MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás
Fenntarthatóság és társadalmi felelősségvállalás

Fenntarthatóság és társadalmi felelősségvállalás

Fenntarthatóság

Az MKB Csoport elkötelezett abban, hogy a fenntartható gazdasági működés megteremtésének kulcsfontosságú szereplője legyen. Magyar pénzügyi
intézményként szerepet és felelősséget vállalunk a fenntarthatósági és klímavédelmi célok elérését szolgáló beruházások támogatásában,
finanszírozásában.

Kötelességünknek érezzük a környezet megóvását, és ökológiai lábnyomunk csökkentésével, illetve felelős működésünkkel is példát kívánunk mutatni
partnereinknek és a piaci szereplőknek.

Hogyan fordítjuk tettekre az elkötelezettségünket?

Felelős vezető kijelölésével és egy klíma munkacsoport felállításával átdolgoztuk és megújítottuk fenntarthatósági klímastratégiánkat, és 5 éves
stratégiai távlatban fogalmaztuk meg céljainkat.

„MKB, partner a zöld pénzügyekben”

Célunk, hogy lakossági és vállalati ügyfeleinknek olyan infrastruktúrát, valamint termék- és szolgáltatáspalettát hozzunk létre, amely segíti őket saját
fenntarthatósági és klímavédelmi céljaik megvalósításában.

 • megujuloenergia.png

  Megújuló energia

  Kiemelten fontosnak tartjuk a megújuló energiába történő befektetést, ezért támogatjuk ezen projektek megvalósulását.

 • esg.png

  ESG-alapú forrásbevonás

  Elkötelezettek vagyunk az ESG-alapú forrásbevonást illetően saját működésünkben és ügyfeleink felé egyaránt.

Stratégiánk részeként fokozatosan felülvizsgáljuk kockázati keretrendszerünket, és beépítjük az ESG szemléletrendszert. Ez érinti az európai uniós
elvárások teljes átvételét, illetve az ezen felül megjelenő, magyar piacra szabható speciális elemek vizsgálatát.

Mi az ESG?

Minden olyan lépés, akció, terv vagy fejlesztés, amit a fenntartható jövő érdekében teszünk.

 • Environment (környezetvédelem): a klímaváltozás hatásainak enyhítése, az ökológiai lábnyom csökkentése a működésben, a biodiverzitás megőrzése.
 • Social (közösség): a személyes fejlődés biztosítása, az egészséges, fenntartható életmód átadása a munkavállalóknak, fejlesztés és közösségépítés.
 • Governance (irányítás): a belső folyamatok, struktúrák, rendszerek alakítása oly módon, hogy azok hozzájáruljanak a fenntarthatósági és klímavédelmi célok megvalósulásához. A nemzeti klímastratégiai célok megvalósítása kapcsán is meghatározó szerepet kívánunk betölteni, proaktívan együttműködve az állami szereplőkkel.

„MKB, a felelős vállalatcsoport”

Saját működésünkben is a klímasemlegességi és fenntarthatósági céloknak való maradéktalan megfelelést tűztük ki célul. Ezeket a célokat mindennapi működésünk, belső folyamataink és munkavállalói közösségünk formálásán keresztül kívánjuk elérni.

 • papirmentes.png

  Papírmentes és kontaktmentes működés

  A következő 5 évben jelentős lépéseket teszünk annak érdekében, hogy digitális banki megoldásainkkal az ügyfélélmény növelése mellett saját és ügyfeleink öko-lábnyomát is mérsékeljük.

 • esg.png

  ESG szempontok alkalmazása az üzemeltetésben

  Kiemelt célunk, hogy az üzemi működés során minden lehetséges intézkedést megtegyünk annak érdekében, hogy tehermentesítsük a környezetet. Felelős vállalatként a beszerzést és az üzemeltetést érintő döntéseinkben is kiemelt szerepet játszik a fenntarthatóságra való törekvés és a klímacéloknak való megfelelés.

Társadalmi felelősségvállalás

Az MKB Csoport társadalmi felelősségvállalási programja rendkívül széles skálán mozog. Fontosnak tartjuk, hogy gazdasági lehetőségeinkhez mérten hozzájáruljunk a közösségi fejlődéshez, a természeti és társadalmi környezet érintettjeinek jólétéhez.

Kiemelten fontos ügyeink:

 • kultúra és sport támogatása
 • társadalmi szemléletformálás
 • tudásfejlesztés
 • egészségügy
 • rászoruló gyermekek és családjaik megsegítése
 • repterivaroicon.png

  Koronavírus-járvány elleni védekezés

  CSR aktivitásunk részeként 1 milliárd Ft adománnyal támogattuk a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos kormányzati törekvéseket.

 • felsooktatas.png

  Felsőoktatási képzések támogatása

  Az MKB Jótevő Program keretében 200 db használt, de jól működő monitort és 120 db jó állapotban lévő bútort adományoztunk a Szent István Egyetemnek.

 • agrariumtamogatasa.png

  Agráriumhoz köthető képzések támogatása

  Az MKB Agrárpartner Program keretében 400 db használt, de jól működő monitort adományoztunk nyolc olyan szakiskolának, ahol agráriumhoz köthető képzés zajlik.

Az ENSZ környezetvédelmi programjának felelős banki irányelvei

Az MKB Bank is belépett az ENSZ felelős banki működést előmozdító irányelveinek hivatalos aláírói közé. Az irányelvek célja egységes keretrendszert nyújtani egy olyan fenntartható bankszektor kialakításához, amely a világ bankjai és az ENSZ Környezetvédelmi Program Pénzügyi Kezdeményezése (UNEP FI) közötti innovatív együttműködésből fejlődik ki.

A felelős banki működés irányelvei kijelölik a banki ágazat szerepét és felelősségét abban, hogy a bankszektor az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival és a 2015. évi párizsi éghajlatvédelmi egyezményben foglaltakkal összhangban működjön. Az irányelvek fontos feladatot látnak el abban a tekintetben is, hogy segítségükkel a bankok minden üzleti területükön a működés szerves részévé tehetik a fenntarthatóságot, és felmérhetik, hogy tevékenységükkel hogyan járulhatnak hozzá a legeredményesebben egy fenntartható világ megteremtéséhez. Az irányelvek ezenkívül lehetővé teszik a bankok számára, hogy kihasználják a fenntartható fejlődésre épülő gazdaságba való átmenetből adódó lehetőségeket.

Kérdése van?

hivas_icon.png

Hívjon minket!

Munkanapokon 8:00 és 20:00 óra között várjuk az MKB Csoport tevékenységével kapcsolatos kérdéseit.

06 80 333 660