Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár működésében. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákról 2023. január 25. 11:42 és 11:52 között indított azonnali fizetési tranzakciók esetében az utalt összeg terhelése a számlán megtörtént, ám az nem íródott jóvá a fogadó fél számláján. A hiba elhárításán dolgozunk, a megoldást követően a tranzakciókat automatikusan jóváírjuk, az érintett ügyfeleknek nincs teendője. Megértését és türelmét köszönjük. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tisztelt Ügyfelünk! Az MKB Internetbank (korábban BB) felületén a Hitelek menüponton belül a Jelzáloghitel pontban nem látszódik az október kamatkedvezmény jóváírása Egyenlítő konstrukció esetén. A hiba megjelenítés jellegű, így tájékoztatjuk, hogy az októberi jóváírás minden esetben sikeresen megtörtént. A hiba elhárításán dolgozunk, ezt követően tudja megtekinteni a jóváírást. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Technikai okokból a 2022. november 13. vasárnapi POS kereskedői tranzakciós jóváírások POS szolgáltatói hiba miatt nem kerültek jóváírásra az ügyfelek részére. A hiba elhárítása folyamatban van. A 2022. november 13-i vasárnapi kereskedői tranzakciók, valamint a 2022. november 14-i hétfői kereskedői tranzakciók várhatóan kedden kerülnek elszámolásra. Türelmüket és megértésüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes 2023. január 30-án 01:30 és 04:30 között 103-as bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákra bejövő azonnali fizetési utalások nem íródtak jóvá. A hiba elhárításán dolgozunk, az ügyfeleknek semmi teendője nincs, a probléma megoldása után az összeg megjelenik a számlákon. Türelmüket és megértésüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében a jutalék levonása az elektronikus csatornákon - MKB Internetbank (korábban BB), MKB Mobil App (korábban BB) - a számlatörténetben duplán látszódik. A hiba megjelenítés jellegű, így dupla levonás nem történt. A hiba elhárításán dolgozunk. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Bank által biztosított POS terminál technikai okokból átmenetileg nem üzemel, a bankkártyás fizetés nem lehetséges ezek esetében. A hiba elhárításán a beszállító bevonásával a Bank dolgozik, kérjük szíves türelmüket és megértésüket. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

2022.07.15. 20:00 és 2022.07.17. 8:00 közt kiesések lehetnek az Azonnali Fizetési Rendszer működésében. 2022.07.17-én 02:00 és 04:00 közt az internetes fizetések esetén fennakadások fordulhatnak elő, ezért kérjük, internetes fizetéseiket ezen időszakon kívülre időzítsék. 2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy az online áruhitel igénylés folyamatában egyes esetekben hiba tapasztalható a dokumentumok feltöltésénél. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból az MKB Internetbank (korábban BB) és MKB Mobil App (korábban BB) felületén a számlatörténetben egyes tranzakciók duplán látszódnak. Ez egy megjelenítési hiba, a bankszámlán lévő megfelelő összeghez ügyfeleink továbbra is hozzáférnek. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes hirdetményeknél hiba tapasztalható.Kérjük használja a Hirdetmény keresőt ez idő alatt.A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy egyes esetekben az MKB Internetbankba (korábban BB) történő bejelentkezésnél az ügyfelek hibát tapasztalhattak, vagy előfordulhatott, hogy a belépéshez szükséges SMS kód nem érkezett meg. A hibát bankunk elhárította, a belépés újra lehetséges.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, a NetBANKár Business és a PCBANKár 2022.06.24-én 22:00 és 23:00 között nem lesz elérhető, illetve az azonnali fizetési rendszer keretén belül történő jóváírásban és teljesítésben is késedelem várható. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, American Express bankkártyával, valamint egészségpénztári kártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy technikai probléma miatt az MKB NetBANKár és MKB Mobilalkalmazás átmenetileg nem elérhető. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük!

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár/ MKB Mobilalkalmazás és a PCBankár/ NetBANKár Business működésében leállásokat tapasztalhat 2022.07.12-én 22:00 és 2022.07.13 01:00 között. A karbantartás ideje alatt a kártyás tranzakciók bonyolítása is szünetel. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tájékoztatjuk, hogy a 101-gyel kezdődő bankszámlaszámmal rendelkező ügyfeleink esetében az azonosítást igénylő online vásárlások sikertelenek lehetnek egyes esetekben. A hiba elhárításán dolgozunk, türelmüket és megértésüket köszönjük.További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Weboldalunkon a mai napon technikai problémák léptek fel, az oldalon található kereső és a hírek elérésében. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.07.19-én 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Az MKB Internetbank (korábban BB) és az MKB Mobil App (korábban BB) felületein technikai okokból egyes felhasználók téves számlaegyenleget látnak. A hiba megjelenítési jellegű, a tranzakciók a valós egyenlegnek megfelelően teljesülnek. A hiba további hatására egyes ügyfeleknél a 2022.11.10. 03:28 és 07:49 közötti egyes tranzakciók nem jelennek meg a számlatörténetben. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlával rendelkező ügyfeleink esetében a Babaváró hitelhez kapcsolódóan technikai okokból téves összeg került levonásra adminisztrációs díjként. A hiba kivizsgálása folyamatban van, amennyiben a levonás sikeres volt, a levont összeget természetesen a hiba elhárítását követően várhatóan 2022.09.12. 12:00-ig visszautaljuk az érintett ügyfeleknek. Megértését köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.06.30-án 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tájékoztatás a MobilBANKár üzenetküldő szolgáltatás működési rendjéről. Részletek

Technikai okokból az online fizetési tranzakciókat jóváhagyó push értesítés ugyan megérkezik az MKB Mobilalkalmazásban, azonban a jóváhagyás után nem zárul le a tranzakció. Az értesítés helyett a tranzakció jóváhagyásához online PIN kódjukat tudják használni. A hiba az MKB Mobil App (korábban BB) felhasználóit nem érinti.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank Nyrt. Általános Ületszabályzatának I. számú függeléke a MobilBANKár szolgáltatásra vonatkozóan 2023.04.01-i hatállyal módosításra került. Részletek

Tájékoztatjuk, hogy 2022. november 7.-én karbantartás miatt 10:00 és 10:15 óra között kiesés várható a  bankkártyák digitalizációjában a korábbi Budapest Bank ügyfelek esetében. Kérjük, bankkártyája digitalizációját időzítse ezen időszakon kívülre. Megértésüket és türelmüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.06.26-án 01:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Banknál vezetett 103-as bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlákhoz tartozó egyes, 2022. január 12-i 19:43 és 19:47 óra közötti bankkártyás fizetési tranzakciók nem teljesültek, az összegek ez esetben pedig technikai okokból nem hozzáférhetők átmenetileg. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük! További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy VideóBank szolgáltatásunk ünnepi nyitvatartása értelmében 2022.12.24-én és 2022.12.31-én 8.00-12.00 óra között lesz elérhető. Megértését köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból a BusinessID alkalmazásban nem jelennek meg a jóváhagyási tételek. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Fióki időpont kérés TeleBank
06 80 350 350
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok

Budapest Autó Ügyfélkapu információk


Mit tegyek, ha...

Árfolyam-különbözet

A deviza alapú szerződések esetén az árfolyam változásából adódó havonkénti elszámolásra kerülő összeg. Változó futamidejű szerződések esetén az elszámolás a futamidő változtatásával történik. Meghatározása az alábbiak szerint történik:

 • [Esedékes törlesztőrészlet összege x (aktuális árfolyam - bázis árfolyam)] / bázis árfolyam
 • bázis árfolyam: az MKB Bank szerződésben meghatározott árfolyam típusának a folyósítás napját követő első banki napjának végén érvényben lévő árfolyama
 • aktuális árfolyam: az MKB Bank szerződésben meghatározott árfolyam típusának a törlesztőrészlet esedékessége napjának végén érvényben lévő árfolyama

Bázis árfolyam

Devizaalapú szerződések esetén az MKB Bank szerződésben meghatározott árfolyam típusának a folyósítás napját követő első banki napjának végén érvényben lévő árfolyam. Ehhez viszonyítva számolja ki a finanszírozó az esedékessé váló árfolyamkülönbözetek összegét.

Devizaalapú finanszírozás

A finanszírozás folyósítása és törlesztése forintban történik, és havonta az adott deviza és a forint árfolyamának függvényében árfolyam-különbözet kerül elszámolásra. A szerződés kamata az adott devizanem kamatához igazodik.

