MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás
Lakossági

Családi Otthonteremtési Kedvezmény - CSOK Plusz

A Magyar Bankholding stratégiájának megfelelően 2022. március 31-én megvalósul a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank hármas fúziójának első lépése: a Budapest Bank beolvad az MKB Bankba. Az egyesülést követően ügyfeleink megújított ügyfélkiszolgálással találkozhatnak a lakossági hitelezés vonatkozásában az MKB Bank fiókjaiban.
A fúziós folyamatok elősegítése érdekében az MKB Bankban eddig elérhető ingatlanfedezetű hiteltermékek értékesítése 2022. március 5-től kivezetésre kerülnek, mert elkezdődik az új hitelezési folyamat bevezetése, amely a két bank egyesülése után hatékonyan fogja kiszolgálni ügyfeleinket. Új hitelkérelem befogadására a harmonizált termékpaletta 2022. április 1-jét követő bevezetésétől lesz lehetőség. Ugyanakkor a Magyar Bankholding másik két tagbankja az átmeneti időszakban is biztosítja az eddigi finanszírozási megoldásokat valamennyi hiteligénylő ügyfél részére.
Személyi kölcsön esetén a hiteltermékek 2022. március 30. napjáig igényelhetők a megszokott módon (fiókhálózatban és online egyaránt).

Családi Otthonteremtési Kedvezmény - CSOK Plusz

A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

A kedvezmény lehetőséget ad a legalább 3 gyermekes (ideértve a meglévő és vállalt gyermekeket is) családok részére 10 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatás igénylésére új lakás vásárlása vagy építése céljából.

A MAGYAR REFORMOK MŰKÖDNEK!

A 3 vagy több gyermekes új lakást építőkre vagy vásárlókra vonatkozóan, Bankunk elnevezése szerint Családi Otthonteremtési Kedvezmény Plusz (a továbbiakban: CSOK Plusz) vehető igénybe.

A CSOK Plusz igénybe vehető

  • 2008. július 1-jén vagy azt követően kiadott használatba vételi engedéllyel, vagy használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal vagy az egyszerű bejelentéshez kötött épület felépítésének megtörténtéről szóló hatósági bizonyítvánnyal rendelkező új lakás vételára megfizetésének finanszírozására, valamint
  • 2008. július 1-jén vagy azt követően kiadott építési engedéllyel vagy az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység bejelentésének megtörténtét az építésügyi hatóság által kiállított igazoló dokumentummal rendelkező új lakás építésének finanszírozására.

A CSOK Plusz-t életkortól függetlenül nagykorú személy a terhesség 12. hetét követően a magzat / ikermagzat, már meglévő gyermek(ek) után, amennyiben legfeljebb 3 gyermeket nevel, illetve fiatal házaspárok (akik közül legalább az egyik fél nem töltötte be a 40. életévét) legalább 3 gyermek vállalása esetén vehetik igénybe.

A CSOK Plusz összege

Új lakást építőkre vagy vásárlókra vonatkozóan 10.000.000 Ft, amennyiben a családok otthonteremtési kedvezménye iránti kérelmet benyújtó támogatott személy

  • legalább 3 gyermeket nevel, vagy
  • a fiatal, gyermektelen házaspár legfeljebb 3 gyermek születését vállalja, vagy
  • az egy meglévő gyermeket nevelő fiatal házaspár további két gyermek születését vállalja, vagy
  • a két meglévő gyermeket nevelő fiatal házaspár további egy gyermek születését vállalja.

A CSOK Plusz esetén, ha a támogatott személy korábban az egyéb lakáscélú állami támogatásokról szóló jogszabályok szerint igénybe vett vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatást vagy azt megelőlegező kölcsönt, a már igénybe vett összeg, és a 10.000.000 Ft közötti különbözetet veheti igénybe. A gyermekvállalásra tekintettel korábban igénybe vett támogatás esetén családi otthonteremtési kedvezményre akkor köthető támogatási szerződés, ha a korábbi gyermekvállalás teljesült.

A támogatást a Bank az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016. (II.10.) Kormányrendelet alapján nyújtja.

Figyelmébe ajánljuk az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ iránymutatásait, melyek a banki hiteltermékekkel kapcsolatos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat tartalmaznak.