MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

Vezérigazgató és vezérigazgató-helyettesek

Vezérigazgató és vezérigazgató-helyettesek

dr. Barna Zsolt - elnök - vezérigazgató

Pályafutását az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyeleten kezdte, 1998-tól a PSZÁF osztályvezetője, majd főosztályvezetője. 1998 és 1999 között a BEVA igazgatósági tagja.

2004-től főosztályvezető, majd 2006-tól a PSZÁF Felügyeleti Igazgatóságának ügyvezető igazgatója. 2006 és 2010 között tagja, állandó meghívottja az európai CESR, CEBS vezető testületeinek, valamint szakmai bizottságainak. 2008-2009 között egyik meghatározó irányítója volt a bankszektort érintő válságkezelésnek. 2010 óta dolgozott az OTP Csoportnál, kezdetben igazgatói pozícióban, ebben az időszakban lett a montenegrói CKB Bank Igazgatóságának elnöke, amelynek reorganizációját irányította. Az OTP Csoporton belül betöltött több vezetői pozíciója után 2016. június 8. és 2018. augusztus 31. között az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatói, emellett 2016 szeptemberétől 2018. augusztus 31-ig az OTP Alapkezelő Zrt. Igazgatóságának elnöki pozícióját töltötte be. 2016. június 8. óta az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. Igazgatóságának elnöke volt.

2017-2018-ban az OTP Bank első jelentős leánybanki integrációját irányította Horvátországban. 2018. szeptember 10-től az OTP Ingatlan Zrt. Felügyelő Bizottságának elnöke volt. 2018. szeptember 1-én az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettesének nevezték ki. 2019-től 2020. július 20-ig az OTP Ingatlan Zrt. Igazgatóságának elnöke, valamint az OTP Csoport horvát leánybankjának felügyelő bizottsági tagja volt. 2019 decemberétől az OTP Csoport szlovén leánybank Igazgatóságának elnöke volt. 2020. július 20-ig töltötte be az OTP Bank Nyrt. általános vezérigazgató-helyettesi pozícióját.

 

Bakonyi András - kockázatkezelési vezérigazgató-helyettes

Okleveles közgazdász. 2002 és 2003 között az MKB Banknál kezdte pályafutását. 2003-tól a CIB Banknál kezdett dolgozni nagyvállalati ügyfélkapcsolati terülten, ahol 2007-től főosztályvezetői pozíciót töltött be. 2010 és 2015 között különböző vezetői pozíciókat töltött be a K&H Bank vállalati üzletágában. 2015-től az MKB Bank ügyvezető igazgatója, a vállalati üzletág vezetője. 2017-ben került kinevezésre a bank Vállalati és Treasury vezérigazgató-helyettesének, amely pozícióban a bank vállalati, treasury és lízing tevékenységért is felelt. 2019-től az MKB Bank kockázatkezelési vezérigazgató-helyettese. Közgazdász diplomáját 2002-ben szerezte a Budapesti Corvinus Egyetemen. 1997 és 2002 között a Széchenyi István Szakkollégium tagja volt. 1999-2000-ben közgazdaságtani és politikatudományi tanulmányokat folytatott a Heidelbergi Egyetemen Németországban. 2010-ben és 2012-ben a KBC Bankcsoport Nemzetközi Hiteliskoláján tanult Brüsszelben. 2013-ban Vezető Képzési Programon vett részt Gentben. Felsőfokon beszél angol és német nyelven.

 

Ginzer Ildikó - Standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettes

2005-ben a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán szerzett közgazdász Mester diplomákat Vállalati Pénzügyek és Gazdálkodási Szakos Tanár területeken.

2004 és 2016 között a Raiffeisen Bankban először strukturált és projekt finanszírozással foglalkozott, később a bank vállalati intenzív kezeléssel és behajtással foglalkozó területein töltött be vezető pozíciókat, valamint részt vett ezen területek stratégiájának és folyamatainak kialakításában.