Előtörlesztési díj

Teljes vagy Részleges Előtörlesztés esetén az MKB Bank a hatályos jogszabályoknak megfelelően jogosult a mindenkori Hirdetményében meghatározott költségeinek megtérítésére.

Fizetési módok

Az Ügyfél az MKB Bank javára teljesítendő fizetési kötelezettségeit a következő módok valamelyikén teljesítheti:

 • az MKB Bank által rendelkezésére bocsátott csekkel (külön díj ellenében), vagy
 • az MKB Bank fiókhálózatán keresztül az MKB Bank 10103173-40146723-00000005 számú számlája javára történő készpénzfizetéssel, vagy
 • az MKB Bank fenti számú számlájára történő átutalással, vagy
 • az MKB Banknál vezetett, és az Ügyfél Szerződéséhez egyedileg meghatározott számú számlája javára történő készpénzfizetéssel az MKB Bank fiókhálózatán keresztül, vagy
 • az MKB Banknál vezetett, és az Ügyfél Szerződéséhez egyedileg meghatározott számú számlájára történő átutalással, vagy
 • beszedési megbízással (hitelkártya vagy fizetési számla esetén)

Forintosítás

Deviza alapú szerződés forint alapúvá alakítása. Ennek során az MKB Bank elszámol az Ügyféllel a tőketartozás árfolyam különbözetével. Meghatározza a forint alapú finanszírozás kamatát. A fentiekről írásban értesíti az Ügyfelet.

Futamidő

Az a szerződésben rögzített időtartam, amely alatt az Ügyfélnek a finanszírozást vissza kell fizetnie, és amely időszakban az adós a folyósított összeg után kamatot fizet. A futamidő kezdőnapja a finanszírozás folyósításának napja, e nap egyben az első kamatperiódus és az első ügyleti év kezdő napja. A futamidő utolsó napja a lejárat napja.

Gépjármű átalakítása

Az Ügyfél az MKB Bank engedélye nélkül a finanszírozás fedezetést képző gépjárművet, illetve annak jellegét, rendeltetését a szokásos karbantartás körét meghaladóan nem változtathatja meg, azt nem alakíthatja át gázüzemre, taxizás, oktatás, sport céljára, illetve haszongépjárműből személygépjárművé, vagy személygépjárműből haszongépjárművé, továbbá a forgalmi engedélyben szereplő szállítható személyek számánál több személy szállítására.

Gépjármű finanszírozási kölcsön

A gépjármű tulajdonosa az Ügyfél. A gépjármű terhelési, elidegenítési tilalommal terhelt.

Havi díjak esedékessége

 • A havi törlesztőrészletek a folyósítás napjától 1 hónapos törlesztési periódusonként esedékesek. Az esedékességek napja - amennyiben a Felek a Szerződésben másként nem rendelkeztek - minden naptári hónapban az a nap, amely számánál fogva megegyezik a folyósítás napjával, illetve amennyiben az adott hónapban nincs ilyen számú nap, úgy a hónap utolsó napja.

Beszedéssel történő fizetés során ekkor terhelik a fizetésre kötelezett Ügyfél számláját a nyilvántartott követelés összegével. Amennyiben a törlesztőrészletet az Ügyfél az esedékességnél később teljesíti, a finanszírozó késedelmi kamatot számít fel.

Hitelbírálat

A Budapest Autó kockázatelemzési folyamata, melynek során a konkrét igénylés alapján meghatározza a finanszírozható összeg nagyságát és a finanszírozási feltételeket. Ennek során a finanszírozó jóváhagyási szabályzata alapján mérlegeli az Ügyfél jövedelmi viszonyait, várható fizetési fegyelmét, a biztosítékul szolgáló gépjármű biztosítéki értékét.

Kamatfizetés

A kamatot az Ügyfél az MKB Bank részére a havi törlesztőrészletekben fizeti meg.

Késedelmi kamat

A finanszírozás késedelmes törlesztése esetén a bank által felszámított, a Szerződésben is rögzített büntető kamat.
A késedelmi kamat az MKB Bank és az Ügyfél közötti Szerződésben meghatározott fizetési határidő vagy fizetési időszak lejáratát követő naptól válik esedékessé. Ha Szerződés másként nem rendelkezik, pénztartozás késedelmes megfizetése esetén az Ügyfelet a mindenkori jegybanki alapkamat kétszeres szorzatának megfelelő mértékű késedelmikamat-fizetési kötelezettség terheli.

