MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

Duna House részvényjegyzés

Duna House Holding Nyrt., nyilvános részvényértékesítés október 17-27. között.

A regionális Duna House Holding a magyar és a lengyel lakóingatlan közvetítői piac meghatározó szereplője, továbbá Magyarországon jelentős pozíciót tölt be az ingatlanokhoz kapcsolódó pénzügyi és egyéb szolgáltatások közvetítése terén is. A Duna House csoport a lengyel Metrohouse hálózat megvásárlásával összesen immár 230 irodával és több mint 1.700 értékesítővel rendelkező, dinamikusan növekvő regionális cégcsoport, amely 2016-ban elindította új építésű lakóingatlan fejlesztéseit és Magyarország első lakóingatlan alapját.

A nyilvános részvényjegyzésben részt vevők árkedvezménnyel jegyezhetnek a Duna House Holding részvényeiből.

Az MNB H-KE-III-716/2016. számú határozatával jóváhagyott Tájékoztató alapján a Duna House Holding Nyrt. törzsrészvényeit 2016. október 17-től legkésőbb október 27. 14 óráig nyilvános értékesítés keretében vásárolhatják meg a kül- és belföldi magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek. A jegyzési periódus az első 3 nap után bármikor lezárható, amennyiben a beérkező jegyzések mennyisége alapján a forgalmazó és az értékesítő részvényes azt indokoltnak látja. A nyilvános értékesítéssel párhuzamosan zártkörű értékesítésre is sor kerül intézményi befektetők részére. A Duna House Holding Nyrt. részvények jegyzésére 3.900 - 5.250 forint közötti ársávban kerül sor, a végleges részvényárat a zártkörű jegyzésben kialakuló ár határozza meg, de az nem lehet magasabb a maximális árnál.

Az MKB Bank Nyrt. forgalmazóként működik közre a részvényértékesítési folyamatban. Jegyzését személyesen, meghatalmazott útján vagy a TeleBANKÁR rendszeren keresztül, adhatja le társaságunknál.

Kedvezményes részvényjegyzés
A nyilvános részvényértékesítés keretében kedvezményes részvényjegyzésre nyílik lehetőség, összesen legfeljebb 75 000 darab, részvényjegyzőnként legfeljebb 250 darab részvény erejéig. A kedvezmény mértéke a részvényár 10 százaléka, az érvényes jegyzést leadó befektetők automatikusan jogosulttá válnak a kedvezményes részvények elérésére. A kedvezménnyel megszerezhető részvények a kártyaleosztás szabályai szerint kerülnek elosztásra valamennyi, a nyilvános jegyzésben résztvevő befektető között. A kedvezményes ár a végleges részvényár 90 százaléka lesz.

Amennyiben a kedvezményes részvények iránti kereslet a 75.000 darabot meghaladja minden jegyző ugyanannyi számú kedvezményes részvényt kaphat, kivéve, ha a jegyző által igényelt mennyiség ennél kevesebb részvényt jelent. A kedvezményes részvényből a jegyző által igényelt, de legfeljebb 250 darab részvény szerezhető meg, az e fölötti részvényigények teljes áron kerülnek kielégítésre. A kedvezményes részvények allokálási szabályát a részvényjegyzési nyilatkozat leadásának időpontja nem befolyásolja.

Kapcsolódó anyagok