Ugrás a tartalomhoz

Tájékoztatjuk, hogy 2022. november 7.-én karbantartás miatt 10:00 és 10:15 óra között kiesés várható a  bankkártyák digitalizációjában a korábbi Budapest Bank ügyfelek esetében. Kérjük, bankkártyája digitalizációját időzítse ezen időszakon kívülre. Megértésüket és türelmüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, American Express bankkártyával, valamint egészségpénztári kártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében a jutalék levonása az elektronikus csatornákon - MKB Internetbank (korábban BB), MKB Mobil App (korábban BB) - a számlatörténetben duplán látszódik. A hiba megjelenítés jellegű, így dupla levonás nem történt. A hiba elhárításán dolgozunk. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Az MKB Internetbank (korábban BB) és az MKB Mobil App (korábban BB) felületein technikai okokból egyes felhasználók téves számlaegyenleget látnak. A hiba megjelenítési jellegű, a tranzakciók a valós egyenlegnek megfelelően teljesülnek. A hiba további hatására egyes ügyfeleknél a 2022.11.10. 03:28 és 07:49 közötti egyes tranzakciók nem jelennek meg a számlatörténetben. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Technikai okokból a 2022. november 13. vasárnapi POS kereskedői tranzakciós jóváírások POS szolgáltatói hiba miatt nem kerültek jóváírásra az ügyfelek részére. A hiba elhárítása folyamatban van. A 2022. november 13-i vasárnapi kereskedői tranzakciók, valamint a 2022. november 14-i hétfői kereskedői tranzakciók várhatóan kedden kerülnek elszámolásra. Türelmüket és megértésüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tisztelt Ügyfelünk! Az MKB Internetbank (korábban BB) felületén a Hitelek menüponton belül a Jelzáloghitel pontban nem látszódik az október kamatkedvezmény jóváírása Egyenlítő konstrukció esetén. A hiba megjelenítés jellegű, így tájékoztatjuk, hogy az októberi jóváírás minden esetben sikeresen megtörtént. A hiba elhárításán dolgozunk, ezt követően tudja megtekinteni a jóváírást. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból az MKB Internetbank (korábban BB) és MKB Mobil App (korábban BB) felületén a számlatörténetben egyes tranzakciók duplán látszódnak. Ez egy megjelenítési hiba, a bankszámlán lévő megfelelő összeghez ügyfeleink továbbra is hozzáférnek. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból a BusinessID alkalmazásban nem jelennek meg a jóváhagyási tételek. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Az MKB Bank Nyrt. tájékoztatja Ügyfeleit, hogy az mkb.hu/digitalis-fiok oldalon elérhető szolgáltatások közül technikai okokból felfüggesztettük a belépés után elérhető telefonszám módosítás és fióktörlés funkciókat. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy az online áruhitel igénylés folyamatában egyes esetekben hiba tapasztalható a dokumentumok feltöltésénél. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy VideóBank szolgáltatásunk ünnepi nyitvatartása értelmében 2022.12.24-én és 2022.12.31-én 8.00-12.00 óra között lesz elérhető. Megértését köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank

Tájékoztatjuk, hogy egyes esetekben az MKB Internetbankba (korábban BB) történő bejelentkezésnél az ügyfelek hibát tapasztalhattak, vagy előfordulhatott, hogy a belépéshez szükséges SMS kód nem érkezett meg. A hibát bankunk elhárította, a belépés újra lehetséges.

Tájékoztatjuk, hogy egyes hirdetményeknél hiba tapasztalható.Kérjük használja a Hirdetmény keresőt ez idő alatt.A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Banknál vezetett 103-as bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákhoz tartozó egyes, 2022. január 12-i 19:43 és 19:47 óra közötti bankkártyás fizetési tranzakciók nem teljesültek, az összegek ez esetben pedig technikai okokból nem hozzáférhetők átmenetileg. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük! További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatás a MobilBANKár üzenetküldő szolgáltatás működési rendjéről. Részletek

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Bank által biztosított POS terminál technikai okokból átmenetileg nem üzemel, a bankkártyás fizetés nem lehetséges ezek esetében. A hiba elhárításán a beszállító bevonásával a Bank dolgozik, kérjük szíves türelmüket és megértésüket. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank Nyrt. Általános Üzletszabályzatának I. számú függeléke a MobilBANKár szolgáltatásra vonatkozóan 2023.04.01-i hatállyal módosításra került. Részletek

