MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

Banki fogalomtár

Fogalomtár

Az MKB Bank Nyrt. a körültekintő fogyasztói szemléletmód fejlesztése érdekében kiemelt figyelmet fordít arra, hogy ügyfelei számára pontosak és jól érthető szövegezésűek legyenek a pénzügyi szolgáltatások és termékek értékesítése során használt fogalmak mind a szerződéses dokumentumokban, mind a hirdetményekben, valamint terméktájékoztatókban.. A meglehetősen  bonyolult jogi szabályozás, illetve egyes pénzügyi termékek összetett feltételrendszere azonban gyakran megnehezíti ezen célunk megvalósítását. További körültekintést igényel, hogy a bankolás során használt kifejezések egy része "hagyományos", ami azt jelenti, hogy sok év óta használják, de a tartalma jelentősen változott, illetve az egyes bankok gyakorlatában eltérő.

Annak érdekben, hogy az MKB ügyfelei számára megkönnyítsük a pénzügyi világban való eligazodást, fogalomtárat állítottunk össze. Az MKB fogalomtár a gyakran használt kifejezések rövid értelmezését tartalmazza, közérthető nyelven, tehát nem a jogszabályok rendelkezéseinek idézésével.

Az értelmezések kizárólag tájékoztató jellegűek, tartalmuk nem teljeskörű. Amennyiben a Bank és az Ügyfél között létrejött bármely szerződés vagy a Felek bármelyike által a másik Félhez intézett ilyen tárgyú jognyilatkozat ezektől eltérően rendelkezik, akkor az Üzletszabályzatban vagy a szerződésekben, illetve jognyilatkozatokban (hirdetményekben) használt egyes fogalmak jelentései az irányadók.

Pénzforgalmi szolgáltatások: