Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg hiba tapasztalható az MKB NetBANKár működésében. A hiba elhárítása folyamatban van. Megértését és türelmét köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk! Az MKB Internetbank (korábban BB) felületén a Hitelek menüponton belül a Jelzáloghitel pontban nem látszódik az október kamatkedvezmény jóváírása Egyenlítő konstrukció esetén. A hiba megjelenítés jellegű, így tájékoztatjuk, hogy az októberi jóváírás minden esetben sikeresen megtörtént. A hiba elhárításán dolgozunk, ezt követően tudja megtekinteni a jóváírást. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Technikai okokból a 2022. november 13. vasárnapi POS kereskedői tranzakciós jóváírások POS szolgáltatói hiba miatt nem kerültek jóváírásra az ügyfelek részére. A hiba elhárítása folyamatban van. A 2022. november 13-i vasárnapi kereskedői tranzakciók, valamint a 2022. november 14-i hétfői kereskedői tranzakciók várhatóan kedden kerülnek elszámolásra. Türelmüket és megértésüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében a jutalék levonása az elektronikus csatornákon - MKB Internetbank (korábban BB), MKB Mobil App (korábban BB) - a számlatörténetben duplán látszódik. A hiba megjelenítés jellegű, így dupla levonás nem történt. A hiba elhárításán dolgozunk. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 80 350 350-es számon!

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

2022.07.15. 20:00 és 2022.07.17. 8:00 közt kiesések lehetnek az Azonnali Fizetési Rendszer működésében. 2022.07.17-én 02:00 és 04:00 közt az internetes fizetések esetén fennakadások fordulhatnak elő, ezért kérjük, internetes fizetéseiket ezen időszakon kívülre időzítsék. 2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból az MKB Internetbank (korábban BB) és MKB Mobil App (korábban BB) felületén a számlatörténetben egyes tranzakciók duplán látszódnak. Ez egy megjelenítési hiba, a bankszámlán lévő megfelelő összeghez ügyfeleink továbbra is hozzáférnek. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlák esetében technikai okokból azonnali fizetési és értéknapos fizetési tranzakciók, valamint pénztári kifizetés esetében nem férnek hozzá számlájukon lévő valós összeghez. A hiba a bankkártyás fizetéseket nem érinti. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, egészségpénztári kártyával, valamint American Express bankkártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, a NetBANKár Business és a PCBANKár 2022.06.24-én 22:00 és 23:00 között nem lesz elérhető, illetve az azonnali fizetési rendszer keretén belül történő jóváírásban és teljesítésben is késedelem várható. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Bank által biztosított POS terminálokon technikai okokból átmenetileg nincs lehetőség SZÉP Kártyával, American Express bankkártyával, valamint egészségpénztári kártyával történő fizetésre. A hiba elhárításán beszállító bevonásával dolgozunk, addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk, hogy technikai probléma miatt az MKB NetBANKár és MKB Mobilalkalmazás átmenetileg nem elérhető. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük!

2022.07.20-án 7:00 és 7:30 között rövid kiesések lehetnek az ügyfélhez tartozó azonosítási típus lekérdezésében, a biometrikus azonosítással történő vásárlásban, az internetes vásárlás jóváhagyásához szükséges 3DS SMS kiküldésében, a biometriával történő jóváhagyásban, valamint a statikus jelszó beállításában.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a NetBANKár/ MKB Mobilalkalmazás és a PCBankár/ NetBANKár Business működésében leállásokat tapasztalhat 2022.07.12-én 22:00 és 2022.07.13 01:00 között. A karbantartás ideje alatt a kártyás tranzakciók bonyolítása is szünetel. Megértését és türelmét köszönjük! Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Kedves Ügyfelünk! Weboldalunkon a mai napon technikai problémák léptek fel, az oldalon található kereső és a hírek elérésében. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.07.19-én 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Tervezett karbantartásainkról az alábbi linken tájékozódhat.

Az MKB Internetbank (korábban BB) és az MKB Mobil App (korábban BB) felületein technikai okokból egyes felhasználók téves számlaegyenleget látnak. A hiba megjelenítési jellegű, a tranzakciók a valós egyenlegnek megfelelően teljesülnek. A hiba további hatására egyes ügyfeleknél a 2022.11.10. 03:28 és 07:49 közötti egyes tranzakciók nem jelennek meg a számlatörténetben. A hiba elhárításán dolgozunk. Megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy egyes, az MKB Banknál vezetett korábbi Budapest Bank 101-es bankazonosítóval kezdődő fizetési és pénzforgalmi számlával rendelkező ügyfeleink esetében a Babaváró hitelhez kapcsolódóan technikai okokból téves összeg került levonásra adminisztrációs díjként. A hiba kivizsgálása folyamatban van, amennyiben a levonás sikeres volt, a levont összeget természetesen a hiba elhárítását követően várhatóan 2022.09.12. 12:00-ig visszautaljuk az érintett ügyfeleknek. Megértését köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! Karbantartás miatt a PCBankár/ NetBANKár Business működésében kieséseket tapasztalhat 2022.06.30-án 20:00 és 21:00 között. Megértését és türelmét köszönjük!  Üdvözlettel: MKB Bank Nyrt.

