Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár működésében. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

2022.07.15. 20:00 és 2022.07.17. 8:00 közt kiesések lehetnek az Azonnali Fizetési Rendszer működésében. 2022.07.17-én 02:00 és 04:00 közt az internetes fizetések esetén fennakadások fordulhatnak elő, ezért kérjük, internetes fizetéseiket ezen időszakon kívülre időzítsék. 2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, a NetBANKár Business és a PCBANKár 2022.06.24-én 22:00 és 23:00 között nem lesz elérhető, illetve az azonnali fizetési rendszer keretén belül történő jóváírásban és teljesítésben is késedelem várható. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy technikai probléma miatt az MKB NetBANKár és MKB Mobilalkalmazás átmenetileg nem elérhető. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük!

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár/ MKB Mobilalkalmazás és a PCBankár/ NetBANKár Business működésében leállásokat tapasztalhat 2022.07.12-én 22:00 és 2022.07.13 01:00 között. A karbantartás ideje alatt a kártyás tranzakciók bonyolítása is szünetel. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Kedves Ügyfelünk! Weboldalunkon a mai napon technikai problémák léptek fel, az oldalon található kereső és a hírek elérésében. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.07.19-én 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlával rendelkező ügyfeleink esetében a Babaváró hitelhez kapcsolódóan technikai okokból téves összeg került levonásra adminisztrációs díjként. A hiba kivizsgálása folyamatban van, amennyiben a levonás sikeres volt, a levont összeget természetesen a hiba elhárítását követően várhatóan 2022.09.12. 12:00-ig visszautaljuk az érintett ügyfeleknek. Megértését köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.06.30-án 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Technikai okokból az online fizetési tranzakciókat jóváhagyó push értesítés ugyan megérkezik az MKB Mobilalkalmazásban, azonban a jóváhagyás után nem zárul le a tranzakció. Az értesítés helyett a tranzakció jóváhagyásához online PIN kódjukat tudják használni. A hiba az MKB Mobil App (korábban BB) felhasználóit nem érinti.

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.06.26-án 01:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Fióki időpont kérés TeleBank
06 80 350 350
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok

Lakásfelújítás gördülékenyen?

Igényelje az MKB Banknál az állami kamattámogatott lakásfelújítási kölcsönt!

Otthonfelújítási kölcsön

2021.03.01-tól az MKB Banknál is igényelhető az Otthonfelújítási támogatás igénybevételét segítő kamattámogatott kölcsön, amely a lakásfelújítás tervezett munkáinak finanszírozását teszi lehetővé a támogatás igénylését és annak folyósítását megelőzően. A kölcsön igénybevételéhez a jogszabályi feltételeknek és a banki hitelképességi szabályoknak is meg kell felelni.

Melyek az Otthonfelújítási kamattámogatott kölcsön legfontosabb személyi és hitelképességi feltételei?

A támogatás ugyanazon igénylő által – együttes igénylők esetében is – csak egyetlen alkalommal vehető igénybe.
Feltétele, hogy az igénylő/együttes igénylők

 • saját, vér szerinti vagy örökbefogadott gyermeket neveljenek háztartásukban (vagy legalább a 12. terhességi hetet betöltött várandósságot igazoljanak) ÉS
 • legalább egy éve a felújítással érintett lakásban rendelkezzenek lakóhellyel, valamint
 • az igénylő vagy igénylők, valamint velük együtt élő kiskorú gyermekeik együttes tulajdoni hányada érje el legalább az 50%-ot.

Lakóhelynek a lakcímet igazoló hatósági igazolványon állandó lakóhelyként feltüntetett cím fogadható el, a tartózkodási hely címén lévő lakás felújítására a támogatás nem vehető igénybe.

Kizárólag nagykorú, cselekvőképes természetes személy lehet igénylő, aki

 • magyar állampolgár vagy a magyar állampolgárságról szóló törvény alapján magyar állampolgárnak tekintendő, vagy
 • külföldi állampolgár, aki a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény hatálya alá tartozó, a szabad mozgás és a három hónapot meghaladó tartózkodás jogát Magyarország területén gyakorolja.
 • legalább 1 éves összefüggő, maximum 30 napos megszakítással élő biztosítotti jogviszony igazolása (jelenleg hatályos magyar jogviszony kötelező, közös igénylés esetén elegendő a házastársak/életttársak egyikének benyújtania)
 • nem lehet a KHR rendszerben nyilvántartott, 1 éven belüli negatív tartozása egyik igénylőnek sem
 • nem lehet köztartozása a kölcsönügylet egyetlen szereplőjének sem

Jövedelemmel kapcsolatos elvárások:

Minimum összeg:

 • legalább a minimálbér havi összegét elérő jövedelem, ügylet szinten minimum 150.000 Ft
 • külföldi jövedelem esetén legalább 300.000 Ft-nak megfelelő EUR/GBP/CHF összeg, vagy 350.000 Ft-nak megfelelő egyéb devizanem (a külföldi munkaviszony elfogadására vonatkozó feltételekről érdeklődjön tanácsadóinknál)

Elfogadható munkaviszony típusok:

 • alkalmazottként legalább 6 hónapos munkaviszony a jelenlegi munkahelyen,
 • vállalkozóként legalább 1 teljes lezárt üzleti év (KATA vállalkozás esetén legalább 1 naptári év),
 • Őstermelői jövedelem,
 • Saját jogon járó nyugdíj, végleges, korbetöltött rokkant nyugdíj.

Elfogadhatóak a szociális jövedelemek is, de csak abban az esetben, ha a másik igénylő az elfogadható munkaviszony típusok valamelyikét tudja igazolni legalább az elvárt minimálbér összegében):

Melyek az Otthonfelújítási kamattámogatott kölcsön jellemzői?

A kölcsön összege, kondíciói:

 • 2- 6 millió forint igényelhető, ezen belül kizárólag a tervezett költségvetés összegére kérhető, szabad felhasználású rész nélkül
 • futamideje 10 év
 • a támogatott személy által fizetendő kamat a teljes futamidő alatt 3%, (Kondíciója és árazása megegyezik a 17/2016 (II.10.) Korm. rendeletben szabályozott Többgyermekes családok Otthonteremtési kamattámogatott kölcsönének paramétereivel.)

A kölcsön az Otthonfelújítási támogatás összegével díjmentesen előtörleszthető.

Az Otthonfelújítási támogatás meghatározott felújítási célokra igényelhető, ettől eltérő munkálatok finanszírozására nincs lehetőség. A részletes listát a kölcsönről készített Ügyféltájékoztató tartalmazza, és az 518/2020. (XI.25.) Korm. rendeletben is megtalálható. A tervezett munkálatokról költségvetést kell benyújtani az igényléshez.

Hogyan tudom a kölcsönt igényelni?

Az igénylés benyújtására bankfiókjainkban van lehetősége. Fiókhálózatunk listáját megtalálja honlapunkon, ahol időpontot is foglalhat az ön által kiválasztott bankfiókba.

Előzetes érdeklődés esetén Telebank szolgáltatásunk munkatársaitól is tájékozódhat a kölcsön paramétereiről, vagy igénybe vételének feltételeiről a 06 80 350 350-es telefonszámon. Jelzáloghitel oldalunkon visszahívást is kérhet, ebben az esetben kollégáink felhívják majd az ön által megjelölt időpontban.

Hogyan tudom az Otthonfelújítási támogatást igényelni?

A támogatás a felújítás befejezését követően a Magyar Államkincstárnál igényelhető az alábbi módokon:

 • Elektronikus úton ügyfélkapus bejelentkezést követően a SZÜF felületén (TULAJDON > Ingatlan menüpont alatt) elérhető elektronikus nyomtatvány („Kérelem gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatására”) kitöltésével, a szükséges adatok megadásával és az előírt dokumentumok, valamint nyilatkozatok becsatolásával.
 • A Kincstár honlapjáról – Főoldal > Lakossági ügyfelek > Otthonfelújítási támogatás >Kérelem benyújtásának nyomtatványai menüpontból letöltött és kitöltött kérelem, illetve nyilatkozatok eredeti példányai, valamint ez előírt dokumentumok másolatainak postai úton történő megküldésével (cím: Magyar Államkincstár, 1938 Budapest).
 • Személyesen bármely kormányablakban a Kincstár honlapjáról letöltött és kitöltött kérelem, illetve nyilatkozatok eredeti példányai, valamint ez előírt dokumentumok másolatainak leadásával.

Az elektronikusan kitölthető és a papír alapon benyújtható formanyomtatványok a Kincstár honlapján (http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/kerelem-benyujtasanak-nyomtatvanyai) elérhetőek.

Hogyan történik a támogatás betörlesztése a hitelembe?

