Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár működésében. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, a NetBANKár Business és a PCBANKár 2022.06.24-én 22:00 és 23:00 között nem lesz elérhető, illetve az azonnali fizetési rendszer keretén belül történő jóváírásban és teljesítésben is késedelem várható. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Kedves Ügyfelünk! Weboldalunkon a mai napon technikai problémák léptek fel, az oldalon található kereső és a hírek elérésében. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.06.30-án 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Technikai okokból az online fizetési tranzakciókat jóváhagyó push értesítés ugyan megérkezik az MKB Mobilalkalmazásban, azonban a jóváhagyás után nem zárul le a tranzakció. Az értesítés helyett a tranzakció jóváhagyásához online PIN kódjukat tudják használni. A hiba az MKB Mobil App (korábban BB) felhasználóit nem érinti.

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.06.26-án 01:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Fióki időpont kérés TeleBank
06 80 350 350
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok

Munkahely elvesztése, keresőképtelenség esetére

JÖVEDELEMBIZTOSÍTÁS

Igényelje most!

Csoportos Jövedelembiztosítás

Munkahelyének elvesztése vagy egy hosszabb ideig tartó keresőképtelenség esetére nyújt segítséget a Csoportos Jövedelembiztosítás, mely az Ön által előre választott összeget fizeti meg. Ráadásul Ön szabadon eldöntheti, hogy mire költi a kapott összeget.


Milyen esetekben nyújt anyagi védelmet a Csoportos Jövedelembiztosítás?

 • Munkanélküliség (30 napot meghaladó regisztrált munkanélküliség)
 • Keresőképtelenség (30 napot meghaladó táppénzes állapot)

Melyek a Csoportos Jövedelembiztosítás választható csomagjai?
(A fedezett kockázatok és a biztosítási összegek)

Fix 75 Fix 150*
Munkanélküliség
Keresőképtelenség
75.000 Ft 150.000 Ft
Munkanélküliség
Keresőképtelenség
Fix 75
75.000 Ft
Fix 150*
150.000 Ft

* A „Fix 150” csomag csak abban az esetben igényelhető, ha a csatlakozáskor Ön havi 150 ezer Ft nettó jövedelemmel rendelkezik, vagy az elmúlt 6 hónap során átlagosan legalább havi nettó 150 ezer Ft-os jövedelemmel rendelkezett

Melyek a Csoportos Jövedelembiztosítással kapcsolatos egyéb fontos tudnivalók?

A Biztosító 30 napot meghaladó keresőképtelenség (táppénz), illetve 30 napot meghaladó regisztrált munkanélküli állapot esetén a választott csomag szerinti fix biztosítási összeget téríti az Ön kapcsolódó fizetési számlájára.

Egy biztosítási esemény kapcsán legfeljebb 6 egymást követő hónapon keresztül, a biztosítás tartama alatt kockázatonként összesen maximum 12-12 hónapig.

Ha a Biztosító egy biztosítási eseményre a maximális 6 havi szolgáltatást kifizette, akkor ezt követően ugyanazon a jogcímen (azaz például keresőképtelenséget követő újabb keresőképtelenség esetén) csak újabb biztosítási esemény bekövetkezése esetén teljesít és a legutolsó kifizetés és az újabb biztosítási esemény között legalább 12 hónapos, díjfizetéssel fedezett időszaknak kell eltelnie.

A Biztosító térítésének feltétele, hogy a Biztosított

Keresőképtelenség és munkanélküliség esetén egyaránt:

 • Az adott térítésre való jogosultsági időpontjában* igazoltan keresőképtelen (táppénzes állományban), vagy regisztrált munkanélküli legyen.
  *az első alkalommal a keresőképtelenség v. a regisztrált munkanélküliség 31. napja, ezt követően a soron következő naptári hónapok ugyanezen számú napja (ha egy adott hónapban nincs ilyen számú nap, akkor az adott hónapban a jogosultsági időpont a hónap utolsó napja)
 • A jogosultságot minden hónapban igazolni kell;

Munkanélküliség esetén továbbá:

 • munkanélküliség esetén a munkanélkülivé válást megelőzően min. 6 hónapig folyamatos, min. heti 20 órás, munkaviszonnyal rendelkezzen.

A munkanélküliségi kockázatnál 90 nap a várakozási idő. Ha a Biztosított munkaviszonya a várakozási idő alatt szűnt meg, vagy a munkaviszonyát megszüntető írásbeli jognyilatkozat a várakozási idő alatt kelt, úgy a Biztosító az emiatt bekövetkezett munkanélküliség esetében nem nyújt biztosítási szolgáltatást.

A biztosítás területi hatálya: Magyarország.

Jelen rövidített tájékoztató a teljesség igénye nélkül készült, és a termék fontosabb jellemzőit tartalmazza. A közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek. A jelen tájékoztató továbbá nem minősül a biztosítás ajánlásának, ajánlattételi felhívásnak vagy biztosítási tanácsadásnak. A biztosítási szolgáltatást a CIG PANNÓNIA Első Magyar Általános Biztosító Zrt. nyújtja. A biztosítás részletes feltételeiről, a biztosító mentesülésének eseteiről, felelősségének kizárásáról és további fontos információkról részletes felvilágosítást a vonatkozó Biztosítási Feltételekben talál. Az MKB Bank a CIG PANNÓNIA Első Magyar Általános Biztosító Zrt. függő biztosításközvetítőjeként jár el, mely tevékenységéért javadalmazásban részesül, amit a biztosítás díja magában foglal.


Mennyibe kerül a Csoportos Jövedelembiztosítás, és hogyan történik a díj megfizetése?

A Csoportos Jövedelembiztosítás havidíja:

A Csoportos Jövedelembiztosítás havidíja:

Fix 75 Fix 150
2.490 Ft 4.490 Ft
Fix 75
2.490 Ft
Fix 150
4.490 Ft

A csoportos biztosítás díját a Bank, mint szerződő fizeti meg a Biztosítók részére, majd azt áthárítja Önre. Az áthárított biztosítási díj teljes összegét a Bank minden hónap 8-án szedi be az Ön kapcsolódó folyószámlájáról. Az első biztosítási díj a csatlakozást követő hónap 8. napján fizetendő.


Milyen előnyöket kínál Önnek a Csoportos Életbiztosítás?

 • Valódi segítség átmeneti nehézségek idején
  Egy váratlan betegség vagy a munkahely elvesztése esetén óriási segítséget nyújt a biztosítás, így nem marad bevétel nélkül a nehéz időszakok alatt sem.
 • Szabadon felhasználható térítés
  A kapott pénzt Ön arra fordítja, amire szeretné, legyen az egy közüzemi számla kifizetése, bevásárlás, hitel törlesztése vagy bármi más.
 • Egyszerűen és gyorsan igényelhető
  Az igénylés csupán pár percet vesz igénybe.
 • Stabil Biztosító partner
  A Csoportos Jövedelembiztosítást a CIG PANNÓNIA Első Magyar Általános Biztosító Zrt. nyújtja.
 • Kényelmes díjfizetés
  Önnek csupán egyszer, a biztosítás igénylésekor kell megadnia a felhatalmazást az áthárított biztosítási díjak beszedésére. Ezt követően Önnek a díjfizetés kapcsán nincs teendője.


Hol igényelhető a Csoportos Jövedelembiztosítás?

A biztosítások igényelhetőek az MKB Bank bármelyik fiókjában személyesen, vagy telefonon is, a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Ki igényelheti a Csoportos Jövedelembiztosítást?

Biztosított lehet minden magánszemély, aki

 • életkora 18 és 60 év közötti, és
 • legalább heti 20 órás munkaviszonnyal rendelkezik, és
 • „Fix 150” csomag csak abban az esetben igényelhető, ha (i) a csatlakozáskor Ön havi 150 ezer Ft nettó jövedelemmel rendelkezik, vagy (ii) az elmúlt 6 hónap során átlagosan legalább havi nettó 150 ezer Ft-os jövedelemmel rendelkezett
 • nem öregségi vagy rokkantnyugdíjas, illetve nem részesül rehabilitációs járadékban, és
 • a MKB Banknál lakossági forint folyószámla, hitelkártya vagy befektetési kártya szerződéssel (továbbiakban együtt: Fizető Számla) rendelkezik.
 • a számla felett teljes joggal rendelkező személy.
 • a csatlakozás időpontjában nem rendelkezik más jövedelembiztosítási csomaggal.

Kizárólag főkártyatulajdonos, illetve a számla felett teljes joggal rendelkező személy lehet Biztosított. Egy Biztosított csak egy Fizető Számla szerződésen keresztül csatlakozhat, azaz egyidőben csak egy jövedelembiztosítási csomaggal rendelkezhet.


Mely esetekben nem térít a Biztosító?

Legfontosabb kizárások és mentesülések, amely esetekben a Biztosító nem fizet:

Munkanélküliségi kockázat esetén:

 • a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszűnése amennyiben a munkavállaló kezdeményezte;
 • a munkaviszony Biztosított általi felmondása, vagy a munkáltató általi azonnali hatályú felmondása;
 • a munkaviszony próbaidő alatti megszűnése,
 • kölcsönzött munkaerő jogviszonyának megszűnése;
 • a Biztosított nyugdíjazása.

Keresőképtelenségi kockázat esetén:

 • pszichiátriai vagy pszichológiai kezeléssel, depresszióval, rehabilitációval, gyógytornával, fizio- és fizikoterápiával, masszázzsal, fürdőkúrával kapcsolatos keresőképtelenség;
 • orvosilag nem indokolt, a Biztosított által kezdeményezett beavatkozásokkal (pl. kozmetikai, plasztikai beavatkozások) kapcsolatos keresőképtelenség;
 • anyasággal összefüggő keresőképtelenség.

Mindkét kockázat esetén:

 • ha a biztosítási esemény meglévő betegség következménye (meglévő betegség: a kockázatviselés kezdetekor a Biztosított tudott a betegségéről) – az első 6 hónapban kizárás;
 • a Biztosított szándékos magatartása vagy súlyos bűncselekménye következtében történt a biztosítási esemény;
 • öngyilkossági kísérlet, alkoholizmus, alkoholos befolyásoltság, kábító- vagy bódítószer alkalmazása okozta a biztosítási eseményt.

A kizárások és mentesülések pontos felsorolását az Általános Biztosítási Feltételek 17. és 18.§-ai, valamint a keresőképtelenségre vonatkozó Különös Biztosítási Feltételek 4.§-a, illetve a munkanélküliségre vonatkozó Különös Biztosítási Feltételek 5.§-a tartalmazza.


Mi a teendő kár esetén?

2022.04.01. utánkötött CIG Pannónia Biztosító által kínált jövedelembiztosítás esetén káreseménykor, kérjük, lépjen kapcsolatba a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-vel a biztosítási eseményét követő 15 napon belül a következő levelezési címen vagy e-mail elérhetőségen:

CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (egyéb esetekben)
Kárrendezési Igazgatóság
Levelezési cím: 1300 Budapest, Pf.:124
E-mail: csoportoskar@cig.eu
Telefon: +36 1 501 2250


2022.04.01. előtt kötött BNP Paribas Cardif Biztosító által kínált jövedelembiztosítás esetén Káresemény bekövetkeztekor kérjük, szíveskedjen kapcsolatba lépni a BNP Paribas Cardif Biztosító Zrt-vel a biztosítási eseményt követő 15 napon belül a következő címen és telefonszámon:BNP Paribas Cardif Biztosító Zrt.
Kárrendezési osztály
1062 Budapest, Teréz krt. 55-57.
Tel.: 06 1 501 2377
A kárrendezésről további információkat az alábbi oldalon találhat:
https://bnpparibascardif.hu/karrendezes

Jelen rövidített tájékoztató a teljesség igénye nélkül készült, és a termék fontosabb jellemzőit tartalmazza. A közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek. A jelen tájékoztató továbbá nem minősül a biztosítás ajánlásának, ajánlattételi felhívásnak vagy biztosítási tanácsadásnak. A biztosítási szolgáltatást a CIG PANNÓNIA Első Magyar Biztosító Zrt. nyújtja. A biztosítás részletes feltételeiről, a biztosító mentesülésének eseteiről, felelősségének kizárásáról és további fontos információkról részletes felvilágosítást a vonatkozó Biztosítási Feltételekben talál. Az MKB Bank a CIG PANNÓNIA Első Magyar Biztosító Zrt. függő biztosításközvetítőjeként jár el, mely tevékenységéért javadalmazásban részesül, amit a biztosítás díja magában foglal.

Kérjük olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat! A "Visszahívást kérek" gombra való kattintással Ön tudomásul veszi a tájékoztatóban foglaltakat és egyúttal hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.
* Kötelezően kitöltendő mezők.