A www.mkb.hu-n található elemzésekben közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek, azok az elemzők saját véleményét tükrözik, mely újabb információk megjelenése esetén természetesen változhat. Nem minősülnek a MKB Bank Zrt. üzleti ajánlatának, illetve tanácsának. Az elemzésben szereplő információk hitelesnek tartott adatokon alapulnak, de azok valódiságáért, valamint az azok alapján készített előrejelzésekért illetve bármely, ezen információkra alapozott üzleti döntésért a MKB Bank Zrt. felelősséget nem vállal.

Napi elemzés


2016-09-30 Napi elemzés

Erősödött a kockázatkerülés a piacokon - A menedékdevizának tartott svájci frank egy hónapja nem látott erős szinteken jár az euróval és a dollárral szemben is. Ugyan az USD/JPY kurzus az elmúlt két nap során felfelé mozdult el, sorozatban már a harmadik negyedévet zárhatja erősebb szinteken. Az EUR/USD kurzus tegnap közel változatlan szinten zárt, a bankszektorból érkező negatív hírek ellenére is. A problémák eszkalálódása nyomán az EUR/USD 1,12 alá is benézhet rövidtávon. Tegnap kedvező amerikai makroadatok jelentek meg (GDP, heti munkanélküliek, külkereskedelmi mérleg), ma inflációs adatok lesznek előtérben az eurózónában és a tengerentúlon is. Részletek»


MKB IntelliScope


9/2014 Élelmiszeripar - Malomipar, kenyér, pékáru, tésztagyártás

Magyarország agrár-adottságai a folyamatosan megújuló, egészségtudatos vásárlói elvárások mellett úgy használhatók leginkább ki, ha a gabonafeldolgozás (malomipar, pékáru és tésztagyártás) a magasabb hozzáadott értékű, minőségi termékek irányába fejlődik tovább. Az exportpiacokon is versenyképes hazai nagyvállalatok mellett a KKV szektor szerepének növekedése várható. A vertikális integráció, a horizontális beszerzési együttműködés javítása, valamint a magyar élelmiszeripari brandet ernyőszerűen felépítő marketing kialakítása erősíthetik a nemzetközi versenyképességet is. A minőség tartós biztosítása érdekében indokolt lehet a hazai szabályozás finomhangolása. ............................................................................................... With respect to the continuously renewing requirements and health awareness of consumers, Hungary's agriculture precondition can be best used if cereals processing (milling, bakery, pasta) develops towards higher added value prime quality production. Beyond internationally competitive large domestic firms, the role of SMEs is expected to be increasing. Vertical integration, horizontal procurement co-operation and a marketing 'umbrella' promoting the food products 'Made in Hungary' as such all can strengthen international competitiveness, too. To ensure steady product quality local regulatory fine tuning may be necessary. Részletek»


MKB CEB-Online elemzések


172/2014 Gépipar: Gépek és gépi berendezések gyártása

Kiemelkedő 89%-os exportaránnyal a hazai gépipar ma még mint olcsó, jó minőségű, nagyrészt bérmunkában végzett alkatrészgyártó kapcsolódik a fejlett nyugati termelési láncokba. Összhangban az EU és a magyar kormány újraiparosítási programjával a gépipar további fejlődéséhez a kivitel szerkezeti diverzifikálása, a tudás intenzív területeken történő specializálódás alapvetőek, ebben a hazai KKV-k beszállítói szerepét a következő időszak EU-s forrásai támogatják. Az ágazat helyzetéről ad átfogó képet a 7Sigma Kft. által készített tanulmány, mely az MKB CEB Online elemzései között, az MKB Bank honlapján érhető el. ............................................................................................... With its outstanding export rate of 89%, the domestic engineering industry is well integrated into the developed WEU industrial production chain as a low-cost, but high quality lower tier component manufacturer. In line with the re-industrialization program of the EU and Hungary, the structural diversification of export and the specialization in knowledge intensive areas will be key for the further development of the engineering industry. In this process, the domestic SMEs' supplier role will be supported by new EU funds in the 2014-20 period. Comprehensive insight of the sector is available on the website of MKB Bank among MKB CEB Online analysis. The document was prepared by 7Sigma Ltd. Részletek»


Makrogazdasági-pénzügyi kitekintő


2011-02-21 Makrogazdasági-pénzügyi kitekintő

Makrogazdasági-pénzügyi kitekintő Részletek»


Heti elemzés


2016-09-27 Heti elemzés

ALTEO: RÉGI-ÚJ SZEREPLŐ A HAZAI PIACON Szeptember 26-án, hétfőn startolt az ALTEO részvénykibocsátással megvalósuló tőkeemelése. Az energiatermeléssel és kereskedelemmel foglalkozó cég már 2010 óta jelen van a BÉT-en, azonban a közeljövőben megvalósítandó fejlesztések és beruházások miatt további részvényeket bocsát ki a társaság. A hazai piacon technikailag jól néz ki az OTP és a MOL diagramja, a mostani szintekhez képest 2-3%-kal alacsonyabb szinteken stabil támaszok húzódnak. Részletek»


Makrogazdasági prezentációk


2010-11-04 Makrogazdasági prezentációk

Bizonytalan világgazdasági, javuló hazai kilátások - PTI befektetési konferencia - Kondrát Zsolt előadása Részletek»


Gyorsjelentés - MKB Instant View


2011-07-20 Gyorsjelentés - MKB Instant View

gyorsjelentés Részletek»