Technikai okokból az online fizetési tranzakciókat jóváhagyó push értesítés ugyan megérkezik az MKB Mobilalkalmazásban, azonban a jóváhagyás után nem zárul le a tranzakció. Az értesítés helyett a tranzakció jóváhagyásához online PIN kódjukat tudják használni. A hiba az MKB Mobil App (korábban BB) felhasználóit nem érinti.

Tájékoztatjuk, hogy 2022. november 7.-én karbantartás miatt 10:00 és 10:15 óra között kiesés várható a  bankkártyák digitalizációjában a korábbi Budapest Bank ügyfelek esetében. Kérjük, bankkártyája digitalizációját időzítse ezen időszakon kívülre. Megértésüket és türelmüket köszönjük. További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt 2022.06.26-án 01:00 és 01:30 óra közt az Azonnali Fizetési Rendszerben indított utalások fogadására, valamint ezek indítására nincs lehetőség. Kérjük, utalását időzítse ezen időszakon kívülre, vagy átutalását értéknap megjelölésével indítsa el. Amennyiben egy partnerétől vár utalást, kérjük, jelezze neki, hogy átutalását a karbantartáson kívüli időpontban vagy értéknap megjelölésével indítsa újra, illetve sikertelenség esetén ismételje meg.

Tájékoztatjuk, hogy technikai okokból a BusinessID alkalmazásban nem jelennek meg a jóváhagyási tételek. A hiba elhárításán dolgozunk, megértésüket és türelmüket köszönjük! További információ a TeleBankon a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Fióki időpont kérés TeleBank
06 80 350 350
Írjon nekünk! Fiókok és ATM-ek Árfolyamok

Fúziós hírek

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2022. március 31-én egyesült a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank Zrt. és az MKB Bank Nyrt. Az egyesülés során a Budapest Bank beolvadt az MKB Bankba, az egyesült bank MKB Bank Nyrt. név alatt működik tovább.

A Magyar Bankholding Csoport kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fúziós folyamat lépései az ügyfelek számára minél kevesebb fennakadást okozzanak az ügyintézésben, és hogy az esetlegesen felmerülő problémákat a bankcsoport minél hamarabb elhárítsa.

Kérjük, kövesse figyelemmel az MKB Bank weboldalát, ahol folyamatosan frissülő információkat találhat az egyesülésről, valamint az Üzletszabályzatban, az Általános Szerződési Feltételekben és az MKB Bank hirdetményeiben beálló változásokról.

Kérdések esetén ügyfeleink rendelkezésére állunk az MKB Bank holnapján megtalálható elérhetőségeinken, illetve az MKB Bank holnapján közölt bankfiókjainkban.


Az egyesüléssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:

Tudnivalók az egyesülést követő informatikai átállás hétvégéről

(Information on the IT migration in English)

A két bank egyesülése informatikai átállással jár, ami fennakadásokat okoz a bank egyes szolgáltatásainak működésében az egyesülés napján és az azt követő napokban. Annak érdekében, hogy az informatikai műveleteket gördülékenyen tudjuk végrehajtani, az egyesült MKB Bank 2022. április 2-a és 4-e között bankszünnapot tart.

Április 2-án és 3-án többek között elektronikus csatornáink elérésében, az azonnali átutalási megbízások- mind a küldést, mind a fogadást illetően - leállást, a kártyahasználatban rövidebb kieséseket tapasztalhat.
Április 4-én bankfiókjaink zárva lesznek, azonban elektronikus csatornáinkat
és telefonos ügyfélszolgálatunkat zavartalanul eléri, a pénzforgalom (forint és devizautalások küldése és fogadása, betétkezelés, csoportos beszedések, törlesztő részletek terhelése) és a kártyahasználat is a megszokott módon fog működni.

Március 31-én és április 1-jén rövidebb szolgáltatáskiesésekkel számolhat a lentiekben leírtak szerint.

A részletekről az alábbiakban tájékozódhat, kérjük, olvassa el figyelmesen, és nézze meg a legfontosabb tudnivalók az alábbi ábrán.

Bankfiókok

Az egyesült MKB Bank bankfiókjai

 • 2022. április 1-jén egységesen 12:00-ig tartanak nyitva,
 • 2022. április 4-én zárva tartanak.

Elektronikus csatornák

Elektronikus csatornáink használatára nem lesz lehetősége:

 • 2022. március 31-én 18:00-tól a BusinessID, 21:45-től pedig a Budapest Internetbank és a Budapest Bank Mobil App esetében egészen 2022. április 1-jén 01:45-ig, valamint
 • 2022. április 1-jén 21:30-tól 2022. április 3-án várhatóan nap végéig az MKB Internetbank (korábban BB), az MKB Mobil App (korábban BB), a BusinessID, valamint az Üzleti Terminál esetében.*

2022. április 1-jétől elektronikus csatornáink immár új néven, de a megszokott funkcionalitással működnek.

Azonnali átutalási megbízások

Elektronikus csatornáink leállási ideje alatt az azonnali átutalási megbízások benyújtására nincs lehetőség az alábbi időpontokban és csatornákon:

 • 2022. március 31-én 21:45-től a Budapest Internetbank, valamint a Budapest Bank Mobil App csatornákon 2022. április 1-jén 01:45-ig,
 • 2022. április 1-jén 21:30-tól 2022. április 3-án várhatóan nap végéig az MKB Internetbankban (korábban BB), az MKB Mobil App-ban (korábban BB), valamint az Üzleti Terminálon keresztül.*

A fentiekre való tekintettel kérjük, megbízásainak benyújtását időzítse a leállási időszakokon kívülre!

Az azonnali utalások fogadására 2022. április 1-jén 21:30-tól 2022. április 2-án várhatóan nap végéig nem lesz lehetőség.* A beérkező megbízások jóváírásának megkezdését követően a beérkező összegekhez azonnal hozzáférhet betéti- és hitelkártyájával. Amennyiben Ön utalást vár, kérjük, jelezze partnerének, hogy ebben az időszakban nem tud utalni Önnek.

Betéti- és hitelkártyás tranzakciók, ATM-ek

A kártyaműveletek esetében az alábbiakról tájékoztatjuk az egyesülési hétvégével kapcsolatban:

Készpénzfelvétel

 • Az ATM-ek működésében 2022. április 1-jén 0:00 és 7:00 között néhány perces kieséseket tapasztalhat, egyéb időszakokban az ATM hálózatban történő készpénzfelvétel zavartalanul működik.

Vásárlás

 • A POS terminálokon történő fizikai betéti- és hitelkártyásvásárlás az informatikai átállások alatt végig működik.
 • Az internetes betéti- és hitelkártyás tranzakciók teljesítésében 2022. április 1-jén 21:30-tól 2022. április 3-án várhatóan a nap végéig fennakadások lehetnek, így kérjük, ha még nem állított be betéti- és hitelkártyájához internetes vásárlási jelszót, tegye meg az MKB Internetbankban (korábban BB) (Bank- és hitelkártyák menüpont, Bankkártya lista- és műveletek, majd Internetes vásárlási jelszó beállítása) vagy az MKB Mobil Appban (korábban BB) (Bankkártyák menüpont, Biztonság, majd Internetes vásárlási jelszó), TeleBankon a 1440-es telefonszámon. Az elektronikus csatornák leállása alatt a TeleBankon továbbra is beállíthatja jelszavát. Amennyiben korábban már beállította jelszavát, de nem emlékszik rá, állítson be újat. Kérjük, ellenőrizze a banknál megadott mobiltelefonszámát is, hogy a jóváhagyáshoz szükséges SMS a megfelelő számra érkezzen.
 • A digitalizált kártyák (Apple Pay, Android-os mobilfizetés) használata során 2022. március 31. 09:00 és 2022. április 3-án várhatóan a nap végéig fennakadások várhatók.* Az esetleges fizetési problémák elkerülése érdekében kérjük, tartsa magánál a fizikai plasztik kártyáját.

Egyéb szolgáltatásaink elérhetősége

Budapest Mobilbank szolgáltatás

2022. április 1-jén 21:30-tól 2022. április 3-án várhatóan a nap végéig a mobilbank szolgáltatásban fennakadásokat tapasztalhat. Az ez idő alatt érkező SMS-ek utólag kerülnek kiküldésre.

TeleBank (Telefonos ügyfélszolgálat)

2022. április 1-jén 21:30-tól 2022. április 3-án várhatóan nap végéig:

 • a TeleBank csökkentett funkcionalitással lesz elérhető, valamint
 • a TeleBankautomata rendszeren a Telekóddal végezhető műveletek választása esetén a Telekóddal történő azonosításban tapasztalhat kieséseket a fenti időszakon belül.*

A várakozási idő esetenként a megszokottnál jelentősen hosszabb lehet. Kérjük, hogy az előre látható, TeleBankon keresztüli ügyintézést a szolgáltatás csökkenés időszakán kívülre időzítse.