Tájékoztatjuk, hogy a 101-gyel kezdődő bankszámlaszámmal rendelkező ügyfeleink esetében az azonosítást igénylő online vásárlások sikertelenek lehetnek egyes esetekben. A hiba elhárításán dolgozunk, türelmüket és megértésüket köszönjük.További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákról 2023. január 25. 11:42 és 11:52 között indított azonnali fizetési tranzakciók esetében az utalt összeg terhelése a számlán megtörtént, ám az nem íródott jóvá a fogadó fél számláján. A hiba elhárításán dolgozunk, a megoldást követően a tranzakciókat automatikusan jóváírjuk, az érintett ügyfeleknek nincs teendője. Megértését és türelmét köszönjük. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy egyes 2023. január 30-án 01:30 és 04:30 között 103-as bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákra bejövő azonnali fizetési utalások nem íródtak jóvá. A hiba elhárításán dolgozunk, az ügyfeleknek semmi teendője nincs, a probléma megoldása után az összeg megjelenik a számlákon. Türelmüket és megértésüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy technikai hiba miatt előfordulhat, hogy a 2023. 03. 21-én 11.40 és 16.30 között rögzített egyedi vagy csoportos átutalási megbízása(i) nem teljesült(ek). Kérjük, ellenőrizze fenti értéknapra beadott átutalási megbízásait, és szükség esetén indítsa azokat újra. További kérdés esetén hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon! A technikai hibát kollégáink azóta elhárították, az okozott kellemetlenségekért elnézését kérjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár és az MKB Mobilalkalmazás 2023. 03.17-én 22:00 és 23:00 óra között nem lesz elérhető. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon! Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár működésében. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, a NetBANKár Business és a PCBANKár 2022.06.24-én 22:00 és 23:00 között nem lesz elérhető, illetve az azonnali fizetési rendszer keretén belül történő jóváírásban és teljesítésben is késedelem várható. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Kedves Ügyfelünk! Weboldalunkon a mai napon technikai problémák léptek fel, az oldalon található kereső és a hírek elérésében. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.06.26-án 01:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár/ MKB Mobilalkalmazás és a PCBankár/ NetBANKár Business működésében leállásokat tapasztalhat 2022.07.12-én 22:00 és 2022.07.13 01:00 között. A karbantartás ideje alatt a kártyás tranzakciók bonyolítása is szünetel. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.07.19-én 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

2022.07.15. 20:00 és 2022.07.17. 8:00 közt kiesések lehetnek az Azonnali Fizetési Rendszer működésében. 2022.07.17-én 02:00 és 04:00 közt az internetes fizetések esetén fennakadások fordulhatnak elő, ezért kérjük, internetes fizetéseiket ezen időszakon kívülre időzítsék. 2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.06.30-án 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Technikai okokból az online fizetési tranzakciókat jóváhagyó push értesítés ugyan megérkezik az MKB Mobilalkalmazásban, azonban a jóváhagyás után nem zárul le a tranzakció. Az értesítés helyett a tranzakció jóváhagyásához online PIN kódjukat tudják használni. A hiba az MKB Mobil App (korábban BB) felhasználóit nem érinti.

Tájékoztatjuk, hogy technikai probléma miatt az MKB NetBANKár és MKB Mobilalkalmazás átmenetileg nem elérhető. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlával rendelkező ügyfeleink esetében a Babaváró hitelhez kapcsolódóan technikai okokból téves összeg került levonásra adminisztrációs díjként. A hiba kivizsgálása folyamatban van, amennyiben a levonás sikeres volt, a levont összeget természetesen a hiba elhárítását követően várhatóan 2022.09.12. 12:00-ig visszautaljuk az érintett ügyfeleknek. Megértését köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Ha már megtalálta az igazi otthont, jusson eszébe: MKB Lakáshitel

THM: 8,90% - 11,26%

Az MKB Bank 2023. február 1-től felfüggeszti valamennyi 5 éves kamatperiódusú piaci feltételű lakáshitel (ide értve a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt is), szabadfelhasználású jelzáloghitel, Enyhítő hitel, DX és DEX konstrukciók és Adósságrendező kölcsön értékesítését.

1/2lépés

Hitel kalkulátor

?
?
?
?
?
?
?
?

Kedvezőbb kamatozás érdekében vállalom az alábbi feltételeket
?