2012 és 2016 között a Raiffeisen Bank Vállalati Restruktúrálási és Követeléskezelési területének volt a vezetője közvetlenül a Kockázatkezelési Vezérigazgató-helyettes irányítása alatt.

2016-ban a Borealis AG Stratégiai és Csoportfejlesztési szakértője volt. Felelős volt a cég több növekedési és stratégiai projektjéért. Koordinációs szerepet töltött be felvásárlási és akvizíciós folyamatokban petrolkémiai cégek területén.

2016 végén csatlakozott az MKB Bank Zrt.-hez kockázati területeket irányító vezérigazgató-helyettesként, aki a bank lakossági és vállalati kockázatkezelésért, valamint a követeléskezelési területekért felelt.

2019. február óta az MKB Bank általános és üzleti vezérigazgató-helyettese.

 

Nyemcsok János - vezérigazgató-helyettes

Okleveles közgazdász. 1992 és 2008 között különböző vezetői pozíciókat töltött be az MKB Bank Treasury és a kockázatellenőrzési igazgatóságán. 2013-tól a Magyar Nemzeti Bankban a SREP és a Validációs Főosztályt vezette, valamint a Módszertani Bizottság helyettes vezetőjeként is sikereket ért el. 2014 decemberétől az MKB Bank kirendelt szanálási biztosa volt. 2015-ben visszatért a kereskedelmi bankok világába, ahol az MKB Bank Kockázatellenőrzési Igazgatóságának vezetője, majd 2016-tól az Integrált Kockázatellenőrzés, a Piaci és Likviditási Kockázatellenőrzés szakterületek, valamint a Tőkemenedzsment Igazgatóság ügyvezető igazgatója lett. 2017 óta a Bank Általános Vezérigazgató-helyettese, 2018 decembere óta az EU Vállalásokért felelős Általános Vezérigazgató-helyettes, 2020 májusától Pénzügyi és Operációs Vezérigazgató-helyettes. 2016 áprilisa óta az MKB Bank Felügyelőbizottságának munkavállalói képviselő tagja.

 

Dr. Török Ilona - vezérigazgató-helyettes

Több mint húszéves bankszakmai tapasztalattal rendelkezik. Szakmai pályafutását a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletén kezdte. Felügyeleti pályafutása során végigjárta a szakmai ranglétrát, az Engedélyezési és Jogérvényesítési Igazgatóság vezetője lett. 2010 és 2021 között az OTP Csoportnál folytatta pályafutását, ahol több éves üzleti tapasztalatot szerzett, majd társaság-irányítási területen lett vezető. Az OTP Csoport több belföldi és külföldi leányvállalata vezető testületében dolgozott. 2021 márciusa óta az MKB Bank Nyrt. Elnök-vezérigazgatói kabinetet vezető vezérigazgató-helyettese.

 

Dobi Kitti - humán erőforrásért felelős vezérigazgató-helyettes

Diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem vállalati pénzügy szakán szerezte.

Karrierjét 2003-ban a Procter & Gamble különböző HR folyamataiért felelős régiós vezetőként kezdte. Nemzetközi HR menedzsment területen szerzett tapasztalatait a Genfben és Cincinnatiban folytatott humánerőforrás és vezetői továbbképzésekkel mélyítette.

2008 és 2010 között a Vodafone nemzetközi operációs központ felépítését irányította, ezt követően a HR folyamatokért felelős vezetőként folytatta munkáját. Az OPP nemzetközi MBTI coach képesítését Oxfordban szerezte meg. Oktatói és HR menedzsment modulvezetői munkáját az International Business School-ban folytatta.

2010 és 2014 között a BP Zrt. (a British Petrol leányvállalata) európai és afrikai szolgáltató központjainak HR igazgatójaként a vállalat nemzetközi HR szolgáltató egységeinek felépítését vezette Európában és Ázsiában. Ebben az időszakban vett részt a Cornell Universíty londoni HR menedzsment képzésén.

