Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár működésében. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

2022.07.15. 20:00 és 2022.07.17. 8:00 közt kiesések lehetnek az Azonnali Fizetési Rendszer működésében. 2022.07.17-én 02:00 és 04:00 közt az internetes fizetések esetén fennakadások fordulhatnak elő, ezért kérjük, internetes fizetéseiket ezen időszakon kívülre időzítsék. 2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, a NetBANKár Business és a PCBANKár 2022.06.24-én 22:00 és 23:00 között nem lesz elérhető, illetve az azonnali fizetési rendszer keretén belül történő jóváírásban és teljesítésben is késedelem várható. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy technikai probléma miatt az MKB NetBANKár és MKB Mobilalkalmazás átmenetileg nem elérhető. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük!

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár/ MKB Mobilalkalmazás és a PCBankár/ NetBANKár Business működésében leállásokat tapasztalhat 2022.07.12-én 22:00 és 2022.07.13 01:00 között. A karbantartás ideje alatt a kártyás tranzakciók bonyolítása is szünetel. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Kedves Ügyfelünk! Weboldalunkon a mai napon technikai problémák léptek fel, az oldalon található kereső és a hírek elérésében. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.07.19-én 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlával rendelkező ügyfeleink esetében a Babaváró hitelhez kapcsolódóan technikai okokból téves összeg került levonásra adminisztrációs díjként. A hiba kivizsgálása folyamatban van, amennyiben a levonás sikeres volt, a levont összeget természetesen a hiba elhárítását követően várhatóan 2022.09.12. 12:00-ig visszautaljuk az érintett ügyfeleknek. Megértését köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.06.30-án 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Technikai okokból az online fizetési tranzakciókat jóváhagyó push értesítés ugyan megérkezik az MKB Mobilalkalmazásban, azonban a jóváhagyás után nem zárul le a tranzakció. Az értesítés helyett a tranzakció jóváhagyásához online PIN kódjukat tudják használni. A hiba az MKB Mobil App (korábban BB) felhasználóit nem érinti.

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.06.26-án 01:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Fióki időpont kérés TeleBank
06 80 350 350
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok

Zöld utat kapni lakáscéljai megvalósításához?

NHP ZÖLD OTTHON LAKÁSHITELLEL LEHETSÉGES!

KAMAT: 2,5%
THM: 2,59-2,61%

2022. április 5-től az NHP Zöld Otthon Lakáshitelek, valamint az Otthonteremtési kamattámogatással igényelhető NHP Zöld Otthon Lakáshitelek („zöld” 0%-os OTK kölcsön) értékesítését felfüggesztjük.

Tisztelt Ügyfeleink!

Az MNB NHP Zöld Otthon Program keretében igényelhető lakáshitelekhez a Magyar Nemzeti Bank (részletes programfeltételekről itt olvashat) 200 milliárd forint keretösszeget biztosít. A hitelösszeg biztosításához aláírt kölcsönszerződésre van szükség, amely alapján az MNB a keretből a kölcsönösszeget rendelkezésre bocsátja. A keretösszeg kimerülése esetén a Bank nem tudja biztosítani ügyfeleinek az MNB NHP Zöld Otthon Lakáshitelt, ebben az esetben a Bank egyéb lakáshitelt tud nyújtani. Bővebb információt itt talál.

MKB Bank NHP Zöld Otthon Lakáshitel

A termék az MNB által meghatározott feltételeknek megfelelő „NHP Zöld Otthon Program” keretében nyújtott lakáshitel.

1. Milyen célra használhatom az NHP Zöld Otthon Program hitelt?

Az NHP ZOP kizárólag energiahatékony, 90kWh/m2/év primer energiaigényű, és legalább „BB” energetikai besorolású, Magyarország területén lévő

 • új lakóház/lakás vásárlására,
 • új lakóház/lakás építésére fordítható.

2. Melyek a hitel legfontosabb jellemzői?

 • Igényelhető hitelösszeg: 2.000.000 Ft - 70.000.0001 Ft
 • Futamidő: 5 - 25 év
 • Devizanem: forint
 • Rendelkezésre tartási idő: a szerződés aláírásától számítva legfeljebb 3 év, szakaszos folyósítás esetén legfeljebb 4 év (az első szakasz lehívására maximum 3 év áll rendelkezésre).
 • Kamatperiódusok hossza: futamidő végéig fix kamatozás.