Videobank szolgáltatások

Az Online számlanyitás és Online áruhitel szolgáltatásaink videós ügyintézésre 2022. április 2-tól 2022. április 4. nap végéig nem lesznek elérhetők.*

Befektetési szolgáltatások

Lakossági állampapírokkal kapcsolatos megbízásokat a korábbi Budapest Bank ügyfelek

 • 2022. március 31-én 14:00-ig adhatnak meg, ezek a megszokott átfutási idővel teljesülnek.
 • 2022. április 1-jén az egyesült MKB Bankban átmenetileg nem tudnak megadni.
 • 2022. április 5-től tudják újra teljes körűen megadni.

Az alábbi linken elérhető táblázatban tájékoztatjuk Önt az egyesülés körüli időszak befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos üzletkötési óráiról, a megbízások befogadásáról és csatornáiról:

Szolgáltatások elérhetősége

Befektetési szolgáltatásokat érintő ügyeinek intézését az egyesülést követően is zavartalanul biztosítjuk. 2022. április 1-jét követően szélesebb termékkörrel, kibővült fiókhálózattal állunk szíves rendelkezésére. Értékpapírszámlájával, értékpapírokkal és befektetési lehetőségekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is forduljon hozzánk bizalommal.

Weboldal

2022. április 1-jétől a www.budapestbank.hu weboldal nem lesz elérhető, ügyfeleinket ettől a naptól automatikusan a www.mkb.hu weboldalra irányítjuk.

Adathalászat

Felhívjuk figyelmét, hogy a két bank egyesülése miatt megnőhet az adathalász kísérletek száma. Kérjük, legyen körültekintő beérkező hívásai és e-mailjei esetében, és figyeljen az intő jelekre, amelyekről a Magyar Bankholding közleményéből többet is megtudhat. Elektronikus csatornáinkba kizárólag a bank hivatalos oldalán keresztül lépjen be, banki adatait pedig kérjük, semmilyen körülmények közt ne ossza meg idegenekkel, mivel bankunk sosem kéri ügyfeleitől ezek megadását.

A fúzióval kapcsolatos tudnivalókról a www.budapestbank.hu oldalon, illetve e-mail formájában folyamatosan tájékoztatjuk ügyfeleinket.

*A megadott időintervallumok rövidülhetnek, ha bankunk hamarabb elvégzi a szükséges informatikai feladatokat, úgy a jelölt szolgáltatásokat is hamarabb elérhetővé teszi ügyfeleink kényelme érdekében.

További tudnivalók

January account statement in English

February account statement in English

Bankszünnap

2022. április 4-én az egyesült MKB Bank Nyrt. bankszünnapot tart, az egyesülés miatt felmerülő technikai és informatikai átállások zavartalan lebonyolítása érdekében. Ezen a napon bankfiókjaink (a korábbi Budapest Bank Zrt. és a meglévő MKB Bank Nyrt. fiókok) zárva lesznek.
A szolgáltatások igénybevételi lehetőségeiről és az átállással kapcsolatos menetrendről folyamatosan tájékoztatást fogunk adni a www.budapestbank.hu weboldalunkon keresztül.

Mi nem változik az egyesülést követően?

E-csatornáink elnevezésén kívül ügyfeleink fizetési számla-, bankkártya-, hitelkártya és hitelszámlaszáma és e-csatornáink elérhetősége nem változik, ezzel kapcsolatban Önnek további teendője nincsen.

Bankfiókok kinézete

A korábbi Budapest Bank Zrt. fiókok arculata is megváltozik, és részben vagy egészben a jogutód MKB Bank Nyrt. arculatával működnek tovább.

ATM hálózat

Tájékoztatjuk, hogy az MKB Bank ATM hálózata­ 2022. április 1-jétől (a Budapest Bank és az MKB Bank egyesülését követően) közel 200 helyszínen biztosítja az Önök számára a már korábban megszokott automatizált készpénzfolyamatokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat. Az egyesülést követően az MKB Bank ATM hálózatában üzemeltetett automatákon eltérhet az igénybe vehető szolgáltatások köre.

Kérjük, 2022. április 1-jét követően, mielőtt felkeresi az MKB Bank ATM-jét tájékozódjon az elérhető szolgáltatásokról a bank honlapján a Tájékoztató az ATM hálózat szolgáltatásairól és a Fiók és ATM keresőben.

A lakossági és vállalati ügyfeleink betéti bankkártyájukkal 2022. április 1-jétől országosan további közel 900 helyszínen (a 2022. április 1-jétől MKB Bankba beolvadó Budapest Bank, MKB Bank és a Takarékbank* ATM-eken) vehetnek fel készpénzt a saját banki ATM készpénzfelvételi (korábban készpénzfelvétel Budapest Bank ATM-ből) díjjal megegyezően, ami megtalálható a bankszámla szerződésben megjelölt bankszámla típusnak megfelelő, mindenkori hatályos Hirdetményben.

Az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank ATM listát itt találja meg:
https://takarekbank.hu/atm-fiok
https://www.mkb.hu/fiokkereso

* A Takarékbank automatái az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elfogadói hálózatában üzemelnek.

Bankfiókok

Az egyesült MKB Bank Nyrt. 66 városban, összesen 143 bankfiókkal és 184 db ATM-mel lesz jelen, ezzel ügyfeleinknek a korábbinál több helyszínen biztosítjuk a személyes ügyintézést és a megszokott magas minőségű kiszolgálást.

Az egyesülést követően a napi pénzügyei intézésével kapcsolatos alap banki szolgáltatásokat minden bankfiókunkban, azaz az MKB Bank Nyrt. és a korábbi Budapest Bank Zrt. fiókokban is igénybe tudja venni. Kérjük, hogy 2022. április 5-e után minden egyéb ügyintézéssel forduljon a korábbi honos bankfiókjához. Az egyes bankfiókokban igénybe vehető szolgáltatások köréről a www.mkb.hu oldalon tájékozódhat az egyesülést követően.

Valamennyi korábban megszokott kommunikációs csatornán (internetbankon, mobilappon, számlakivonaton, postai vagy elektronikus levélben stb.) is majd az MKB Bank Nyrt. saját adataival és logójával találkozhat, a Budapest Bank Zrt. arculata kivezetésre kerül.

Az MKB Bank Nyrt. ATM hálózata a Budapest Bank Zrt. ATM eszközeivel bővül. Az egyesülést követően az ügyfelek néhány funkciót nem érnek majd el bizonyos ATM-eken. Kérjük, ennek részleteiről tájékozódjon az ATM-re kihelyezett matricák alapján, továbbá a www.mkb.hu honlapon az ATM keresőben.

Az MKB Bank Nyrt. elérhetőségei

2022. április 1-jétől az MKB Bank Nyrt.:

 • új központi ügyfélszolgálati telefonszáma +36 80 350 350,
 • külföldről hívható telefonszáma +36 1 373 33 99,
 • központi e-mail címe pedig ugyfelszolgalat@mkb.hu lesz.

Jelenlegi telefonszámaink és e-mail címeink nem kerülnek megszüntetésre, a továbbiakban is zavartalanul elérhetőek lesznek.

2022. április 1-jétől az MKB Bank Nyrt. hivatalos honlapján, a www.mkb.hu oldalon tájékozódhat az egyesüléssel kapcsolatos információkról, valamint az egyesült bank szolgáltatásairól. Az egyesüléstkövetően a www.budapestbank.hu oldalról automatikusan átirányításra kerülnek az érdeklődők a www.mkb.hu oldalra, amiről tájékoztató üzenetben is értesülni fognak.


Fizetési megbízások befogadási és teljesülési határideje

2022. április 1-jétől változik a fizetési megbízások befogadási és teljesülési határideje. Amennyiben ügyfeleink banki munkanapon 14:00 óráig benyújtják a papír alapú eseti forint átutalási megbízást, az még aznap teljesül. Az elektronikus csatornán keresztül benyújtott bankon belüli és más banknál vezetett számlára történő eseti forint átutalási megbízás (de nem azonnali átutalási megbízás) és csoportos átutalási megbízás benyújtási határideje egységesen, minden banki munkanapon 16:30-ra módosul. Az Üzletszabályzat 2.6.13. D)10. pontja alapján Ön jogosult a Keretszerződést a változások hatályba lépését megelőző napig díjmentesen felmondani, ennek hiányában a módosítást elfogadottnak tekintjük.


Hitelkártya

2022. április 1-jét követően a hitelkártyák kapcsán az alábbi változások lesznek:

 • minden bankkártyán lecseréljük a Budapest Bank logóját az MKB Bank logójára,
 • egyes hitelkártyák esetében megváltozik a kártyadizájn is.

A formai változások a 2022. április 1-je után kibocsátott bankkártyák esetén lépnek érvénybe, beleértve a meglévő hitelkártyák megújításával vagy cseréjével történő kibocsátást is. A hitelkártyákhoz tartozó beállítások, napi vásárlási és készpénzfelvételi limitek, PIN kódok, elektronikus csatornák jelszavai nem változnak. Ez alól kivétel, ha ügyfélkérésre kártyatiltás miatt kerül kicserélésre a bankkártya, ebben az esetben új PIN kódot kell megadni a bankkártyához.

Fontos, hogy a Fúzió után is ugyanúgy használhatja majd hitelkártyáját, mint előtte.

A megszokott szolgáltatások (vásárlás, készpénz felvétel, mobilfizetés, Mobilbank SMS értesítés, Részletformáló szolgáltatás, Utasbiztosítás, Hitelfedezeti biztosítás, Keretfeltöltő szolgáltatás, Csekkes befizetés, ATM befizetés, 3DS azonosítás az online vásárlásoknál), a kártyához tartozó kedvezmények és elektronikus csatornák (Internetbank, Mobilapp, Mobilbank, Telebank) változatlanul elérhetőek lesznek.

A változásokról minden hitelkártyabirtokos ügyfelünket egyedileg is értesíteni fogunk, ezért kérjük, kísérje figyelemmel a hitelkártya kivonatán szerepelő tájékoztatókat illetve a Budapest Bank honlapján szereplő információkat a www.budapestbank.hu/fuzios-hirek oldalon.


Lakossági betéti bankkártya

2022. április 1-jét követően a betéti bankkártyák esetében megváltozik a kártyadizájn. A formai változások a 2022. április 1-je után kibocsátott bankkártyák esetén lépnek érvénybe, beleértve a meglévő bankkártyák megújításával vagy cseréjével történő kibocsátást is. A bankkártyához tartozó beállítások, napi vásárlási és készpénzfelvételi limitek, PIN kódok, elektronikus csatornák jelszavai nem változnak. Ez alól kivétel, ha ügyfélkérésre kártyatiltás miatt kerül kicserélésre a bankkártya, ebben az esetben új PIN kódot kell megadni a bankkártyához. Fontos, hogy a fúzió után is ugyanúgy használhatják ügyfeleink majd bankkártyájukat, mint előtte.


Személyi kölcsön

A Személyi Kölcsön termékeink vonatkozásában 2022. április 1-jét követően a meglevő szerződésekkel kapcsolatos minden típusú ügyintézés a továbbiakban is a megszokott csatornákon, így bankfiókban és telebankon elérhető.


Jelzáloghitel

A 2022. április 1-jétől életbe lépő változások az Ügyfeleink fennálló Jelzáloghitel-, Babaváró kölcsönszerződését nem módosítják, a kölcsön törlesztése változatlan formában folytatódik tovább, ügyfeleinknek ezzel kapcsolatban semmilyen teendője nincs.


Befektetési szolgáltatások

2022. április 1-jétől értékpapírszámláját az egyesült MKB Nyrt. vezeti az Ön részére, befektetéseit az egyesülést követően is zavartalanul kezelheti a megszokott banki csatornákon, illetve nem változik értékpapírszámlájának számlaszáma sem.

Befektetéseinek BEVA általi biztosítása az egyesülést követően is fennáll. Felhívjuk azon ügyfeleink figyelmét, akik a Budapest Bankban és az MKB Bankban is rendelkeznek BEVA által biztosított befektetésekkel, hogy a BEVA által fizetett kártalanítás legmagasabb összegének meghatározása során a két banknál levő befektetéseik 2022. április 1. napjától egy banknál levő befektetésnek (követelésnek) minősülnek.

Az összeolvadás kapcsán meghirdetett bankszünnapon (2022.április 4-én) a fizetési műveletek mellett értékpapír műveletek sem teljesülnek, az értékpapírszámlához kapcsolódó, valamint treasury termékekre vonatkozó megbízások befogadása a bankszünnapon valamennyi csatornán (bankfiókban, telefonon és elektronikus úton is) szünetel.

Az egyesülés körüli időszak üzletkötési óráiról, az értékpapírokkal kapcsolatos megbízások befogadásáról és azok teljesítéséről a későbbiekben a honlapunkon adunk részletes tájékoztatást.

A befektetési és kiegészítő befektetési, illetve treasury szolgáltatásokkal kapcsolatos Üzletszabályzatok, Általános Szerződési Feltételek módosulni fognak, erről később tájékoztatjuk részletesebben ügyfeleinket.


Nemzetközi és belföldi tranzakciók kezelése

Nemzetközi, SEPA és belföldi deviza megbízások esetén a korábbi Budapest Bank Zrt-nél marad a jelenlegi működés, tehát az itt vezetett számlák esetén 2022. április 1. után is a BUDAHUHB SWIFT/BIC kód lesz használatos, a tranzakció kezelés változatlanul a korábbi Budapest Bankos folyamatok szerint fog működni. Árfolyamjegyzés és árfolyam használat tekintetében szintén marad a jelenleg is használatos megoldás.