2014 és 2016 között az Alexander Mann Solutions kelet-európai vezetőjeként HR szolgáltatásmenedzsment, account menedzsment és ügyfélkezelés területeken dolgozott.

2016 óta az MKB Bank Nyrt. és MKB Pénzügyi Csoport humánerőforrás ügyvezető igazgatója.

Ez idő alatt pályázta meg és végezte el a Harvard Business School Senior HR Executive képzését.

 

Egerszegi Ádám – Transzformációért felelős vezérigazgató-helyettes

1997-ben szerzett közgazdász diplomát a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, majd

1998-ban a Budapesti Értéktőzsde és Közép-Európai Brókerképző Alapítvány képzésén tőzsdei szakvizsgát tett.

1998-ban a Takarékbank német ügyfelek osztályán kezdte pályafutását, ahol ügyfélkapcsolati menedzseri, majd osztályvezető-helyettesi feladatokat látott el.

2003-tól a hálózati osztály osztályvezetője,

2005 és 2014 között a bank takarékszövetkezeti üzletágának igazgatója,

2014 februárjától 2015 márciusáig pedig a Polgári Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese. Ezt követően a Duna Takarék Bank Zrt. ügyvezető igazgatója és igazgatósági tagja.

2017 februárja óta a Takarékbank vezérigazgató-helyettese, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank alelnöke, általános vezérigazgató-helyettese,

2017-től irányította a takarékszövetkezetek konszolidációs folyamatát és a Takarékbank, mint univerzális kereskedelmi bank megalakítását.

 

Martzy Antal – Pénzügyekért felelős vezérigazgató-helyettes

A Takarékbank Zrt. és az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. stratégiai és pénzügyi vezérigazgató-helyettese. Banki pályafutását

1997-ben az MKB Bank Zrt.-nél kezdte nemzetközi pénzügyi beszámolókészítés és felügyeleti jelentésszolgálati területen.

2005-től a teljes pénzügyi és felügyeleti riporting az irányítása alá tartozott.

2008 – 2011 között jelentős szerepet játszott az MKB Csoport tőkehelyzetének stabilizálásában, mint Tőkemenedzsment vezető.

2014-től kialakította az Üzleti Intelligencia Igazgatóságot (BI), amivel megteremtette a Bankcsoport hatékony információfelhasználásának alapjait.

2014-ben a Takarékbank ügyvezető igazgatójaként később vezérigazgató-helyettesként folytatta pályafutását, ahol felépítette és irányította a Szövetkezeti Hitelintézeti szektor központi pénzügyi és kontrolling folyamatait. Ennek keretében

2017-től az FHB Bankcsoport konszolidációjában pénzügyi vezérhelyetteseként vett részt, melynek eredményeként a tartósan nyereséges működés megvalósult.

2017-től a Takarék Csoport stratégiai és pénzügyi vezérhelyetteseként irányította a szövetkezeti szektor migrációjának pénzügyi és számviteli folyamatait.

2016-tól MPT Security Zrt. Felügyelőbizottságának elnöke, 2017-től a Diófa Alapkezelő Zrt. Igazgatósági tagja, illetve a Takarék Invest Kft. Felügyelőbizottságának tagja.

 

Puskás András – Elnöki tanácsadó, Kiemelt ügyekért, kormányzati kapcsolatokért, kommunikációért és ESG-fenntarthatóságért felelős vezérigazgató-helyettes

2000-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen végzett okleveles közgazdászként.

Pályafutása elején a Pénzügyminisztériumban miniszteri kabinetfőnöki pozícióban a kormányzat munkáját segítette.

Ezt követően Budapest Belvárosának alpolgármesteri tisztségét töltötte be, ahol városfejlesztési feladatokat látott el.