Az NHP Zöld Otthon Lakáshitellel együtt bankunknál is igényelhető a 0%-os Otthonteremtési kamattámogatott kölcsön, de ebben az esetben a két hitelösszeg együttesen maximum 70 millió forint lehet.

3. Milyen kamattal vehető igénybe a hitel?

A kamat mértékét a Kamathirdetmény lakossági ügyfelek részére lakossági jelzáloghitelek elnevezésű hatályos hirdetményben találja. Az ügyleti kamat a futamidő végéig rögzített (fix), mértéke nem haladhatja meg a 2,5%-ot.

4. A kölcsön jellemzői2:

Az igénylő:

 • Cselekvőképes természetes személy
 • A kölcsönigény benyújtásakor 18-70 év közötti (a jövedelemmel bevont szereplő igényléskor minimum 21 éves)
 • A hitel lejáratakor nem tölti be a 75. életévét
 • Adósként nem szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) negatív tartalmú információval.
 • Adósként, vagy adóstársként nem áll a természetes személyek adósságrendezéséről szóló 2015. évi CV. törvény szerinti eljárás hatálya alatt, ilyen eljárást nem kezdeményezett és ezen feltételeknek az adóstárs is megfelel.
 • A kölcsönigénylés időpontját megelőző 3 hónapra vonatkozóan rendszeres jövedelmet igazol, egyazon munkahelyen. Egyedüli igénylőként jövedelme havi összege eléri a nettó 150.000 Ft-ot. Adóstárs esetén együttes havi jövedelem eléri a nettó 150.000 Ft-ot, személyenként legalább a minimálbér összegét.
 • Alkalmazott esetén 6 hónapja folyamatosan fennálló munkaviszonyt igazol, ebből legalább 3 hónapot a jelenlegi munkahelyen, lejárt próbaidővel, ha azt megelőzően legalább 1 évet eltöltött az előző munkahelyén.
 • A kölcsöncélt igazolja.
 • A kölcsöncéllal érintett ingatlannak (leendő) tulajdonosa.
 • A fedezetként felajánlott ingatlan:
  • családi ház, vagy
  • társasházban, vagy lakásszövetkezeti lakóépületben lévő lakás, vagy
  • garázs (kizárólag a célingatlanhoz kapcsolódva azonos helyrajzi számon, vagy társasház esetén ugyanazon a telken/udvaron/épületben a lakóingatlan vásárlásával/építésével egy időben igényelve).
 • A ZOP hitelezési folyamatában az adásvételi előszerződés nem elegendő a Lakáshitel Szerződés megkötéséhez, a bírálatra kizárólag megkötött adásvételi szerződés esetén van lehetőség.
 • Rendelkezik a fedezetként felajánlott ingatlanra kiterjedő vagyonbiztosítással, vagy megköti a biztosítást (bármely szolgáltatónál).
 • Fizetési számlát, vagy lakossági bankszámlát vezet (vagy nyit) az MKB Banknál.

5. Mi a hitel biztosítéka?

 • A hitel biztosítéka az NHP Zöld Otthon Lakáshitel feltételeinek megfelelő lakóingatlanra
 • alapított, az MKB Bank javára bejegyzett:
  • önálló zálogjog
  • elidegenítési és terhelési tilalom.
 • Az MKB Bank a fenti biztosítékok ingatlan-nyilvántartásba való bejegyzését teljes körűen intézi, és csak a jogszabályban meghatározott költségeket számítja fel. Fedezetként csak olyan ingatlan fogadható el, ami:
  • per-, teher- és igénymentes, és
  • a jelzálogjog valamint az elidegenítési és terhelési tilalom ingatlan-nyilvántartási bejegyzésének nincs jogi akadálya.

A jelzálogjog és az elidegenítési és terhelési tilalom a hitel teljes futamideje alatt terheli a célingatlant, annak cseréjére illetve kivonására nincs lehetőség.

