MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

Tájékoztató a befektetési szolgáltatásokról

2018. január 3-án lépett hatályba a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény módosítása a MiFID II irányelv hazai jogrendbe történő átültetésével. A törvénymódosítás célja a befektetővédelmi szabályok kiterjesztése, valamint a pénzügyi termékek piacának és a befektetési szolgáltatások átláthatóságának növelése.

A jogszabály rendelkezik a befektetési vállalkozások működéséről, a pénzügyi eszközökkel és befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettségről, az ügyfelek befektetővédelem szempontjából történő minősítéséről, befektetési termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos megfelelésük és alkalmasságuk vizsgálatáról, illetve az ügyletek végrehajtásáról.

Miért előnyös ez az ügyfeleinknek?

  • Részletesebb tájékoztatást kapnak az MKB Bank befektetési termékeiről és szolgáltatásairól, azok összes költségéről és a kapcsolódó díjakról.
  • A szerződéskötést megelőzően részletesebb tájékoztatást kapnak az adott tranzakció végrehajtásáról és kockázatairól.
  • A MiFID teszt kérdéseinek megválaszolásával részletesebben megismertethetik befektetői preferenciáikat és kockázatvállalási hajlandóságukat, így egyéni körülményeiknek és igényeiknek leginkább megfelelő befektetési lehetőségeket kínálhatunk nekik.

Megtakarítások védelme

OBA

OBA

Országos Betétbiztosítási Alap

BEVA

BEVA

Befektető-védelmi Alap

MiFID

MiFID

Tájékoztató a befektetési szolgáltatásokról

MNB

MNB

Értékpapír egyenleg online lekérdezése

Szerződéstár

Szerződéstár

A jelen tájékoztatás nem teljes körű, hirdetésként kizárólag a figyelemfelkeltést szolgálja, és nem minősül ajánlattételnek.

A Szerződéstárban megtalálja a szerződés részletes feltételeit tartalmazó kondíciós listákat és az üzletszabályzatot. A Hirdetmények, befektetésekkel kapcsolatos tájékoztatások oldalon megtalálja a termékekhez kapcsolódó hirdetményeket, valamint egyéb tájékoztatásokat.