2014-től a Magyar Export-Import Bank Zrt.-nél és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.-nél dolgozott üzleti vezérigazgató-helyettesként, valamint a bank és biztosító igazgatóságának tagjaként.

A Budapest Bank kockázatért és működésért felelős vezérigazgató-helyetteseként 2018 óta tagja a bank felső vezetésének és Igazgatóságának mint a Kockázatkezelés, az Operáció, az IT és a PMO szervezetek irányításáért felelős vezető.

Korábbi társadalmi megbízatásai közül kiemelendő a Magyar Kosárlabda Szövetség elnökségi tagsága, jelenleg tagja a Veszprém Férfi Kézilabda Sport Egyesületnek.

 

Szabó Levente – Egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettes

A Pénzügyi és Számviteli Főiskola Pénzintézeti Szakirányán szerzett diplomát 1993-ban, 1995-ben pedig a Janus Pannonius Tudományegyetemen szerezte meg közgazdász és német nyelvű szakfordítói mesterdiplomáját.

Pályafutását 1995-ben a Creditanstalt csoportnál kezdte mint kiemelt vállalati ügyfélmenedzser.

1999-ben csatlakozott a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-hez, ahol kezdetben a Német Ügyfelek Terület osztályvezetője, majd 2001-től a Vállalati és Intézményi Ügyfelek üzletág igazgatója lett.

2003-tól a Takarékszövetkezeti Üzletág igazgatójaként folytatta pályafutását és beválasztották a bank felügyelő bizottságába.

2005-től öt éven át ügyvezető igazgatóként és igazgatósági tagként tevékenykedett, majd 2010 áprilisában vezérigazgató-helyettessé nevezték ki. Az irányítása alá a Vállalati és Intézményi Üzletág mellett a Projekt menedzsment, valamint az Informatikai és Üzemeltetési Szakterület tartozott.

2013 és 2017 között a Takarékbank vezérigazgatójaként és igazgatósági tagjaként felelt a vállalati csoportirányításért és a teljes takarékszövetkezeti rendszer átalakítását irányította.

2013-2019 között a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. vezérigazgatójaként a Takarék Kereskedelmi Bank transzformációs folyamatait felügyelte és irányította.

2017 óta a Takarék Csoportot irányító MTB Zrt., 2019 óta pedig a Takarékbank Zrt. igazgatósági tagja és vezérigazgató-helyettese.

Egyéb tisztségei: Takarék Invest Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, a Magyar Posta Zrt., a DBH Investment Tőkealap-kezelő Zrt. és a Takarék Lízing Zrt. igazgatósági tagja, valamint a Takarék Faktorház Igazgatóságának elnöke.

 

Dr. Szomolai Csaba – Kockázatkezelési vezérigazgató-helyettes

1996-ban szerzett BSc diplomát pénzügy szakirányon a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán. Jogi diplomáját 2005-ben szerezte meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, szakvizsgáját 2013-ban tette le sikeresen.

Karrierjét 1996-ban kezdte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ahol 2005-ig gazdaságvédelmi vizsgálati területen dolgozott.

2006-ban került a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez, ahol 2010-ig piacfelügyeleti és prudenciális felügyelői pozíciót töltött be.

2010-ben ugyanitt tőkepiaci jogérvényesítési csoportvezető, majd decembertől osztályvezetői beosztást töltött be. Ezt követően nevezték ki előbb a Pénz‑ és tőkepiaci főosztály vezetői helyettesének, majd ugyanezen főosztály vezetőjének.

Az Engedélyezési és jogérvényesítési ügyvezető igazgatóságon 2013-ban lett ügyvezető igazgató helyettes.

2013 októberétől 2021 nyaráig tevékenykedett a Magyar Nemzeti Banknál, ahol előbb igazgatói, majd

2017 és 2021 között az engedélyezésért és jogérvényesítésért felelős ügyvezetői igazgatói tisztségét látta el. Ezen felül a jegybank Pénzügyi Stabilitási Tanácsának is tagja volt.