6. Szükséges az ingatlan értékbecslése?

Minden esetben szükséges a fedezetként felajánlott ingatlan értékbecslése, melyet az MKB Bank által megbízott független értékbecslő végez. A kölcsön összege nem haladhatja meg az értékbecslés során megállapított hitelbiztosítéki érték 100%-át (a hitelbiztosítéki érték nem azonos a forgalmi értékkel!).

7. Hogy működik az ajánlatkérés?

 • Ajánlatot a bankfiókban, vagy a hitelközvetítőjénél kérhet.
 • A hiteligényléshez szükséges dokumentumokat az Ön részére átadott ellenőrző listában találja. Gyűjtse ezeket össze, majd adja át a bankfiókban az ügyintézőnek, vagy a hitelközvetítőjének (aki továbbítja a bankfiókba)! A hiteligény befogadása a dokumentumok bankfiókba történő hiánytalan megérkezésének napja.
 • Befogadáskor az MKB Bank egy visszavonhatatlan ajánlatot ad át Önnek, amely legfeljebb 90 napig jelent kötelezettséget bankunk részéről. Az ajánlat a kölcsönszerződés tervezet átvételétől számított 15 napig érvényes.
 • Az MKB Bank a kölcsönszerződést (a számlavezetési díjtól és a vagyonbiztosítás díjtól eltekintve) a befogadáskor érvényes feltételekkel, vagy Önre nézve annál kedvezőbb THM feltételekkel köti meg. A szerződéskötés feltételeit a Termékismertető 6. pontja alatt találja.

8. Hogy történik a hitel folyósítása?

A folyósítás általános feltételeit a Termékismertető 7. pontja alatt találja. A folyósítási határidő a folyósítási feltételek adós általi maradéktalan teljesítését követően számított 2 munkanap, amelytől bankunk csak az Ön írásbeli kérelme alapján térhet el.

 • Vásárlási hitel esetén az adásvételi szerződésben megjelölt számlaszámra,
 • Építési hitel esetén az adós MKB Banknál vezetett fizetési számlájára kerül átutalásra a hitelösszeg.

9. Hogy működik a hitel törlesztése?

 • A törlesztés módja havonta egyenlő részletekben, annuitásos módon történik, amely teljesíthető:
  • az adós (főigénylő) MKB Banknál vezetett fizetésiszámlájáról, vagy
  • ha a folyósítás az adott hónap 15-én, vagy azt követően történik -> a folyósítást követő második hónap 10. napján
 • Az első törlesztési kötelezettség esedékessége:
  • ha a folyósítás az adott hónap 15. napja előtt történik -> a folyósítást követő hónap 10. napján
  • ha a folyósítás az adott hónap 15-én, vagy azt követően történik -> a folyósítást követő második hónap 10. napján
 • A továbbiakban minden hónap 10. napján esedékes a törlesztés. Ha a hónap 10. napja nem munkanap, akkor az azt követő első munkanapon kell törleszteni.

10. Előtörleszthető-e a hitel?

Igen, előtörlesztési igényét írásban kell jeleznie az MKB Bank felé. A teljes vagy részleges előtörlesztési díj az előtörlesztett összeg 1%-a, legfeljebb 30.000 Ft. Lakástakarék pénztárból törénő előtörlesztés esetén díjat nem számítunk fel.

11. Milyen ügyintézési határidők várhatók a hitelügyintézés során?

 • Hiteligénye az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15, új lakás építése esetén 25 munka napon belül kerül elbírálásra. Amennyiben az NHP ZOP keretében folyósított Lakáshitelhez OTK-támogatás is kapcsolódik, a hitelbírálati határidő vásárlás esetén további 5 munkanappal, építés esetén 15 munkanappal meghosszabbodik.
 • A folyósítás a folyósítási feltételek teljesítését követő 2 munkanapon belül történik meg, de ettől eltérő időpontban is kérheti azt.
 • Ha Ön a kölcsönszerződésben foglalt valamennyi fizetési kötelezettségét teljesítette, vagy hitelét teljesen előtörlesztette, a jelzálogjog törlési engedély a teljes tartozás hitelszámlán történő jóváírásától számított 7 munkanapon belül kerül kiállításra.

