Az elemzések megtekintéséhez kérjük lépjen be a jobboldali Belépés dobozban, vagy regisztráljon.

A www.mkb.hu-n található elemzésekben közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek, azok az elemzők saját véleményét tükrözik, mely újabb információk megjelenése esetén természetesen változhat. Nem minősülnek a MKB Bank Rt. üzleti ajánlatának, illetve tanácsának. Az elemzésben szereplő információk hitelesnek tartott adatokon alapulnak, de azok valódiságáért, valamint az azok alapján készített előrejelzésekért illetve bármely, ezen információkra alapozott üzleti döntésért a MKB Bank Rt. felelősséget nem vállal.

Makrogazdasági-pénzügyi kitekintő


2011-02-21
Kitekintő 2011. I. negyedév

Makrogazdasági-pénzügyi kitekintő Részletek»


MKB CEB-Online elemzések


2014-04-14
MKB IntelliScope: Technológia - Villamos berendezés gyártása

A technológiai ágazat gazdasági súlya már ma is kiemelkedő Magyarországon. Kétarcúság jellemzi a technológiai ágazatot: alacsonyabb hozzáadott értékű automatizált összeszerelés (költségalapú versenyképesség), illetve szakértelmet igénylő egyéb szegmensek, termékek és szolgáltatások. Első számunk a technológiai ágazaton belül a számottevő tradíciókkal rendelkező villamos berendezés gyártás pozícióit, teljesítményét és trendjeit veszi röviden górcső alá. .............................................................................................. The weight of technology is already outstanding in today's Hungarian economy. The technology sector is double-faced in Hungary: lower value added automated assembly (cost-based competitiveness) and expertise-intensive other segments, products and services. This first issue provides an overview of the manufacture of electrical equipment - a sub-sector with remarkable tradition in Hungary within the technology sector - its positioning, performance and key trends. Részletek»


Napi elemzés


2014-04-16
napi hírlevél 2014.04.16.

Ukrajna, Kína? Van mi miatt aggódni a világban és ezt lelkesen teszik is a daytraderek. Tegnap éppen megint az orosz-ukrán eszkaláció volt a riadalom oka (ma újabb négyoldalú tárgyalás, fegyverdörgés még nincs?), amiből nap végére Amerikában már magukhoz tértek a vevők. Úgyhogy ma Európa is emelkedőben. Kínában is van miért aggódni, ott ma jelent meg a nagy adatsor, de eszerint nem túl rózsás a helyzet, a negyedév/negyedév alapon 5,7%-os GDP növekedés ott gyenge. Aminek talán még örülnek is Kínában az az elzáródó pénzcsapok nyomán 25%-kal visszaeső forgalom és 7,7%-ot zuhanó árak az ingatlanpiacon. Úgyhogy természetesen lehet várni a stimulust, amitől ma reggel mintha éppen a japán index lendült volna bele. Vagy csak az volt leginkább szétütve. Érdekes tény, hogy az utóbbi időben a nem is a sáv erős szélén keringő jüant is adta a kínai jegybank keményen, tehát még így is interveniáltak. Részletek»


Heti elemzés


2012-07-30
Heti hírlevél

Heti hírlevél Részletek»


Makrogazdasági prezentációk


2010-11-04
Makrogazdasági prezentáció

Bizonytalan világgazdasági, javuló hazai kilátások - PTI befektetési konferencia - Kondrát Zsolt előadása Részletek»


Gyorsjelentés - MKB Instant View


2011-07-20
Gyorsjelentés

gyorsjelentés Részletek»