Készfizető Kezesség, Garancia

Ha a finanszírozó elégtelennek tartja a kérelmező hitelképességét, akkor rendszerint Készfizető Kezes vagy Garantőr ügyletbe történő bevonását is kérheti. Kezes vagy Garantőr az, aki kötelezettséget vállal arra, hogy amennyiben az Ügyfél nem teljesít, maga fog helyette teljesíteni. A finanszírozó csak készfizető kezességvállalást fogad el: ekkor a Kezes nem követelheti, hogy a finanszírozó a követelést először az Ügyféltől hajtsa be. Készfizető Kezes a Polgári Törvénykönyv szerinti hozzátartozó lehet: 1. házastárs; 2. élettárs; 3. egyeneságbeli rokon (szülő, nagyszülő, dédszülő, illetve a gyermek, unoka, dédunoka) és annak házastársa; 4. örökbefogadott; mostoha- és nevelt gyermek; 5. örökbefogadó-, mostoha- és nevelőszülő; 6. testvér és annak házastársa; 7. házastárs egyeneságbeli rokona. Garantőr vállalkozás lehet.

KHR (korábban BAR) rendszer

A központi hitelinformációs rendszer (a továbbiakban: KHR) olyan zárt rendszerű adatbázis, amelynek célja, hogy támogassa a pénzügyi intézmények üzleti tevékenységét, hitelezési és ügyfél-minősítési munkáját, csökkentse a hitelnyújtás kockázatát. A KHR-t jelenleg a Bankközi Informatika Szolgáltató Rt. (BISZ Rt.) kezeli. Az kerülhet fel a listára, aki legalább a minimálbért kitevő összeg megfizetésével folyamatosan, több mint 90 napon át késlekedik. Az adatokat a KHR a törvényi előírásnak megfelelően a késedelmes tartozás teljesítése esetén a teljesítéstől számított egy évig, egyéb esetben a tartozás nem teljesítéssel történő megszűnésétől számított öt évig kezeli, ezt követően haladéktalanul és vissza nem állítható módon törli. Évente egyszer minden Ügyfél ingyenesen tájékoztatást kérhet arról, hogy milyen adatai szerepelnek a listán. Ha valaki úgy gondolja, indokolatlanul került fel a listára, kifogással élhet a hitelintézetnél vagy a BISZ-nél, a panaszt az adatközpontnak tizenöt napon belül ki kell vizsgálnia, s az eredményről írásban tájékoztatnia az Ügyfelet. Ha a beadványnak helyt adnak, két napon belül törölni kell az adatokat a listáról.

Lezárási kalkuláció

A jelen időpontban fennálló teljes tartozás összegének meghatározása. Tartalma: esedékes törlesztőrészlet, fennálló tőketartozás, szerződésmódosítási díj, és amennyiben van: késedelmi kamat, árfolyam-különbözet, ill. egyéb költségek.

Pénzügyi lízing

Az MKB Bank az Ügyfél által kiválasztott gépjárművet megvásárolja és lízingbe adja az Ügyfél részére. A gépjármű tulajdonosa az MKB Bank. Ügyfelünk, mint üzembentartó szerepel a gépjármű forgalmi engedélyében. Gazdasági társaságok esetében a gépjármű a megszokott módon szerepeltethető a könyvekben, és alkalmazhatók a kapcsolódó számviteli elszámolások.

 • Zárt végű pénzügyi lízingnél az Ügyfél a lízingszerződés lejártakor a lízingelt gépjármű tulajdonosává válik
 • Nyílt végű pénzügyi lízingnél az Ügyfél a futamidő végén választhat az alábbi opciók közül:

  • a maradványérték megfizetése mellett megvásárolja az autót;
  • az általa kijelölt személy vásárolja meg maradványértéken az autót;
  • a finanszírozónak visszaadja az autót.