12. Milyen egyéb szolgáltatást vehető igénybe a hitelfelvétel során?

Kockázati életbiztosítást és hitelfedezeti biztosítást is igényelhet jelzáloghitele mellé, a részleteket az alábbi linkeken találja: Kockázati életbiztosítás, Hitelfedezeti biztosítás.

13. Milyen díjak, költségek merülhetnek fel a hitel folyósításáig?

A hitelfelvétel során felmerülő díjakat és költségeket az alábbi reprezentatív példa mutatja be.

REPREZENTATÍV PÉLDA
A hitelfelvétel célja Új lakás vásárlása / építése
A hitel teljes összege 5.000.000 Ft
Futamidő 240 hónap
Kamatozás módja Futamidő végéig fix
Törlesztőrészletek száma 240 db
Hitelfelvételkor fizetendő összes díj és költség
folyósítási díj nem kerül felszámításra3
tulajdoni lap másolatának lekérési díja* a bank átvállalja ennek megfizetését3
térképmásolat lekérési díja* a bank átvállalja ennek megfizetését3
jelzálog bejegyzés díja* 12.600 Ft
értékbecslés díja* visszatérítésre kerül4
közjegyzői díj** 75.120 Ft (50.000 Ft visszatérítésre kerül) 5
A hitel teljes díja 1.363.442 Ft
A teljes visszafizetendő összeg 6.363.442 Ft
Havi törlesztőrészlet 26.515 Ft
Induló ügyleti kamat 2,5%
THM*** 2,63%
REPREZENTATÍV PÉLDA
A hitelfelvétel célja
Új lakás vásárlása / építése
REPREZENTATÍV PÉLDA
A hitel teljes összege
5.000.000 Ft
REPREZENTATÍV PÉLDA
Futamidő
240 hónap
REPREZENTATÍV PÉLDA
Kamatozás módja
Futamidő végéig fix
REPREZENTATÍV PÉLDA
Törlesztőrészletek száma
240 db
REPREZENTATÍV PÉLDA
Hitelfelvételkor fizetendő összes díj és költség
REPREZENTATÍV PÉLDA
folyósítási díj
nem kerül felszámításra3
REPREZENTATÍV PÉLDA
tulajdoni lap másolatának lekérési díja*
a bank átvállalja ennek megfizetését3
REPREZENTATÍV PÉLDA
térképmásolat lekérési díja*
a bank átvállalja ennek megfizetését3
REPREZENTATÍV PÉLDA
jelzálog bejegyzés díja*
12.600 Ft
REPREZENTATÍV PÉLDA
értékbecslés díja*
visszatérítésre kerül4
REPREZENTATÍV PÉLDA
közjegyzői díj**
75.120 Ft (50.000 Ft visszatérítésre kerül) 5
REPREZENTATÍV PÉLDA
REPREZENTATÍV PÉLDA
A hitel teljes díja
1.363.442 Ft
REPREZENTATÍV PÉLDA
A teljes visszafizetendő összeg
6.363.442 Ft
REPREZENTATÍV PÉLDA
Havi törlesztőrészlet
26.515 Ft
REPREZENTATÍV PÉLDA
Induló ügyleti kamat
2,5%
REPREZENTATÍV PÉLDA
THM***
2,63%
A hitelfelvétel célja Új lakóház építése
A hitel teljes összege 5.000.000 Ft
Futamidő 240 hónap
Kamatozás módja Futamidő végéig fix
Törlesztőrészletek száma 240 db
Hitelfelvételkor fizetendő összes díj és költség
folyósítási díj nem kerül felszámításra3
tulajdoni lap másolatának lekérési díja* a bank átvállalja ennek megfizetését3
térképmásolat lekérési díja* a bank átvállalja ennek megfizetését3
jelzálog bejegyzés díja* 12.600 Ft
értékbecslés díja* visszatérítésre kerül4
helyszíni szemle díja (2 db) 31.750 Ft
közjegyzői díj**3 75.120 Ft (50.000 Ft visszatérítésre kerül) 5
A hitel teljes díja 1.363.442 Ft
A teljes visszafizetendő összeg 6.363.442 Ft
Havi törlesztőrészlet 26.514 Ft
Ügyleti kamat 2,5 %
THM szakaszos folyósítás esetén*** 2,61 %
A hitelfelvétel célja
A hitel teljes összege
Új lakóház építése
5.000.000 Ft
A hitelfelvétel célja
Futamidő
Új lakóház építése
240 hónap
A hitelfelvétel célja
Kamatozás módja
Új lakóház építése
Futamidő végéig fix
A hitelfelvétel célja
Törlesztőrészletek száma
Új lakóház építése
240 db
A hitelfelvétel célja
Hitelfelvételkor fizetendő összes díj és költség
Új lakóház építése
A hitelfelvétel célja
folyósítási díj
Új lakóház építése
nem kerül felszámításra3
A hitelfelvétel célja
tulajdoni lap másolatának lekérési díja*
Új lakóház építése
a bank átvállalja ennek megfizetését3
A hitelfelvétel célja
térképmásolat lekérési díja*
Új lakóház építése
a bank átvállalja ennek megfizetését3
A hitelfelvétel célja
jelzálog bejegyzés díja*
Új lakóház építése
12.600 Ft
A hitelfelvétel célja
értékbecslés díja*
Új lakóház építése
visszatérítésre kerül4
A hitelfelvétel célja
helyszíni szemle díja (2 db)
Új lakóház építése
31.750 Ft
A hitelfelvétel célja
közjegyzői díj**3
Új lakóház építése
75.120 Ft (50.000 Ft visszatérítésre kerül) 5
A hitelfelvétel célja
Új lakóház építése
A hitelfelvétel célja
A hitel teljes díja
Új lakóház építése
1.363.442 Ft
A hitelfelvétel célja
A teljes visszafizetendő összeg
Új lakóház építése
6.363.442 Ft
A hitelfelvétel célja
Havi törlesztőrészlet
Új lakóház építése
26.514 Ft
A hitelfelvétel célja
Ügyleti kamat
Új lakóház építése
2,5 %
A hitelfelvétel célja
THM szakaszos folyósítás esetén***
Új lakóház építése
2,61 %

