történő befektetés mellett döntene, olvassa el figyelmesen a kötvény lehetséges kockázatairól és részletes feltételeiről az Alaptájékoztatókat és a Végleges Feltételeket, valamint a Befektetési szolgáltatási és a kiegészítő szolgáltatási tevékenység körébe tartozó termékekről és szolgáltatásokról szóló tájékoztató kötvényekre vonatkozó részeit, továbbá érdeklődjön az aktuális forgalmazási feltételekről, és az értékpapírszámlán történő nyilvántartás költségeiről! Csak e dokumentumok és információk ismeretében dönthető el, hogy a befektetés összhangban áll-e az Ön kockázattűrő képességével!

Az Alaptájékoztatók és a Végleges Feltételek, valamint a Befektetési szolgáltatási és a kiegészítő szolgáltatási tevékenység körébe tartozó termékekről és szolgáltatásokról szóló tájékoztató elérhetők az MKB Bank Zrt. (tev. eng. sz.: III/41.005-3/2001., a Budapesti Értéktőzsde tagja) székhelyén (1056 Budapest, Váci utca 38.), vagy a www.mkb.hu internetes weboldalról.

Az MKB Fix 5x5% Euró Kötvény olyan névre szóló hitelviszonyt megtestesítő, szabadon átruházható értékpapír, amelynek a kibocsátója a kibocsátás feltételeiben előre rögzíti a kötvény kamatának mértékét, és a kamatfizetés időpontja(ai)t és teljes vagyonával kötelezettséget vállal a kötvény névértékének és kamatainak esedékességkori megfizetéséért.

Jelen tájékoztatás kereskedelmi kommunikációnak minősül.

Az MKB Euró Fix 2011 4% Kötvény egyes sorozatrészleteinek forgalomba hozatalához készült Végleges Feltételek és az Alaptájékoztatók együttesen tartalmazzák az egyes kibocsátásokra vonatkozó teljes körű információkat, ezért a Kibocsátóról és az ajánlattételről csak az Alaptájékoztatók és a Végleges Feltételek együttes ismerete alapján lehet teljes körűen tájékozódni. Az Alaptájékoztatók és a Végleges Feltételek megtekinthetők, illetve beszerezhetők az MKB Bank Zrt. székhelyén, vagy jelen internetes weboldalról, a Közzétételek résznél. Jelen tájékoztatás kereskedelmi kommunikációnak minősül.

Az MKB Bank saját kötvényeire az OBA (Országos Betétbiztosítási Alap) garanciája vonatkozik 100 ezer euró értékhatárig.

Országos Betétbiztosítási Alap