Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár működésében. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, a NetBANKár Business és a PCBANKár 2022.06.24-én 22:00 és 23:00 között nem lesz elérhető, illetve az azonnali fizetési rendszer keretén belül történő jóváírásban és teljesítésben is késedelem várható. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Kedves Ügyfelünk! Weboldalunkon a mai napon technikai problémák léptek fel, az oldalon található kereső és a hírek elérésében. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.06.30-án 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Technikai okokból az online fizetési tranzakciókat jóváhagyó push értesítés ugyan megérkezik az MKB Mobilalkalmazásban, azonban a jóváhagyás után nem zárul le a tranzakció. Az értesítés helyett a tranzakció jóváhagyásához online PIN kódjukat tudják használni. A hiba az MKB Mobil App (korábban BB) felhasználóit nem érinti.

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.06.26-án 01:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Fióki időpont kérés TeleBank
06 80 350 350
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok
hitelkartya_hitelfedezet_1920x500.jpg

Használja
hitelkártyáját biztonságosan

Hitelkártya Hitelfedezeti Biztosítás Plusz

Igényelje most!

Hitelkártya Hitelfedezeti Biztosítás Plusz

A Hitelfedezeti Biztosítás Plusz segíti Önt abban, hogy hitelkártyája használata során mindig biztonságban érezze magát. A szolgáltatás segítségével bizonyos váratlan élethelyzetekben a Biztosító megtéríti Ön vagy családja helyett a fennálló hiteltartozást, de legfeljebb 1 millió Ft-ot.

Milyen esetekben nyújt anyagi végelmet a biztosítás?

Munkaviszonyban* álló Biztosítottak esetén:

 • Haláleset
 • Min. 70%-os bármely okú rokkantság
 • 30 napon túli munkanélküliség 30 napon túli keresőképtelenség (táppénz)

Ha Ön nem áll munkaviszonyban*

 • Haláleset
 • Min. 70%-os bármely okú egészségkárosodás
 • 5 napot meghaladó kórházi kezelés (bármely okú)
 • 30 napon túli keresőképtelenség (táppénz) – olyan Biztosítottak esetében, akik kereső tevékenységet végeznek és társadalombiztosítási jogviszonnyal is rendelkeznek

A térítés összege

A térítés összege

1. Haláleseti szolgáltatás esetén a halál napján fennálló tartozás kifizetése, de max. 1 millió Ft
2. Min. 70%-os bármely okú egészségkárosodás esetén: a jogerős határozathozatal napján fennálló tartozás kifizetése, de max. 1 millió Ft
3. Öt napot meghaladó kórházi kezelés (bármely okú) esetén: a kórházi kezelés 5. napját megelőző záráskor fennálló tartozás kifizetése az alábbiak szerint:
 • 5-14 nap: maximum 300 e Ft
 • 15 nap v. hosszabb: a kórházi kezelés 5. napját megelőző záráskor fennálló tartozásból még hátralévő rész, de legfeljebb 700 ezer Ft
4. Keresőképtelenség esetén: a keresőképtelenség első napját megelőző legutóbbi záráskor fennálló tartozás kifizetése, de max. 1 millió Ft
5. Munkanélküliség esetén: a munkaviszonyt megszüntető írásbeli jognyilatkozat keltének napját megelőző havi záráskor fennálló tartozás kifizetése, de max. 1 millió Ft
1. Haláleseti szolgáltatás esetén
2. Min. 70%-os bármely okú egészségkárosodás esetén:
a halál napján fennálló tartozás kifizetése, de max. 1 millió Ft
a jogerős határozathozatal napján fennálló tartozás kifizetése, de max. 1 millió Ft
1. Haláleseti szolgáltatás esetén
3. Öt napot meghaladó kórházi kezelés (bármely okú) esetén:
a halál napján fennálló tartozás kifizetése, de max. 1 millió Ft
a kórházi kezelés 5. napját megelőző záráskor fennálló tartozás kifizetése az alábbiak szerint:
 • 5-14 nap: maximum 300 e Ft
 • 15 nap v. hosszabb: a kórházi kezelés 5. napját megelőző záráskor fennálló tartozásból még hátralévő rész, de legfeljebb 700 ezer Ft
1. Haláleseti szolgáltatás esetén
4. Keresőképtelenség esetén:
a halál napján fennálló tartozás kifizetése, de max. 1 millió Ft
a keresőképtelenség első napját megelőző legutóbbi záráskor fennálló tartozás kifizetése, de max. 1 millió Ft
1. Haláleseti szolgáltatás esetén
5. Munkanélküliség esetén:
a halál napján fennálló tartozás kifizetése, de max. 1 millió Ft
a munkaviszonyt megszüntető írásbeli jognyilatkozat keltének napját megelőző havi záráskor fennálló tartozás kifizetése, de max. 1 millió Ft

*A munkaviszony meghatározását a munkanélküliségi Különös Biztosítási Feltételek 6.3. pontja tartalmazza.


Mennyibe kerül a szolgáltatás, és hogyan történik a fizetés?

A csoportos biztosítás díját a Bank, mint szerződő fizeti meg a szolgáltatást nyújtó Biztosítók részére, majd azt áthárítja Önre. Az áthárított díj a hó végi fennálló tartozás 1%-a, azaz 50 000 forintos tartozás esetén napi 17 forint. Ha Önnek az adott hónap végén nem áll fenn hiteltartozása, akkor az adott hónapra vonatkozóan a biztosítási szolgáltatás nem kerül pénzbe.


Fontosabb mentesülések és kizárások:

A biztosító nem nyújt szolgáltatást:

 • ha a biztosítási esemény összefüggésben áll a kockázatviselés kezdetét megelőzően már fennálló betegséggel, rokkantsággal, illetve annak egészségügyi következményével (az első 6 hónapban),
 • munkanélküliség esetén a heti 20 órát el nem érő munkaidőre vonatkozó munkaviszony megszűnése esetén
 • ha a munkaviszony a biztosítás első 90 napja alatt, vagy a próbaidő alatt szűnik meg, vagy a munkaviszony megszüntetését a munkavállaló kezdeményezte,
 • anyasággal kapcsolatos keresőképtelenség esetén.


Mi a teendő kár esetén?

2022.04.01. előtt kötött Cardif Biztosító által kínált hitelkártya hitelfedezeti biztosítás esetén Káresemény bekövetkeztekor kérjük, szíveskedjen kapcsolatba lépni a BNP Paribas Cardif Biztosító Zrt-vel a biztosítási eseményt követő 15 napon belül a következő címen és telefonszámon:
BNP Paribas Cardif Biztosító Zrt.
Kárrendezési osztály
1062 Budapest, Teréz krt. 55-57.,
Tel: 06-1/501-2352
A kárrendezésről további információkat az alábbi oldalon találhat: https://bnpparibascardif.hu/karrendezes

2022.04.01. után kötött CIG Pannónia Biztosító által kínált hitelkártya hitelfedezeti biztosítás esetén káreseménykor kérjük, szíveskedjen kapcsolatba lépni a következő elérhetőségeken:
CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.
(haláleset esetén)
CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.
(egyéb esetekben)
Kárrendezési Igazgatóság
Levelezési cím: 1300 Budapest, Pf.:124
E-mail: csoportoskar@cig.eu
Telefon: +36 1 501 2250

Kérjük olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat! A "Visszahívást kérek" gombra való kattintással Ön tudomásul veszi a tájékoztatóban foglaltakat és egyúttal hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.
* Kötelezően kitöltendő mezők...


Jelen rövidített tájékoztató a teljesség igénye nélkül készült, és a termék fontosabb jellemzőit tartalmazza. A közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek. A jelen tájékoztató továbbá nem minősül a biztosításra vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy biztosítási tanácsadásnak. A biztosítás részletes feltételeiről, a biztosító mentesülésének eseteiről, felelősségének kizárásáról és további fontos információkról részletes felvilágosítást a Biztosítási Feltételekben talál. A hitelfedezeti biztosítást a haláleseti szolgáltatást illetően a CIG PANNÓNIA Életbiztosító Nyrt., egyéb esetekben a CIG PANNÓNIA Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban együttesen: Biztosítók) nyújtja. A csoportos biztosítás szerződője az MKB Bank Nyrt. A Bank a hitelfedezeti biztosítással kapcsolatban a CIG PANNÓNIA Életbiztosító Nyrt., és a CIG PANNÓNIA Első Magyar Általános Biztosító Zrt. függő biztosításközvetítőjeként jár el, mely tevékenységéért a Biztosítótól díjazásban részesül. A biztosítási díj magában foglalja a Bank, mint biztosításközvetítő javadalmazását is.