Egyenlítő hatás kalkulációjához szükséges adatok

?
?
?
?
?

Kis türelmet, számolunk...

Milyen távon szeretné rögzíteni törlesztőrészletét?

Az Ön számára az alábbi terméket és konstrukciót ajánljuk:

Termék:[nev]
Konstrukció1:[konstrukcio]
Kamatperiódus:[kamatperiódus]
Kamatozás típusa:[kamattipus]
Havi törlesztőrészlet (a támogatási időszak alatt):nn nnn Ft
Havi törlesztőrészlet a támogatási időszak után:nn nnn Ft
Fogyasztó által fizetendő teljes összeg2:n nnn nnn Ft

Az Ön által megadott adatok alapján, az Egyenlítő hatás miatt n nnn nnn Ft kedvezményben részesül a futamidő alatt.
Az eredetileg tervezett hhh hónap helyett hh hónappal rövidebb idő alatt hhh hónapra módosul a futamidő.

Feltétel vizsgálat szükséges Előzetes Minősített fogyasztóbarát feltétel vizsgálat:

THM3:n.n %
THM3 egyenlítő hatással:n.n %
Kamat mértéke (a támogatási időszak alatt):n.nn %
Kamat mértéke támogatott időszak után:n.nn %
Hitel teljes összege:n nnn nnn Ft
Hitel teljes díja:n nnn nnn Ft
Törlesztőrészletek száma:nn
Kamatkedvezmény feltétele1
Vállalt havi rendszeres jóváírás:Nincs 150.000-349.999 Ft / hó 350.000-599.999 Ft / hó legalább 600.000 Ft / hó
Havi 2 darab csoportos beszedési megbízás teljesülése:Nem Igen
Minősített fogyasztóbarát lakáshitel igénybevételének minimális feltétele1
Igényléskor igazolni szükséges minimális jövedelem ügyletszinten:200.000 Ft/hó

Induló költségek

Folyósítás díja
nn nnn%
Tulajdoni lap lekérésének díja
nn nnnFt
Térképmásolat lekérésének díja
nn nnnFt
Értékbecslés díja
nn nnnFt
Földhivatali eljárás díj
nn nnnFt
Közjegyzői díj
nFt
Helyszíni szemle díj
nn nnnFt
Átutalási díj maximális mértéke
nn nnnFt
Induló költségek összesen
nn nnnFt
A Bank visszatéríti a folyósítással egyidejűleg a kapcsolódó díjat a hatályos Hirdetményben rögzített feltételek fennállása esetén.

A jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra zálogjog kerül bejegyzésre.
Hitelező: MKB Bank Nyrt.
Az Adósnak rendelkeznie kell az ingatlanra vonatkozó lakásbiztosítással és a banknál vezetett fizetési számlával.
1 A konstrukció és kamatkedvezmény részletes feltételeiért kattintson!

1 Minősített fogyasztóbarát lakáshitel részletes feltételeiért kattintson!

2 A fogyasztó által fizetendő teljes összeg tartalmazza, a teljes futamidő alatt megfizetendő összes tőkét, hitelkamatot, induló költségeket és a folyamatos költségeket, ideértve a konstrukció igénybevételének feltételéül előírt szolgáltatások díját. Kamatkedvezmény 2 konstrukció esetén, a kalkuláció az Életbiztosítási feltétel teljesítésével készült.

3 A teljes hiteldíj mutató (THM) meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM 5 millió forintra, 20 éves futamidejű hitelekre vonatkozik. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A hitel igényléséhez a fedezeti ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megléte vagy megkötése szükséges. Az Adósnak rendelkeznie kell a banknál vezetett fizetési számlával.

Az Egyenlítő Hitel konstrukcióra vonatkozó THM meghatározása során, az ügyfél fizetési számláján elhelyezendő pénzeszközeit a példában felsoroltak szerint vette figyelembe, így az Egyenlítő Hitel konstrukcióra vonatkozó THM tükrözi a megtakarításokból származó és kamatkedvezmény formájában elérhető előnyöket.

A kalkuláció eredményei kizárólag figyelemfelkeltés céljára szolgálnak, és nem minősülnek a Ptk. 6:64.§-a szerinti ajánlattételnek. A bank a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja.

