MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

MKB Bemutatkozó

Az MKB Bank a magyar bankrendszer egyik legrégebbi, meghatározó tagja, univerzális pénzügyi intézmény, 1950-ben alapították. A rendszerváltás után német tulajdonba került, majd 2014-ben megvásárolta a Magyar Állam. Egy sikeres reorganizáció után az MKB 2016-ban újra magánkézbe került.

Fő üzleti tevékenysége átfogja a kis-, közepes-, és nagyvállalati, továbbá intézményi pénzügyi szolgáltatásokat, a nemzetközi bankkapcsolatokat, a lakossági, privátbanki, valamint pénz-és tőkepiaci szolgáltatásokat. Érdekeltségein keresztül komplex gépjármű-, illetve gépfinanszírozási-, alapkezelési-, és tanácsadási szolgáltatásokat nyújt, szükség esetén hitelstruktúrákat állít fel és speciális banki igényeket elégít ki, valamint nyugdíj-és egészségpénztári szolgáltatásokat kínál ügyfelei részére. Az MKB Bank kiemelt hangsúlyt helyez vállalati kapcsolataira, a szinergiák kihasználására az MKB Nyugdíjpénztár, MKB-Pannónia Egészség-, és Önsegélyező Pénztár és az MKB Euroleasing Csoport tekintetében. Az MKB Bank 2018-ban, komoly előkészületeket követően végrehajtotta a teljes körű digitális átállást, és ezzel digitális banki szereplővé vált. 2019 elején elsők között nyitotta meg API-jait (Application Programming Interface), lehetőséget teremtve ezzel az ügyfelek életét megkönnyítő, újabb biztonságos fintech fejlesztések számára. Az elmúlt évek sikeres átalakításának folyományaként az MKB részvényeit 2019. május 30-án bevezették a Budapesti Értéktőzsdére.

Az MKB a 6. legnagyobb mérlegfőösszeggel rendelkező bank Magyarországon országos fiókhálózati lefedettséggel, melyeket modern, folyamatosan fejlődő digitális csatornák egészítenek ki.

A bank működésének középpontjában ügyfelei állnak. A Bank kiemelt figyelmet fordít a minőségi pénzügyi szolgáltatások és kiemelkedő ügyfélélmény nyújtására, és kölcsönös előnyökön alapuló partneri viszonyok kialakítására törekszik. Az MKB valódi partnerséget jelentő ügyfélkapcsolat kialakítására és fenntartására törekszik a hazai pénzügyi közvetítőrendszer stabil és fair szereplőjeként. Az MKB olyan kölcsönös előnyökkel járó együttműködések kialakításán munkálkodik, melynek központjában a szervezetek közötti szinergiák kiaknázása és a szakmai érdekérvényesítés áll. A fél évszázados működése során kiépített tudásbázis, a szakértői állomány és a beágyazott kapcsolati rendszer révén az MKB meghatározó szereplője a hazai vállalati kereskedelemfinanszírozási, pénz- és likviditáskezelési, befektetési piacnak. A bankot kivételes szakmai presztízse segíti a lakossági ügyfelek számára történő értékteremtésben.

Vízió

Az MKB Pénzügyi Csoport partnerként tekint ügyfeleire és munkatársaira. Hiszünk az együttműködés erejében, hidakat építünk.
Egyszerre épít a hagyományos banki értékekre, a tanácsadásra, valamint az innováció révén a legmodernebb kiszolgálást nyújtja ügyfeleinek. Belső modellje a folyamatosan optimalizált üzleti folyamatokra épül.

Misszió

Az MKB Pénzügyi Csoport küldetése partnereinek magas színvonalú, kölcsönös előnyökön alapuló, biztonságos kiszolgálása.
Az MKB Bank Magyarország meghatározó, nagy múltú bankjaként elkötelezett az ország gazdasági és társadalmi fejlődése iránt. A működésben egyszerre van jelen a hagyományos banki értékek tisztelete és az az elkötelezettség, hogy élen járjon az innovatív pénzügyi megoldások nyújtásában.
Az MKB Pénzügyi Csoport és partnereink egyedülállóan széles szolgáltatási köre magánszemélyek és vállalatok számára egyaránt teljes körű pénzügyi lehetőségeket biztosít.
Fontosnak tartjuk a tisztességet a fair banki működést és a partnerségen alapuló együttműködést.

 

Alapértékeink: tradíció, innováció, együttműködés.