Részleges Előtörlesztés

Nagyobb összegű, a finanszírozás tőkerészét részben, csökkentő befizetés a hátralévő időszakra választható a változatlan futamidő vagy futamidő-rövidítés.
Az Ügyfél - akinek lejárt tartozása nincs - a finanszírozás futamideje alatt bármikor jogosult a finanszírozás (teljes vagy) részleges előtörlesztésére. Előtörlesztési szándékát az Ügyfél köteles az előtörlesztés tervezett időpontját megelőzően bejelenteni. Az Ügyfél köteles az előtörlesztéshez szükséges fedezetet az előtörlesztési igazoláson a Budapest Autó által megadott számlán biztosítani. Amennyiben az előtörlesztés időpontjában a szükséges fedezet teljes mértékben nem áll rendelkezésre az MKB Bank által megadott számlán, az MKB Bank az előtörlesztési kérelmet semmisnek tekinti. Az MKB Bank a részleges előtörlesztést követően a fennálló tartozás összegéről, illetve törlesztő részletről írásbeli értesítést küld az Ügyfél részére.
Nem tekinthető előtörlesztésnek az Ügyfél azon - az esedékes törlesztő részletet meghaladó - befizetése, mellyel kapcsolatban előtörlesztési szándékát előzetesen jelen pontban foglaltaknak megfelelően nem jelezte.

 • Az előtörlesztés az annak teljesítését követő törlesztőrészlet esedékességével kerül elszámolásra. Az MKB Bank az előtörlesztett tőketartozásra az előtörlesztés elszámolásáig számít fel kamatot.

Saját rész

A gépjármű megvásárlásához a vételárnak az Ügyfél által fizetendő része.

Teljes Előtörlesztés

Nagyobb összegű, a finanszírozás tőkerészét egészében csökkentő befizetés.
Az Ügyfél - akinek lejárt tartozása nincs - a finanszírozás futamideje alatt bármikor jogosult a finanszírozás teljes (vagy részleges) előtörlesztésére. Előtörlesztési szándékát az Ügyfél köteles az előtörlesztés tervezett időpontját megelőzően bejelenteni. Az Ügyfél köteles az előtörlesztéshez szükséges fedezetet az előtörlesztési igazoláson az MKB Bank által megadott számlán biztosítani. Amennyiben az előtörlesztés időpontjában a szükséges fedezet teljes mértékben nem áll rendelkezésre az MKB Bank által megadott számlán, az MKB Bank az előtörlesztési kérelmet semmisnek tekinti.
Nem tekinthető előtörlesztésnek az Ügyfél azon - az esedékes törlesztő részletet meghaladó - befizetése, mellyel kapcsolatban előtörlesztési szándékát előzetesen jelen pontban foglaltaknak megfelelően nem jelezte.

 • Az előtörlesztés az annak teljesítését követő törlesztőrészlet esedékességével kerül elszámolásra. Az MKB Bank az előtörlesztett tőketartozásra az előtörlesztés elszámolásáig számít fel kamatot.

Teljes Hiteldíj Mutató (THM)

A finanszírozás kapcsán az ügyfél összes költségéről nyújt viszonyítási alapot, százalékos formában. A teljes hiteldíj az az összeg, amelyet a hitelfelvevőnek a tőkeösszeg visszafizetésén felül fizetnie kell, így a THM tartalmazza a finanszírozás folyósításához kapcsolódó és a finanszírozás Szerződés szerinti normál igénybevételével kapcsolatban felmerülő összes kamat-, díj- és kezelési költséget. Egységes mutatószám, ami összehasonlíthatóvá teszi különböző bankok különböző termékeit. A THM számítása a vonatkozó hatályos jogszabályban rögzítetteknek megfelelően történik.

Tőketartozás

Az Ügyfél által a szerződés indulásakor igényelt finanszírozás összege csökkentve már megfizetett tőkével.

Tőketörlesztés

Havi díj tőke-része, ami az igényelt finanszírozás visszafizetésére fordított összeg.

Törlesztőrészlet

Az Ügyfél az MKB Bank által finanszírozott összeget és annak kamatait a Szerződésben megállapított, törlesztőrészletekben fizeti meg az MKB Banknak a Szerződésben foglalt ütemezés szerint.

Ügyleti kamat

Az Ügyfél által az igénybe vett finanszírozott összeg használatáért az MKB Banknak fizetendő, időarányosan térítendő pénzösszeg. A finanszírozott összeg ára. A kamat Szerződésben meghatározott, éves százalékban kifejezett ügyleti kamatláb alkalmazásával kerül kiszámításra.