MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás
Piacok értékelése - Elemzés

Mibe fektessük deviza-megtakarításainkat?

Sokakban merülhet fel a kérdés manapság, hogy mibe fektessék devizában megtakarított pénzüket, illetve devizában keletkező rendszeres jövedelmüket. Évekkel ezelőtt viszonylag egyszerű volt a feladat: az ember kért a bankjától egy, a befektetendő összeg nagyságától is függő, kedvező betéti kamatot. Napjainkban ez a kérdés sokkal összetettebb. Jelenleg a devizás betéti kamatok nulla százalékosak, illetve inkább a negatív tartományban tartózkodnak, ezért sokan inkább a folyószámlájukon tartják – akár jelentős – pénzállományukat hozam realizálása nélkül.

Pedig egy kis utánajárással kedvező lehetőségek egész sorát lehet találni!

Az MKB Alapkezelő termékpalettáján vonzó hozamot nyújtó devizás befektetési alapok széles skáláját találjuk hosszú évek óta. Az Alapkezelő ügyfelei öt-öt eurós és dolláros alap közül válogathatnak alacsony és közepes kockázatú termékekből. Konzervatív, alacsony kockázatvállalási hajlandóságú befektetőink az alacsony kockázatú MKB Euró és Dollár Rövid Kötvény- és az MKB Bázis Euró és Dollár Alapba Fektető Alapokból választhatnak. A magasabb kockázatvállalási hajlandóságú ügyfeleinknek az attraktív hozamú és változatos stratégiájú, mérsékelt közepes kockázatú alapokat – az MKB Adaptív Kötvény Euró és Dollár Alapba Fektető Alapokat, az MKB Egyensúly Euró és Dollár Alapba Fektető Alapokat és az MKB Aktív Alfa Euró és Dollár Alapba Fektető Alapokat – ajánljuk.

Hozamtábla az Alapokról

Prémium ügyfeleink / Privát banki ügyfeleink részére további külsős, hazai és külföldi befektetési alapkezelők alapjaival is rendelkezésre állunk, melyekkel kapcsolatban forduljon bizalommal tanácsadójához!

Azokra az ügyfelekre is gondol az MKB Bank, akik nem tudnak vagy akarnak egyszerre nagyobb összeget befektetni, de szeretnének kisebb összegekkel megtakarítani. Az ő részükre jó megoldás lehet a Rendszeres Megtakarítási Program, mely külön ügyintézés nélkül, automatikus és rendszeres szolgáltatás keretében biztosít lehetőséget egyéni megtakarításra. A programot már akár 40 euró vagy dollár összegtől el lehet indítani, és akár 5 alapot is választhatunk a havonta megvásárlásra kerülő portfóliónkba.

Jogi nyilatkozat

A tájékoztatás nem teljes körű, nem tartalmazza az összes szerződési feltételt, nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. Az MKB Bank Nyrt. kizárja a felelősségét a kiadványban foglaltak esetleges befektetési döntésként való felhasználásáért, így nem vállal felelősséget a befektető ezen kiadványban foglaltak alapján hozott döntései következtében vagy őt azzal bármilyen egyéb összefüggésben érő esetleges károkért. Javasoljuk továbbá, hogy tájékozódjon a termékkel, befektetéssel kapcsolatos adójogi és egyéb jogszabályokról!

Befektetési döntésének meghozatala előtt kérjük, mérlegelje a befektetés lehetséges kockázatait és költségeit! Csak a vonatkozó tájékoztatók, hirdetmény és szerződési feltételek ismeretében hozhat tudatos döntést arról, hogy a befektetés összhangban áll-e az Ön kockázattűrő képességével!

A megalapozott befektetési döntés érdekében kérjük, hogy olvassa el figyelmesen az Alapok Tájékoztatóját, Kezelési Szabályzatát, a Kiemelt Befektetői Információkat (KIID), valamint az MKB Bank Befektetési szolgáltatási és a kiegészítő szolgáltatási tevékenység körébe tartozó termékekről és szolgáltatásokról szóló tájékoztató Alapokról szóló részeit, továbbá érdeklődjön az Alapok értékpapírszámlán történő nyilvántartásának költségeiről. Az Alapok által az Alapkezelő részére fizetendő díjakról a kezelési szabályzatban olvashat.

Az Alappal kapcsolatos részletes tájékoztató dokumentációk (Kezelési Szabályzat, Tájékoztató, Kiemelt Befektetői Információkat tartalmazó dokumentum) elérhetőek a forgalmazó MKB Bank Nyrt. bankfiókjaiban, az mkb.hu/lakossagi/megtakaritasok/befektetesi-alapok/mkb-nyiltvegu-befektetesi-alapok, az mkbpannonia.hu, valamint a kozzetetelek.mnb.hu weboldalakon.

Az Alapok kezelője az MKB-Pannónia Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (alapkezelésre vonatkozó tev. eng sz.: H-EN-III-72/2014.), forgalmazója az MKB Bank Nyrt. (tev. eng. sz.: III/41.005-3/2001., a Budapesti Értéktőzsde tagja).

Javasoljuk továbbá, hogy a befektetési döntés meghozatala előtt konzultáljon tanácsadójával, bankárával! Csak az említett dokumentumok és információk együttes ismeretében hozható tudatos döntés arról, hogy a befektetés összhangban áll-e az Ön kockázattűrő képességével!

*Az árfolyamok múltbeli alakulásából nem lehetséges azok jövőbeni alakulására vonatkozó egyértelmű és megbízható következtetéseket levonni. A befektetőknek önállóan (vagy független szakértő igénybevételével) kell felmérniük és megérteniük az egyes pénzügyi eszközök és befektetési szolgáltatások lényegét, valamint kockázatait.

A kiadvány a kiadása időpontjában érvényes. Jelen tájékoztatás nem teljes körű, további részletek: mkb.hu, ügyletek előtti tájékoztatásról szóló Hirdetményben.

A Bank nem vállal felelősséget a jelen dokumentumban szereplő információk alapján hozott befektetési döntésekért és ezek következményeiért. A tájékoztató dokumentumok elérhetők az MKB Bank Nyrt. fiókjaiban, valamint az mkb.hu honlapon. Jelen tájékoztatót az MKB Bank Nyrt. (tev. eng. sz.: III/ 41 005 3 2001, a Budapesti Értéktőzsde tagja) készítette.

mkb-pannonia-alapkezelo-logo1.png

További témáink

bef2-kartya.png

Nehézségek között is kiemelkedő teljesítmény

Czifra Gáborral, az MKB-Pannónia Alapkezelő portfólió menedzserével beszélgettünk a tőkepiaci elvárásokról, a pandémia alatti nehéz döntésekről és arról, hogy mit vár a technológiai részvényektől.

bef6.png

Lakossági állampapírok - Önhöz melyik illik?

Mert az Ön befektetési portfóliójában is fontos szerepe lehet az állampapír-befektetésnek.

bef7-card.png

"Rég nem tapasztalt pezsgés indult."

Vajon milyen hatásai voltak a koronavírus-válságnak a magánszemélyek befektetési és kereskedési szokásaira? Kovács László Viktorral, az MKB Treasury lakossági és privát banki kiszolgálásért felelős osztályvezetőjével beszélgettünk.