Fogyasztóbarát feltételvizsgálat

 • 1

  HITELRE VONATKOZÓ ADATOK

 • 2

  ADÓSRA VONATKOZÓ ADATOK

 • 3

  FEDEZETI INGATLANRA VONATKOZÓ ADATOK

HITELRE VONATKOZÓ ADATOK

2/2lépés

Kalkuláció eredménye kamatperiódus szerint

A Magyar Reformok Működnek - Otthonteremtési Program

Maximálisan igényelhető
CSOK támogatás összege n nnn nnn Ft

A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény
Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

A támogatásra való jogosultság feltételeit megtekintheti itt.

 6 hónapos kamatperiódus 5 éves kamatperiódus 10 éves kamatperiódus 15 éves kamatperiódus Végig fix kamat
Hitelcél
Az Ön által megadott adatok alapján, nem elérhető a konstrukció
Az Ön által megadott adatok alapján, nem elérhető a konstrukció
Az Ön által megadott adatok alapján, nem elérhető a konstrukció
Az Ön által megadott adatok alapján, nem elérhető a konstrukció
Az Ön által megadott adatok alapján, nem elérhető a konstrukció
Hiteltípus
Konstrukció*
Kamatozás típusa:
Igényelt hitelösszeg
Futamidő
Ügyleti kamat (a támogatási időszak alatt)
Ügyleti kamat a támogatott időszak után
Havi törlesztőrészlet (a támogatási időszak alatt)
Havi törlesztőrészlet a támogatási időszak után
HitelezőMKB Bank Nyrt.
Hitel fedezeteA jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra zálogjog kerül bejegyzésre
 Egyenlítő hatás nélkül Egyenlítő hatással Egyenlítő hatás nélkül Egyenlítő hatással Egyenlítő hatás nélkül Egyenlítő hatással Egyenlítő hatás nélkül Egyenlítő hatással Egyenlítő hatás nélkül Egyenlítő hatással
THM mértéke**
Visszafizetendő tőke
Visszafizetendő kamat
Fogyasztó által fizetendő teljes összeg
Hitel teljes díja
Törlesztőrészletek száma
Meg nem fizetett törlesztőrészlet összeg
Meg nem fizetett törlesztőrészlet száma

Induló költségek

Tulajdoni lap lekérésének díja
nn nnnFt
Térképmásolat lekérésének díja
nn nnnFt
Értékbecslés díja
nn nnnFt
Földhivatali eljárás díj
nn nnnFt
Közjegyzői díj
nFt
Helyszíni szemle díj
nn nnnFt
Átutalási díj maximális mértéke
nn nnnFt
Induló költségek összesen
nn nnnFt
Bank visszatéríti a folyósítással egyidejűleg a kapcsolódó díjat a hatályos Hirdetmény szerint meghatározott mértékben.


* A konstrukció részletes feltételeiről az "Akciók és Kedvezmények" oldalon tud tájékozódni.

** A teljes hiteldíj mutató (THM) meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM 5 millió forintra, 20 éves futamidejű hitelekre vonatkozik. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A hitel igényléséhez a fedezeti ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megléte vagy megkötése szükséges. Az Adósnak rendelkeznie kell a banknál vezetett fizetési számlával.

Az Egyenlítő Hitel konstrukcióra vonatkozó THM meghatározása során, az ügyfél fizetési számláján elhelyezendő megtakarításait a példában felsoroltak szerint vette figyelembe, így az Egyenlítő Hitel konstrukcióra vonatkozó THM tükrözi a megtakarításokból származó és kamatkedvezmény formájában elérhető előnyöket.

A kalkuláció eredményei kizárólag figyelemfelkeltés céljára szolgálnak, és nem minősülnek a Ptk. 6:64.§-a szerinti ajánlattételnek. A bank a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja.

Akciók és kedvezmények

banner-440x286-jelzalog-3.jpg

Induló díj akció!

 • Elengedjük egy ingatlanra vonatkozóan a tulajdoni lap és térképmásolat lekérésének díját1
 • Folyósítás után visszatérítjük egy ingatlanra vonatkozóan az értékbecslés díját, 5.000.000 Ft, vagy afeletti hitelösszeg esetén2
 • A kölcsönszerződés közjegyzői okiratba foglalás költségét visszatérítjük maximum 30.000 Ft értékben, 5.000.000 Ft, vagy afeletti hitelösszeg esetén3
 • A díjvisszatérítés feltételhez kötött, részletekért kattintson az alábbi gombra:
Részletek

Termék ajánlataink

Piaci lakáscélú hitelek

Valamennyi lakáscélra van megoldásunk:

 • Új vagy használt lakás vásárlása
 • Új lakás építése
 • Felújítás, korszerűsítés, bővítés

Lakáscélú hiteleink standard vagy Egyenlítő konstrukcióban is kérhetőek, kamatkedvezménnyel vagy anélkül, bármely bankunknál elérhető kamatperiódus választásával.
THM: 8,90%-13,82%

Részletek
mkb_jelzalog_hitel_banner_440x600.png
egyenlito_hitel__440x287.png

Lakáshitel Egyenlítő konstrukcióval

Az Egyenlítő konstrukció lényege, hogy a hitelhez kapcsolódó bankszámlán tartott pénzösszegre egyedi módon, a hitelkamattal megegyező mértékű kedvezményt ad. Ezeket a kamatkedvezményeket félévente, ingyenes előtörlesztésként jóváírja, így csökkenhet a futamidő, és hamarabb véget érhet a fizetési kötelezettség, mint bármely más lakásvásárlási hitel esetén.

Egyenlítő konstrukció minimum 5.000.000 Ft-os hitelösszegtől igényelhető 10 éves kamatperiódusban.
THM: 9,44%-14,87%

Részletek

MKB Bank Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel4

A termék az MNB által meghatározott feltételeknek megfelelő „Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel”
A hitel célja Magyarország területén lévő

 • Új és használt lakóház/lakás vásárlására,
 • Igazoltan lakáscélú kölcsön kiváltására.

Igényelhető hitelösszeg: 3.000.000 Ft - 55.000.000 Ft
THM: 9,41%-12,79%

Részletek
jelzalog_440x286
enyhito_hitel_440x286.jpg

Enyhítő hitel

Enyhítő hiteleink az Ön meglévő jelzálog alapú kölcsöneinek kiváltására szolgálnak.

Enyhítő 1 hitel:
Más bank által nyújtott lakáscélú jelzáloghitelének első alkalommal történő kiváltása.

Enyhítő 2 hitel:
Kizárólag az MKB Banknál fennálló lakáscélú jelzáloghitel első kiváltására, valamint más pénzügyi intézmény által nyújtott nem lakáscélú jelzáloghitel kiváltására használható.

THM: 8,90%-13,82%

Részletek
adossagrendezo_kolcson_440x287.png

Adósságrendező kölcsön

Adósságrendező hitelünkkel összevonhatja meglévő tartozásait, ezzel elérheti, hogy a korábbinál alacsonyabb havi törlesztést kelljen a jövőben fizetnie, és csak egy Bank felé tartozzon.

Könnyítsen terhein, igényeljen adósságrendező kölcsönt! Meglévő tartozásainak rendezésén felül a hitelhez szabad rész is igényelhető.
THM: 9,98%-14,87%

Részletek

Szabad felhasználású jelzáloghitelek

A szabad felhasználású jelzáloghitel ingatlan fedezete mellett nyújtott, bármilyen célra felhasználható kölcsön.

Legyen szó akár arról, hogy készpénzre van szüksége, vagy meglévő ingatlanát szeretné felújítani, esetleg tartozásait kiváltani / rendezni, a megoldás az MKB Bank szabad felhasználású jelzálogkölcsöne.
THM: 9,98%-14,87%

Részletek
szabadfelhasznalasu_hitelek_440_287.png

Állami támogatások, támogatott hitelek

Családi Otthonteremtési kedvezmény

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) egy vissza nem térítendő állami támogatás, mely kiváló otthonteremtési lehetőséget nyújt a család számára, már meglévő vagy vállalt gyermek után, használt-, és új lakás vásárlása, valamint lakás bővítése és építés esetén.

A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

A támogatás összege: 600.000 Ft - 10.000.000 Ft

Részletek
csok_hitel_440x287.png
otk_kolcson_440x600.png

Otthonteremtési kamattámogatott kölcsön

Kizárólag CSOK igényléssel egyidejűleg igényelhető a több gyermekes családok számára új lakás vásárlása vagy építése esetén, évi fix 3%-os kamattal.

Az NHP Zöld Otthon Lakáshitel feltételeinek megfelelő lakóingatlan vásárlása vagy építése esetén 0%-os kamattal is kérhető!

Felvehető hitelösszeg:

 • 2 gyermek esetén maximum 10.000.000 Ft
 • 3 vagy több gyermekes családok számára maximum 15.000.000 Ft

A hirdetésben szereplő több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.
THM: 3,09% - 3,12%

Részletek
jelzalog_kamatstop_400x600.jpg

Tájékoztatás a hitelkamatok maximumának bevezetéséről (kamatstop)

2022.01.01-től a 782/2021. (XII. 24.) Korm. rendelet értelmében a rövid kamatperiódussal rendelkező ügyletek esetében a referencia kamatláb mértéke a kamatperiódus fordulásakor nem az aktuális, hanem a 2021.10.27-én érvényben lévő BUBOR alapján kerül meghatározásra.

2022. 10. 14-én a 390/2022. (X. 14.) Kormányrendelet a kamatstop hatályát 2023. 06. 30-ig meghosszabbította, illetve 2022. 01. 01-jétől a legfeljebb ötéves kamatperiódusokban rögzített hitelkamattal nyújtott, nem kamattámogatott jelzáloghitel-szerződésekre is kiterjesztette. A Kamatstoppal kapcsolatos rendeletek (782/2021. (XII. 24.), 215/2022. (VI. 17.), 390/2022. (X. 14.) Korm. r.) szerint a Kamatstop alá tartozó jelzáloghitelek esetén a kamatot a 2021. 10. 27-én érvényes referencia-kamatérték figyelembevételével kell megállapítani.

A 2021.10.27. napján érvényes referencia kamat :

 • 3 havi BUBOR: 2,02 %
 • 6 havi BUBOR: 2,17 %
 • 12 havi BUBOR: 2,40%
 • 5 éves ÁKK: 3,20%

A kamatváltozással érintett ügyfeleinket írásban (postai úton megküldött levélben) értesítjük a kamatváltozásról, a jogszabályban meghatározott maximum értéket figyelembe véve. A referencia kamatláb fixálását nem kell igényelni, az automatikusan beállításra kerül a kamatperiódus fordulónapján.

A rögzítés 2023.06.30-ig biztosítja a valós referencia kamatlábnál alacsonyabb kamatszintet, ezért kérjük, fontolja meg a hosszabb kamatperiódusra váltást a hosszú távon is kiszámítható, 10 évig változatlan, vagy a futamidő végéig fix törlesztőrészletek érdekében.

Folyósítást követő események

Rögzített kamatozásra váltás

Ha Önnek változó kamatozású (3 vagy 6 havi kamatperiódus változással érintett) jelzáloghitele van, érdemes átgondolnia, hogy a hosszú évek könnyebb tervezhetősége érdekében 5 vagy 10 éves kamatperiódusban rögzítse jelenlegi hitelének kamatát.

Figyelje fokozottan a Bankunktól érkező tájékoztató levelet és olvassa át figyelmesen az abban foglaltakat!

Az érvényes kondíciókat az aktuális Kamathirdetmény lakossági ügyfelek részére - Változó kamatozású lakossági jelzáloghitelek 5 és 10 éves kamatperiódusokban való rögzítése című hirdetmény tartalmazza.

Fizetési nehézségek kezelése

Felelősen eljáró hitelezőként minden rendelkezésünkre álló eszközzel segítjük fizetési nehézségekkel küzdő, a probléma rendezésében együttműködő ügyfeleinket.

Ha úgy érzi, hogy egyre nagyobb terhet jelent Önnek a törlesztőrészletek fizetése, nézze át fizetéskönnyítési megoldásainkat, és forduljon hozzánk bizalommal, hogy közösen megtalálhassuk a megfelelő megoldást!

Hitelfelvétel folyamata

Érdeklődés

Teljeskörűen tájékoztatjuk a kölcsön feltételeiről és annak részleteiről, továbbá személyre szabott ajánlat kerül kidolgozásra az Ön számára.

Teendők

Lakás vásárlási hitel esetén kérjük, tájékozódjon az adásvételi szerződés tartalmi elemeiről és ezekről tájékoztassa ügyvédjét is

Költségek

Díjmentes kalkulációt és tanácsadást adunk Önnek.

Előzetes hitelbírálat

Amennyiben az ingatlan még nincs kiválasztva, de tudni szeretné, mennyiből gazdálkodhat, előzetes Hitelképességi vizsgálatot készítünk Önnek.

Teendők

Jövedelmet igazoló dokumentumok összegyűjtése.

Költségek

A benyújtott dokumentumok alapján díjmentesen megállapítjuk, hogy mekkora összegű kölcsönt biztosíthatunk Önnek.

Értékbecslés

Bankunk értékbecslője az Ön által megadott időpontban megtekinti az ingatlant és meghatározza az értékét.

Teendők

Értékbecslő kollégánk felveszi Önnel vagy az ingatlan eladójával a kapcsolatot és közösen egyeztetnek az értékbecslés időpontjával kapcsolatban.

Költségek

Lakásvásárlási hiteleknél az adásvétellel kapcsolatosan ügyvédi díj és illeték fizetési kötelezettség is keletkezik, melyek nem banki költségek, de kérjük ezekkel is kalkuláljon.

Hiteligénylés benyújtása

Tanácsadónk segít a kölcsönigénylő lap kitöltésében, időt spórolva Önnek.

Teendők

Adásvételi szerződés megkötése, dokumentumok összegyűjtése, kölcsönigénylőlap kitöltése.

Költségek

Ingatlanonként:
Tulajdoni lap: 1 000 Ft
Térképmásolat: 3 000 Ft
Értékbecslés díja: max. 34 290 Ft
Visszatérítjük az értékbecslési díjat 5 millió Ft vagy afeletti hitelösszeg esetén. Ezen felül bármely hitelösszeg esetében átvállaljuk a tulajdoni lap, valamint a térképmásolat díját.

Hitelbírálat

A dokumentumok és az értékbecslés alapján elvégezzük a hitelbírálatot, és adunk Önnek egy kölcsönszerződés tervezetet.

Teendők

Pozitív hitel bírálat esetén, a szerződéskötéshez szükséges dokumentumok benyújtása, bankszámla nyitása.

Költségek

Bankunk nem számít fel szerződéskötési díjat!

Hitelszerződés megkötése

A szerződésbe foglalat szerződéskötési feltételek teljesítése és a Bank általi elfogadásátt követően, előre egyeztetett időpontban aláírjuk kölcsön és zálogszerződést, mely szerződéseket közjegyzői okiratba kell foglalni.

Teendők

A szerződés tervezet áttanulmányozására 3 nap áll rendelkezésére, ezen felül közjegyző kiválasztása, szerződés aláírása.

Költségek

Közjegyző várható költsége.
5 millió Ft kölcsönösszeg esetén 40 000 Ft-ig visszatérítjük a közjegyzői díjat Lakáshiteleknél és Enyhítő hiteleknél!

Földhivatali ügyintézés

Piaci vásárlási hitel esetén az Ön tulajdonjogának valamint az MKB Bank zálogjogának és elidegenítési és terhelési tilalmának bejegyzése a Földhivatalban. Államilag támogatott vásárlási hitel esetén az ingatlanra jelzálog bejegyzés kerül. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálog.

Teendők

Földhivatali ügyintézés (Az ügyfél, a hitelközvetítő, vagy a Bank végzi).

Költségek

Földhivatali eljárás díja: fedezetbe vont ingatlanonként 12 600 Ft.

Folyósítás

A szerződésbe foglalt folyósítási feltételek teljesítése és Bank általi elfogadása esetén, folyósítjuk a hitelösszeget.

Teendők

Folyósításhoz szükséges dokumentumok benyújtása.

Költségek

Bankunk nem számít fel hitelfolyósítási díjat. A hitel utalásának díját az ügyfél a Lakossági forint számlavezetés Hirdetmény "Papír alapú átutalási teljesítése" díjtétele szerint fizeti.

1 2015. július 1-től az akció visszavonásáig befogadott hitelügyletek esetén az MKB Bank átvállalja a hiteligénylőtől a tulajdoni lap, valamint a térképmásolat lekérdezésének díját.

2 2021. január 14-től befogadott hitelügyletek esetén
A Bank visszatéríti a lakóingatlanok értékbecslési díját (több lakóingatlan ingatlanfedezet esetén mindegyik lakóingatlan értékbecslési díját) minden benyújtott és jóváhagyott 5.000.000 Ft, vagy afölötti hitelösszegű jelzálog alapú hitel igénylés esetén az alábbi feltételekkel: A visszatérítés feltétele, hogy az Ügyfél az ingatlan értékbecslésről készült számlát, vagy annak másolatát legkésőbb a folyósításig a Bank részére benyújtsa. A Bank a számlán, vagy annak másolatán szereplő összeget téríti vissza kedvezményként az Ügyfél Jóljáró csomagban igényelt hitelkártya számlájára. A visszatérítés további feltétele, hogy legkésőbb a kölcsön folyósításakor az Ügyfél jóváhagyott Jóljáró csomag igényléssel és megnyitott hitelkártya számlával rendelkezzen. Amennyiben az Ügyfél jelzálog alapú hitel igénylését követően benyújtott Jóljáró csomag igénylését a Bank elutasította, akkor a kedvezményt az Ügyfél Kölcsönszerződésében rögzített hiteltörlesztésre szolgáló, bármely típusú és kondíciójú MKB Banknál vezetett fizetési számlájára téríti vissza kedvezményként. A visszatérítéshez az Ügyfél részéről külön megbízás nem szükséges, a visszatérítés a Bank erre szolgáló technikai számlaszámáról történik. A visszatérítésre legkésőbb az első törlesztőrészlet megfizetése előtti munkanapig kerül sor mindkét esetben. Szakaszos folyósítású ügyletek esetén az első szakaszt követő első törlesztőrészletének megfizetése előtti munkanapig kerül sor a díj visszatérítésére. Nem kaphat visszatérítést az a kártyabirtokos, akinek a hitelkártya számláján a promóciós időszak alatt bármikor 30 napot meghaladó fizetési késedelem mutatkozik; akinek a hitelkártyáján csalás gyanúja merült fel, vagy a hitelkártya számlája felmondás alatt van. További részletek a mindenkor hatályos GO hitelkártyához kapcsolódó használatösztönző akció hirdetményben.

3 2021. január 14-től befogadott hitelügyletek esetén
A Bank visszatéríti a Kölcsön és Zálogszerződés egyoldalú közjegyzői okiratba foglalásának hiteligénylő által megfizetett költségét ügyletenként maximum 40.000 forint erejéig minden benyújtott és jóváhagyott 5.000.000 Ft, vagy afölötti hitelösszegű igénylés esetén az alábbi feltételekkel, (kivéve az Otthonfelújítási kölcsön otthonteremtési kamattámogatással terméknél): A visszatérítés feltétele, hogy az ügyfél a közjegyzői okiratról készült számlát, vagy annak másolatát legkésőbb a kölcsön folyósításáig a Bank részére benyújtsa. A Bank a számlán, vagy annak másolatán szereplő összeget téríti vissza kedvezményként az Ügyfél Jóljáró csomagban igényelt hitelkártya számlájára. A visszatérítés további feltétele, hogy legkésőbb a kölcsön folyósításakor az Ügyfél jóváhagyott Jóljáró csomag igényléssel és megnyitott hitelkártya számlával rendelkezzen. Amennyiben az Ügyfél jelzálog alapú hitel igénylését követően benyújtott Jóljáró csomag igénylését a Bank elutasította, akkor a kedvezményt az Ügyfél Kölcsönszerződésében rögzített hiteltörlesztésre szolgáló, bármely típusú és kondíciójú MKB Banknál vezetett fizetési számlájára téríti vissza. A visszatérítéshez az Ügyfél részéről külön megbízás nem szükséges, a visszatérítés a Bank erre szolgáló technikai számlaszámáról történik. A visszatérítésre legkésőbb az első törlesztőrészlet megfizetése előtti munkanapig kerül sor mindkét esetben. Szakaszos folyósítású ügyletek esetén az első szakaszt követő első törlesztőrészletének megfizetése előtti munkanapig kerül sor a díj visszatérítésére. Nem kaphat visszatérítést az a kártyabirtokos, akinek a hitelkártya számláján a promóciós időszak alatt bármikor 30 napot meghaladó fizetési késedelem mutatkozik; akinek a hitelkártyáján csalás gyanúja merült fel, vagy a hitelkártya számlája felmondás alatt van. További részletek a mindenkor hatályos GO hitelkártyához kapcsolódó használatösztönző akció hirdetményben. Az akció forint alapú lakáshitelre (ingatlan vásárlásra, építésre, bővítésre, korszerűsítésre, felújításra), Enyhítő és Enyhítő 2 hitelre terjed ki.

4 Az MNB Összehasonlító oldalán minden Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt nyújtó bank ajánlatát megtekintheti.

Hasznos dokumentumok