Nemzetközi, SEPA és belföldi deviza átutalások esetén továbbra is kérjük annak a helyes IBAN számlaszámnak a megadását, amelyre a partnerek a bejövő deviza átutalások jóváírását kérik. A korábbi Budapest Bankbankban használatos SWIFT/BIC kód változatlan marad: BUDAHUHB. 2022. április 1-től a korábbi Budapest Bank hivatalos neve MKB Bank Nyrt lesz, de a SWIFT adatbázisában június elején kerül csak az új név frissítésre, emiatt javasoljuk az ügyfeleknek, hogy partnereiknek lehetőség szerint csak a számlaszámot és a BIC kódot adják meg tranzakció kezdeményezés esetén.

Nemzetközi és belföldi deviza utalásoknál:

 • Swift/BIC kód: BUDAHUHB
 • A számlaszámban és IBAN számban nem lesz változás.

Belföldi forint átutalások esetén is marad a jelenlegi működés, itt is kérjük annak a helyes számlaszámnak a megadását, amelyre kérik a bejövő forint utalás jóváírását. Belföldi forint megbízásoknál változik a korábbi Budapest Bank Zrt-ben használatos SWIFT/BIC kód, a továbbiakban MKKBHUHB lesz használatban, de ezeknél a megbízásoknál a SWIFT/BIC kódot nem szükséges sehol feltüntetni.

Belföldi HUF utalásoknál:

 • Swift/BIC kód: MKKBHUHB
 • Bank neve: MKB Bank Nyrt.
 • cím: 1056 Budapest, Váci u. 38.
 • A számlaszámban és IBAN számban pedig nem lesz változás.

Az MKB Bank Nyrt és a Budapest Bank Zrt között indított forint és deviza átutalások / átvezetések bankon belüli megbízásnak fognak minősülni, a kapcsolódó hirdetmény szerinti díjak tekintetében is.

Elektronikus csatornák

2022. április 1-jétől az elektronikus csatornák új néven és megújult külsővel érhetők el az alábbiak szerint:

 • Budapest Internetbank helyett MKB Internetbank (korábban BB),
 • Budapest Bank Mobil App helyett MKB Mobil App (korábban BB),
 • Budapest Üzleti Terminál helyett Üzleti Terminál.

A BusinessID változatlan néven érhető el, szintén megújult külsővel.

A név- és arculatváltás az MKB Mobil App (korábban BB) alkalmazás esetében, amennyiben a készüléken automatikus frissítés beállítás van akkor automatikusan megtörténik. Amennyiben az automatikus frissítés nincs beállítva, úgy az új verzió elérhető 2022. április 1-től az alkalmazás store-okban.

A fizetési kérelem szolgáltatás 2022. március 31-ével kivezetésre kerül a Budapest Internetbankból és a Budapest Bank MobilApp-ból az Üzletszabályzat 2.6.13. D) 10. pontja alapján. A szolgáltatás kivezetésének tényét a Bank honlapján is elérhető, a szolgáltatásra irányadó Lakossági Pénzforgalmi-, a Vállalati Pénzforgalmi- és az ELEKTRONIKUS SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEIBEN, valamint a Budapest Bank Mobil App Felhasználói Kézikönyvében és a BUDAPEST INTERNETBANK Felhasználói Kézikönyvben is közzétesszük. Ön jogosult a Keretszerződést a változások hatályba lépését megelőző napig díjmentesen felmondani, ennek hiányában a módosítást elfogadottnak tekintjük.

A változás miatt 2022. március 31-én minden küldött és fogadott, de még nem teljesült kérelem lezárásra kerül a bank rendszereiben.

Amennyiben Ön mindkét bank ügyfele:
Az egyesített Banknál fennálló banki termékeit az egyesülést követően még nem látja egy felületen, továbbra is mindkét bank elektronikus csatornáit használnia kell.

A két elektronikus csatornán elérhető termékek esetében beadott megbízásai bankon belüli átvezetésnek minősülnek, de ez a felületen átutalásként jelenik meg, így az átvezetés összege beleszámít az átutalási limitbe.

A két elektronikus csatorna közötti partner export-import nem lesz lehetséges. Ennek oka, hogy a két csatornán eltérő felépítésben szerepelnek a partnerek adatai, valamint az exportálható fájl formátuma sem egyezik.

Az elektronikus csatornák elérése esetében továbbra is azt javasoljuk, használja a bank hivatalos weboldalán található linket, ezzel garantálható az adatai biztonsága!