A díjvisszatérítés feltétele, hogy a főigénylő legkésőbb a szerződéskötéskor Jóljáró csomagot igényeljen. A díjak visszatérítése a Jóljáró cso-magban igényelt hitelkártya számlán kerül jóváírásra. Részletek a Lakosság/Díjhirdetmény lakossági ügyfelek részére – lakossági jelzáloghitelek című hirdetményben.

*A hitelező érdekkörén kívül felmerülő költségek

** A jogszabályi előírások alapján számított munkadíj és költségtérítés összegének középértéke alapján egyoldalú közjegyzői okiratba foglalt 20 oldalas kölcsön- és zálogszerződésre számolt reprezentatív példa. A közjegyzői díj pontos mértéke a közjegyzői díjszabásról szóló 22/2018. (VIII. 23.) IM rendelet alapján kerül a közjegyző által meghatározásra.

*** THM (Teljes hiteldíj mutató): A THM érték meghatározása az aktuális általános, illetve a teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Kormányrendeletben meghatározott feltételek szerint került megállapításra, ugyanakkor nem tartalmazza a fedezetül szolgáló ingatlanra vonatkozóan kötendő vagyonbiztosítás díját. A hitel igényléséhez a fedezeti ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás és MKB Bankos fizetési számla megléte vagy megkötése szükséges, valamint a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra önálló zálogjog kerül bejegyzésre. A feltételek változása esetén a THM mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A kalkuláció eredményei kizárólag figyelemfelkeltés céljára szolgálnak, és nem minősülnek a Ptk. 6:64.§-a szerinti ajánlattételnek. A bank a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja.

14. Milyen egyéb díjakkal számolhatok?

14.1. A folyósításig felmerülő díjak és költségek

 • Vagyonbiztosítás díja: a becsült éves díj a biztosított kockázati körtől és az ingatlan jellegétől függ, de átlagosan a biztosított vagyon értékének 3,5 ezreléke.
 • Jelzálogtörlési díj: megegyezik a mindenkor hatályos földhivatali igazgatási szolgáltatási díjjal, jelenleg 6.600 Ft.
 • Kölcsönösszeg átutalásának díja: a kölcsönösszeg átutalásának díja teljesítési számlaszámonként maximum 31.000 Ft. A díj akkor kerül felszámításra, ha az MKB Banknál vezetett törlesztési számlájáról:
  • az eladó(k) adásvételi szerződésben megadott bankszámlájára, vagy
  • ügyvédi letéti számlára, vagy
  • hitelkiváltás esetén a kiváltandó hitelt nyújtó bank által megadott számlaszámra, vagy
  • Építési hitel esetén az adós MKB Banknál vezetett fizetési számlájára történik átutalás.

14.2. Opcionálisan igénybe vehető szolgáltatások esetén:

 • Életbiztosítás díja: mértéke függ a biztosított életkorától, és a választott biztosítási csomagtól.
 • Hitelfedezeti biztosítás díja: a pontos feltételeket a biztosítási terméktájékoztató és feltételek tartalmazza. A biztosítás (a választott csomagtól függően) haláleset, egészségkárosodás, keresőképtelenség és munkanélküliség esetén biztosítja a fennálló tartozás megfizetését, vagy a fizetési nehézséggel érintett időszak áthidalását.
 • Előtörlesztési díj: a 10. pont szerint

14.3. Szerződésszegéshez, szerződésmódosításhoz kapcsolódó díjak

Az NHP ZOP Lakáshitel Szerződés feltételeinek nem teljesítése esetén büntető jellegű kamat, késedelmi kamat, valamint egyéb, kizárólag szerződésszegéshez kapcsolódó díj és költség hirdetmény szerint felszámítható az adós terhére.

A futamidő alatt az Adós által kezdeményezett szerződésmódosítással (ideértve a fedezetmódosítást is) kapcsolatban felmerülő mindenkori kondíciós lista szerinti díj felszámításra kerülhet.

15. Hol találom a további részleteket?

További részleteket a Termékismertetőben és a hatályos Hirdetményben talál, illetve érdeklődjön a bankfiókainkban, vagy a hitelközvetítőknél!


1 Az MKB Bank úgy határozza meg a kölcsön lehetséges maximális összegét, hogy betartja a jövedelemarányos törlesztőrészletet és a hitelfedezeti arányokat szabályozó 32/2014. (IX.10.) MNB rendelet korlátait. Ha az igényelt kölcsön összege meghaladja a maximális értéket, további ingatlan bevonására lehet szükség.

2 A tájékoztatás nem teljeskörű, részletekért keresse bankfiókjainkat, vagy hívja Ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es telefonszámon.

3 A hatályos Lakosság / Díjhirdetmény lakossági ügyfelek részére - lakossági jelzáloghitelek megnevezésű hirdetmény szerint.

4 A díjvisszatérítés feltétele, hogy a főigénylő legkésőbb a szerződéskötéskor Jóljáró csomagot igényeljen. A díjak visszatérítése a Jóljáró csomagban igényelt hitelkártya számlán kerül jóváírásra. Részletek a Lakosság/Díjhirdetmény lakossági ügyfelek részére – lakossági jelzáloghitelek című hirdetményben. Az értékbecslés díja lakás esetén 38.100 Ft/ingatlan, családi ház esetén 44.450 Ft/ingatlan. Több lakóingatlan fedezetbe vonása esetén minden lakóingatlanra megfizetett értékbecslés díját megtérítjük (maximum 3 db ingatlan tartozhat az ügylethez).

5 A díjvisszatérítés feltétele, hogy a főigénylő legkésőbb a szerződéskötéskor Jóljáró csomagot igényeljen. A díjak visszatérítése a Jóljáró csomagban igényelt hitelkártya számlán kerül jóváírásra. Részletek a Lakosság/Díjhirdetmény lakossági ügyfelek részére – lakossági jelzáloghitelek című hirdetményben. A visszatérítés mértéke maximum 50.000 Ft minden folyósításra került NHP Zöld Otthon Lakáshitel igénylés esetén.