MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

Nyugdíjpénztári kölcsön

Nyugdíjpénztári kölcsön

Önkéntes nyugdíjpénztári tagként Ön a 10 éves várakozási idő letelte, illetve a nyugdíjkorhatár elérése után az egyéni számláján lévő összeg 50%-át felhasználhatja hitelfedezetként. Termékünknek az a lényege, hogy a kölcsön biztosítékául elfogadjuk az Ön nyugdíjpénztári megtakarítását.

 

Az MKB Nyugdíjpénztári kölcsön jelenleg az MKB Nyugdíjpénztár önkéntes ágának tagjai, valamint a HONVÉD önkéntes nyugdíjpénztári tagok számára érhető el az MKB Bank MKB Nyugdíjpénztárral, valamint a HONVÉD Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztárral kötött stratégiai partnerkapcsolatának keretében.

 

Mit kínálunk?

Rugalmas és kedvező lehetőséget,Gyors és egyszerű igénylési folyamatot, kényelmes ügyintézést

Főbb előnyök

  • Kedvező kamatozás és díjak
  • Forintban igényelhető
  • Szabadon felhasználható
  • A kölcsön biztosítékául elfogadjuk az Ön nyugdíjpénztári megtakarítását
  • Nyugdíjpénztári megtakarítása továbbra is megmarad, tovább gyarapodik

Ha Ön tagja MKB Nyugdíjpénztárnak vagy a HONVÉD Önkéntes Nyugdíjpénztárnak, kedvezményes kölcsönre jogosult.

A kölcsön bármilyen célra felhasználható, legyen szó akár otthonának berendezéséről, utazásról, komolyabb értékű fogyasztási cikk vásárlásáról vagy családi eseményről. Sőt, akár önerőként is felhasználhatja lakás vásárlásakor, lakáshitel igénylésekor.

Figyelmébe ajánljuk az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ iránymutatásait, melyek a banki hiteltermékekkel kapcsolatos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat tartalmaznak.

Kölcsön összege

A Nyugdíjpénztári kölcsön minimum összege 300 000 Ft, maximuma a nyugdíjpénztári megtakarítás nagyságától függ. A kölcsön futamideje az Ön választása szerint akár 10 év is lehet.

Futamidő

A kölcsön futamideje minimum 1 év, valamint az Ön választása szerint akár 10 év is lehet.

Kamatozás

Kamatperiódus: 3 év

Amennyiben a futamidő 36 hónapnál rövidebb a kamat fix.

Amennyiben a futamidő 36 hónapnál hosszabb, a kamat változó. A Bank jogosult a kamatot a vonatkozó jogszabály rendelkezései szerint alkalmazott kamatváltoztatási mutató alapján egyoldalúan módosítani. A Bank H5K kamatváltoztatási mutatót alkalmazza.

Az alkalmazott kamatváltoztatási mutatót a Magyar Nemzeti Bank indokolt esetben módosíthatja, amelyet az MNB honlapján tud figyelemmel követni. (Kamatváltoztatási mutató)

THM*: 6,8%

*A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembe vételével történt a szerződéskötés napjával azonos naptári napokra eső elszámolási napok alapul vételével, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A Bank a THM számításánál figyelembe vett törlesztőrészlet összegének meghatározása során 30 napos naptári hónapokkal számolt. A THM aktuális mértékét a Lakossági hiteltermékek Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értékek táblázata tartalmazza.

A kölcsön törlesztése:

Havonta - a kamatperióduson belül - azonos összegű törlesztőrészletekben, amely magában foglalja a tőke, a kamat és a kezelési költség összegét;

A kölcsönt az MKB-nál vezetett bankszámlájára folyósítjuk.

Mit hozzon magával az ügyintézéshez?

  • Személyi adatait igazoló okmányokat;
  • Az önkéntes nyugdíjpénztári azonosító számát;
  • A nyugdíj megállapítását igazoló határozatot, ha a törvény szerint Ön nem éri el a nyugdíjkorhatárt (nem szükséges, ha a 10 év várakozási idő letelt);
  • Valamint rendszeres jövedelme igazolására szolgáló dokumentumokat (az igazolható jövedelmek listáját és az igazolásra szolgáló dokumentumokat a Nyugdíjpénztári kölcsön ügyféltájékoztató dokumentum tartalmazza)

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Tisztelt ügyfeleinket, hogy az MKB Bank minden lakossági hiteltermék benyújtása esetén standard hitelbírálatot alkalmaz, az egyes termékek igénybe vételére vonatkozó feltételek alapján, a meghatározott dokumentáció benyújtásával.

Ha Önnek 300 000 Ft-nál kisebb összegre van szüksége, az MKB Folyószámlahitelt vagy Hitelkártyáinkat ajánljuk figyelmébe.