MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

Ami fontos, idővel még értékesebb lesz

Magyar Állampapír Plusz az MKB Banknál!

5 éves futamidejű, sávos, fix kamatozású lakossági állampapír, mely jegyzési eljárással kerül forgalomba, alapcímlete 1 forint. A Magyar Állampapír Pluszt belföldi és külföldi magánszemélyek (devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek) vásárolhatják meg.

A kamatjuttatás az első évben félévente, az ezt követő években évente történik. A kamatjuttatás napján (az utolsó, lejáratkori kamatfizetési nap kivételével) a pénzben kifejezett kamat összegével megegyező névértékű, azonos sorozatba tartozó állampapírban (Magyar Állampapír Pluszban) kerül jóváírásra a kamat a MÁP Plusz tulajdonosának értékpapírszámláján.

Futamidő végén az utolsó, lejáratkori kamatfizetési napon forintban kifejezett kamatösszegre jogosult a MÁP Plusz tulajdonosa.

Futamidő végén az utolsó, lejáratkori kamatfizetési napon forintban kifejezett kamatösszegre jogosult a MÁP Plusz tulajdonosa.

A lejáratkor elérhető maximális hozam mértéke (egységesített értékpapír hozam mutató – EHM): 4,95 %*.

Kibocsátás napjától a lejárat napjáig terjedő 5 éves időszakra (a lejáratkor) fizetendő teljes kamat mértéke 27,35%**.

MKB_Kamat_5ev.png

A kamatfizetést követő 5 munkanapos időintervallumban az MKB Bank nettó 100%-os árfolyamon (ami a névérték) plusz a visszavásárlás értéknapja szerinti felhalmozott kamaton jegyez vételi árat a Magyar Állampapír Plusz sorozatra és vásárolja vissza a befektetőktől. Az ezen kívüli időszakban az MKB Bank napi vételi árfolyamot jegyez a Magyar Állampapír Plusz sorozataira, így azok a lejáratot megelőzően eladhatóak.

A Magyar Állampapír Plusz utáni kamatbevétel adómentes.

Az adott napon az MKB fiókhálózatában megvásárolható és értékesíthető állampapírok listáját a fiókokban tesszük közzé.

Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek, sem árjegyzésnek és az MKB Bank által bármikor visszavonható. Az egyes sorozatok mindenkori vételi árfolyama megtekinthető a NetBankárban, vagy érdeklődjön az MKB Bank Nyrt. fiókhálózatában, illetve hívja az MKB TeleBANKárt a 06 (80) 333-660-as számon.

A jelen – Magyar Állampapír Pluszra vonatkozó - tájékoztató nem kerül nyilvánosságra az Amerikai Egyesült Államokban, valamint nem terjeszthetők egyesült államokbeli személyek részére. Az Amerikai Egyesült Államokban nem kerül sor az értékpapírok nyilvános ajánlattételére és értékesítésére (1933- évi Értékpapírtörvény - Regulation S alapján).

A jelen kommunikációnak továbbá nem célja a Magyar Állampapír Plusz Egyesült Királyság területén történő felajánlása, illetve értékesítésének elősegítése - összhangban az Egyesült Királyság Pénzügyi Szolgáltatásokról és Piacokról szóló 2000. évi törvény vonatkozó rendelkezéseivel.

*Az N2024/01 sorozat esetében 4,94%.

**Feltételezve, hogy a befektető a kibocsátás napján megvásárolt névértéket és a kapott kamatokat futamidő végéig megtartja (azaz kamatos kamattal számítva).

Az értékpapír vásárlója a magyar állam kibocsátói kockázatát futja.

Magyar Állampapír Plusz nyilvános ajánlattétel és ismertető

Hasznos információk

Befektetésekkel kapcsolatos tájékoztatások

Részletek