A támogatás megigénylését követően, ha a Kincstár az igénylő támogatásra való jogosultságát megállapítja, támogatói okiratot állít ki, majd ezt követően követően a támogatás összegét az otthonfelújítási kölcsönt nyújtó hitelintézet belföldi fizetési számlájára folyósítja az igénylő javára történő előtörlesztés érdekében. A bank az otthonfelújítási támogatást 4 naptári napon belül egy összegben, előtörlesztésként jóváírja a támogatott személy hitelszámláján, majd ezt kövezően, a jóváírást követő 10 naptári napon belül a hitelintézet változatlan futamidő mellett a támogatott személy havi törlesztőrészleteit újraszámolja és arról értesítő levelet küld.

A támogatás betörlesztésse díjmentes, bármely más forrásból származó előtörlesztés esetén a Lakosság / Díjhirdetmény lakossági ügyfelek részére - lakossági jelzáloghitelek című hirdetményben meghatározott mértékű díjat kell megfizetni.

Reprezentatív példa az Otthonfelújítási támogatáshoz igénybe vett kamattámogatott jelzáloghitelre: 5.000.000 Ft hitelösszeg, 3,00%-os kamat és 48.322 Ft havi törlesztővel a visszafizetendő teljes összeg 5.798.598 Ft, a hitel teljes díja, ideértve az annak részét képező díjat, jutalékot, költséget és adót 798.598 Ft, a kamat típusa változó (5 éves kamatperiódus), a THM: 3,10%, a törlesztőrészletek száma 120.

Teljes hiteldíj mutató (THM) meghatározása az aktuális általános, illetve a teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Kormányrendeletben meghatározott feltételek szerint került megállapításra, ugyanakkor nem tartalmazza a fedezetül szolgáló ingatlanra vonatkozóan kötendő vagyonbiztosítás díját. A hitel igényléséhez a fedezeti ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás és MKB Bankos fizetési számla megléte vagy megkötése szükséges, valamint a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra jelzálog kerül bejegyzésre. A feltételek változása esetén a THM mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A kalkuláció eredményei kizárólag figyelemfelkeltés céljára szolgálnak, és nem minősülnek a Ptk. 6:64. §-a szerinti ajánlattételnek. A bank a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja. Az aktuális feltételeket és kondíciókat a Bank mindenkor hatályos KAMATHIRDETMÉNY LAKOSSÁGI ÜGYFELEK RÉSZÉRE LAKOSSÁGI JELZÁLOGHITELEK elnevezésű hirdetmény tartalmazza.

Az Otthonfelújítási Támogatás és az Otthonfelújítási Kölcsön Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek esetén az első kamatperiódusra vonatkozó árazást a Hirdetmény tartalmazza. A Bank az ügyleti kamat mértékét kizárólag a Magyar Nemzeti Bank honlapján közzétett, 5 éves kamatperiódus esetén H3K5, 10 éves kamatperiódus esetén H3K10 számú kamatváltoztatási mutató alapján változtathatja az egyes kamatperiódusok lejártával.

THM* Lakáshitelek, Enyhítő hitel, Enyhítő hitel 2 Belső esetén:

 • 5 éves kamatperiódussal: 10,20% - 12,59%
 • 10 éves kamatperiódussal: 8,47% - 10,81%

THM Szabad felhasználású hitelek, Adósságrendező hitel, Enyhítő 2 hitel Külső esetén:

 • 5 éves kamatperiódussal: 11,29% - 13,63%
 • 10 éves kamatperiódussal: 9,55% - 11,84%

THM végig fix kamatozású lakáshitel esetén:

 • 3 és 12 millió Ft között: 9,45%-9,52%
 • 12 millió Ft-tól: 8,61%-8,64%

THM végig fix kamatozású szabad felhasználású hitel esetén:

 • 3 és 12 millió Ft között: 10,65%
 • 12 millió Ft-tól: 9,87%

* A teljes hiteldíj mutató (THM) meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM 5 millió forintra, 20 éves futamidejű hitelekre vonatkozik. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra zálogjog kerül bejegyzésre. Az Adósnak rendelkeznie kell az ingatlanra vonatkozó lakásbiztosítással és a banknál vezetett fizetési számlával. A kalkuláció eredményei kizárólag figyelemfelkeltés céljára szolgálnak, és nem minősülnek a Ptk. 6:64.§-a szerinti ajánlattételnek. A bank a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja.