Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár működésében. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, a NetBANKár Business és a PCBANKár 2022.06.24-én 22:00 és 23:00 között nem lesz elérhető, illetve az azonnali fizetési rendszer keretén belül történő jóváírásban és teljesítésben is késedelem várható. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Kedves Ügyfelünk! Weboldalunkon a mai napon technikai problémák léptek fel, az oldalon található kereső és a hírek elérésében. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.06.30-án 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Technikai okokból az online fizetési tranzakciókat jóváhagyó push értesítés ugyan megérkezik az MKB Mobilalkalmazásban, azonban a jóváhagyás után nem zárul le a tranzakció. Az értesítés helyett a tranzakció jóváhagyásához online PIN kódjukat tudják használni. A hiba az MKB Mobil App (korábban BB) felhasználóit nem érinti.

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.06.26-án 01:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Fióki időpont kérés TeleBank
06 80 350 350
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok

Személyi Kölcsönhöz Kapcsolódó Hitelfedezeti Biztosítás

Szabadon felhasználható készpénzzel segíti Önt a Biztosító kritikus, előre nem látható helyzetekben, és emellett kölcsöne visszafizetésében is segítséget nyújt.

Mely fedezetek vonatkoznak Önre?

A fedezetek az Ön aktuális élethelyzetéhez igazodnak, melyet az alábbi táblázatban foglaltunk össze:

„A" csomag „A" csomag „B" csomag
Csatlakozási életkor 18-65 év 18-65 év 66-78 év
Élethelyzet munkaviszonnyal* rendelkező munkaviszonnyal* NEM rendelkező Nyugdíjas
Haláleset igen igen igen
Min. 70%-os bármely okú rokkantság igen igen igen
Munkanélküliség (ha a biztosított munkaviszonnyal* rendelkezik) igen nem nem
Keresőképtelenség igen igen nem
Kórházi napidíj (ha a biztosított nem rendelkezik munkaviszonnyal*) nem igen igen
Csatlakozási életkor
„A" csomag
18-65 év
„A" csomag
18-65 év
„B" csomag
66-78 év
Élethelyzet
„A" csomag
munkaviszonnyal* rendelkező
„A" csomag
munkaviszonnyal* NEM rendelkező
„B" csomag
Nyugdíjas
Haláleset
„A" csomag
igen
„A" csomag
igen
„B" csomag
igen
Min. 70%-os bármely okú rokkantság
„A" csomag
igen
„A" csomag
igen
„B" csomag
igen
Munkanélküliség (ha a biztosított munkaviszonnyal* rendelkezik)
„A" csomag
igen
„A" csomag
nem
„B" csomag
nem
Keresőképtelenség
„A" csomag
igen
„A" csomag
igen
„B" csomag
nem
Kórházi napidíj (ha a biztosított nem rendelkezik munkaviszonnyal*)
„A" csomag
nem
„A" csomag
igen
„B" csomag
igen

*A munkaviszony meghatározását a munkanélküliségi Különös Biztosítási Feltételek 6.2. pontja tartalmazza.

A Biztosító szolgáltatása

Keresőképtelenség vagy munkanélküliség esetén a Biztosító havonta az Ön törlesztő részletének KÉTSZERESÉT (maximum 250.000-250.000 Ft/hónap) téríti, így Ön SZABADON FELHASZNÁLHATÓ KÉSZPÉNZhez is jut! A Biztosító a szolgáltatást a keresőképtelenség vagy regisztrált munkanélküliség ideje alatt nyújtja, annak 31. napját követően, legfeljebb 6 hónapon keresztül.

Halál vagy rokkantság esetén a Biztosító az eredetileg felvett kölcsön TELJES ÖSSZEGÉT fizeti meg: Ön, illetve örökösei részére megtéríti az Ön által a Bank felé már megfizetett tőke összegét, míg a Bank felé megfizeti a fennálló tőketartozást.

3 napot meghaladó kórházi tartózkodás esetén a Biztosító NAPI 10 000 FT-OT TÉRÍT ÖNNEK a kórházi tartózkodás időtartamára, annak 4. napjától kezdődően, legfeljebb 30 napon keresztül.

Fontosabb mentesülések és kizárások

  • Meglévő betegség következményei a csatlakozást követő első 6 hónapban
  • Amennyiben a Biztosított munkaviszonyának megszüntetését nem a munkáltató kezdeményezte, vagy a munkaviszony a biztosítás első 90 napjában vagy a próbaidő alatt szűnt meg
  • Munkanélküliség esetén a heti 20 órát el nem érő munkaidőre vonatkozó munkaviszony

A biztosítás részleteit, köztük a mentesüléseket és kizárásokat megtalálja a Biztosítási feltételekben.

Hogyan lehet igényelni a biztosítást?

A hitelszerződés kitöltésekor kérjük, szíveskedjen hiteltanácsadónknál jelezni, hogy igénybe kívánja venni a szolgáltatást, és a "választható hitelfedezeti biztosítás" résznél az "igen" mezőt megjelölni! Ezen kívül semmilyen más teendője nincs, mint aláírni a biztosítotti nyilatkozatot.

Mennyibe kerül a szolgáltatás, és hogyan történik a fizetés?

A csoportos biztosítás díját a Bank, mint szerződő fizeti meg a szolgáltatást nyújtó Biztosítók részére (ld. alább), majd azt áthárítja Önre.

„A” csomag esetén:

Amennyiben Ön a biztosítotti nyilatkozat megtételekor még nem töltötte be a 66. életévét, az áthárított biztosítási díj a jóváhagyott hitelösszeg 0,35%-a/hó

„B” csomag esetén:

Amennyiben Ön a biztosítotti nyilatkozat megtételekor már betöltötte a 66. életévét, az áthárított biztosítási díj a jóváhagyott hitelösszeg 0,55%-a/hó.

Az áthárított biztosítási díjat a kölcsön törlesztésével együtt tudja az MKB Bank felé megfizetni, ugyanolyan módon, ahogyan a törlesztést is fizeti.

Kárbejelentés

2022.04.01. előtt kötöttBNP Paribas Cardif Biztosítószemélyi kölcsönökhöz kapcsolódó hitelfedezeti biztosítás káresemény bekövetkezésekor kérjük, szíveskedjen kapcsolatba lépni a biztosítási eseményt követően 15 napon belül a következő címen és telefonszámon:
BNP Paribas Cardif Biztosító Zrt.
Kárrendezési osztály
1062 Budapest, Teréz krt. 55-57.,
Tel: 06-1/501-2352
A kárrendezésről további információkat az alábbi oldalon találhat: https://bnpparibascardif.hu/karrendezes

2022.04.01. után kötött CIG Pannónia személyi kölcsönökhöz kapcsolódó hitelfedezeti biztosítás esetén káreseménykor, kérjük, lépjen kapcsolatba a biztosítóval a következő elérhetőségeken:

CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. (haláleset esetén)
CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.
(egyéb esetekben)
Kárrendezési Igazgatóság
Levelezési cím: 1300 Budapest, Pf.:124
E-mail: csoportoskar@cig.eu
Telefon: +36 1 501 2250

A fenti szolgáltatás 2022.április 1-től érvényes. Ha Ön ezt megelőzően csatlakozott a hitelfedezeti biztosításhoz, a DOKUMENTUMOK alatt találhatja meg az Önre vonatkozó, hatályos Biztosítási Feltételeket.

Jelen rövidített tájékoztató a teljesség igénye nélkül készült, és a termék fontosabb jellemzőit tartalmazza. A közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek. A jelen tájékoztató továbbá nem minősül a biztosítás ajánlásának, a biztosításra vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy biztosítási tanácsadásnak. A biztosítás részletes feltételeiről, a biztosító mentesülésének eseteiről, felelősségének kizárásáról és további fontos információkról részletes felvilágosítást a vonatkozó Biztosítási Feltételekben talál. Az MKB Bank a CIG PANNÓNIA Első Magyar Általános Biztosító Zrt., és CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. függő biztosításközvetítőjeként jár el, mely tevékenységéért javadalmazásban részesül, amit a biztosítás díja magában foglal.

Hasznos dokumentumok