MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

Prémium Magyar Állampapír

3 és 5 éves futamidővel kibocsátásra kerülő, dematerializált, inflációhoz kötött, változó kamatozású állampapír, amelynek alapcímlete 1000 Ft.

A kifizetendő kamat mértéke a kamatbázisból és a kamatprémiumból adódik össze. Minden sorozat a kamat megállapítás évét megelőző naptári évre vonatkozóan a Központi Statisztikai Hivatal által hivatalosan közzétett éves átlagos fogyasztói árindex-változás százalékos mértéke, mint kamatbázis felett biztosít sorozatonként eltérő, jelenleg a 3 és az 5 éves futamidejű kötvényre 0,75% és 1,50% kamatprémiumot. A kamatprémium mértékének meghatározására az adott sorozatra vonatkozó Nyilvános Ajánlattételben kerül sor.

A Prémium Magyar Állampapír által megtestesített követelés nem évül el a kibocsátóval szemben. A kamatfizetés évente történik, a kamat a tőkével együtt a futamidő végén kerül az ügyfél számláján jóváírásra.

A 2019. június 1-jét követően vásárolt Prémium Magyar Állampapír kamatadó-mentes.

A 2019. június 1-jét megelőzően vásárolt Prémium Magyar Állampapírok utáni kamatbevétel adóköteles, a kamatjövedelem után az adó mértéke 15%. A kamatadó csökkenthető, illetve megfizetése alól mentesség érhető el, amennyiben az adott sorozat tartós befektetési számlán keresztül kerül megvásárlásra.

Állampapírt vásárolna?

Hívja a VideóBANKot!

Intézze a NetBANKáron!

Ha van értékpapírszámlája, a NetBANKáron keresztül is adhat megbízásokat.

Belépek a NetBANKárba

Személyesen venné fel velünk a kapcsolatot?

Hívja a VideóBANKot!

Hívja a VideóBANKot!

Munkanapokon 9:00 és 17:00 között várjuk a hívását.

Elindítom a VideóBANKot
Hívjon minket!

Hívjon minket!

Hívja díjmentesen a hét bármely napján 0-24 órában elérhető telefonos ügyfélszolgálatunkat.

06 80 350 350
Látogasson el fiókunkba!

Foglaljon időpontot!

Ügyintézőink bármelyik bankfiókban segítenek.

Időpontot foglalok

Megtakarítások védelme

OBA

OBA

Országos Betétbiztosítási Alap

BEVA

BEVA

Befektető-védelmi Alap

MiFID

MiFID

Tájékoztató a befektetési szolgáltatásokról

MNB

MNB

Értékpapír egyenleg online lekérdezése

Szerződéstár

Szerződéstár

A jelen tájékoztatás nem teljes körű, hirdetésként kizárólag a figyelemfelkeltést szolgálja, és nem minősül ajánlattételnek.

A Szerződéstárban megtalálja a szerződés részletes feltételeit tartalmazó kondíciós listákat és az üzletszabályzatot. A Hirdetmények, befektetésekkel kapcsolatos tájékoztatások oldalon megtalálja a termékekhez kapcsolódó hirdetményeket, valamint egyéb tájékoztatásokat.