Bankjegy és érme címletváltás

2022. április 1-jétől kizárólag az MKB Bank Nyrt., illetve a volt Budapest Bank Zrt. bankszámlával rendelkező ügyfelek vehetik igénybe a bankjegy és érme címletváltás szolgáltatást. A szolgáltatás díja forint bankjegy esetén 0,5%, forint érme esetén 4%.


Országos Betétbiztosítási Alap (OBA)

Felhívjuk betétszerződéssel rendelkező ügyfeleink figyelmét, hogy a Budapest Bankkal megkötött betétszerződésük alapján elhelyezett forint és/vagy deviza betéteik is átkerülnek az MKB Bankba. Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által nyújtott betétbiztosítás összeghatára szempontjából a beolvadástól számított 3 hónapig külön betétnek minősülnek egyazon betétesnek a befogadó MKB Banknál és a beolvadó Budapest Banknál elhelyezett betétei, ezzel növelve a biztosítás értékhatárát.


Vállalati szolgáltatások

„BANKKÁRTYA-ELFOGADÓI SZOLGÁLTATÁS (POS) HIRDETMÉNY VÁLLALATI ÜGYFELEK és KISVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE”:
A fúziós névváltozáson túl a Hirdetményben történő változások oka a Virtuális POS terminálos kártyaelfogadási szolgáltatás bevezetése és a kapcsolódó standard kondíciók meghirdetése. Az ügyfeleknek nincs teendőjük a módosítás kapcsán.

„POS/VPOS terminálos kártyaelfogadási szerződés általános szerződési feltételei”:
Az ÁSZF változik április 1-i hatállyal a Virtuális POS terminálos kártyaelfogadás bevezetése miatt. Az ÁSZF-ben történő módosítások a VPOS szolgáltatásokhoz kapcsolódó rendelkezéseket tartalmazzák. Az ügyfeleknek nincs teendőjük a módosítás kapcsán.

„Számlavezetési KERETSZERZŐDÉS KÁRTYA HIRDETMÉNYE Nem lakossági ÜGYFELEK RÉSZÉRE”:
2022. április 1-től a Takarékbank által üzemeltetett ATM-eknél történő készpénzfelvételi díjat külön határozza meg, ezen díj mértéke megegyezik a saját ATM-es készpénzfelvétel díjával.


Budapest Lízing

A Budapest Lízing Zrt. és a Budapest Eszközfinanszírozó Zrt. már csak a kifutó ügyleteket kezeli, új ügyletkötés kapcsán keressék kollégáinkat az Magyar Bankholding integrált lízingvállalatában az Euroleasing Zrt-ben.

A Budapest Lízing Zrt. által használt logó megváltozik. Meglévő ügyletekkel kapcsolatban az eddigi @budapestbank.hu email címek @mkb.hu- ra változnak.

Ezzel kapcsolatban Önnek semmilyen teendője nincs.


Marketing nyilatkozatok érvényessége és folytonossága

Tájékoztatjuk, hogy az egyesülést követően az adatkezelő az MKB Bank Nyrt. (Cg.01-10-040952) lesz. Az Ön korábban adott marketing nyilatkozata változatlan tartalommal továbbra is érvényben marad mindaddig, ameddig Ön nem változtatja meg, vagy az MKB Bank Nyrt. hirdetésének gyakorlata nem változik.


Tájékoztatás az Általános Szerződési Feltételeket érintő módosításokról

2022. április 1-jétől hatályba lép az „MKB Nyrt Általános Üzletszabályzata és Függelékei” elnevezéssel az MKB Bank Nyrt. és a Budapest Bank Zrt.  üzletszabályzatainak összevonásával létrehozott új üzletszabályzat.

A fent jelzett egyesülés kapcsán 2022. április 1-jétől az Budapest Bank további Általános Szerződési Feltételei és Hirdetményei szintén módosulnak, amelynek részleteiről www.budapestbank.hu weboldalon, valamint bankfiókjainkban folyamatosan tájékozódhat 2022. január 31-től.

A mindenkor hatályos Üzletszabályzat, az Általános Szerződési Feltételek és a Hirdetmények az alábbi oldalakon érhetők el:

https://www.budapestbank.hu/hirdetmenyek/altalanos-hirdetmenyek

https://www.budapestbank.hu/hirdetmenyek/kondiciok-lakossagi-ugyfeleknek

https://www.budapestbank.hu/hirdetmenyek/kondiciok-kisvallalkozoi-ugyfeleknek

https://www.budapestbank.hu/hirdetmenyek/kondiciok-vallalati-ugyfeleknek

Gyakran ismételt kérdések